2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Ben geçen sene mustela aile boyu güneş kremini almıştım biraz kolaya kaçıp. Chatgpt de şimdi fena yorum yazmadı;

Evet, Mustela SPF 50+ Çok Yüksek Koruma Faktörlü Güneş Losyonu, doğumdan itibaren bebekler, çocuklar ve yetişkinler için uygun, temiz içerikli ve çevre dostu bir üründür.

Temiz İçerik Özellikleri:
  • Parfüm ve alkol içermez: Hipoalerjenik formülü sayesinde hassas ciltlerde bile güvenle kullanılabilir. [1]
  • Oksibenzon ve oktinoksat içermez: Hawaii'nin mercan koruma düzenlemelerine uygun UV filtreleri kullanılmıştır. [2]
  • %86 doğal içerik: Avokado perseose, arıtılmış avokado yağı, E vitamini, Omega 6, 7 ve 9 gibi cildi besleyici ve koruyucu bileşenler içerir. [3]

Aile Boyu Kullanım İçin Uygun:
  • Doğumdan itibaren kullanıma uygun: Yenidoğan bebeklerden itibaren tüm aile bireyleri için tasarlanmıştır. [1]
  • Suya ve kuma dayanıklı: Yaz aylarında aktif kullanım için idealdir. [2]

Bu özellikleriyle Mustela güneş kremi, aile boyu kullanım için güvenilir ve çevre dostu bir seçenektir.

kızlar 2 aylık bebeğim var sabah akşam toplam 24 saat içinde 6 kez 90 ml formül mama içiyor bugün en son gece 3 te içti mama 6 saattir veriyorum asla ağzını açmıyor ağzına geleni de döküyor sizce bu normal mi 6 saat aç kalması ve 3-4 saatte bir anca acıkıyor bazen 5 saatti bile buluyor bunlar normal mi

Teşekkür ederimm Şuanlık her zamanki gibi uyku sorunumuz var kucağımda uyuyor bir yere koyunca iki dk sonra hiç uyumamış gibi uyanıyor
Bu durumdan bende bıktım artık kucağımda uyuyor yatağa bıraktığım anda gözleri fal taşı gibi sanki 7 saatlik uykudan uyanmış

Valla saat başı bile diyemiycem sürekli memede sabahtan beri 40 kere emmiştir mama verince de yemiyor açta değil
Nolacak bu halimiz bide masum masum bakarak elini emmesi yok mu aç olmadığını biliyorum ama duygu sömürüsünü çok iyi biliyor

Öğrenilmiş dertlerimiz var artık. Sosyal medya sağ olsun, bu kadar çok haberleşme sağ olsun, bizi gerçekçi olmayan beklentilere ve yanılsamalara sürükledi. Emzirmek hiç bugünkü kadar dert olmamıştır kimseye, bundan eminim. Çünkü bizden büyüklerle konuştuğumda çoğunun emzirmediğini görüyorum ve bu asla mesele olmamış. Emmedi benim çocuk diyorlar, bitti. Ya da sütüm yoktu benim diyiveriyorlar, nokta. Ben kendim emzirme konusuyla çok sınandığım için burada sadece buna değindim ama bahsettiğiniz diğer hususlara da sonuna kadar katılıyorum. Dertlenmekten keyiflenilecek anları kaçırıyoruz. Şükretmeyi unutuyoruz, fazlaca şikayet ediyoruz.

"Kaçmıyoruz, buradayız" Harika bir son cümle. Aynen arkadaşım, önce bir uykumuzu alalım da ihtiyaçlar hiyerarşisinde öbürüne de sıra gelir elbet

Arkadaşlar biz yine emmeden sağmaya döndük. Göğüs uçlarımda vazospazm oluyor. Yaşayan bilir, acısı içime oturuyor. Normal doğum yaptım da bu kadar canım yanmadı Artık en azından çocuğumun emme problemi olmadığını, memeyi doğru kavradığını, benim de doğru kavratabildiğimi biliyorum. Sanırım benim meme uçlarımda kişisel bir hassasiyet var. Üç gündür yine sağarak veriyorum ki sağmak da az can acıtmıyor ama doğrudan emzirmekten bir nebze iyidir. Çok şükür çocuğum keyifli, tok, mutlu, sağlıklı Çok şükür yetebiliyorum. Bakalım sürecimiz nasıl ilerleyecek

Benim bebeğimin de öğün aralarının uzadığı oluyor ama arada emiyor da. Sütüm çok olmasa da bir şeyler gidiyor demek ki diye yorumluyorum. Sizinkş hiç emiyor mu aralarda? Uyuduğu için mi ağzını açmıyor? Uyandırın ve ortamı serinletin. Gazı varsa da reddedebilir masajla rahatlatın ve sırtını ovalayıp gazını alın benimki bazen ağızdan gaz çıkardıktan sonra devam ediyor mesela

Özellikle son kısma o kadar katılıyorum ki. Lafım meclisten dışarı, kendimi eleştireyim sadece. İnsanoğlu nankör gerçekten. Emmiyor meme reddi var diye ağlanıp sızlanıyordum alnında damar beni diye bi illet çıktı, keşke sorun emmemesi olsaydı mamayla beslense de ilaç almasına gerek kalmasa der oldum. Sonuçta tok, ihtiyacı olanı alıyor diye. Huysuz, hep ağlıyor diyordum 8.hafta atağı geldi, meğer bebeğim ne kadar usluymuş, ne güzel uyuyormuş tek sorun gaz olsun önünde sonunda biter demeye başladım.
Allah gerçekten dermansız dert vermesin, bazen şükretmeyi bilmiyoruz

Yok asla ilk dopduğu günden beri anne sütünü emmiyor mama veriyorum sürekli bazen sütümü sağıp biberona koyup veriyordum ama işte aradaki saatler çok uzuyor 5 6 saat aç kalabilir mi bi bebek

Benim 46 gündür kanamamın devam etmesi normal mi ama günlük ped dolmuyor yani lekelenme tarzında 20. Günümde sarıya dönmüştü sonra tekrar başladı halen devam dikiş aldırdığımda da her şey normaldi hatta doktor 2-3 ay sonra gel demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…