- 3 Eylül 2024
- 365
- 452
- 23
Kızlar başıma bi şey gelmeyecekse size bir şey danışacağım37 yaşındayım, akademik kariyer yapıcam diye ikinci çocuğu bu zamana kadar ertelemiştim. Kızım yalnız büyüdü şimdi bana vicdan yaptırıyor keşke yaşımız daha az olsaydı diye (9yaşında). Birde bu oğlan, bi tane daha yap kız olsun diyor eşimde istiyor bu bari yalnız büyümesin diyor. Ben ikinciye bile çok zor ikna oldum, gebeliğim zor geçmişti ve ilk numara çok zor bi bebekti. Ancak şu an bebeği ne kadar özlediğimi fark ettim ve ilki kadar da zor olmadı. Birde ilerde destek olurlar birbirlerine kardeş iyidir diye düşünüyorum. Eşim düğünde bayramda senin tezlerin gelmeyecek el öpmeye diyor. O da haklı biz 3 kardeşiz en yakın arkadaşım benden 8 yaş küçük kız kardeşim. Kızkardeş çok başka bir şey.
Diyorum ki yani acaba 3. Yü yapsam mı (tabiki hemen değil daha çok küçük en az 3 yıl beklemek lazım bence). 40 yaşında olcam belki o zamana fikrim de değişir ama siz ne düşünüyorsunuz? Çok zorlandığım günler oldu ama tüm bu zorluklara değiyor günün sonunda.
Kariyer ya da iş diyeyim, noktasında üstümde bir baskı hissediyorum ancak bunun aileme yansımasını da istemiyorum.
Bana söylenince çok kızıyordum ama haklılarmış sanırım kızlar ikinci için arayı çok açmayın. 3 yaş bence ideal. Emzirme ve tuvalet eğitimi de bitmiş oluyor. Çok ara vermek annenin ruh sağlığı için çok iyi ama arkadaş olamıyorlar oynayamıyorlar. Vicdan azabı olarak dönüyor. Sonra her çocuk farklı. İkincide daha rahat oluyorsun. Biliyorum bunları konuşmak için çok erken ama günlerdir kafamın içinde dönüyordu paylaşmak istedim
Hafiften ikna olmuş gördüm siziKızlar başıma bi şey gelmeyecekse size bir şey danışacağım37 yaşındayım, akademik kariyer yapıcam diye ikinci çocuğu bu zamana kadar ertelemiştim. Kızım yalnız büyüdü şimdi bana vicdan yaptırıyor keşke yaşımız daha az olsaydı diye (9yaşında). Birde bu oğlan, bi tane daha yap kız olsun diyor eşimde istiyor bu bari yalnız büyümesin diyor. Ben ikinciye bile çok zor ikna oldum, gebeliğim zor geçmişti ve ilk numara çok zor bi bebekti. Ancak şu an bebeği ne kadar özlediğimi fark ettim ve ilki kadar da zor olmadı. Birde ilerde destek olurlar birbirlerine kardeş iyidir diye düşünüyorum. Eşim düğünde bayramda senin tezlerin gelmeyecek el öpmeye diyor. O da haklı biz 3 kardeşiz en yakın arkadaşım benden 8 yaş küçük kız kardeşim. Kızkardeş çok başka bir şey.
Diyorum ki yani acaba 3. Yü yapsam mı (tabiki hemen değil daha çok küçük en az 3 yıl beklemek lazım bence). 40 yaşında olcam belki o zamana fikrim de değişir ama siz ne düşünüyorsunuz? Çok zorlandığım günler oldu ama tüm bu zorluklara değiyor günün sonunda.
Kariyer ya da iş diyeyim, noktasında üstümde bir baskı hissediyorum ancak bunun aileme yansımasını da istemiyorum.
Bana söylenince çok kızıyordum ama haklılarmış sanırım kızlar ikinci için arayı çok açmayın. 3 yaş bence ideal. Emzirme ve tuvalet eğitimi de bitmiş oluyor. Çok ara vermek annenin ruh sağlığı için çok iyi ama arkadaş olamıyorlar oynayamıyorlar. Vicdan azabı olarak dönüyor. Sonra her çocuk farklı. İkincide daha rahat oluyorsun. Biliyorum bunları konuşmak için çok erken ama günlerdir kafamın içinde dönüyordu paylaşmak istedim
Ay ona her gün nasıl dayanıyosun canım, dışarı çıkıp gelmek bile çok yorucu oluyor. Ben yaşlandım heralde artık yaa benden geçtiAbiyi okula goturup getiriyoruz, mecburen sabah oglen cikiyoruz. Yavas yavas daha kolay olmaya basladi. Aslinda kisa da ciksaniz iyi gelirevet bazen stresli ama iyi geliyor insana.
Ben küçük yerde yaşadığım için en yakın şehir merkezi zaten 1 saatYa aslında havalar serinledi, şimdiden sonra çıkabiliriz biraz biraz. Sıcakta zordu da şimdi kalın giydirip çıkılabilir kış bastırmadan. Bende evdeydim hep ama son zamanlarda çıkmaya başladım artık. Avm ye gittik bu pazar büyüğe bir şeyler lazımdı. Dünde mahallede gezdik bebişle market milyoncu falan. Bana çok iyi geldi. Sizde yakın çevreye çıkabilirsiniz acıkırsa hemen dönersiniz 1 saate eve.
Ne iyi yapıyosun canım, yağmurluk iyi fikirmiş. Ay desenize bi ben çıkmıyormuşum hepiniz gezginsinizBen çıkarıyorum yaaa alışsın serin havaya da diye dün akşam çıktık mesela uyku saati de dışardayken geldi uyudu çok şükür bebek arabasında her gün çıkarmaya çalışıyorum bide ben İstanbul Tuzla'da yaşıyorum aşırı rüzgar var bu ilçede maalesef ona rağmen çıkıyoruz her gün çok aşırı rüzgar varsa bebek arabasının yağmurluğunu takıyorum
Yap gitsin bi tane daha, 3 yıl da bekleme neyi bekliycenKızlar başıma bi şey gelmeyecekse size bir şey danışacağım37 yaşındayım, akademik kariyer yapıcam diye ikinci çocuğu bu zamana kadar ertelemiştim. Kızım yalnız büyüdü şimdi bana vicdan yaptırıyor keşke yaşımız daha az olsaydı diye (9yaşında). Birde bu oğlan, bi tane daha yap kız olsun diyor eşimde istiyor bu bari yalnız büyümesin diyor. Ben ikinciye bile çok zor ikna oldum, gebeliğim zor geçmişti ve ilk numara çok zor bi bebekti. Ancak şu an bebeği ne kadar özlediğimi fark ettim ve ilki kadar da zor olmadı. Birde ilerde destek olurlar birbirlerine kardeş iyidir diye düşünüyorum. Eşim düğünde bayramda senin tezlerin gelmeyecek el öpmeye diyor. O da haklı biz 3 kardeşiz en yakın arkadaşım benden 8 yaş küçük kız kardeşim. Kızkardeş çok başka bir şey.
Küçük bebeklerde ateş çok ilerlesin istenmiyor diye biliyorum. İyi yapmışsın bence vererek. Ateş ile birlikte bitkin oluyor bebişler. Onların o halini görmek zor oluyorBizim doktorumuz çocuk ateşlensin istiyor. Farklı bir yaklaşımı var. Ben de aslında onda en çok bu yaklaşımları seviyorum ama 39'a doğru giden ateşte de dayanamadım artıkNimenrix'i de burada birçok kişinin doktoru 3. ayda yaptırdı, bizimki de aynı gün olmamak koşuluyla 3. ayda yapılmasını önerdi. Doktordan doktora değişiyor yaklaşımlar
45 günlükken gözündeki çapaklanmadan beri 2-3 kere gittik göz doktoruna o zaman 3. Ayda kontrole gelin demişti. Çocuk doktorumuz hiç göz doktoruna gidin bile demedi. Oğlumdayken 2-3. Aylarda doktorumuz farklıydı. O 3. Ay muayenesinde ben gözleri kontrol ettim göz doktoruna gitmenize gerek yok demişti. Evet normalde bebeklerin demirleri yerinde süreç zaten büyümeye başladıktan sonra fark ediyor. Dolu olan depoyu demir takviyesi ile korumaya çalışıyormuşuz. Dr. Osman Gönülalan var o hep soru cevapta söylüyor.Kızlar 3 aylık kontrole gittik göz muayenesine randevu alın dedi ama basit şeylere bakacak dedi gidip rica ederseniz iki dk bakarlar yani. 4.ay demir verecek aile hekimi hem sizin hem bebeğin kullanmasını öneririm dedi çünkü bebek sizinkini de alıyor ve bebekler çok hızlı geliştiği için 10 aylık civarında kullanmazsanız kansız olur dedi. Yani kendi önermedi farklı bir şey.
İnşallahhhh doktorda çok önemli.. Bizler zaten stresli, kaygılıyız.. Bebek üzerinde kararları biz vermek zorunda kalıyoruz.Devlet doktoruna gidiyoruz alerji bölümüne yönlendirdi haftaya randevumuz büyük ihtimalle alerji zaten süt içmek istemiyor bugün öyle yoruldum ki gideyim de hangi mamayı onerecekse alerji yapmayacaksa emzirmeyi bırakıp sadece mamaya geçeyim modundayim ama bı yandan da kıyamıyorum onun nasibi mamayla destekle olsa bile sütü varken mahrum etmek istemiyoruminşallah doktorumuz ikimizi de yormayacak çözümlerle yaklaşır
Evet ağzına tıkıştırmaya çalışıyor biseyleri ama tam beceremiyor bende şimdiden alayım her buldugunu koyacagina kaşıyıcıyla uğraşsın
Allahım bize sabır ve güç versinValla yine basladigimiz noktaya döndük yabu sefer hazirana denk getiremedim ama koc bebesi olucak cok korkuyoom
Alcam sanirim Lansinoh ama kasimi beklim bari, fiyati cok onun da
Bende çıkmıyorum çıkamıyorum çocuklarla şans eseri aynı anda uyumuş olurlarsa bir koşu yemek. pazar, market işlerini halletmeye çalışmaktan yorgun düşüyorum. Gün erken başlıyor 2 bebeyle..Ne iyi yapıyosun canım, yağmurluk iyi fikirmiş. Ay desenize bi ben çıkmıyormuşum hepiniz gezginsinizkesin bilgi o zaman ben yaşlanmışım, 2 adım atmak da yoruyor beni. Bikaç kere çıktık ama bir keresinde eşimin eve geliş saati diye çıktım, o markete gitmişti ben de yanına gideyim dedim ama kızın uyku saatine denk geldi ağladı durdu. Kucağımda gezdik mecbur, boş arabayı eşim itti.
Tamam yaa ikna ettiniz beni ne alıyoruz şimdi
Ne güzel kadın doğumcularınız.. Benimki hiçbir şey vermedi bana extra.. Ben kendim geçen magnezyum kullanabilir miyim dedim saçım başım dökülüyor dedim. Anca 1 devit yazdı.SelamBenim kadın doğumcum 6 ay kullanacaksın demişti Elenatal 3'ü. Şimdi oğlumun çocuk doktoru da buna omega-3, magnezyum ve D3K2 vitamini ekledi. Tavsiye ederim, fayda gördüm ben sizin de bahsettiğiniz konularda. Yakında bir de demir baktıracağım, malum 4. ayda demir depolarımızın tükenme ihtimali yüksek oluyor.
Rsv nin aşısını duydum gibi geliyor ama bilmiyorum hakkında birşey.. Bizim abi okula gitmiyor daha 4. Ay kontrolümüzde bu haftasonu.. Açıkçası bilemiyorum. Özel devlet tüm aşıları yaptıran biriyim. Ama grip gibi aşılar biraz kafamı kurcalıyor. Gerek olup olmadığı konusunda..Selam,
Bugün kontrol vardi, doktor evde okula giden abi olduğu için rsv aşısı önerdi.
Sizin doktorlarınız bahsetti mi ? Yaptirmali mi yaptirmamali mi ?
Mesafe max 10 dk, çok hoşuma gidiyor her gün fiziksel aktivite oluyorAy ona her gün nasıl dayanıyosun canım, dışarı çıkıp gelmek bile çok yorucu oluyor. Ben yaşlandım heralde artık yaa benden geçtiburda yazdım mı hatırlayamadım da (hatırlayamam tabii yaşlıyım ben) biz de oğlumu servise verdik, 1 sokak olmasına rağmen (zilin sesini duyuyorum mesela net) kışı var soğuğu var bebeğin kakası uykusu derken ben götüremiycektim. Mont gibi değil de peluş mu baksam bilemedim. Galiba biraz deneyimleyerek gidicem
İkinciye tövbe ettiren ilk çocuk ve üçüncüyü istemeye neden olan ikinci çocukİkinci çocuk fikrine ne kadar uzak olunabilecekse o kadar uzaktik. Ancak oğlum çok kardeş istiyordu. O kadar ince düşünüyordu ki "siz benim artik yanimda olamadiginizda ben yapayalniz kalmış olacağım" diyordu. Yaklaşık 2 sene düşünüp 2. Çocuk kararini verdik. Açıkçası hamileyken pek bir şey hissetmedim. Ama şu anhayatimizda verdigimiz en iyi karar. O kadar cok seviyoruz ki üçümüzde en küçüğümüzü. Keşke hiç beklemeseymişiz. Geçen eşime dedim ki "şu an biraz daha genç olsaydim" ardindan cümleyi tamamladi "3. Çocuğu da dogururdun dimi" aynı şeyi hissettigimize inanamadim. Kesinlikle benim de diyeceğim oydu. Şu an 30larin başında olsam muhtemelen 3. Çocuğu da dogururdum. Ancak ben de 38im. Ve tüplerimi baglattim
Ayy hafiften ama tam değilHafiften ikna olmuş gördüm sizi
Aslında çocukları büyütüp, kendinize odaklanma vakti olurdu. Yaş farkı çoksa da çok, benim de kardeşimle öyle hiç sorun yaşamadım. İstiyorsanız yapın ama biraz büyüdüğünde değerlendirin bence tekrar, fsrklı düşünebilirsiniz çünkü
Kız sorma bende çok yoruluyorum. Bebek arabası çok hantal giydir çık bağla önden aldıklarını taşı, bebişi eve bırak, arabayı kapatıp arabanın bagajına koyuyorum ben. yoruluyorsun tabi ama iyi geliyor yine de.Ben küçük yerde yaşadığım için en yakın şehir merkezi zaten 1 saatay ne güzel yaa gidip alıyorsunuz ihtiyaçları, ben oğlana da kıza da donlarına kadar internetten sipariş veriyorum aslında doğru, ben de birkaç kere markete falan çıktım, yoruluyorum ama ne yalan söyliyim. Kendim fiziksel olarak çok halsizim belki ondandır
Yaaa verdi gazıYap gitsin bi tane daha, 3 yıl da bekleme neyi bekliycenbebenin 1. Yaş doğum gününü kutlayın, 2. Yaş doğum gününü bi yenidoğanla karşılayın
Ben de assssla 2. Çocuk istemeyenlerdendim. O kadar ki, hamile olduğumu kime söylesem "tabi tabi hayırlı olsun" dedi, kimse inanmadı bile, o kadar ihtimal dahilinde değildi. Ama şimdi eğer biraz daha genç olsaydım ve dikişlerim ağrı yapmasaydı 3.yü bile düşünürdüm. Akılsız aklım ne diye istememişim ki bebek, öyle seviyor öyle seviyorum şimdi
İkinciye tövbe ettiren ilk çocuk ve üçüncüyü istemeye neden olan ikinci çocuksanırım benzer şeyleri yaşıyoruz. Hamileyken bende bi şey hissetmedim bu arada hatta burays da yazmıştım endişelerimi de kucağına alınca öyle olmuyor denmişti. Cidden öyleymiş. Çok özlemişiz bebeği
İkinciden ben de çok korkuyordum aynı sizler gibi şu an çok mutluyum, çok seviyoruzAyy hafiften ama tam değilEvet doğru söylüyorsun büyüyünce fikrim değişebilir. Bana belli olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?