2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197

İkinci çocuk fikrine ne kadar uzak olunabilecekse o kadar uzaktik. Ancak oğlum çok kardeş istiyordu. O kadar ince düşünüyordu ki "siz benim artik yanimda olamadiginizda ben yapayalniz kalmış olacağım" diyordu. Yaklaşık 2 sene düşünüp 2. Çocuk kararini verdik. Açıkçası hamileyken pek bir şey hissetmedim. Ama şu an hayatimizda verdigimiz en iyi karar. O kadar cok seviyoruz ki üçümüzde en küçüğümüzü. Keşke hiç beklemeseymişiz. Geçen eşime dedim ki "şu an biraz daha genç olsaydim" ardindan cümleyi tamamladi "3. Çocuğu da dogururdun dimi" aynı şeyi hissettigimize inanamadim. Kesinlikle benim de diyeceğim oydu. Şu an 30larin başında olsam muhtemelen 3. Çocuğu da dogururdum. Ancak ben de 38im. Ve tüplerimi baglattim

Hafiften ikna olmuş gördüm sizi
Aslında çocukları büyütüp, kendinize odaklanma vakti olurdu. Yaş farkı çoksa da çok, benim de kardeşimle öyle hiç sorun yaşamadım. İstiyorsanız yapın ama biraz büyüdüğünde değerlendirin bence tekrar, fsrklı düşünebilirsiniz çünkü

Abiyi okula goturup getiriyoruz, mecburen sabah oglen cikiyoruz. Yavas yavas daha kolay olmaya basladi. Aslinda kisa da ciksaniz iyi gelir evet bazen stresli ama iyi geliyor insana.
Ay ona her gün nasıl dayanıyosun canım, dışarı çıkıp gelmek bile çok yorucu oluyor. Ben yaşlandım heralde artık yaa benden geçti burda yazdım mı hatırlayamadım da (hatırlayamam tabii yaşlıyım ben) biz de oğlumu servise verdik, 1 sokak olmasına rağmen (zilin sesini duyuyorum mesela net) kışı var soğuğu var bebeğin kakası uykusu derken ben götüremiycektim. Mont gibi değil de peluş mu baksam bilemedim. Galiba biraz deneyimleyerek gidicem

Ben küçük yerde yaşadığım için en yakın şehir merkezi zaten 1 saat ay ne güzel yaa gidip alıyorsunuz ihtiyaçları, ben oğlana da kıza da donlarına kadar internetten sipariş veriyorum aslında doğru, ben de birkaç kere markete falan çıktım, yoruluyorum ama ne yalan söyliyim. Kendim fiziksel olarak çok halsizim belki ondandır

Ne iyi yapıyosun canım, yağmurluk iyi fikirmiş. Ay desenize bi ben çıkmıyormuşum hepiniz gezginsiniz kesin bilgi o zaman ben yaşlanmışım, 2 adım atmak da yoruyor beni. Bikaç kere çıktık ama bir keresinde eşimin eve geliş saati diye çıktım, o markete gitmişti ben de yanına gideyim dedim ama kızın uyku saatine denk geldi ağladı durdu. Kucağımda gezdik mecbur, boş arabayı eşim itti.

Tamam yaa ikna ettiniz beni ne alıyoruz şimdi

Yap gitsin bi tane daha, 3 yıl da bekleme neyi bekliycen bebenin 1. Yaş doğum gününü kutlayın, 2. Yaş doğum gününü bi yenidoğanla karşılayın

Ben de assssla 2. Çocuk istemeyenlerdendim. O kadar ki, hamile olduğumu kime söylesem "tabi tabi hayırlı olsun" dedi, kimse inanmadı bile, o kadar ihtimal dahilinde değildi. Ama şimdi eğer biraz daha genç olsaydım ve dikişlerim ağrı yapmasaydı 3.yü bile düşünürdüm. Akılsız aklım ne diye istememişim ki bebek, öyle seviyor öyle seviyorum şimdi

Küçük bebeklerde ateş çok ilerlesin istenmiyor diye biliyorum. İyi yapmışsın bence vererek. Ateş ile birlikte bitkin oluyor bebişler. Onların o halini görmek zor oluyor Evet doktordan doktora fark ediyor. Bende en minimum ne kadar doz olur onu istiyorum özel aşılarda.. ikisini meç etmeye çalışıyorum (doktor-anne)

45 günlükken gözündeki çapaklanmadan beri 2-3 kere gittik göz doktoruna o zaman 3. Ayda kontrole gelin demişti. Çocuk doktorumuz hiç göz doktoruna gidin bile demedi. Oğlumdayken 2-3. Aylarda doktorumuz farklıydı. O 3. Ay muayenesinde ben gözleri kontrol ettim göz doktoruna gitmenize gerek yok demişti. Evet normalde bebeklerin demirleri yerinde süreç zaten büyümeye başladıktan sonra fark ediyor. Dolu olan depoyu demir takviyesi ile korumaya çalışıyormuşuz. Dr. Osman Gönülalan var o hep soru cevapta söylüyor.

İnşallahhhh doktorda çok önemli.. Bizler zaten stresli, kaygılıyız.. Bebek üzerinde kararları biz vermek zorunda kalıyoruz.

Aynen uğraşsın kaşıyıcı ile rahat eder bebecik

Valla yine basladigimiz noktaya döndük ya bu sefer hazirana denk getiremedim ama koc bebesi olucak cok korkuyoom
Alcam sanirim Lansinoh ama kasimi beklim bari, fiyati cok onun da
Allahım bize sabır ve güç versin Korkma bacım korkunun faydası olmuyor. Zaten bir süre sonra kendini akışa bırakmak zorunda kalıyorsun aynen Kasım indirimlerinde düşür ya da ebebek şubatta indirim yapıyor. Ama bazen erkende indirime sokuyor ürünleri sürekli takip etmek lazım.

Bende çıkmıyorum çıkamıyorum çocuklarla şans eseri aynı anda uyumuş olurlarsa bir koşu yemek. pazar, market işlerini halletmeye çalışmaktan yorgun düşüyorum. Gün erken başlıyor 2 bebeyle..

Ne güzel kadın doğumcularınız.. Benimki hiçbir şey vermedi bana extra.. Ben kendim geçen magnezyum kullanabilir miyim dedim saçım başım dökülüyor dedim. Anca 1 devit yazdı.

Selam,
Bugün kontrol vardi, doktor evde okula giden abi olduğu için rsv aşısı önerdi.
Sizin doktorlarınız bahsetti mi ? Yaptirmali mi yaptirmamali mi ?
Rsv nin aşısını duydum gibi geliyor ama bilmiyorum hakkında birşey.. Bizim abi okula gitmiyor daha 4. Ay kontrolümüzde bu haftasonu.. Açıkçası bilemiyorum. Özel devlet tüm aşıları yaptıran biriyim. Ama grip gibi aşılar biraz kafamı kurcalıyor. Gerek olup olmadığı konusunda..

Mesafe max 10 dk, çok hoşuma gidiyor her gün fiziksel aktivite oluyor karnım toparlandı resmen yürümekten bu da mutlu ediyor. Siz de kendinizi iyi hissettiğinizde belki çıkar seversiniz bebek arabalarının da üşümesinler diye bir şeyi var, ayaklarını içine sokuyorsın, ilave olarak böyle bişey de olabilir

İkinciye tövbe ettiren ilk çocuk ve üçüncüyü istemeye neden olan ikinci çocuk sanırım benzer şeyleri yaşıyoruz. Hamileyken bende bi şey hissetmedim bu arada hatta burays da yazmıştım endişelerimi de kucağına alınca öyle olmuyor denmişti. Cidden öyleymiş. Çok özlemişiz bebeği

Ayy hafiften ama tam değil Evet doğru söylüyorsun büyüyünce fikrim değişebilir. Bana belli olmaz

Kız sorma bende çok yoruluyorum. Bebek arabası çok hantal giydir çık bağla önden aldıklarını taşı, bebişi eve bırak, arabayı kapatıp arabanın bagajına koyuyorum ben. yoruluyorsun tabi ama iyi geliyor yine de.
Bende donlara kadar internetten alıyorum bu arada hem daha uygun oluyor kıza mont bakmaya çıktık kendi beğensin hem de gezmiş oluruz diye ama daha kışlık montlar gelmemiş.

Yaaa verdi gazı o kadarını yapamam da…( bi düşündüm ) ay yok kız yapamam inan ki o kadar da değil çocuğun hakkına girerim ilgilenemem.
Dikişler dediğiniz sezeryan dikişleri mi? çok mu ağrıyor? Bi görünseniz mi?

İlk cumledeki tespit bebeklikleri unutulmaz (!) olsa da abilik/ablaliklari çok güzel oldu ki bu tablonun kalabaliklasmasini diliyoruz diyelim
Ben her bebek çok ağlıyor, uyumuyor, emmiyor saniyordum. Meğer büyüğüm azıcık fena bir bebekmis küçük doğunca anladim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…