2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    196
Merhaba kızlar nasılsınız?Yine bir soruyla geldim Emzirme süreniz ne kadar sürüyor benim oğlumun emmesi 2 dakika anca sürüyor.Sütümü sağdığmda 2 göğüsten maximum 60cc çıkıyorsa 2 dakika da ne kadar içiyor olabilir yani doyuyor mu acaba. Sütüm az olduğu için hep mamayla Beraber anne sütü alıyor bundan dolayı meme reddi yaşıyoruz sadece uykudayken emiyor. Sağ göğüsmden tiksindiği için sütüm azaldı. Sütünü sağıp veren annelere soruyorum kaç cc süt içiyor bebeğiniz?

Aslında ben de beşikte uyutmak istiyorum bir noktadan sonra çünkü ileride ayrılmamız çok da zor olmasın istiyorum. Ama benim bebeğimin Moro refleksi yenidoğan aşamasında epey kuvvetliydi. Sesleri ve hareketleri tehdit olarak algılama seviyesi yüksekti. Bu aslında güzel bir şey ama uykuya yalnız başına geçememesi ve yalnız yatamaması anlamına da geliyordu. Sıçrayarak kendini uyandırıyordu sık sık. Yatağında herhalde birkaç gün anca yattı. Korktuğunu hissettim, tamamen içgüdüsel bir kararla yanıma aldım ve gördüm ki huzurla uyumaya başladı. Parmağımı sıkı sıkı tutmak hiç irkilmeden uyuyabilmesine yetiyordu. Minicik burnuyla beni koklamaya çalışırdı, yakınında olduğumu anlayınca sıcacık uykuya dalardı Doğada aslında uzun uzun düşünmeye, fazla ölçüp biçmeye yer yok. İçgüdüler ve sezgiler yapılması gerekeni söylüyor. Duygulandım Şu an tabii Moro refleksi yenidoğandaki gibi değil, büyüdü artık sıpa. Yine de benimle uyuduğunda huzurlu olduğunu hissediyorum, görüyorum. Bir süre daha böyle devam edeceğim sanırım. Ama yatağı üçe bölmek fiziksel olarak babayla beni zorluyor açıkçası. Allah'tan yatağımız battal boy, alırken bugünleri öngörmüşüz sanki. Yine de onca battaniye ve yastık düzeneğiyle ucu ucuna sığıyoruz. Neyse, tabii bir yandan da birlikte yatmanın potansiyel tehlikeleri var. Annem ve teyzelerim bu konuda her fırsatta içimi dağlamaktan vazgeçmiyorlar Neyse, diyeceğim o ki anne olarak en doğrusunu sen bilirsin. O tehlikeler zihninde daha ağır basıyorsa vardır bir sebebi. Bu şekilde beşikte devam edersin. Belki battaniye kadar rahat bir seçenek olmaz ama sen de farklı uyku tulumları deneyerek en içine sineni bulursun. Çok başındayız daha kışın. Kararlarımız daha çok değişir. Çocuğun senin gibi en doğrusunu yapmaya çalışan bir annesi olduğu için çok şanslı

Besikte uyurken ben de kafami beşiğin dibine koyuyorum nolur nolmaz daha iyi duyayim diye. Evet pimpirik ama haksiz da deigliz

Valla ben beşiğin yönünü değiştirmeyi de denedim belki beni görmek için oraya yatıyordur diye alışmış yine o yöne çevirdi kafasını doktora soracağım dediğim gibi

Ben peluş bir hırka aldım kışın giydirmek için burada çok soğuk olmuyor en fazla 15-20 derece şu an hala 37lerde

Eklentiler

• IMG_2200.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 35
Ben de bir kaç hafta içinde taşınacağım ama burda yardım edecek biri olmadığı için tüm paketleme işini profesyonel tutup yaptıracağız inşallah kötü bir deneyim yaşamam üzüldüm size de

Emzirme süresi 10 ya da 15 dk sürüyor. Memede uyuyor genelde.

Bence kesilmez canım moralini bozma ben nerdeyse doğumdan beri sağarak veriyorum hatta emziren arkadaşım sütün çok diyor ChatGPT ye göre tam bebeğimin kilosuna göre ihtiyacını karşılıyor bence düzenli sağmak sütü arttırıyor hatta hala mastit olacak gibi oluyorum yani her gördüğümüz bilgiye inanmayalım herkesin deneyimi farklı olabilir

Kaç dakika sağım yapıyorsun ben iki göğsü aynı anda 30dk sağıyorum 140-180 arası süt çıkıyor beslenme sıklığına göre genelde 3-4 saatte bir besleniyor oğlum ama geceleri 5 saate kadar uyursa 200ü geçebiliyor

Bi ara kaka ve gaz için bi hareket vardı. Onu yakın zamanda yaptın mı sol göğüs altına basıyorduk ya belki sert felan ya da üst üste bastıysan zarar vermiş olabilir.
Yok canım o doğuştan normalmiş röntgen çekildi gazmış maalesef üşütmekten olmuş

Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm şimdi nasıl
Teşekkür ederim canım dün gece gittik acile uzman doktor vardı direk ona yönlendirdiler film çekildi dediğim çıkıntı için normalmiş doğuştan olabilir düzelir dedi ağlama sebebimiz de gazmış temizlik taşınma derken ilgilenemedim anneme yeğenlerime bıraktım üstünü de kalın giydirmemiştim ondan dolayı üşütmüş gaz olmuş annem bugün geldi kalan heryeri temizleyip yerleştirdi Allah razı olsun bizi de alıp evine götürdü hafif burun akintisi ve dün gecede ateşi vardı oğlumun bugün yorgundu hep uyumak istedi dün ağlamaktan sesi kısılmış kuzumun ama biraz daha iyi gibi ağlaması baya azaldı sıkı giydirip örttü şimdi annem bende başında duruyorum ah şu kuzular hasta olmasın lütfen dün ağlaya ağlaya saglikocagina gittim susmuyor yapamıyorum diye doktorumuz baya ilgilendi sağolsun
Allah yardımcın olsun inşallah 3 günde taşınıp yerleştirdiler annem ve ablam ama insanın kendi düzeni gibi olmuyor tabiki az önce anneme dedim sanki benim evim değilmiş misafirliğe geldim de biraz sonra gidecekmişim gibi hissediyorum hiç alışamadım sevemedim diye kendim bişey yapmayıp üstüne oğlumda hastalanınca çok kötü geçti gerçekten

Oyyy kuzucuk yaaa küçücük bedenleriyle neler yaşıyorlar işte anlayamıyoruz maalesef dertlerini gelmiş geçmiş olsun inşallah

Cnm merhaba bnm sütüm de çok az 3 saatte bir şagarsam iki meme 60-70 CC benimde bazen 90 oluyor geceleri artıyor benimki ilginç bi şekilde geceleri düşer derler gece derken saat 10 11 gibi falan tabi ben de hep mamayla destekliyorum

Belki de benim süt sağma pompası kötüdür tam boşaltmıyor. Siz kaç cc mama veriyorsunuz? benim bebeğim 90 en fazla 120 içiyor iştahsız bir bebek 2 saat arayla

İnşallah inşallah

Yok canım o doğuştan normalmiş röntgen çekildi gazmış maalesef üşütmekten olmuş
Çok geçmiş olsun miniğe Allah şifa versin hemencecik

Belki de benim süt sağma pompası kötüdür tam boşaltmıyor. Siz kaç cc mama veriyorsunuz? benim bebeğim 90 en fazla 120 içiyor iştahsız bir bebek 2 saat arayla
Yanlış hatırlamıyorsam bebeklerimizin doğum zamanı birbirine yakındı bence normal içiyor arkadaşım var mamayla besleniyor bebeği tamamen. Kiloluda bir bebek 4.5 aylık şuan yeni 150 cc ye geçti

Benim aslında ilk zamanlar iyiydi tek göğüsten 130 çıkıyordu ama işte meme reddi hastalık sütümü azalttı

Evet canım 20 Haziran doğumlu oğlum. Kilo alımı kötü değil 3 ay kontrolün de tartılmıştı 6.200 , doğum kilosu 3200. Sizde kilo alımı iyimi canım tek anne sütüyle?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…