• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Sağlıkla mutlulukla büyüsün 🙏 ve darısı başıma 🥹 siz nasılsınız bebiş nasıl
Aminn inşallah 🤲 Bugün daha iyiyim. Doğumdan sonra karın, alt bölge, bacak ve böbrek taraflarım birkaç gün ağrıdı. Normalmiş ıkınma vs den dolayı sanırım. Bebişte iyi çok şükür sadece bir üfürüm varmış kalpte onun için kontrole gidicez.

Aaaa hayırlı uğurlu olsun canım. Suyun mu geldi evde? Bebek ve sen nasılsınız?
Teşekkür ederim ☺️ Yok suyum gelmedi. Akşamdan kasılmalarım başladı. Sabaha kadar direndim bekledim. Sabah artık çok sık aralıklı olmaya başladı şiddeti fazlalaşınca hastaneye gittik 4,5 santim açıklık olmuş. Doğumhanede suyum patladı 🙈 ikimizde iyiyiz çok şükür 🙏

Kızlar ben doğum yaptım. Gece suyum geldi apar topar geldik. Çünkü riskliydi çocuk aşağıdaydı ama kurtuldu çok şükür fakat daha yanıma gelemedi. Dua edin gelsin inşallah. 🤲
aa sürpriz yapmış, umarım çabucak toparlar gelir yanınıza. hayırlı uğurlu olsun.

Bu arada durum güncellemesi , ben dün resmen vajinal doğum ile plasentayı doğurdum. Fakat vajinada kaldı apar topar ameliyathaneye alındım . Plasentayı aldılar rahmimi kurtardık 😊😊 doğum sancısı hayatta gördüğüm en zor sancı diyebilirim , yada bu plasenta olduğu içinmi böyleydi bilmiyorum ama öldüm resmen
Benimde plasentayla uğraştılar baya hatta bir kısmı içerde kalmış söylenmedi. Ertesi sabah kendi düştü 🥲

Kızlar siz çatı muayenesi oldunuz mu ? İnternette yine herkes birbirine ayrı fikirlerde bu konuda. Yarın çatı muayenem var ve anladığım kadarıyla vajinal muayene oluyor. Bu da doğum sürecini hızlandırıyor diyenler bile var. Tecrübeleriniz veya doktorunuzun yaklaşımı nasıl ?
En az 5 6 defa oldum ben hatta son seferinde belki doğumu hızlandırır diye doktorum serviksi esnetti parmaklarıyla ama başlamadı canım 39+4 oldum bugün 🥲

Kızlar bir şey soracağım. Gündemimiz doğum biliyorum ama ben hazırlıkları hep son dk yaptığım için bu zamana kaldı. Ben bebişe elele park yatak almıştım. İçinden çkan hediye verdikleri yatak sizce yeterli mi? Bilenler yorumlasa. Bana biraz ince gibi geldi. Omurga sağlığı için illa ortopedik markalı bir yatak mı olmalı sizce yoksa içerisindeki sünger yeter mi veya babynest alıp koyanlar da oluyor. Bende kalın bir alt açma minderi var mesela ama içi elyaf dolgulu sağlıklı mıdır bilemiyorum.
Bu konuda araştırma yapanınız oldu mu hazır bilgiye konayım 😬
ilk doğumumda reflü yatakla desteklemiştim belli bir süre direkt o ince süngere yatırmadım. Sonrada biraz babynest (hediye gelmişti). Ondan sonra bir daha park yatakta yatmadı 7 aylıktan beri benle yatıyordu 😂 ama şimdi bir süre yine reflü ile desteklerim ama içine araştırıp sünger yatak alırım.

Kızlar ben doğum yaptım. Gece suyum geldi apar topar geldik. Çünkü riskliydi çocuk aşağıdaydı ama kurtuldu çok şükür fakat daha yanıma gelemedi. Dua edin gelsin inşallah. 🤲
Hayırlı uğurlu olsunn Allah analı babalı büyütsün 😊 Kalbini ferah tut bebişin en yakın zamanda kucağına gelicek inşallah 🤲

Çok geçmiş olsun gece bekleyememiş minnoş bebiş🙏🏻 dua ediyoruz csnım merak etme hemencecik gelir yanına inşallah

Benim ilk doğumda doktorum çatı muayenesi yapmadı. Anneannen zamanında var mıymış sezeryan, başka bir sıkıntı yoksa her kadın doğurabilir fizyolojik olarak buna uygundur demişti. O zaman bu cümle bana acayip bi güç vermişti. Bunda da zaten 2. Old için konuşmadık bile. Aldığım eğitimde ebeler çatı muayenesinin gerekli olmadığını illa yapılacaksa aktif doğum fazında değerlendirilebieleceğini söylediler ( yani açıklık 5 cm i geçince).
Bir defalık işlemle çok anlamlı bir doğum hızlandırma olacağını sanmıyorum ben açıkçası. Ama sürekli bakılırsa etkileyebilir. Birde yapanlar son haftalarda yapıyor zaten
Biraz doktoruma güveneceğim gibi duruyor. 37. Haftadayım doğum başlasa da artık çok büyük problem yok ama anne karnında ne kadar durursa o kadar iyi diye düşünüyorum. Nasip

Maşaallah çok sevindim canım gözün aydın. İnşaallah tez zamanda kavuşursunuz. 💞 Allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin.

Ayy cok sevindim kurtuldun arkadaşım 🙏🏼🤍 Bebeğın de birazdan gelir insallah yanına saglikla biran önce evinize gecersiniz 🫠 sağlıkla büyüt insallah evladını 🙏🏼🙏🏼

Back
X