• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Merhaba 35+4 üm şuan, oturup kalkarken ve yattığımda sağa sola dönerken aşırı ağrım oluyor sanırım çatı ağrısı, doktorum normal olduğunu söyledi ama geceleri uyuyamıyorum yaşayan ve bi’ çözüm bulan var mı?

Oyy kıyamam be çok geçmiş olsun evde anestol krem varsa belki o işe yarar yoksa da banyoda ılık su tutmak çok rahatlatıyor onun dışında aklıma gelen bir şey yok 🤷
Sabah aç karna bir yemek kaşığı zeytinyağı icmenizi öneririm. Benzer şekilde zeytinyagina batırılmış bir pamuk aracılığı ile bolgedeki ağrıyı hafifletebilirsiniz

Ay arkadaşlar ben kaşık ağrılarımı bıraktım sinirimden uyuyamıyorum ya kv gelip kalacak doğumdan sonra doğumunda ne zaman olacağı belli değil de 38+0 olduk olabilir her an annem de gelecek ve farklı şehirde yaşıyoruz ikisi de burada kalacak 🥲 ben kv geliyor diye anneme emzirirken ihtiyacım olursa seslenirim yoksa tek emzireceğim dedim şimdi anneme gel dersem kv ye demeyince ayıp olur diye bi de aslında bi derdim yok ama kv m görsün istemiyorum ve sürekli doymadı doymadı diyecek gibi hissediyorum. eşime de söylettim annesine delirdi arkadaşlar beni kızı olarak görüyormuş tabii ki benim bir yerlerimi görecekmiş ben de onun görecekmişim öyle şey mi olurmuş Fesuphanallah yani. İlk bebeğimiz eşim tarafındanda bizden de o yüzden ben de tam anlamıyorum birilerinin yanında emzirmek istememek abes bi durum mu

Kızlar siz çatı muayenesi oldunuz mu ? İnternette yine herkes birbirine ayrı fikirlerde bu konuda. Yarın çatı muayenem var ve anladığım kadarıyla vajinal muayene oluyor. Bu da doğum sürecini hızlandırıyor diyenler bile var. Tecrübeleriniz veya doktorunuzun yaklaşımı nasıl ?
Benim ilk doğumda doktorum çatı muayenesi yapmadı. Anneannen zamanında var mıymış sezeryan, başka bir sıkıntı yoksa her kadın doğurabilir fizyolojik olarak buna uygundur demişti. O zaman bu cümle bana acayip bi güç vermişti. Bunda da zaten 2. Old için konuşmadık bile. Aldığım eğitimde ebeler çatı muayenesinin gerekli olmadığını illa yapılacaksa aktif doğum fazında değerlendirilebieleceğini söylediler ( yani açıklık 5 cm i geçince).
Bir defalık işlemle çok anlamlı bir doğum hızlandırma olacağını sanmıyorum ben açıkçası. Ama sürekli bakılırsa etkileyebilir. Birde yapanlar son haftalarda yapıyor zaten

Kızlar ya bu epizyo dikişleri ne zaman iyileşir tahmini? Bilgisi olan var mı
Bakımını güzel yaparsanız dikişlerin durumuna göre değişmekle birlikte 1 haftaya iyileşir inş. Biraz acıyabilir ilk günler özellikle oturup kalkarken, normal. Kuru tutmaya çalışın. Ne verdiler krem olarak?

Ay arkadaşlar ben kaşık ağrılarımı bıraktım sinirimden uyuyamıyorum ya kv gelip kalacak doğumdan sonra doğumunda ne zaman olacağı belli değil de 38+0 olduk olabilir her an annem de gelecek ve farklı şehirde yaşıyoruz ikisi de burada kalacak 🥲 ben kv geliyor diye anneme emzirirken ihtiyacım olursa seslenirim yoksa tek emzireceğim dedim şimdi anneme gel dersem kv ye demeyince ayıp olur diye bi de aslında bi derdim yok ama kv m görsün istemiyorum ve sürekli doymadı doymadı diyecek gibi hissediyorum. eşime de söylettim annesine delirdi arkadaşlar beni kızı olarak görüyormuş tabii ki benim bir yerlerimi görecekmiş ben de onun görecekmişim öyle şey mi olurmuş Fesuphanallah yani. İlk bebeğimiz eşim tarafındanda bizden de o yüzden ben de tam anlamıyorum birilerinin yanında emzirmek istememek abes bi durum mu
Bende senin gibi düşünüyordum. Bırak kv annem bile görsün istemiyordum aşırı rahatsız ediyordu düşüncesi. Sonra göğsüm yara oldu ve kapatamadım. Evin içinde herkes var ve ben canımın derdiyle açık gezdim hep. Annem gülüyor, bunca yıl sakladın aklın çıktı görecez diye şimdi de örtemiyorsun diye 😂 Birde sürekli emziriyorsun zaten ve etrafında destek olacak birileri lazım illa görünecek. Emzirmek çok farklı bir şey bu arada. O an hissettiğin şey; görünen memen değil, bebeğin doyduğu bir şeye dönüşüyor. Takılmıyorsun. Yani bende böyle oldu.
Birde dinimizde kayınpederin yanında bile emzirebilirsin diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin ama.
Birde doğum yaptığım gece annem kalsın istemiştim sağım solum açılacak her yerim görünecek kanamam olacak diye ama annem hastalandı ben doğumdayken stresten. Eve gönderdik onu. Hiç planladığım gibi olmadı ama Allah razı olsun sabaha kadar baktı bize kv. Annem kalsa bakamazdı o halde, sabaha kadar uyumamıştı çünkü bebeğim. Destek almaktan çekinmeyin. Hastalık durumlarında bence de görebilir diye düşünüyorum artık ben.

Bakımını güzel yaparsanız dikişlerin durumuna göre değişmekle birlikte 1 haftaya iyileşir inş. Biraz acıyabilir ilk günler özellikle oturup kalkarken, normal. Kuru tutmaya çalışın. Ne verdiler krem olarak?
Henüz bir şey vermediler. Kontrol için doktoru bekliyoruz verirse onu yazarım. Sadece krem mi veriyorlar peki

Henüz bir şey vermediler. Kontrol için doktoru bekliyoruz verirse onu yazarım. Sadece krem mi veriyorlar peki
Dikiş old için antibiyotik de verirler muhtemelen enfeksiyon olmaması için. Krem verirler (fito, madecassol gibi). Hyperimax diye bi krem varmış reçetesiz satılan bitkisel, onu da öneriyorlar. Sormak isterseniz doktorunuza, söylemiş olayım. Ama doktorun verdikleri de yeterli gelir bence.

Siz eve gidince 2,5 lt suya 100 ml batikon döküp su hazırlayın, bununla yıkama yapın tuvalette. Kuru tutmak önemli, kremleri düzenli kullanırsınız. Başka bir şey aklıma gelmedi, size söylerlerse paylaşın bizde faydalanalım. Çok geçmiş olsun. Bu arada hayırlı olsun 🌸

Dikiş old için antibiyotik de verirler muhtemelen enfeksiyon olmaması için. Krem verirler (fito, madecassol gibi). Hyperimax diye bi krem varmış reçetesiz satılan bitkisel, onu da öneriyorlar. Sormak isterseniz doktorunuza, söylemiş olayım. Ama doktorun verdikleri de yeterli gelir bence.

Siz eve gidince 2,5 lt suya 100 ml batikon döküp su hazırlayın, bununla yıkama yapın tuvalette. Kuru tutmak önemli, kremleri düzenli kullanırsınız. Başka bir şey aklıma gelmedi, size söylerlerse paylaşın bizde faydalanalım. Çok geçmiş olsun. Bu arada hayırlı olsun 🌸
Çok teşekkür ederim 🤗

Back
X