• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
Kızlar bu arada doktor geçen hafta çatı muayenesi yaparken akıntımı fark etti fitil yazdı gynomax fitil ismi. Daha önce kullanan oldu mu? Ben ancak alabildim ilk defa dün gece kullandım. Normalde bu kadar akıntım yoktu sabahtan beri 3 kere çamaşır değiştim 🙄🙄 ters etki mi yapıyor temizliyor mu anlam veremedim. Fazla ilaçta atılıyordur tabi ama miktar bana çok geldi daha önce kullanan varsa deneyimini yazarsa mutlu olurum 🫶🏻
Ben de kullanmıştım ilaçla beraber içerdeki akıntıda atılıyor sanıyorum. Çünkü ilaç bittikten yaklaşık bir gün sonra akıntı tamamen kesiliyor. En azından bana öyle oluyordu 3-4 kutu kullandım hamilelik boyunca

Kardeşi yoksa kuzenleri var ya 🙈🙈
Doğum kilidi açılınca bakalım neler çekicem gelip buraya ağlarım artık 🥲🥲 sütüm yok uyumuyor sürekli ağlıyor vs vs 😂😂
İyi düşünüyoruz ki iyi olsun 😅 kendi adıma söylüyorum çok zor evet ama ne kadar pozitif olursam o kadar kolay ilerliyor 🥹🤷

Kızlar nişan illa pembe veya kırmızı mı olmalı? Sıcak duş aldım özellikle uzun uzun şimdi sarımsı/şeffaf ve (afedersiniz) sümüksü akıntı gelmiş. Normal akıntım böyle değildi. Koku vs bir şikayetim yok. Nişan olabilir mi?
Benimki de jöle kıvamında sarımsı berrak bir akıntıydı. Ben doğrudan ebeyi aramıştım. Kanli ya da pembe olmak zorunda değilmiş

Kız ne keki ne böreği ben yataktan kanepeye kanepeden yatağa yuvarlanıyorum sadece 🙈🙈🙈🙈 yaparsam bir akşam yemeği yani o kadar 🤦🏼‍♀️😂
Ne buzluk doldurdum ne temizlik maşallah enerjinize 🧿🧿🧿
Hahah teşekkür ederimm😅🌸 Bende bi ara öyleydim hatta hamileliğin çoğunluğu😅

Yaaa Maşaallah neler neler, börekler sarmalar 👏👏 ama bence bu doğumdan önceki son bir enerji gelir ya öyle bir şey olmuş ☺️ doğum yakındır bence.
Teşekkür ederimm🌸 Hadi inşallah diyelim çok normal değil çünkü bu enerji😅🫣

Yaa bende çevremde Fatma hanıma giden bilmiyorum. O kadar yoğunluğu tahmin etmemiştim.
Ben bence en yoğun doktora gidiyorum. Özlem katırcı😆 kapıda kuyruk diğerleri boş mesela. Başta bilemedim ama doktorluğuyla ilgili sıkıntı yaşamadım çok şükür. Çevremde de giden ona doğum yapan baya varmış. Memnun olmayan da yok, o da hee tamam dedirtti🙂 bide memorialda Sayat hanım var. Kendi kafamda 3 dr belirlemiştim😀😀 en ucuz hastaneden başladım. Sonrada kaldım. Hepimiz memnun kalalım inş🤲🏻
Eveeet Özlem Katırcı'yı duymuştum ben de. Maşallah o da iyi bir doktor, siz de anlaşmış hani uyuşmuşsunuz. Çok güzel. Sağlıkla güzellikle kucağımıza alalım inşallah

Kızlar doğum yapalı 5 gün oldu güzel gidiyor şimdilik sadece dikişlerim ağrıyor bide kabızlığım vardı o geçti çok şükğr hoşaf yedim o iyi geldi ama kendimi çok kötü çirkin hissediyorum zamansız doğum oldupu için kaşımı faln alamamıştım kuaför hmn oturdupum mahalede acaba gidip aldırsam nasıl olur blki kendimi bşrazda olsa iyi hissederim hiç aynaya bakmak istemiyorum
Valla benim de çok ihtiyacım var.

Şuan 32yim zaten 4-5 sene sonra 36-37 aman yarabbi hiç dayanamam gibi 😂😂😂
Kusma bulantı bende de olmadı 15 kilo aldım güya hamileliğe diyetisyenle başladım 12 kilo alıp doğuma gidecektim nereden nereye 😂😂😂
Ay bende yok sadece bebeğe kilo aldırcak şeyler yicem max 10 kiloyla doğuma gidicem cart curt hep böyle konusuyodum rezil oldum daha da açmıyorum ağzımı öyle yapicam böyle edicem diye bakalım yaşayıp gorucez diyorum hep 😂😂 beni de annem 41 yaşında doğurmuş 3.cocuguyum bı de üstüne nerdeyse 42. Haftada doğmuşum geç dogmusum baya ben 28 yasinda helak oldum ilk cocuga hamileyken helal olsun nasıl yaptin diyorum ona bende hep 😂

Halen benim gibi bekleyenleri okuyorum kızlar yine sizde sancı kasılma var ben sabahtan beri kek yaptım börek yaptım sarma sardım evi toparladım felan hiç banamısın demiyor vucudum. Benimkinin hiç gelmeye niyeti yok yine sizin haftalarınız benim kadar ileride değil ben napayım kendimi nerelerden atayım😑🤣
Ay pozitif tarafından bakalım doğumdan hemen once bı enerji geliyomus ya insana ondan gelmiştir belki size bugün yarın gelir bebekte belki 😂😂

Açılma var mı diye baktıklarında ebe lekelenme görebilirsin demişti onu bile görmedim. Şu sırtını yaslayıp bacak bacak üstüne atma olayını gayet rahat yapabiliyorum. Ama düzenli kasılmalarim da mevcut mutlaka en geç 15 dk da bir kasilma geliyor ama gelen bisi yok. Canim sıkılmaya başladı. Ne misafir agirlayabildim ne gidebildim. Annemlere gittim bayram gunu iki saat kalmadan acile gitmiştim. Dışarı yürüyelim diye düşünüyorum sonra bakıyorum ayaklandikca kasilmalar daha şiddetleniyor ulu orta yasamiyim şu seyi diye evdeyim de. Klima açıyorum üşüyorum kapatıyorum terliyorum. Ay aman çok sıkıcı ya.
Bende de leke olmadı 3 kez muayene yaptılar kasılma sancılar devam ediyor bayramlaşmaya anneme bile gidemedim ablam gelelim dedi onları da kabul edemedim rahat olmam sancı tutar diye 🤦🏻‍♀️ dediğin gibi ayakta durunca daha da artıyor sicak basıyor serin yerde de vücut huzursuzluğu oluyor gerçekten çok sıkıcı 😖
Buna da şükür diyip haftaya pazartesiyi iple çekecem yapacak bişey yok 😅

Gün 5ten bildiriyorum yıkılmadım ama ayakta da değilim hani böyle metruk binalar yan yatar ya aynı o pozisyondayım kızlar 😂 dün geceden beri meme reddiyle uğraşıyorum uyku uyumadım desem yeridir sabah kontrole gittik sarılık gerilemiş çok şükür ama dehidrasyon var o sebeple çişli bezde pembe turuncu leke görüyorum süt yeterli gelmiyormuş kilo kaybımız %11 seviyesinde biraz fazla dediler günlük 400ml alması gerekiyor dediler emzirme danışmanına da gittim emzirme yastığı ve silikon uçla denedik tuttu daha sonra ucu çıkarıp devam ettik yarım saat emdi gayet güzel ama eve geldim yine aynı memeyle savaşa giriyor temas etsin diye eldiveni çıkarıyorum ucunu sıkıyor sütler akıyor her yerimiz süt içinde kalıyor ziyan oluyor hep 🥺

Gün 5ten bildiriyorum yıkılmadım ama ayakta da değilim hani böyle metruk binalar yan yatar ya aynı o pozisyondayım kızlar 😂 dün geceden beri meme reddiyle uğraşıyorum uyku uyumadım desem yeridir sabah kontrole gittik sarılık gerilemiş çok şükür ama dehidrasyon var o sebeple çişli bezde pembe turuncu leke görüyorum süt yeterli gelmiyormuş kilo kaybımız %11 seviyesinde biraz fazla dediler günlük 400ml alması gerekiyor dediler emzirme danışmanına da gittim emzirme yastığı ve silikon uçla denedik tuttu daha sonra ucu çıkarıp devam ettik yarım saat emdi gayet güzel ama eve geldim yine aynı memeyle savaşa giriyor temas etsin diye eldiveni çıkarıyorum ucunu sıkıyor sütler akıyor her yerimiz süt içinde kalıyor ziyan oluyor hep 🥺
Çok sıcak havalarda o dehidrasyon olabiliyor, benim de bebeğim 4 aylıkken olmuştu, bezinde pembe kristaller görmüştüm çok korkmuştum. Doktora söylediğimde çay kaşığı ucuyla su vermemi söylemişti. Aslında 6 aydan önce su önermiyorlar ama böyle çok kurak sıcak havalarda sütteki su yeterli gelmediği olabiliyormuş. Siz de bir doktorunuza danışın su verip veremeyeceğinizi bir sorun isterseniz.

Kızlar süt sağma makinası ile sağıp bebeğe verlirse ( emmeyen bebekler için) sütte azalma kesilme olur mu? Bu şekilde bebeğini besleyen olur mu? Benim bebeğin emeceğine dair umutlarım tükenmeye başladı artık :(( çok üzülüyorum ama ne yaptıysam almıyor . Silikon uçla biraz alıyor kandırmayla vs ama onda da uyuya kalıyor zaten . Sütüm çok fazla , o yüzden şuan sağarak verince mamaya gerek kalmıyor . Mamadansa süt ü alsın diye sağıyorum. Ama bi taraftan da üzülüyorum azalır mı kesilir mi diye :( çok zormuş

Salı günü bebek ziyaretine misafirler geldi ama sabahtan akşama resmen 5 posta onlar gittiğinden beri ben de pert oldum resmen. Cihan sürekli bir mızmız uyumak istemiyor huzursuz bebeğim. Ben desem bir baş ağrısı aldı yürüdü asla geçmiyor. Azıcık uyusam diyorum bir rüyada aldatıldığımı bir rüyada boğulduğumu görüp uyanıyorum sonra da uyuyamıyorum 😅 yani yıkılmadım gibi ama ayakta da değilim cidden 😅😅 artık nazar mı nedir bilmiyorum da kesinlikle misafir kabul etmeyeceğim bu nedir ya yeter 🤷

Kızlar süt sağma makinası ile sağıp bebeğe verlirse ( emmeyen bebekler için) sütte azalma kesilme olur mu? Bu şekilde bebeğini besleyen olur mu? Benim bebeğin emeceğine dair umutlarım tükenmeye başladı artık :(( çok üzülüyorum ama ne yaptıysam almıyor . Silikon uçla biraz alıyor kandırmayla vs ama onda da uyuya kalıyor zaten . Sütüm çok fazla , o yüzden şuan sağarak verince mamaya gerek kalmıyor . Mamadansa süt ü alsın diye sağıyorum. Ama bi taraftan da üzülüyorum azalır mı kesilir mi diye :( çok zormuş
Sağma makinesi artırır diyor ebe. Ama hiperlaktasyona da sebep olabilirmiş o da neyse 🤷

arttırır diyen de var fakat bebek hiç emmez ise sadece makine ile ilerlenirse azalıp kesilir diyen de var 😞
Ten tene temas edin bol bol sağarken kucağınıza yatırın. Elle sağabiliyorsanız elle sağın ama bebek kucağınızda temas halinde olsun mutlaka. Ve üzülmemeye çalışın. Hormonlarınızın salınımı için dengeli ruh hali çok önemli. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz mamayla da olsa büyüyecek sütle de olsa 🙏 Sonuç olarak hala sütünüz de var neyse ki... Kendinize ve bebeğinize güvenmelisiniz

Ay bende yok sadece bebeğe kilo aldırcak şeyler yicem max 10 kiloyla doğuma gidicem cart curt hep böyle konusuyodum rezil oldum daha da açmıyorum ağzımı öyle yapicam böyle edicem diye bakalım yaşayıp gorucez diyorum hep 😂😂 beni de annem 41 yaşında doğurmuş 3.cocuguyum bı de üstüne nerdeyse 42. Haftada doğmuşum geç dogmusum baya ben 28 yasinda helak oldum ilk cocuga hamileyken helal olsun nasıl yaptin diyorum ona bende hep 😂
Geride kaldı o günler ettiğimiz tüm lafları yuttuk arkadaşlar foto istiyor çekilmiyorum bile tombulum diye 😂😂

Back
X