• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    104
Acile gittik kan alıp damar yolu açti sonuçlara göre Dr bakcak dediler beta fln dedi sonuçlar 1.5 saate çikar dedi bekledik sonra gittik yukarda kadın doğuma çıkın dedi bide orda bekledik sezeryendelermiş nasıl prosedür bilmem ultrasona girdim şükür alttan bakam dedi istemedim ultrason baktık kalp atiyodu şükür herşey iyi dedi plasenta fln herşey normal sebep ne bilemedim progestan kullan dedi yazdı ama reçete değil yazamiyolarmiş onlar kullansam mi nasıl bişey o
Progestan fitil vermiş, kanama alanınız varsa yok etmek için

Sadece bir kerelik devamı gelmeyen kanama için tehlikeli değil diyor bütün doktorlar içiniz rahat olsun zaten kontrole de çağırırlar. 10 gün önce falan bende de oldu çok korktum başta ama devam etmedi dr da kanama alanı falan görmedi ki öyle olsa bile iyileşiyor. Kendimi yorduğum için olmuş sanırım. Progestan + dinlenmeyle devam ediyorum. Oğluş anneci çıktı elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor diye düşünüyorum 😁
Progestan 200 kullan dedi reçeteyle aliniyormu yazamiyormuş öyle dedi bu progestan ne işe yariyo ne kadar kullancam yan etkileri ürküttü

Progestan 200 kullan dedi reçeteyle aliniyormu yazamiyormuş öyle dedi bu progestan ne işe yariyo ne kadar kullancam yan etkileri ürküttü
Reçete ile alınıyor aslında. Reçetesiz alımda en son sorduğumda fiyatına 395 lira demişti eczacı. Fitil olarak kullanınca pek bir yan etkisi olmuyor. Bildiğim kadarıyla progesteron hormonunu arttırarak bebeğin tutunmasına yardımcı oluyor.

Acile gittik kan alıp damar yolu açti sonuçlara göre Dr bakcak dediler beta fln dedi sonuçlar 1.5 saate çikar dedi bekledik sonra gittik yukarda kadın doğuma çıkın dedi bide orda bekledik sezeryendelermiş nasıl prosedür bilmem ultrasona girdim şükür alttan bakam dedi istemedim ultrason baktık kalp atiyodu şükür herşey iyi dedi plasenta fln herşey normal sebep ne bilemedim progestan kullan dedi yazdı ama reçete değil yazamiyolarmiş onlar kullansam mi nasıl bişey o
18 haftalık hamileden beta istemek neymiş acemi dra denk gelmişsiniz büyük ihtimalle kanamaniz varsa progestan mecburen kullanacaksınız ne yan etkileri varmış

Son düzenleme:
Kullan kullan ben de kullanıyorum şimdi Allah korusun 🙏🏼 Çarşamba burdan bı doktordan randevu aldım çarşambaya kadar günde iki kez kullancam size günde kaç kez dedi

İlaç yazamamayı ilk defa duydum aile hekimi bile yazıyor. Reçetesiz de alınıyor. Yan etkiden kastettiğinizi anlamadım eczacıdan bilgi alırsınız belki. Ne kadar kullanılacağını da doktor söylüyor. En kısa zamanda kendi doktorunuza randevu alıp sorun bence kim ne dese yanlış olur.

Reçete ile alınıyor aslında. Reçetesiz alımda en son sorduğumda fiyatına 395 lira demişti eczacı. Fitil olarak kullanınca pek bir yan etkisi olmuyor. Bildiğim kadarıyla progesteron hormonunu arttırarak bebeğin tutunmasına yardımcı oluyor.
Reçeteyle alayım bakam Hayatimda fıtıl yapmadım bakam inş kolay olur kusuyorum çok yan etkide yine kusma var

İlaç yazamamayı ilk defa duydum aile hekimi bile yazıyor. Reçetesiz de alınıyor. Yan etkiden kastettiğinizi anlamadım eczacıdan bilgi alırsınız belki. Ne kadar kullanılacağını da doktor söylüyor. En kısa zamanda kendi doktorunuza randevu alıp sorun bence kim ne dese yanlış olur.
Valla napcam şastim kusuyorum çok dün prillam aldım progestan kullanırsam yan etkisinde bulantı kusma var niye yazmaz bilmem yetkisi yok galiba kalbini duydum gerisini dinlemedim sorgulamadim 🫣

Reçeteyle alayım bakam Hayatimda fıtıl yapmadım bakam inş kolay olur kusuyorum çok yan etkide yine kusma var
Dediğim gibi fitil olarak kullanırsanız yan etki yapmaz. Ben 6. haftadan beri kullanıyorum. Şu an 14+5’teyim. İlk başta ben de yapamam diye korkmuştum ama çok zor bir şey değil. Parmağınızla itebildiğiniz kadar içeri iteceksiniz sadece. Tahriş etmemeye dikkat edin. Ben tiksindiğim için eldiven kullanıyorum. Enfeksiyon, çizik, tahriş gibi riskleri en aza indiriyor bence.

Dediğim gibi fitil olarak kullanırsanız yan etki yapmaz. Ben 6. haftadan beri kullanıyorum. Şu an 14+5’teyim. İlk başta ben de yapamam diye korkmuştum ama çok zor bir şey değil. Parmağınızla itebildiğiniz kadar içeri iteceksiniz sadece. Tahriş etmemeye dikkat edin. Ben tiksindiğim için eldiven kullanıyorum. Enfeksiyon, çizik, tahriş gibi riskleri en aza indiriyor bence.
Enfeksiyon da çıkmadı eğer varsa iyimi geliyo

O konu hakkında bir fikrim yok. Ben onu eldiven kullanımı için söylemiştim ☺️ Fitili uygularken eldiven kullanıyorum. Daha hijyenik hissettiriyor ve vajinamı tahriş etmemi önlüyor.
Evet doğru ne kadar kullancamizi nerden bilcekler alttan muayene mi etcek neden kan geliyor anlamadım ya şimdi yine küçük damla var😔

Evet doğru ne kadar kullancamizi nerden bilcekler alttan muayene mi etcek neden kan geliyor anlamadım ya şimdi yine küçük damla var😔
Gerektiğinde vajinal muayene yapıyorlar ama onda da korkacak bir şey yok. Her şey bebeğinizin iyiliği için. Böyle düşünün. Düzenli kontrollerinize gidin. Doktorunuz bırakacağınız zamanı size söyler zaten.

Bence imkanınız varsa başka bir acile gidin kanama alanı gördü mü sizde? Belki iğne olanından kullanmanız gerekir şimdiye kadar fitili atmış bol su içip uzanıyor olmanız lazım

Kan sulandırıcı iğne kullanan var mı onun dozunu da arttırdık
Hamileliğimizin keyfini çıkarmaya stress skntı yapmaya son verme kararı aldım dün bi aydınlandım 🥰
Ben de en başından beri en özel 4000 sabah akşam vurulıyorum, üsttğne bi de aspirin kullanıyorum. Ama benim genetik raporum var o yüzden üst seviye senin ne kadar dozu?

Kızlar selam. Size de yürüyüşünüz ile ilgili yorum geliyor mu.? Bana sürekli değişik yürüyorsun diyorlar bilenler de bilmeyenlerde. Sanırım psikolojik olarak koruma içgüdüsü daha ağır yürüyorum. Ama nasıl bu kadar farkediliyor anlamadım.

Canım sana neden beta baktılar çok saçma değilmi , progrstanı reçete edebiliyorlar neden reçete yazmadılar doktorum bana reçete ediyor çünkü. Bebekte bir sorun olmamasına çok sevindim canım çok şükür herşey yolunda görünüyor 🙏 yarın mutlaka kendi doktorunla görüş bence

Back
X