Bunu kime yazdığınızı anlamadığım için kendimi açıklama ihtiyacı hissettim. Benim normalde sorunsuz bir gebeliğim vardı ama yaklaşık 4 haftadır su gibi bir akıntı olduğu için erken risk kategorisine girmiştim. Normalde bir sorun yokken 39da alacağını söylemişti. ( bu arada sorunum yokken de tercih olarak sezaryen istiyordum). Geçen hafta bu gelen suyun amniyon sıvısı olmadığı, eğer olsaydı şimdiye suyun çook azalacağını ya da biteceğini yani sorun kalmadığını söylediler. Ama sezaryen haftasını öne çekti doktor. Ben hafta hafta güncel durumumu buraya yazdığım için doktor neden böyle bir şey yapmış olabilir gibisinden yazmıştım 39dan 37+5e çekmesini erken bulduğumu. Bana mı dediniz anlamadığımdan açıklamak istedimSizin bu normal doğum ve erken doğumla alakalı yazdıklarınız rahatsız edici olduğundan yazma gereği hissediyorum. Bu işin eğitimini almış insanlara karşılık yorumlarınız fazla desteksiz görünüyor. 37 de doğum yapmıştım mış muşları değil doktorumu dinlemiştim. Hiçbir problem de olmadı retinada. Kulaktan duyduklarınızı ve yanlı bir şekilde bebek haftası konusunda bir kaç mesajınızı gördükten sonra artık yazmak istedim yapmayınız… sürekli erken alıyorlar neden sezaryen yazıyorsunuz sanırım katı düşünceleriniz var. Gülücük koyunca da olmuyor.
Bana yazdı :) Çünkü ben senin de 37+5'i erken bulmana hak verdim ve eğer bir problem yoksa 38'i yaşa öyle al evladını kucağına tarafındayım. Ama burda ki diğer anne adayı arkadaşlar ben 38'te retina gelişimi tamamlanıyor dedim diye çok tedirgin olmuşlarBunu kime yazdığınızı anlamadığım için kendimi açıklama ihtiyacı hissettim. Benim normalde sorunsuz bir gebeliğim vardı ama yaklaşık 4 haftadır su gibi bir akıntı olduğu için erken risk kategorisine girmiştim. Normalde bir sorun yokken 39da alacağını söylemişti. ( bu arada sorunum yokken de tercih olarak sezaryen istiyordum). Geçen hafta bu gelen suyun amniyon sıvısı olmadığı, eğer olsaydı şimdiye suyun çook azalacağını ya da biteceğini yani sorun kalmadığını söylediler. Ama sezaryen haftasını öne çekti doktor. Ben hafta hafta güncel durumumu buraya yazdığım için doktor neden böyle bir şey yapmış olabilir gibisinden yazmıştım 39dan 37+5e çekmesini erken bulduğumu. Bana mı dediniz anlamadığımdan açıklamak istedim
Retina gelişimi içindi ilk yazdığım herhangi bir makale de göremedim 38 haftayla ilgili varsa drunuzun bir makalesi okumak isterimSiz ne okudunuz tam olarak bu yorumlarda ? :) Konu doğumun şekli değil!!! İsteyen istediği gibi doğurur zaten elbette nasıl rahat edecekse. Konu sürecini tamamlayan anne de değil !!! Bahsettiğim şey sürecin tamamlanmasına izin vermek konusunda eksik ve bebekleri kendi programlarına göre almak derdinde olan bazı 'doktorlar'. Her şeye de gerilmeyin, takılmayın bi zahmet ya. Biraz akışta kalın. Her söylenileni kafaya takacaksanız eğer zaten bu platform çokta uygun değil o halde sizler için. Neler duyup okuyoruz, her okuduğumuzu araştırmadan kendimizle mi bağdaştıralım ???
Neden geri çekti acaba bir sorun mu gördü sormadın mı doktoraBunu kime yazdığınızı anlamadığım için kendimi açıklama ihtiyacı hissettim. Benim normalde sorunsuz bir gebeliğim vardı ama yaklaşık 4 haftadır su gibi bir akıntı olduğu için erken risk kategorisine girmiştim. Normalde bir sorun yokken 39da alacağını söylemişti. ( bu arada sorunum yokken de tercih olarak sezaryen istiyordum). Geçen hafta bu gelen suyun amniyon sıvısı olmadığı, eğer olsaydı şimdiye suyun çook azalacağını ya da biteceğini yani sorun kalmadığını söylediler. Ama sezaryen haftasını öne çekti doktor. Ben hafta hafta güncel durumumu buraya yazdığım için doktor neden böyle bir şey yapmış olabilir gibisinden yazmıştım 39dan 37+5e çekmesini erken bulduğumu. Bana mı dediniz anlamadığımdan açıklamak istedim
Çok sağol. Allahım sana da yardımcı olsun. Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatırız inşallahKuzum seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ama geç başladı yine öyle düşün. Arttıracak daha dozun varben 6 tane içiyorum şuan ve sadece 3 doz hakkım kaldı. Yine başladı benimde yükselmeye.34 e kdr dayanayım sonra hastanede olmaya bile razıyım dedim hep. Sen sabret.
Ayrıca ilaçlar etkisi hemen değil bir süre sonra göstermeye başlıyor. Merak etme düşecektir inş
Teşekkür ederim balım doğum günü hediyem kızım çıkar diye bekliyodum ama o çıkınca kutlarım artıkAh kuzumm çıkacak annesiibu arada iyiki doğdunn ailenle sağlıklı huzurlu mutlu senelerin olsun çiçeğim
Biz size kibar bir dille bu tarz açıklamalarınızın bizi tedirgin ettiğini söyledik sadece. Bunu anlayışla karşılasaydınız bu kadar uzamazdı aslında konu.Bana yazdı :) Çünkü ben senin de 37+5'i erken bulmana hak verdim ve eğer bir problem yoksa 38'i yaşa öyle al evladını kucağına tarafındayım. Ama burda ki diğer anne adayı arkadaşlar ben 38'te retina gelişimi tamamlanıyor dedim diye çok tedirgin olmuşlar
Teşekkür ederim kuzumİnşallah bir an önce kavuşursun prensesineBu arada doğum günün kutlu olsun canım. Ailenle, sevdiklerinle beraber geçireceğin nice sağlıklı, mutlu yılların olsun
Retina gelişimi içindi ilk yazdığım herhangi bir makale de göremedim 38 haftayla ilgili varsa drunuzun bir makalesi okumak isterim
Bana yazdı :) Çünkü ben senin de 37+5'i erken bulmana hak verdim ve eğer bir problem yoksa 38'i yaşa öyle al evladını kucağına tarafındayım. Ama burda ki diğer anne adayı arkadaşlar ben 38'te retina gelişimi tamamlanıyor dedim diye çok tedirgin olmuşlar
Bence bu konu uzayabilir ve diğer annelerde bilinçlenebilir araştırarak. Lütfen tedirgin olmak yerine çözüme odaklanmayı ve kendi sürecinizi diğer annelerinkiyle kıyaslamamayı deneyin. Çünkü bakın gerçekten herkes sağlıklı bebişleri olsun istiyor, ancak bazı gebelikler evet zor ve komplikeli olabiliyor. Ancak diğer sağlıklı bebekler neden sorgusuz sualsiz erken alınsın ki ? Buna göz göre göre buradan bir şey sorulduğunda aman korkmasınlar diye cevap mı vermeyelim ? Ben diğer arkadaşımızın 'erken değil mi ya' dediği yerdeki kaygısına hak vererek bilgimi paylaştım.Biz size kibar bir dille bu tarz açıklamalarınızın bizi tedirgin ettiğini söyledik sadece. Bunu anlayışla karşılasaydınız bu kadar uzamazdı aslında konu.
Biri 15 sene önce yazılmış biri 25 sene önce yazılmışRetinopathy of prematurity: understanding ischemic retinal vasculopathies at an extreme of life - PMC
Retinopathy of prematurity (ROP) is a major complication of preterm birth. It encompasses a spectrum of pathologies that affect vision, from mild disease that resolves spontaneously to severe disease that causes retinal detachment and subsequent ...pmc.ncbi.nlm.nih.gov
Buyrun okuyabilirsiniz buralardan. Ayrıca chatgpt üzerinden Türkiye'de yapılan araştırma ve makaleleri de bulabilirsiniz.
Kimseyi iğnelemedim ama sanırım cevabım nokta atışı olmuş :) Ben kadın doğum uzmanı değilim ve doktorumda Profesör, Perinatolog ve aynı zamanda Türkiye'nin çok önemli bir üniversitesinde Perinatoloji Ana Bilim Dalı başkanı :) Yani daha üstünde biri yada daha iyi bir bilgi olmadığına inanıyorum. Sizin de söylediğiniz gibi 'açıklayıcı' olmanın kimseye bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Bence burada birileri bişileri anlayacak durumda değilse o da bence sizsiniz. OKU ilk emir size hatırlatayım :) Bence korkmak,telaşlanmakv ve tedirgin olmak yerine sizde açıp okuyun bilimsel çalışmaları, makaleleri lütfen.Son cümleniz de bile bir iğnelemeevet çok korktuk. Siz çünkü bu grupta kadın doğum uzmanımızsınız yaaa. Yada pardon tek uzman doktor sizinki.
ben de dahil diğer arkadaşlar gayet güzel bir üslupta size açıklayacı bir şekilde neden bu şekilde yazmamanız gerektiğini anlattık. Ama siz çok anlayabilecek durum da değilsiniz. O yüzden boşverinn
Biri 15 sene önce yazılmış biri 25 sene önce yazılmışokuyacağım da önce resmi bir yazıyla bilim dergisinde yayınlandı mı onlara bakmam lazım teşekkür ederim
Oyy ne güzel bi mesaj kuzummm çok teşekkür ederim
Kimseyi iğnelemedim ama sanırım cevabım nokta atışı olmuş :) Ben kadın doğum uzmanı değilim ve doktorumda Profesör, Perinatolog ve aynı zamanda Türkiye'nin çok önemli bir üniversitesinde Perinatoloji Ana Bilim Dalı başkanı :) Yani daha üstünde biri yada daha iyi bir bilgi olmadığına inanıyorum. Sizin de söylediğiniz gibi 'açıklayıcı' olmanın kimseye bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Bence burada birileri bişileri anlayacak durumda değilse o da bence sizsiniz. OKU ilk emir size hatırlatayım :) Bence korkmak,telaşlanmakv ve tedirgin olmak yerine sizde açıp okuyun bilimsel çalışmaları, makaleleri lütfen.
Peki okumuş abla, ben senin gibi okuduğu halde seçilmiş bir cahilliktense,size eğitim seviyemi , okuduğum üniversiteleri ve yaptığım yüksek lisanslarımı mı sayayım.hamileyken doktorları sorguladığım için bir çok farklı doktora muayene olduğumu mu anlatayım.
Bir söz var cahillik mutluluktur diye. Her duyduğumuza inansaydık sizin gibi mutlu olurduk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?