- 1 Eylül 2025
- 144
- 157
- 18
- 27
Riskli gebelik yaşayan biri olarak bu mesajlarınızı görünce tedirgin oluyorum açıkçası. Birkaç tane mesajınıza denk geldim. Fakat yazmak istemedim. Ama bugün dayanamadım. 38. haftaya gelebilmek bana bir mucize gibi geliyor. Ve bu tarz mesajları okuyunca bebeğimde bir sıkıntı mı olacak diye iyice korkuyla doluyorum. Umarım yanlış anlamazsınız. Ama daha dikkatli yorumlar yapmamız gerektiğini düşünüyorum.Doktorunuza 38. hafta bitmeden kabul etmediğinizi söyleyin bence. En önemli retina gelişimi 38. haftada tamamlanıyormuş. İsterseniz bunu araştırın...
KeremKızlar hasta olanlara, düşenlere geçmiş olsun az kaldı sabırbizim kontroller bir haftaya düştü gece uyuyamama, ağrılar, sancılar her şey bende de var ev temizliği hariç her şeyi hallettim çantalar falan hazır evi de temizlersem doğuma hazırım yani sayılırım herhalde bende size bir şey sormak istiyorum hala isim konusunda karar veremedim sizce Erdem mi Kerem mi fikirlerinizi söylerseniz çok mutlu olurum
Bakın kendimde yüksek kaygılar içinde bir hamileyken nasıl amacım sizi veya diğer kadınları tedirgin etmek olarak algılanabilir cidden anlayamıyorum. Benim söylediğim şey 'tekrar izah ediyorum' sağlıklı giden gebeliklerde 'erken' alınmaya çalışılan 'bebekler' ! En son yazdığım yorumda anne olacak olan arkadaşımızın gebeliğinde bir problem olmamasına rağmen doktoru 37+5 için tarih vermiş. Kişinin kendisine bile erken gelmiş olmalı ki bu tarih zaten de yazmış 'erken gibi geldi bana' diye. Neden bunu kabul etmek zorunda bırakılıyoruz anne adayları olarak? Sorgulayın, kabul etmeyin ve araştırın dememin neden sizlerde tedirginlik yarattığını anlayabilmiş değilim. Bence kaygılarınızı ve tedirginliğinizi bir kenara bırakın. Yanlış anlaşılmaya açık bir konu değil benim yorumlarım. Size de hayırlısıyla sağlıklı bir evlat dünyaya getirmenizi dilerim...Riskli gebelik yaşayan biri olarak bu mesajlarınızı görünce tedirgin oluyorum açıkçası. Birkaç tane mesajınıza denk geldim. Fakat yazmak istemedim. Ama bugün dayanamadım. 38. haftaya gelebilmek bana bir mucize gibi geliyor. Ve bu tarz mesajları okuyunca bebeğimde bir sıkıntı mı olacak diye iyice korkuyla doluyorum. Umarım yanlış anlamazsınız. Ama daha dikkatli yorumlar yapmamız gerektiğini düşünüyorum.
Bence de KeremKızlar hasta olanlara, düşenlere geçmiş olsun az kaldı sabırbizim kontroller bir haftaya düştü gece uyuyamama, ağrılar, sancılar her şey bende de var ev temizliği hariç her şeyi hallettim çantalar falan hazır evi de temizlersem doğuma hazırım yani sayılırım herhalde bende size bir şey sormak istiyorum hala isim konusunda karar veremedim sizce Erdem mi Kerem mi fikirlerinizi söylerseniz çok mutlu olurum
Goktug olacak bizim deErkek anaları isim ne koyacaksınız benimki metehan
Kimse size bunu tartışmak için yazmıyor. Sezaryen doğum veya vajinal doğum ile ilgili herkesin fikrinin kendine ait olduğunu düşünüyorum. Vajinal doğumdan korkan insanlar kendi isteğiyle sezaryen doğum da yapabilir. Ama benim burada yaptığım yorum doğum şekli ile alakalı değil. Sizin bebeğin retina gelişimi 38. haftadan sonra tamamlanıyormuş yorumunuz, 38. haftadan önce doğum yaparsam bebeğimin gözünde bir sorun mu olacak hissiyatı uyandırıyor insanda. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Allah hepimize zamanında, sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin.Bakın kendimde yüksek kaygılar içinde bir hamileyken nasıl amacım sizi veya diğer kadınları tedirgin etmek olarak algılanabilir cidden anlayamıyorum. Benim söylediğim şey 'tekrar izah ediyorum' sağlıklı giden gebeliklerde 'erken' alınmaya çalışılan 'bebekler' ! En son yazdığım yorumda anne olacak olan arkadaşımızın gebeliğinde bir problem olmamasına rağmen doktoru 37+5 için tarih vermiş. Kişinin kendisine bile erken gelmiş olmalı ki bu tarih zaten de yazmış 'erken gibi geldi bana' diye. Neden bunu kabul etmek zorunda bırakılıyoruz anne adayları olarak? Sorgulayın, kabul etmeyin ve araştırın dememin neden sizlerde tedirginlik yarattığını anlayabilmiş değilim. Bence kaygılarınızı ve tedirginliğinizi bir kenara bırakın. Yanlış anlaşılmaya açık bir konu değil benim yorumlarım. Size de hayırlısıyla sağlıklı bir evlat dünyaya getirmenizi dilerim...
ismiyle yaşasınErkek anaları isim ne koyacaksınız benimki metehan
İyiyiz kuzum prenses çıksın diye bekliyoruz işteKız bi gün bakamadım şuraya üstten bi okudum düşmeler çarpmalar aman amannn geçmiş olsun kuzularııım dikkat edin kendinize burdan bi dua okuyayım üfleyeyim hepinize
Puxhu taze anne nasılsın prensesin daha iyi mi
Çıkacak annesi mutlulukla sağlıkla yuvanıza gideceksiniz insallah bu arada doğum günün kutlu olsun çiçeğim ailenle sevdiklerinle nice güzel seneler diliyorumİyiyiz kuzum prenses çıksın diye bekliyoruz işte
Benimkide böyle daha sivri hatta . Doktor ne kadar büyük dedi sanki doğumun gelmiş gibi dedi bende hocam ilk aylardan hemen çıkmıştı dedim sonra ultrason a yattigimda elleriyle avucladi kendi karın yağı bu dedi senin dedi . Çok da göbekli hamile kalmadım ama umarım doğum dan sonra kalmaz35+1 kizceler benim göbek daha büyük dert etmeyin dogurunca hepsi gidiyor
Çıkacak prenses inşallahİyiyiz kuzum prenses çıksın diye bekliyoruz işte
Ah kuzumm çıkacak annesiiİyiyiz kuzum prenses çıksın diye bekliyoruz işte
Kesin benim de öyledir canım üçüncü hamilelikte daha çabuk çıkıyormuş göbek onu anladım beni de kim görse kız göbeği diyor ama bütün gebeliklerim de böyleydi karnım genetik galibaBenimkide böyle daha sivri hatta . Doktor ne kadar büyük dedi sanki doğumun gelmiş gibi dedi bende hocam ilk aylardan hemen çıkmıştı dedim sonra ultrason a yattigimda elleriyle avucladi kendi karın yağı bu dedi senin dedi . Çok da göbekli hamile kalmadım ama umarım doğum dan sonra kalmaz
Herkesin dru tıp eğitimi alıyor benim drum da öyle bir şey olmadığını söyledi burada erken doğum riski olan erken doğum yapan çok arkadaşımız var anneleri geren bir açıklama olmuş bence normal şartlar altında sürecini tamamlayan annenin ne istediği daha önemli kimi sezaryen ister kimi vajinal doğum kime ne yaniBen bunu kulaktan duyma şekilde değil, doktorumun bana kendi sezeryan tercihini neden 38. haftadan sonra yaptığını bu şekilde açıkladığından yapıyorum. Biraz araştırın isterseniz sizde. Eğitimi alan benim doktorum, tıp eğitimini alan ben değilim yani. Ancak doktorların çoğu ne yazık ki kendi programlarını ve tatillerini dikkate alarak bu işe tarih veriyor! Ayrıca sezeryan konusunda evet aşırı yanlı bir tutumum var, çünkü anne sağlığı ve bebek sağlığı yerindeyken bile kolay olan hızlı olan bu olduğu için tercih edilen ve gebeleri böyle yönlendirip korkuyla 'en ciddi karın ameliyatı'na sürükleyen sistemin kölesi olmak istemiyorum bir komplikasyon olmadığı sürece. Sizi rahatsız eden her ne ise okumayın mesela... Yada işinize geleni duymak istediğinizi dikkate alın siz.
inşallah hemen kavuşacaksınızİyiyiz kuzum prenses çıksın diye bekliyoruz işte
Siz ne okudunuz tam olarak bu yorumlarda ? :) Konu doğumun şekli değil!!! İsteyen istediği gibi doğurur zaten elbette nasıl rahat edecekse. Konu sürecini tamamlayan anne de değil !!! Bahsettiğim şey sürecin tamamlanmasına izin vermek konusunda eksik ve bebekleri kendi programlarına göre almak derdinde olan bazı 'doktorlar'. Her şeye de gerilmeyin, takılmayın bi zahmet ya. Biraz akışta kalın. Her söylenileni kafaya takacaksanız eğer zaten bu platform çokta uygun değil o halde sizler için. Neler duyup okuyoruz, her okuduğumuzu araştırmadan kendimizle mi bağdaştıralım ???Herkesin dru tıp eğitimi alıyor benim drum da öyle bir şey olmadığını söyledi burada erken doğum riski olan erken doğum yapan çok arkadaşımız var anneleri geren bir açıklama olmuş bence normal şartlar altında sürecini tamamlayan annenin ne istediği daha önemli kimi sezaryen ister kimi vajinal doğum kime ne yani
Senin şu yazdığına bi yorum yaptım ortalık karıştı anacımKızlar geçen hafta bebişim 1980 gramdı. Bugün yine 2 kg çıktı. Ama farklı doktorlar farklı cihazlar diye kafaya takmadım yanılma payıdır diye düşünüyorum. Doktor 11 kasımda bebeği almak istiyor 37+5 oluyor bana çok erken geldi
İnşallah bir an önce kavuşursun prensesineİyiyiz kuzum prenses çıksın diye bekliyoruz işte
Sağol kuzum teşekkür ederimÇıkacak annesi mutlulukla sağlıkla yuvanıza gideceksiniz insallah bu arada doğum günün kutlu olsun çiçeğim ailenle sevdiklerinle nice güzel seneler diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?