Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Doktorunuza 38. hafta bitmeden kabul etmediğinizi söyleyin bence. En önemli retina gelişimi 38. haftada tamamlanıyormuş. İsterseniz bunu araştırın...
Riskli gebelik yaşayan biri olarak bu mesajlarınızı görünce tedirgin oluyorum açıkçası. Birkaç tane mesajınıza denk geldim. Fakat yazmak istemedim. Ama bugün dayanamadım. 38. haftaya gelebilmek bana bir mucize gibi geliyor. Ve bu tarz mesajları okuyunca bebeğimde bir sıkıntı mı olacak diye iyice korkuyla doluyorum. Umarım yanlış anlamazsınız. Ama daha dikkatli yorumlar yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

Kerem

Bakın kendimde yüksek kaygılar içinde bir hamileyken nasıl amacım sizi veya diğer kadınları tedirgin etmek olarak algılanabilir cidden anlayamıyorum. Benim söylediğim şey 'tekrar izah ediyorum' sağlıklı giden gebeliklerde 'erken' alınmaya çalışılan 'bebekler' ! En son yazdığım yorumda anne olacak olan arkadaşımızın gebeliğinde bir problem olmamasına rağmen doktoru 37+5 için tarih vermiş. Kişinin kendisine bile erken gelmiş olmalı ki bu tarih zaten de yazmış 'erken gibi geldi bana' diye. Neden bunu kabul etmek zorunda bırakılıyoruz anne adayları olarak? Sorgulayın, kabul etmeyin ve araştırın dememin neden sizlerde tedirginlik yarattığını anlayabilmiş değilim. Bence kaygılarınızı ve tedirginliğinizi bir kenara bırakın. Yanlış anlaşılmaya açık bir konu değil benim yorumlarım. Size de hayırlısıyla sağlıklı bir evlat dünyaya getirmenizi dilerim...

Bence de Kerem
Erkek anaları isim ne koyacaksınız benimki metehan
Goktug olacak bizim de

Kimse size bunu tartışmak için yazmıyor. Sezaryen doğum veya vajinal doğum ile ilgili herkesin fikrinin kendine ait olduğunu düşünüyorum. Vajinal doğumdan korkan insanlar kendi isteğiyle sezaryen doğum da yapabilir. Ama benim burada yaptığım yorum doğum şekli ile alakalı değil. Sizin bebeğin retina gelişimi 38. haftadan sonra tamamlanıyormuş yorumunuz, 38. haftadan önce doğum yaparsam bebeğimin gözünde bir sorun mu olacak hissiyatı uyandırıyor insanda. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Allah hepimize zamanında, sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin.

Hanımlar nasilsiniz ben cok giremedim buralara, kisaca anlatayim 28. Haftamda kan uyusmazligi oldum, bu arada hemoroid oldum 1 hafta surdu ilk dogumumda olmustu, smdilik bebegim makat gelisli, 35. Haftam doldu, 36 nın icindeyim cok sukur saglicakla bekliyorum, 6 kasım son tarih ama bana erken mi gelir acaba diyorum bakalim hayirlisi, gecen hafta salı sancı cikti nst de tekrarlandı, belki bebegin donus veya hareket haline denk gelmis olabilir dedi, doktorum magnezyuma baslatti, cok sukur baskada bir sorun yok oglum 1. Sinifta bir ar nezlemsi gibi olup atlattik ailece
Hepinize hayirli saglikli kolay dogumlar diliyorum bir dahaki gorusmemize kadar

İyiyiz kuzum prenses çıksın diye bekliyoruz işte

35+1 kizceler benim göbek daha büyük dert etmeyin dogurunca hepsi gidiyor
Benimkide böyle daha sivri hatta . Doktor ne kadar büyük dedi sanki doğumun gelmiş gibi dedi bende hocam ilk aylardan hemen çıkmıştı dedim sonra ultrason a yattigimda elleriyle avucladi kendi karın yağı bu dedi senin dedi . Çok da göbekli hamile kalmadım ama umarım doğum dan sonra kalmaz

Kesin benim de öyledir canım üçüncü hamilelikte daha çabuk çıkıyormuş göbek onu anladım beni de kim görse kız göbeği diyor ama bütün gebeliklerim de böyleydi karnım genetik galiba

Herkesin dru tıp eğitimi alıyor benim drum da öyle bir şey olmadığını söyledi burada erken doğum riski olan erken doğum yapan çok arkadaşımız var anneleri geren bir açıklama olmuş bence normal şartlar altında sürecini tamamlayan annenin ne istediği daha önemli kimi sezaryen ister kimi vajinal doğum kime ne yani

Siz ne okudunuz tam olarak bu yorumlarda ? :) Konu doğumun şekli değil!!! İsteyen istediği gibi doğurur zaten elbette nasıl rahat edecekse. Konu sürecini tamamlayan anne de değil !!! Bahsettiğim şey sürecin tamamlanmasına izin vermek konusunda eksik ve bebekleri kendi programlarına göre almak derdinde olan bazı 'doktorlar'. Her şeye de gerilmeyin, takılmayın bi zahmet ya. Biraz akışta kalın. Her söylenileni kafaya takacaksanız eğer zaten bu platform çokta uygun değil o halde sizler için. Neler duyup okuyoruz, her okuduğumuzu araştırmadan kendimizle mi bağdaştıralım ???

Senin şu yazdığına bi yorum yaptım ortalık karıştı anacım

Çıkacak annesi mutlulukla sağlıkla yuvanıza gideceksiniz insallah bu arada doğum günün kutlu olsun çiçeğim ailenle sevdiklerinle nice güzel seneler diliyorum
Sağol kuzum teşekkür ederim çıkacak inşallah teyzesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…