Ay bişey diyim mi ben de bundan korkuyorum. Doğumu bile düşünmüyorum. Ama lohusalık…Kızlar doğumdan çok çok korkmasam da lohusalıktan acayip korkuyorum ya ben gibi olan var mı,sürekli ağlayıp duracak mıyım.Mutsuz,keyifsiz mi olacam diye korkuyorum,bir de bebiş doğunca ne olacak kaygısı var.Doğum kaygım daha sonda kalır olduher şey yaşanıp gidecek aslında teslim olmak laızm ama kaygılanıyorsun maalesef.Bu arada hamilelik gerçekten zor bir şey,hiç kimseye güzelleme yapamadım maalesef.Sevimli sevimli konuşa da hiç de keyifli değil dedim
Çook teşekkür ederimmmyaaa bebişin doğmuş çok sevindim hayırlı olsunnn en kısa zamanda da çıkar küvözden inşallah, doğum günün kutlu olsun hemmm, çok tatlış bir doğum günü hediyen olmuş, minik bir fındıkkkk
Aa derya nereye uçtun kız@bayatlamayankurabiye canım bugün randevun vardı gittin mi ? Kaçtaydı
Merhaba hangi korseyi kullanmıştınız acabaHepinize sağlıklı doğumlar diliyorumlütfen ne gerilin ne polemiğe girin, bebeklerin gelmesine az kalmışken birbirinizi kırmayın
Sanırım birçoğunuzun ilk doğumu, o yüzden korkmanız endişe etmeniz normal, vajinal veya sezaryen doğum şekliniz fark etmeksizin bilmediğiniz o doğum anı biraz korkutuyor, her şey yolunda gidecek mi endişesi de yaşıyorsunuz, sonra bebeğinizi düşünüp heyecan basıyor, o gün birçok duyguyu bir arada yaşayacaksınız hepiniz ama inşallah hepiniz için her şey yolunda gidecek
Tecrübeli bir anneyim, seneler önce kızımı sezaryenle doğurdum, hastaneye giderken kızıma kavuşacağım diye güle oynaya gittim ama doğum öncesi odama alıp sizi hazırlamamız lazım dediklerinde içim bir tuhaf olmuştu, doğurmak nasıl bir şey bilmiyordum, eşime sarıldım o anın yoğun duygularıyla helalleştim, çok şükür her şey yolunda gitti bebeğim doğdu.
Ağrı kısmı kişiden kişiye bünyeden bünyeye değişiyor, sonuçta karnınıza bir kesi atıyorlar, doğum yaptığınız gün biraz ağrı hissetmeniz doğal, eğer acı ve ağrı eşiğiniz yüksekse akşama doğru ağrılar kendisini daha hafif hissettiriyor, mühim olan gaz probleminizi çözmek ve ilk yürüyüşün sorunsuz geçmesi, ertesi gün daha iyi oluyorsunuz, eve döndüğünüzde de doktorunuzun tavsiyelerine uyarsanız her şey sorunsuz giderse ağrı da hissetmiyorsunuz acı da.
Sezaryen doğum yapacaklar için doktorlarına danışmaları şartıyla korse kullanımı ağrı acı ve ani hareketlerin yaşatabileceği aksilikleri biraz daha hafifletiyor.
Ben doktorumun izniyle doğumdan 1 hafta sonra korse takmaya başlamıştım, bebeği beşikten alırken eğilip kalkarken ağrı ve acı hissetmemi önemli ölçüde azaltmıştı.
Hamileyken daha manyak lanet bişeymişim doğurdum bi sakinlik geldi o yüzden korkmayın ahajs lohusalık daha güzelAy bişey diyim mi ben de bundan korkuyorum. Doğumu bile düşünmüyorum. Ama lohusalık…
Ayy valla mı. Ağrı sizi bebişe kendime nasıl bakıcam diye düşünüyorum hep. En iyisi düşünmememk….Hamileyken daha manyak lanet bişeymişim doğurdum bi sakinlik geldi o yüzden korkmayın ahajs lohusalık daha güzel
Şöyle ki buna emin olabilirsiniz iki kez sezaryen doğum yapmış biri olarak söylüyorum ilk 6 saat zaten ayağa kaldırmıyorlar ama o 6. Saat var ya ağrıdan ölseniz de kalkıp bebeği beslemek üzerini değiştirmek heyecanı daha ağır basıyor. 3 gün oldu doğuralı ağrım geçmedi ama Aybükeyi görme saatim geldiğinde at gibi çıkıyorum o merdivenleri ne ağrım kalıyor ne sızım. O yüzden hiç ama hiç korkmayın bebeğiniz en en en güçlü ağrı kesiciniz olacak.Ayy valla mı. Ağrı sizi bebişe kendime nasıl bakıcam diye düşünüyorum hep. En iyisi düşünmememk….
Ben depresif olmaktan korkuyorum,ay sürekli seninle yaşayacak bir bebe doğuruyorsun hayatımız başkalaşım geçirecek.Şimdi hamile olunca çok anlamıyorum açıkçası ama orada bir bomba olacakAy bişey diyim mi ben de bundan korkuyorum. Doğumu bile düşünmüyorum. Ama lohusalık…
Tabii ki öğrenir öğrenmez yazarımBen bugün bir firmayla görüştüm de. 10 yıl şaklatma teminatı verirsek doğumdan bir yaşa kadar 25 bin. Sonra her yıl 5 bin + tüfe kadar artış. Sonraki yıl da önceki yıldan tüfe kadar artış… Sen de bilgi alırsan paylaşır mısın hangisi daha iyi vs. Burası Türkiye’de en eski firmaymış (yaşam).
Peki doğum sırasında kitlerini yanımızda mı götürüyoruz, yani doğum aniden olsa saklatamayabiliriz değil mi?Ailede hematolojik hastalık öyküsü varsa yada bağışıklık sistemiyle ilgili hastalıkları olanlar varsa mantıklı kordon kanı. Ama yoksa tamamen maddi durumunuza bağlı çünkü kullanma ihtimali çok düşük ve yıllık saklama ücreti var.
İlk oğlum Ege , bebişime de Aslan koyucamErkek anaları isim ne koyacaksınız benimki metehan
Çok güzel bişey evet ama ben şimdi ona hazırlık yaparsam sanki o hastalığı çağırıyormuş gibi hissediyorum bilmiyorum. Onun için hiç kötü şeyler olmıcak enerjisi vermek istiyorum. Belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum.Kızlar kordon kanı saklama konusunda ne düşünüyorsunuz?
Hangi firma? Yurt dışında mıydınız siz? Orada çok yaygın zaten değil miBiz kiti birkaç ay önce aldık açıkçası. Benim kafamda en önemli şeylerden biriydi. Direkt 10 yıllık ödeme yapacağız diye konuştuk eşimle maddi durum elveriyorken.
Keşke dün söyleseydin içtim bileİçme canim , çook az kaldı. Ben kendimi zararli bişey canim cektiğinde böyle teselli ediyorum . Az daha sabır…….
Bazen benim de aklıma geliyor ama bu tedbir diye düşünüp zihinden uzaklaştırmak lazım. Sonuçta her saklatanın ihtiyacı olmuyorÇok güzel bişey evet ama ben şimdi ona hazırlık yaparsam sanki o hastalığı çağırıyormuş gibi hissediyorum bilmiyorum. Onun için hiç kötü şeyler olmıcak enerjisi vermek istiyorum. Belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum.
Onu bilmiyorum firma bilgi verir bence.Peki doğum sırasında kitlerini yanımızda mı götürüyoruz, yani doğum aniden olsa saklatamayabiliriz değil mi?
Ben hastahanenin anlaştığı firma ile anlaştım. Onların kiti zaten doğumda hazır oluyormuş. Sadece hemşirenize söyleseniz olur dediler.Peki doğum sırasında kitlerini yanımızda mı götürüyoruz, yani doğum aniden olsa saklatamayabiliriz değil mi?
Yok ben Anadolu’nun bağrında Eskişehir’deyim. Femicord diye bir firma. Üstelik kiti alınca aylar önce fiyatı da sabitledik o iyi oldu. Böyle şeyler döviz üzerinden hesaplanıyor diye biliyorum. Bize kordon kanı ve doku için farklı ücretler sunuldu. Herhangi biri veya her ikisi birden saklanabiliyor. Kordon kanı bir kere kullanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Hangi firma? Yurt dışında mıydınız siz? Orada çok yaygın zaten değil mi
Karıştırmışım başka arkadaşlarla demek kiBen hastahanenin anlaştığı firma ile anlaştım. Onların kiti zaten doğumda hazır oluyormuş. Sadece hemşirenize söyleseniz olur dediler.
Yok ben Anadolu’nun bağrında Eskişehir’deyim. Femicord diye bir firma. Üstelik kiti alınca aylar önce fiyatı da sabitledik o iyi oldu. Böyle şeyler döviz üzerinden hesaplanıyor diye biliyorum. Bize kordon kanı ve doku için farklı ücretler sunuldu. Herhangi biri veya her ikisi birden saklanabiliyor. Kordon kanı bir kere kullanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Biz yaz başında anlaştık yanlış hatırlamıyorsam. Fiyatlar artmış olabilir. İletişime geçtiğimde kordon kanı ve doku üzerinde çalışmalarla ilgili bilgilendirici bir slayt falan gönderdiler. O da yararlı olmuştu.Karıştırmışım başka arkadaşlarla demek kiEvet öyleymiş bi kerelikmiş. Dokunun daha kullanım alanı net değilmiş falan. Ne kadara mal oldu? O firmayla da görüşeyim.
Markası aklımda değil çünkü 30 yıl oldu doğum yapalıMerhaba hangi korseyi kullanmıştınız acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?