Evet sudan suya dedikleri doğum şekli oluyor, tabi her şey yolunda gider bir sıkıntı olmazsa :)şu an genelde doktorların tercihleri tam doğum anına kadar suda kalmak sonrasında karada doğum yapmak galiba genelde öyle duydum çevremdeki gebelerden
ben de doktoruma ilk başladığımda suda istiyorum demiştim, uygun olursa şartların yaparız tabii dedi ama ne nasıl olacak hiç konuşmadık. siz konuştunuz mu detayları, doğum direkt suya mı olacak mesela?
ben de böyle istiyorum ama bakalım hayırlısı :) sizinle aramızda 5 gün var umarım her şey istediğimiz gibi gider de tecrübelerinizi yazarsınız buraya sizden okurum :)Evet sudan suya dedikleri doğum şekli oluyor, tabi her şey yolunda gider bir sıkıntı olmazsa :)
Kızlar benim gece uykularım çok kötü olmaya başladı. Bir tarafımda sadece 3 dk uyuyabiliyorum. Sonra o tarafım çürümüş gibi oluyor öbür tarafa dönüyorum daha doğrusu dönemiyorum. Dönerken ağrım oluyor. Şu an hem sağ hem sol tarafımın kemikleri aşırı ağrıyor yürürken falan.. Bu kadar kötü değildim 32. Haftayla beraber geldi bu güncelleme
benim de yatakta her dönüşümde etlerim kemiklerim ve karnım acıyo hapşırınca özellikle inanılmaz acıyo göbeğim ağrıdan uyanıyorum gece hemen dönüyorum diğer tarafıma ama dönmek işkence belim de tutuluyoKızlar bu karın sertleşmesi normal mi ya bugün 32.haftamdayım gece soldan sağa dönerken bile karnım sertleşti. Ağrı sızı yok da rahatsızlık veren bi hissi var tuhaf bir şekilde. Niye oluyor böyle, bi anormallik yok di mi
biz kasım ayı içinde doğuracağız gibi kasımın son günlerinin anneleri olarak :)
10 şubat benim de kızlarBenim de 14 şubat
benim doktorum etkilemediğini söyledi sata bakıyo sadeceKasımın son anneleriyizbakalım bebişlerimizi zamanını ne zaman seçecek bebeğin önde gitmesi doğum tarihini etkiliyor mu?
Aslında doğrusunu yapıyorda, ben istemiyorum normal.Benim doktor inanılmaz normal doğum isteklisi,her gittiğimde normal doğuma alalım seni şu an sorun görünmüyor en sağlıklısı vs deyip duruyor,sezeryan istiyorum desem ne tepki verecek bilmiyorum yani.Arkadşaım da aynı doktorda doğum yaptı,40.haftada bebek hala gelmek istemeyince mecbur sezaryana çevirdi,benim doktorda herhangi bir olumsuzluk yoksa bekleme olayı var
ya bunu çok merak ediyorum pazartesi kontrolüm var sorcam ben de 40'a kadar beklemek istiyorum ama mümkün mü acabakızlar, bir şey soracağım. planlı sezaryeni 40. hafta isteyebiliyor muyuz? yoksa illa 40. haftadan önce mi olması lazım. bilgisi olan var mı
Suda olması konforsuz değil mi kizlar neden istiyorsunuz çok araştirmadım pozitif sebepleri daha mi fazlaKızlar merhaba, suda doğum ile ilgili yazmak istiyorum.
Ben en başından beri suda doğum istiyordum, doktorum da biraz gelenekselci biri, bunu söylediğimde bana dediki “doğumu yaptırmak kadar seni de korumamız lazım, kesin olacak mı bilmiyoruz, belki dikiş gerekebilir, ya da suyun içinde farkında olmadan fazla kesiler olusabilir çünkü tam müdahale edemiyor olacağım. Sancını sonuna kadar istersen suda çekersin ama doğum için seni masaya almam gerekir, en az sıyrıkla atlatmanı sağlamalıyız” dedi. Bunu tabi böyle anlatınca mantıklı geldi. Ama bir yandan da çok fazla pozitif suda doğum hikayesi dinliyorum. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ? Bu arada 35. haftam :) acayip korkuyorum bir aksilik olur erken gelir diye :)
Benim yarın kontrolüm canım . Sorucam yazarım buraya da.ya bunu çok merak ediyorum pazartesi kontrolüm var sorcam ben de 40'a kadar beklemek istiyorum ama mümkün mü acaba
Aniden normal doğumun başlarsa sonra her aşamada sezeryana geçilemiyor olabilir belki40ı görsün istiyorumda , oluyor mu merak ettim.
ben 41 veya 42'de sezaryen doğmuşumBenim yarın kontrolüm canım . Sorucam yazarım buraya da.
ben normal doğum istediğim için bu süreçte oldukça faydası olduğunu okudum her yerde. Örneğin yurt dışında çoğu ülkede doğum eylemini suyun içinde yapmasalar bile kasılmalar sırasında gebeleri rahatlatmak için havuzlar var. suyun yatıştırıcı etkisi oldukça fazla, kendim bile yorulduğum zaman sıcak bir duşa girip çıkınca rahatlıyorum iyi geliyor :)Suda olması konforsuz değil mi kizlar neden istiyorsunuz çok araştirmadım pozitif sebepleri daha mi fazla
inşallahben de böyle istiyorum ama bakalım hayırlısı :) sizinle aramızda 5 gün var umarım her şey istediğimiz gibi gider de tecrübelerinizi yazarsınız buraya sizden okurum :)
İlaçlarını aldın öı doktoruna yaz benceKızlar kafayı yicem eve geldim sürekli yattım. Fark bir duşa girdim çıktım. Tansiyon 140/90 düşmüyor.
evet çamlıca medipolde takipliyim :)inşallahistanbul’da mısınız?
Ah çok az kalmışBen geldim kızlar nst en fazla 20 gördük iyi dedi rahim ağzı açıklığı hala 1 cmde pazartesi tekrar gideceğim nst ve kontrol için 17-18 Ekim de gelecek inşallah kızımdrum gidişattan çok memnun bu kadar bile beklemiyordum dedi keyfim yerinde makat sancısı rahim ağzında baskı el kol bacak uyuşması devam ediyor kilo ölçmedi yine kafası aşağıda olduğu için + - 400 gr farkeder net çıkmaz kafan karışmasın dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?