• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Hiç bir belirtim yoktu bel ağrısı dışında ama gerçekten çok ağrıyordu doktora yazdım nst için çağırdı öyle de doğuma aldı sancılarım çok çıkınca
Göğüs ucum olmadığı için tutamadı malesef sütüm de gelemiyor şuan malesef çok stres yaptım
Allah analı babalı büyütsün canım 🌸 silikon göğüs ucu var benim de kızım da yoktu hiç o şekilde emmişti. Birde göğüs ucunu çıkarmak için bi aparat gibi bişey var onun da baya etkisi olmuştu eczaneden alın isterseniz.

Hiç bir belirtim yoktu bel ağrısı dışında ama gerçekten çok ağrıyordu doktora yazdım nst için çağırdı öyle de doğuma aldı sancılarım çok çıkınca
Göğüs ucum olmadığı için tutamadı malesef sütüm de gelemiyor şuan malesef çok stres yaptım
Hayırlı olsun canım. Pompa kullanmayı denedin mi? Pompa ile birkaç dk çekim yapınca meme ucu hemen çıkıyor. Süt gelmesini de kolaylaştırıyor.

Kızlar göğüs ucunun yara olmaması için Lansinoh krem dışında ne kullanabiliriz? Lansinoh güzel yumuşatıyor ama yarayı önleyebilecek gibi gelmedi bana.
Lansinoh pek işe yaramamamıştı yara olduktan sonra. Ayva çekirdeği jeli kullanmıştım. Ayva çekirdeklerini azıcık suda bekletiyorsun jel oluyor onu sürüyordum. Yarayı önleyecek şey ise kıyafete temas etmemeli canım buna dikkat et.ok hassas gögüs kalkanı ya da gümüş kapak. İlkinde gümüş kapak almıştım bunda gögüs kalkanı kullanıcam

Kızlar ben eve geldim şimdi. Bebeğim hastanede. Çıkmadan gittim gördüm. Maşallah bugün daha da iyi görünüyordu. Biraz kilo kaybediyor ve hafif sarılık başlamış ama zaten bunlar bekleniyordu. Hersey kontrol altında çok şükür.
Ben genel anestezi ile doğum yaptım aynı zamanda tüp bağlama ya da tüplerin alınması artık ne deniyorsa aynı anda o ameliyatı da oldum. Hiç korkup strese girmeyin. Hastanede eşim kaldı yanımda. Daha ilk gecede o uyurken tuvalete kendim kalktım. Sık sık saat başı yürüyün. İnanın yürümek şifa oluyor. Yatarsanız gaz zor çıkar ve sancı yapar. İlk kalkmak zor geliyor ama yürüdükçe ağrılar hafifliyor. İnsan bebeğini görünce daha birkaç saat önce karnımda beni tekmeleyen, kımıl kımıl oynayan bu minik miydi diye inanamıyor 🥰 O kadar güzel birsey ki tarifi imkansız.

Benim de göğüs ucum yok 😔 silikon göğüs ıcu aldım bide lansinohun göğüs ucu çıkartıcısı var ondan alayım dedim ama enjektör de aynı işlevi görüyor dedi bi hemşire.
Sıkma canını, stres yaptıkça daha çok gerileceksin. İyi bi sağım cihazıyla sağmayı denesen sütün gelmeye başlar belki

Kızlar ben eve geldim şimdi. Bebeğim hastanede. Çıkmadan gittim gördüm. Maşallah bugün daha da iyi görünüyordu. Biraz kilo kaybediyor ve hafif sarılık başlamış ama zaten bunlar bekleniyordu. Hersey kontrol altında çok şükür.
Ben genel anestezi ile doğum yaptım aynı zamanda tüp bağlama ya da tüplerin alınması artık ne deniyorsa aynı anda o ameliyatı da oldum. Hiç korkup strese girmeyin. Hastanede eşim kaldı yanımda. Daha ilk gecede o uyurken tuvalete kendim kalktım. Sık sık saat başı yürüyün. İnanın yürümek şifa oluyor. Yatarsanız gaz zor çıkar ve sancı yapar. İlk kalkmak zor geliyor ama yürüdükçe ağrılar hafifliyor. İnsan bebeğini görünce daha birkaç saat önce karnımda beni tekmeleyen, kımıl kımıl oynayan bu minik miydi diye inanamıyor 🥰 O kadar güzel birsey ki tarifi imkansız.
Öyle motive oluyorum ki doğuma hepiniz çok tatlısınız güzel annelerim♥️ merak etme kuzucum toparlanacak bir an önce gelecek miniğin koynuna dualarım seninle🌸🙏🏻

Canım eczaneden eşin göğüs ucu çıkarıcı alsın,vakumlayıp anında çıkarıyormuş .Bana da arkadaşım söyledi.Denemek de fayda var,bir de stres yapmak da çok etkiliyor,mama da yese emse de bir şekilde bebek büyüyecek düzene girecek .Hemen hemen herkesin başına geliyormuş 🙏

kizlar ben doktorla sezaryenin nasil olacagini konusmadim hic unutdum dun sormayi. yarin sorarim artik gidince ama kararsiz kaldim beldenmi yaptirsam yoksa tam uyutulsammi iyi. benim ilk sezaryen belden olmustu simdi bilmiyorum nasil yaptirsam doktorlar belden olsun diyorlar hep. sezaryen olanlar planlayanlar siz nasil yaptiracaksiniz
Benim kombine spinal epidural olacak normal spinalden farkı extra katater bırakılıyor içerde kalıyor sezaryen bittiğinde odaya çıkınca ağrı oldukça butona basıyorsun ağrı kesici veriyor bir de spinalde 1 defa uyuşturma işlemi yapılabiliyor epidural olduğunda gerek görülürse extra uyuşturma vs yapılabiliyor ama anestezi dru sadece spinal istersen bebeği aldıktan sonra sedasyon veriyoruz damardan dikiş kısmında hafif biraz uyuyor gibi oluyorsunuz konforlu demişti tamamen uyutulmaya göre uyanması daha çabuk ben genel anestezide çok kusuyorum o yüzden istemedim

Selam kızlar şimdi kontrolden çıktım. Doğum şeklimiz belli oldu vajinal doğuma karar verdik zaten bebeğimin başı aşağı baskı uyguluyormuş yürürken, ayakta kaldığında aşağı baskı hissedebilirsin bunlar normal dedi. Epidural anestezi hakkında konuştuk yapılmasını tavsiye etti, epidural kasları gevşettiği için açılmayı inanılmaz hızlandırıyor dedi kötü yanı ise ıkınmada güçsüzlük olabiliyor karından baskı uygulamamız gerekebiliyor dedi. Şuanlık epidural destekli vajinal doğum diye kararlaştırdık artık kendiliğinden gelmesini bekliyoruz 😍 Nst sırasında düzensiz hafif sancılarım çıktı onlar için de normal dedi. Doğuma kadar haftalık kontrolle devam edeceğiz. Kilomuz 3300 olmuş yine beslenmene dikkat et diye uyardı 😅
nergiscicegi6 nergiscicegi6 Tam evden çıkarken bi kustum tam aç gittim.🤣 Ona rağmen bir kilo almışım. Haftada 1 er kilo alarak devam ediyoruz bakalım. 😂

Hayirli sabahlar hanımlar nasilsiniz bebisleriniz nasillar
Hamiş arkaadaslarim sizlerde benim gibi ha dogurdum ha dogurdum gibisiniz biliyorum 😅 benim totom cok fena hemoroid 2 adet ciktı

Adını yazarsan cok sevinirim bir alternatif olur bakayim💐

bgn genel cerraha gidecegim anestol ve prokto gyvenol krem suruyorum ama acıdan uyutmuyor resmen hayat kalitem yerlerde, kabizda olmadım hic bu hamileligimde sanırım kocaman göbisimden baskı yapıyor kaz gibi oldum 🫠
Yarında kendi kadın dogumcumda catı muayenem var artik hepimizin hakkinda hayirlisi sagliklisi 🥰

Güzel forum arkadaslarim
Selam ve sevgiler bebis ve kendinize dikkat edin
Guzel haberler verelim birbirimize
Proctoglyvenol krem.
Sabah akşam kullanılıyor canım.
Benim 2 kez 40 a çıktı ama ciddi derecede o anda ki kasılmayı hissettim şaşırdım hatta. Ama evet düzenli şekilde 10 dk da bir olması sancı var anlamına geliyormuş. Doktorum hafif kasılman var bile demedi bana beni panik yaptırmamak için mi acaba.
Chat gbt rahim kendini doğuma hazırlamaya başlamış falan diyor 🫠🫠
Canım 20 dk da 2 senin o zaman, 3 dediler bana doğum belirtisi olması için
kizlar ben doktorla sezaryenin nasil olacagini konusmadim hic unutdum dun sormayi. yarin sorarim artik gidince ama kararsiz kaldim beldenmi yaptirsam yoksa tam uyutulsammi iyi. benim ilk sezaryen belden olmustu simdi bilmiyorum nasil yaptirsam doktorlar belden olsun diyorlar hep. sezaryen olanlar planlayanlar siz nasil yaptiracaksiniz
Ben epidural olucam yine
Kızlar b12 takviyesi kullanan var mı ? Alt sınırın altına düşmüş benim. Kafama göre alıp içsem bişey olmaz dimi
Ocean dil altı kullanıyorum ben ama unutuyorum içmeyi kısır döngü bu😂unutkanlık yüzünden içemiyorum galiba😂😂
Bende bunu düşünüyorum bağlatsam mı acaba diye, yoksa spiral mi? Ekstra uzatıyor mu ameliyatı acaba?

Selam kızlar şimdi kontrolden çıktım. Doğum şeklimiz belli oldu vajinal doğuma karar verdik zaten bebeğimin başı aşağı baskı uyguluyormuş yürürken, ayakta kaldığında aşağı baskı hissedebilirsin bunlar normal dedi. Epidural anestezi hakkında konuştuk yapılmasını tavsiye etti, epidural kasları gevşettiği için açılmayı inanılmaz hızlandırıyor dedi kötü yanı ise ıkınmada güçsüzlük olabiliyor karından baskı uygulamamız gerekebiliyor dedi. Şuanlık epidural destekli vajinal doğum diye kararlaştırdık artık kendiliğinden gelmesini bekliyoruz 😍 Nst sırasında düzensiz hafif sancılarım çıktı onlar için de normal dedi. Doğuma kadar haftalık kontrolle devam edeceğiz. Kilomuz 3300 olmuş yine beslenmene dikkat et diye uyardı 😅
nergiscicegi6 nergiscicegi6 Tam evden çıkarken bi kustum tam aç gittim.🤣 Ona rağmen bir kilo almışım. Haftada 1 er kilo alarak devam ediyoruz bakalım. 😂
Ayyy kıyamam mide kendini otomatik boşaltmış sana kıyak çekmiş 😂😅 haftada 1 kilo normal yahu bebiş de haftada 300 gr civarı alıyor zaten

Kızlar 36+5 en son bi hafta önce gittim 3300 kiloydu 2 hafta önden gidiyoruz 3 gündür özel bölgeme ağırlık çökmüş durumda bacaklarımı kapatamıyorum yürüyüşüm değişti bebek doğum kanalında ama sancı yok belime ağrı giriyor bacagıma doğru bügünde kışlık kaldırıp yazlık çıkarıcam ağır kaldırsam bişey olurmu ya içime kötü his geldi karışmasam mı siz temizlik yaptınız mı benim gibi iri bebek anneleride bu ağrıları çekiyor mu

Back
X