2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    237
Ben bi hangi mama iyi gelicek bulamadımm hipp kulalnırken dışkısı nasıl geliyor canımm biraz katımı
Katı değil canım normal sıvımsı, yani biz çok memnunuz bilmiyorum denk mi geldi ama hiç gaz problemimiz de yok. Kilo alımımız azdı ona da iyi geldi

Kuzum benim bebeğim 3-4 günden sonra mama ile beslenmeye başladı. Ama etkin emmeyi öğrendikçe mamayı azalttık. İki haftadır günde 2 kez veriyorum. Ben şunu farkettim bebeğime sütüm gaz yapıyor. Ne zaman ki çok gaz sancısı çektiğinde tuvaletini yapamadığında son çare mamayı veriyorum. O öyle bir yaptırıyorki kakasını sonra rahatlıyor.
Mesela az öncede tüm gün durmadı. Mamayı verdim yaptı kakasını.
Gerçi doktoruna soracağım yarın bu normal mi, yada iyi mi diye. Çünki doktor kilo alımı iyiyse mamayı bıraktıracağını söylüyordu. Eğer öyle olursa benim bebiş ne yapacak mesela.
Neyse. Şöyleki biz evolvia kullanıyoruz canım.

Aptamil anne sütüne en yakın değil ki çok şekerli ve çok gaz yapıyor
Drlar hipp ve sma anne sütüne en yakın diye bunu öneriyorlar genelde
Doktorunuz kim çok merak ettim

Kızlar bende meme+mama veriyorum çünkü sütüm ne yazıkki çok değil az önce yarım saat sağdım iki memeden 60 ml çıktı
Mama da Hipp veriyorum

Benim bebeğimde aşırı gazlı ne yapacağım bilmiyorum. Emerken 3-4 dk emiyor sonrasında sürekli ağlayıp memeden uzaklaşıyor. Mama yapıyorum ama içiremiyorum benim sorunum biberonda tutmuyor , kaşık biberonlada istemiyor. Kaşıkla falanda asla yutmuyor. Şaştım kaldım.

Kızlar doğumdan sonra 40. Gün kanamam kesildi. 1 hafta hiç olmadı. Sonra bugün tekrar olduğunu gördüm. Namaza baslamistim hatta. Niye böyle oldu. Pazar bugün doktorla da görüsemiyorum

Canım ben hipp veriyorum çok memnunum ama başka mama kullanmadım o yüzden kıyaslama yapamıyorum

Mamayı içerkn mi yapıyor canım bnmde öyle ama çok emerse emmenin sonuna doğru yapıyorr bnde çözemedim tam

Canım bnmkide hipe hiç girme dedii mesela bn denedim onda çok koyulaiıyor tuvaldtii

bizde hiç gaz sorunu olmadı kendi kendine çıkarıyo hatta bazen üst gazını. alt gazını da hep kendi çıkarıyo 39. haftada doğdu belki ondandır. 2 çocuk doktoruna gittik ikisi de aptamile devam etmemi söyledi bu arada anne sütü de şekerli ondan yakın diyolar belki de

biz 20. gün ekstra olarak mama da vermeye başladık sarılıktan dolayı aptamil pronutra gaz sıkıntımız olmuyo bazen üst gazını kendi kendine çıkarıyo alt gazını zaten hep kendi yapıyo bir iki gün prosyno olanı verdik kakası yeşile döndü içinde probiyotik falan varmış tekrar pronutraya döndük daha da değiştirmeyiz buna alıştı çünkü

kızlar power pumping nasıl yapıyosunuz ve ne kadar artış oldu ml olarak

Kızlarr gazı olmasın diyee napıyosunuzz nolur söyleyinn gazla savaşıyoruz bizde

Kızlar biz serum fizyolojikle bebeğin burnunu açtıktan sonra nefesi daha hırıltılı oluyor sanki. Yanlış bir şey yapıyor olabilir miyiz acaba?
Evet bazen oluyor. Genzine kaçıyor olabilir. Bize uygulamalı olarak şöyle gösterdiler: bebeği yan yatırıyoruz burun deliğine 1-2 cc sıkıp hemen yüz üstü elimize alıp sırtıne vuruyoruz. Sf nin fazlası ağzından burnundan çıkıyor sonra sıktığımız deliği manuel aspiratör ile temizliyoruz. Siz nasıl yapıyorsunuz? İki ihtimal var ya genzinde kalıyordur biraz ya da burnunun içindekini tam çekemiyor olabilirsiniz

Kızlarr gazı olmasın diyee napıyosunuzz nolur söyleyinn gazla savaşıyoruz bizde
hiçbi şey yapmadık sadece üst gazını kendi çıkarmayınca babası veya ben omzumuza alıyoruz kafası boynumuza gelcek şekilde popodan sırta doğru pıt pıt hafif vurup 2-3 kez hemen arkasından sırtına masaj yapıyoruz sonra yine aynı şekilde o ara çıkarmış oluyo veya göğsüme yan şekilde yatırıp aynısını yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…