- 10 Ocak 2024
- 1.298
- 1.483
- 53
bebek kaç ml içiyo sağdığın süt olarak
Allah yardımcın olsun kuzum. İnan yanlız değilsinYok ne yazık ki. Asla uyumuyor tüm gün ağladı ve hala ağlamaya devam ediyor. Sadece memede susuyor.
Bilmiyorum ki canım . Sadece 90 sabah 90 gece toplam 180 ml mama veriyorum . Ki bazen bitirmiyor tam bu kadar da olmuyor. Gerisini memeden içiyor. Doktorum sağma demişti.
Bazen memeyi tam boşaltamadığı için hemde biraz dolaba koyayım diye sağmaya başladım. Yine canım sıkıldı.
Aa güzel bir noktaya değindin bak. Bende gazlı bir insanımdır. Acaba bebek ondan mı gazlı??
Offf bu süt sağmak ne stresli birşey yaaa . Normalde sağmıyordım ama arada atayım dolaba diyorum. Nereye. Bugün bir sağdım 45 ml çıktı. Sonra baya emdi oğlum peşine sağayım yıne dedim. 5 ml çıkmamıştır. Ama bebek emerken tıkanıyor. Valla dolaba süt koyanlara özeniyorum. Hayır bebek de kilo alıyor. Acaba süt sağma makinem mi kötü
Kizlar bebeğim genelde hep anne sütü içiyor. Doğduğundan beri 4 defa 60-120 ml arası mama verdim sadece. Dün verdim birde 90 ml doymamış gibi geldi sütüm gündüz azdı çünkü. Problem şuki her mama verdiğimin ertesi günü kıvranıyor aglıyor huzursuz oluyor karnı agriyormus gibi haraketler yapıyor
Mama sma marka. Ne yapmalıyım? İlerde anne sütü +mamaya geçmeye planlıyordum ayına göre iri gibi bebeğim . Sütüm yeteceğini sanmıyorum
Bizde de durum bu. Emerken kustu hatta o kadar. Doktoru 3,5 ay bu şekilde devam edecek diyor. Bazen o kadar zorlanıyorum ki ağlamak istiyorum sonra geçiyor şimdi yanımda annem var oda 40 çıkınca gidecek (39 gün oldu bugün ) . O zaman benim lohusa depresyonu başlar heraldeBenim bebek asla uyumuyor sürekli meme istiyoe. Çaresizlikten emzik verdim öğürdü. Karnı tok olmasına rağmen emiyor sonra kusuyor sonra kusarken hıçkırık tutuyor sonra hıçkırıktan huzursuzlanıp tekrar meme istiyor . Kısır döngüye girdik
Nası öğrendin canm alerjisi oldumuGünaydı mi kizlar :)
Bizde de bagirsak gazi problemi var. Kabızlık da olunca kivraniyo sürekli ama büyüdükçe daha da kolaylaşıyor gbi geliyo veya alışıyoruz. Benimde sütüm var gibi geliyo ama sağım yaptimda cokda istedgim gbi degil sonuç. Bugun eczaneden arttırıcı ürünler alicam bakalim artik.
Bu arada Ilk oğlum cok kusardi. Besin alerjileri cikti. Anne sütüyle gecen besinler de etkiliyormuş bebisleri. Yediklerimiz de tetikliyor olabilir mi kusmaları?
Bizde de durum bu. Emerken kustu hatta o kadar. Doktoru 3,5 ay bu şekilde devam edecek diyor. Bazen o kadar zorlanıyorum ki ağlamak istiyorum sonra geçiyor şimdi yanımda annem var oda 40 çıkınca gidecek (39 gün oldu bugün ) . O zaman benim lohusa depresyonu başlar heralde
Ben 80 ml veriyorumBebekleriniz bir öğünde ortalama kaç ml süt içiyor acaba?v
Ek gıdaya başlayınca netleşti biraz daha bizde tablo. Normalde ilk 6 ayda kakadan cogunlukla belirti veriyormuş ama bizde reflu ve kabızlık vardi. Sonra sonra da larenjit oldu. En son alerji doktoruna götürdüm 8 9 aylıktı tani koyduğunda. Alerji doktoru profesördu ama bana sen kendin analiz edecektin diyet yapıp bebeğe iyi gelmeyen ürünleri hayatından bi süreliğine çıkarmalısın demistiNası öğrendin canm alerjisi oldumu
Benimki şu an 70 ml anne sütünü anca içiyorBebekleriniz bir öğünde ortalama kaç ml süt içiyor acaba?v
Ay öylr anlamakta çok zor bencee direk testi olsa daha iyiydi.. reflu tanısı nası koyulduEk gıdaya başlayınca netleşti biraz daha bizde tablo. Normalde ilk 6 ayda kakadan cogunlukla belirti veriyormuş ama bizde reflu ve kabızlık vardi. Sonra sonra da larenjit oldu. En son alerji doktoruna götürdüm 8 9 aylıktı tani koyduğunda. Alerji doktoru profesördu ama bana sen kendin analiz edecektin diyet yapıp bebeğe iyi gelmeyen ürünleri hayatından bi süreliğine çıkarmalısın demisti
Zaten bu süreçte önemli olan halden anlayana denk gelmek bazısı gerçekten inanılmaz moral bozuyor. Değiştirmekle en iyisini yapmışsın.Bozma moralini arkadaşım biz de hersey mükemmel olsun isteriz ama olmuyor işte. Benim de sütüm cok diye meme reddi oldu. İnsanın aklının ucundan geçmez yani. Ama Elimden ne geldi? Hiçbisey.. kontrol edemedim sihirli değnekle bebeği memeye bağlayamadım. Napayım simdi kendimi mi parçalayayım. Yapcak bsey yok mamaysa mama artık yorulduk gari
ilk gittiğimiz doktor bebek daha 2. haftasındayken 120 ml sağmama rağmen çocuk aç ama doysa kilo alırdı diye kızıp azarlamıştı beni mama ver demişti o kadar ağlamıştım ki sonra doktor değiştirdik zaten
Tek seferde bırakma dediğiniz nedir? Mesajın başını bulamadım daAllah kolaylık versin canım. Şey soracağım mesela çocuğa banyo yaptırdıktan sonra rahatlayıp uyku moduna geçmiyor mu? Ben de çok sık yaptıramadım göbek geç düştü bir de babası şehir dışına gidiyor sık sık. Tek başına zor oluyor. Ama yaptırdığımda rahatlayıp gevşiyor uykusu daha kolay oluyor.
Canım benim işime yaradı zaten yorumları da o şekilde puanı yüksek. Her bebek aynı tepkiyi verir mi bilmiyorum ama inş senin de işine yarar. Tek seferde bırakma iyice dene ilk birkaç gün ben olmuyor sandım sonra tekrar denedik ve memnun kaldık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?