• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    238
Bizimki de birebir böyle. Ağzını da açıyor mu aç gibi ?
Bizimki bazen dediklerinize ek ağzını da açıyor. İkilemde kalıyorum aç mı yoksa sadece gaz mı diye. Bazen gazını ya da kakasını yapıyor ve sakinliyor.
Evet aranıyor gibi ağzı.

Merhaba hanımlar normalde aralık annesiydim ama 28 kasımda doğum yaptım, buraya da uğrayayım dedim 🥹 doğum yapalı 14 gün oldu, gece emzirmelerini 2.5 saat tutuyordum içim rahat etmiyor diye, 3 saate çıkarmalı mıyım sizler ne zaman 3 saate geçtiniz
Sarılık riskimiz yok çok şükür
Ben dogdugu gunden beri bebegi beslemek icin hic uyandirmadim. Kendisi ne zaman aglarsa o zaman besledim. Ilk 15 gun zaten neredeyse saat basi uyaniyordu. 40indan sonra da 2-3 saati buldu besleme araligi. Simdilerde uyumadan yedigi miktara bagli olarak 3-4 saat uyuyor sukur.

Ağlamaya başlayınca sinirlerim bozuluyor artık ya. Doktor bugün 2.5 saatten fazla ağlarsa bilgim olsun dedii. Napcam ağlarken saat mi tutcam ya
Benim de aşırı sinirlerim bozulmaya başladı oturup bağıra bağıra ağlıcam bende yakında.
2bucuk saat he küsüratı da var. 1 değil 3 değil 2bucuk😂

Merhaba hanımlar normalde aralık annesiydim ama 28 kasımda doğum yaptım, buraya da uğrayayım dedim 🥹 doğum yapalı 14 gün oldu, gece emzirmelerini 2.5 saat tutuyordum içim rahat etmiyor diye, 3 saate çıkarmalı mıyım sizler ne zaman 3 saate geçtiniz

Burası gece emzirmesi açısından saldım çayıra grubu sayılabilir😂 Sanıırm uyanana kadar emzirmeyen baya bir anne var canım. En başta şahsım

Kızlar size bebek görmeye gelen oldu mu? Bana bugün geldiler eski ofisimden arklar. Çok erken diye içimden kızıyordum ama gelince bir iyi geldi ki normal hissettim. Akşamına da hazır evi temizledik ikram hazırladık diye başka gelmek isteyen bir dostu çağırdık aradan çıktı😂 Hatta bir iki kişi daha çağırdım ama müsait değillerdi. Bir taşla on kuş vurmak istedim

Burası gece emzirmesi açısından saldım çayıra grubu sayılabilir😂 Sanıırm uyanana kadar emzirmeyen baya bir anne var canım. En başta şahsım
Ya benim ilk bebek olduğu için gece emzirmesi konusunda biraz pimpirikliydim. Sarılık riski falan da geçince 3 saate çıkarayım diye düşündüm ama hala küçük mü bunun için bilemedim, çünkü artık bebek emerken uyuyakalıyorum 🥹

Ya benim ilk bebek olduğu için gece emzirmesi konusunda biraz pimpirikliydim. Sarılık riski falan da geçince 3 saate çıkarayım diye düşündüm ama hala küçük mü bunun için bilemedim, çünkü artık bebek emerken uyuyakalıyorum 🥹

Çoğumuzun da ilk bebek canım. Sen bize takıl😂 bence üçe çıkar kendine eziyet etme hatta dört saate alarm kur derim, o zaten dört saat dolmadan uyanır uyandırır seni de. Sarılık riski yoksa ve kilo alımı iyiyse benim kanaatim uyku da hem sen hem onun için çok önemli boş yere huzursuz etmek gibi geliyor bana. Bazı doktorlar 2.5 kilonun altındaki bebeklere ilk haftalar öneriyoruz gece uyandırmasını diyor.

Hele bir de uyuyakalıyorsan canım…

Çoğumuzun da ilk bebek canım. Sen bize takıl😂 bence üçe çıkar kendine eziyet etme hatta dört saate alarm kur derim, o zaten dört saat dolmadan uyanır uyandırır seni de. Sarılık riski yoksa ve kilo alımı iyiyse benim kanaatim uyku da hem sen hem onun için çok önemli boş yere huzursuz etmek gibi geliyor bana. Bazı doktorlar 2.5 kilonun altındaki bebeklere ilk haftalar öneriyoruz gece uyandırmasını diyor.

Hele bir de uyuyakalıyorsan canım…
Teşekkür ederim ya ben bu gece 3 saati deneyeyim 💕 hep alarmlı uyandırdığım için kendi uyanıyor mu bilmiyorum 😁 annem son çocuğunu 20 sene önce doğurduğu için etrafımdan da bilgi alamıyordum 😁 bundan sonra bol bol Kasım anneleri grubundayım 🫠

Bence bir süre daha 2.5 saat devam edebilirsiniz

Yüzüne üfle hemen
Bir daha olmaz inşallah ama olursa yapayım

Bizimki de birebir böyle. Ağzını da açıyor mu aç gibi ?
Bizimki bazen dediklerinize ek ağzını da açıyor. İkilemde kalıyorum aç mı yoksa sadece gaz mı diye. Bazen gazını ya da kakasını yapıyor ve sakinliyor.
Bizimki kakasını yapınca ya da gaz çıkarınca da sakinleşmiyor o yüzden hiç emin olamıyorum hala aç mı yoksa değil mi

Kızlar size bebek görmeye gelen oldu mu? Bana bugün geldiler eski ofisimden arklar. Çok erken diye içimden kızıyordum ama gelince bir iyi geldi ki normal hissettim. Akşamına da hazır evi temizledik ikram hazırladık diye başka gelmek isteyen bir dostu çağırdık aradan çıktı😂 Hatta bir iki kişi daha çağırdım ama müsait değillerdi. Bir taşla on kuş vurmak istedim
İkinci hafta memleketimden ananemle birlikte dayım ve teyzelerim geldiler sonrasında da tek tük gelen giden oldu hep

Evet hastaneden ciktiktan 2-3 gun sonra gelmislerdi. Iyiki de geldiler hem esim hem ben bitik durumdaydik, ben daha dogum yorgunlugunu atamamistim vs. Onlar sayesinde gunduz uykusu uyudum, dusa girdim vs. Ilk 10-15 annelerden kimse gelememisti, yurtdisinda oldugumuz icin. Edi ve budu yani esimle bendim ve ilk bebegimizdi. Cahiliye donemi yani 😂 Allahim resmen seviye atladik o gunden bugune.

Bir daha olmaz inşallah ama olursa yapayım

Bizimki kakasını yapınca ya da gaz çıkarınca da sakinleşmiyor o yüzden hiç emin olamıyorum hala aç mı yoksa değil mi

İkinci hafta memleketimden ananemle birlikte dayım ve teyzelerim geldiler sonrasında da tek tük gelen giden oldu hep
Belki sizin sicakliginizi istiyordur. Kucaginizda boyle kalp atisinizi da hissedecek sekilde sallanarak pispislamayi deneyebilirsin. Bizimki cogu zaman kucakta kafasi omzumda uyuyordu. Bir de bebegin atak haftalarini takip edin, o gunlerde/haftalarda ekstra hassas oluyorlar. Daha cok ilgi bekliyorlar, daha cok agliyorlar vs. Belki oyle bir donemdir.

Biz sarılık yüzünden iki gün hastanede kaldık buna rağmen doktorum gece üç saatte bir uyan demişti bize

Belki sizin sicakliginizi istiyordur. Kucaginizda boyle kalp atisinizi da hissedecek sekilde sallanarak pispislamayi deneyebilirsin. Bizimki cogu zaman kucakta kafasi omzumda uyuyordu. Bir de bebegin atak haftalarini takip edin, o gunlerde/haftalarda ekstra hassas oluyorlar. Daha cok ilgi bekliyorlar, daha cok agliyorlar vs. Belki oyle bir donemdir.
Evet 5. Haftadayız atak haftasıymış, omzumda veya göğsümde de durmuyor kıvrana kıvrana iki büklüm olup ağlamaya başlıyor 😔

Bende arkadaşlara katılıyorum sarılık riski yok ve kilo alımı iyiyse uyandırmamak lazım. Alarm falan hak getire keşke uyanmasa şöyle 4 4 blok uykular yapsaaa ama çok uyanıyor yaa

Bugün akşam 8 den beri uyumuyor, gündüzde hiç uyumadı… o kadar uykum var ve yorgunum ki kimsede durmuyor memede duruyor onudaa bi süre sonra çıkarıp geri almaya çalışıyor öfke ile.. kesintisiz 1 saat uyusam o bile yeter ya 😔

Back
X