- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #33.641
Yapıyor ya, uyusun diye yanına yatıyorum yüzüme de yapıyorKızlar sizin de bebişleriniz memelerinize "çimdik" atıyor mu? Tırnaklarını düzenli kesiyorum ama memelerim kırmızı kırmızı iz içinde
Ay neden böyleleeerVallahi hep aynılarDoğum yapacağım hafta temizliğe abla geldi kayınvalidem de kızım sen yemek yapma temizlikle uğraşıyorsun dedi bende saftirik sağ olsun diyorum neyse o gün yemek yaptı doğumdan sonra eşimin tlf nundan bir şey gönderecektim kayınvalideye mesajlara bi baktım "oğlum sizde bugün temizlik var sen aç kalma diye yemek yaptım size" yazmış
Ben de aynılarını kullanıyorum çok şükür bir sorun yaşamadık ama her bebişte aynı etki olmayabiliyorKızlar oğlumun popişi pişik olmuş nasıl kırmızı ama içim gitti molfix bez ve molfix izotonik su ıslak mendil kullanıyoruz acaba ıslak mendil mi yaptı siz neler kullanıyorsunuz
Memeler ve boyun çimdiklemesi..Kızlar sizin de bebişleriniz memelerinize "çimdik" atıyor mu? Tırnaklarını düzenli kesiyorum ama memelerim kırmızı kırmızı iz içinde
Keşke bizim de 10 dklık bi mesafemiz olaydıAy neden böyleleeer
Benimki gelip 1 bardak kaldırmadı sağ olsun evi 10 15 dk ötede.. Annem gelip kaldı bir süre, yardımcı oldu sonra geri döndü memlekete çalıştığı için. Sonrasında o yalnız kaldığım süreçte bile bir yardımı olmadı. Üstüne bir de eve çocuk sevmeye gelip zor bela uyuttuğum çocuğumu uyandırdılar. Önlerine çay, kahve, ikramlık hazırladım yediğini bile mutfağa koymadan gitti. Çok şükür ki her işimi halledebilecek durumdaydım zor da olsa ama insan nezaket, insanlık göstergesi bekliyor.
Ben de aynılarını kullanıyorum çok şükür bir sorun yaşamadık ama her bebişte aynı etki olmayabiliyorinşallah çabucak geçer.
Oyun matı elele nin aldım bir de oyun alanı aldım aynı markanın oturmaya başlayınca içine koyup işimi hallederim diyeUyku arkadaşı alan var mı kızlar? Ya da oyun matı vs?
Bizimkiler aksine baksak bile burnunun ucuna bak sevenin nazarı daha cok değer deyip hemen dua etmeye başlıyor.İnşallah canım inşallah. Ben yalnızım tek başıma idare etmeye çalışıyorum. Ben de inanıyorum ama bu önüne geçebileceğim bir şey değil biri annem diğeri kayınvalidem "sütün yarıyor çok güzel bebek tosun bu kendine baktırıyor kimse 1.5 aylık demez" yapmayın nazar değer diyorum biz seviyoruz sevenin nazarı değmez diyorlar
Ekstra bu ay özel ası rota aşısı da var. Özel asılari da yaptırmak isteyenler varsa hatırlatmış olayım.Sağlık bakanlığının aşı takvimi o şekilde canım
Günaydınlar efendim. Benim bebeğimde de konak var, geçiyor gibi oluyor tekrar başlıyor. Ben şampuan olarak da mustela steletopia mi ne atopik cilt için onu kullanmaya başladım, biraz daha iyi gibi ama tamamıyla bir düzelme olmadı.Güzel anneler günaydın. Bebisi konak olan var mı varsa geçti mi,nasıl geçirdiniz? Dr bize zeytinyağı ve karbonat önermisti ama 2 günde bir zeytinyağıyla konağa masaj yapıp konak tarağıyla tarıyorum ama geçmedi
Evet bizde yaptırdıkEkstra bu ay özel ası rota aşısı da var. Özel asılari da yaptırmak isteyenler varsa hatırlatmış olayım.
ben kalsiyum magnezyum takviyesine devam ettim öyle bir şey yaşamadım sizinki ondan olabilir mi acaba?Benim bacaklarimda cok güçsüz
Eller serbest bir cihaz ile birini emzirirken sağım yapıp, sagdiginiz sütleri de bir birine bir ötekine biberon ile verin. Biberon yavaş akım tutun ki memeyi bırakmasınlar. Hem siz de arada nefes alırsınız belki bu sekilde.kızlar selamlar. benim sıpalar da sonunda evdeler 8 gün olmuş bile. 30 gün küvezde kaldılar 10 günü ben de hastanede kaldım emzirme için, hayatımda daha fazla zorlandığım hiçbir an olmamıştı. Herkes acıyarak bakıyordu bana her bulduğum köşede hönkürerek ağlıyordum. Bizim hanımefendi yutkunmamak konusunda ısrarcı olunca on gün ağzıma etti :) şuanda da mememi hiç bırakmadığı için yatarak emzirmek zorundayım. normal yenidoğan için geçerli olan bu atak haftaları acaba bizim için de geçerli mi? Çünkü iki bebeyi ya uyutamiyoruz ya da kaldıramıyoruz. üç memem de yok ki napacagimi şaşırdım ikisini birlikte emzirmeyi de beceremedim(
Canım fikir olsun die söylüyorum ben tam 2 aylıkken 6 lı karma ve zatüre olarak 2 aşı yaptırdım 12 gün sonra verem aşısı yaptırdım yani 2 ay 12 günlükken ,3 ay 3 günlükken rota aşısı olacak ,5 aylıkken menenjit başlıcakk hatta menenjit 1 yaşına bile erteleyebiliriz dedi doktor. ama bunlar tabii doktor takibiyle çünkü her aşının yapılması gereken zaman aralıkları fln varmış.Ay bebiş nasıl dayanacak 3 aşıya birden
Düzeltilmiş yaşa göre hesaplanıyor atak haftaları canımm mesela ben düzeltilmiş yaşa göre 8. Hafta bitti ve yaşadık yani burda herkesin yaşadığı 8.hafta atağını normalde doğalı 3 ay olduu.Sadece aşılar kronolojik yaşa göre ilerliyorr diğer herşeyde boy kilo baş çevresi düzeltilmişi dikkate alacakmışızz hatta bana doktorumm 3 aylık demeyii unutt kimseyee söyleme bile soranlara 2 aylık diyeceksin dedi,anne rahmine aynı anda düştüğü bebeklerle ilerleme takibi yapacağız aynı zamanda doğmuş bebeklere göre değil dediiikızlar selamlar. benim sıpalar da sonunda evdeler 8 gün olmuş bile. 30 gün küvezde kaldılar 10 günü ben de hastanede kaldım emzirme için, hayatımda daha fazla zorlandığım hiçbir an olmamıştı. Herkes acıyarak bakıyordu bana her bulduğum köşede hönkürerek ağlıyordum. Bizim hanımefendi yutkunmamak konusunda ısrarcı olunca on gün ağzıma etti :) şuanda da mememi hiç bırakmadığı için yatarak emzirmek zorundayım. normal yenidoğan için geçerli olan bu atak haftaları acaba bizim için de geçerli mi? Çünkü iki bebeyi ya uyutamiyoruz ya da kaldıramıyoruz. üç memem de yok ki napacagimi şaşırdım ikisini birlikte emzirmeyi de beceremedim(
Teşekkür ederim mecburen öyle yapıyoruz zaten şuanlık ama ikisini birlikte emzirebilmek isterdim en azından bir öğünde birisi biberonla beslenmiş olurdu. Küvezden alıştıkları için üçü birden vakvaklamaya başlıyor aynı anda. Biberon konusunda da evde envai çeşit biberon var avent aldım hepsine ikişer üçer tane. Gelgelelim ememediler yavaş yavaş akışı düşürerek avente geçmeye çalışıyoruzEller serbest bir cihaz ile birini emzirirken sağım yapıp, sagdiginiz sütleri de bir birine bir ötekine biberon ile verin. Biberon yavaş akım tutun ki memeyi bırakmasınlar. Hem siz de arada nefes alırsınız belki bu sekilde.
O zaman benim bebeler daha doğmadıDüzeltilmiş yaşa göre hesaplanıyor atak haftaları canımm mesela ben düzeltilmiş yaşa göre 8. Hafta bitti ve yaşadık yani burda herkesin yaşadığı 8.hafta atağını normalde doğalı 3 ay olduu.Sadece aşılar kronolojik yaşa göre ilerliyorr diğer herşeyde boy kilo baş çevresi düzeltilmişi dikkate alacakmışızz hatta bana doktorumm 3 aylık demeyii unutt kimseyee söyleme bile soranlara 2 aylık diyeceksin dedi,anne rahmine aynı anda düştüğü bebeklerle ilerleme takibi yapacağız aynı zamanda doğmuş bebeklere göre değil dediii
Evett 40 haftaymış normalde ben sezaryen olacaktım meselaa 38 haftadaaO zaman benim bebeler daha doğmadı40 hafta üzerinden hesaplıyoruz değil mi? Bir de siz kontrole ne sıklıkla gidiyorsunuz
Selam canıım bizde oldu hafif sarımsı bir kabuklanma, zeytinyağı ile beklettim biraz yumuşadı konak tarağı ile taradım, sonrasında mustela nın konak şampuanı var onunla yıkadım bir yıkamada %90 çözdüm. Hafif pullanma gibi olduğu anda yine aynı şekilde yapıyorum, ama artık sarı kabuk gibi olmuyorGüzel anneler günaydın. Bebisi konak olan var mı varsa geçti mi,nasıl geçirdiniz? Dr bize zeytinyağı ve karbonat önermisti ama 2 günde bir zeytinyağıyla konağa masaj yapıp konak tarağıyla tarıyorum ama geçmedi
Yeni avent uçları inanılmaz zor geliyor, muhtemelen natural response model. Eskiden natural diye uçlar vardi üzerinde 2 çizik gibi çizgisi vardı, ben tredyoldan ondan buldum onu denemenizi öneririm. Resmini attım, satışta bulamadım trendyolda.Teşekkür ederim mecburen öyle yapıyoruz zaten şuanlık ama ikisini birlikte emzirebilmek isterdim en azından bir öğünde birisi biberonla beslenmiş olurdu. Küvezden alıştıkları için üçü birden vakvaklamaya başlıyor aynı anda. Biberon konusunda da evde envai çeşit biberon var avent aldım hepsine ikişer üçer tane. Gelgelelim ememediler yavaş yavaş akışı düşürerek avente geçmeye çalışıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?