2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Renk mavi olduğundan anlıyordum açıkçası

Renk mavi olduğundan anlıyordum açıkçası
Ben temiz bezi musluğu tutup bayağı su doldurduğumda bile çok iyi emiyor kupkuru ve hemen dolmuyor. Ben sürekli o mavi çizgiyi kontrol etmiyorum ara ara değiştiriyorum bez çiş dolmuş oluyor. Yani doktorlar diyor ya günde 6-7 çişli bez olmalı. Onların istediği acaba seninki gibi hemen renk değişince mi yoksa biraz bez ağırlaşınca mı bilen varsa yazar şimdi

Şöyle diyor chatgpt

• Bez tamamen dolu olmak zorunda değildir.
    Hafif ila orta derecede dolu olması yeterlidir.
  • Önemli olan, günde 6-7 kez ıslak bez görülmesidir.
  • Özellikle yenidoğanlarda, bezler sık sık ama az miktarda ıslanabilir.

Benim çocuklarım genel olarak sıkıntılı sanırım kimse olmasa da durmuyorlar şuan kimse yok biri gazdan ağlarken diğeri benle savaş yapmaya çalışıyor Bi yeri kırılacak onu istiyor evde mikrofonla konuşuluyor gibi ses var şuan 2 çocuk Bi de ben varım altı üstü dur dememle durmuyor böyle çocuğun uyumasını bekliyorum daha nasıl uyuyacaksa

Diğer çocuğunuz kaç yaşında ?

Sikintili degillerdir canim benim benim cocugum da oyle. Ne anakucagi ne sling ne kanguru ne bebek arabasi ne puset hicbir sey agliyorsa susturmuyor bunlara da koydugum gibi agliyor. Tek derdi ben. Kucakta elleri kollei serbest olacak sling ve kanguruyu da o yuzden sevmiyor. Ustelik reflusu var bazi gunler cok kusunca mutsuz huzursuz oluyor yatakta beraber yatmak da istemiyor.. kisacasi kucagimda degilse cocuk agliyor. Kimsede de durmuyor bu arada kimse susturamiyor ben disinda. Ben bunu hem cocugun mizacina hem de zor hamilelik yasamama bagliyorum ama yalniz degilsin. Sadece zaman. Ben cocugu aldim ve kapandim kendi dunyama. Su an tamamen o. Sen diger cocuktan dolayi bunu yapamayabilirsin ama inan bana odagini cevirince ve bunun azalaxagini dusununce insan biraz da olsa rahatliyor. Seni cok iyi anliyorum bu konuda yalniz degilsin

Seninki daha zormuş canım Allah yardımcın olsun elimde in geldiğince diğerini de gezdirmeye çalışıyorum parka götürüyorum ama hiç memnun olmuyor ne yapacağımı şaştım artık kendi tekken daha mutluydu şimdi zıvanadan çıkmış gibi ne yapacağını şaşırıyor iki küçük çocuk çok zormuş akşam olunca uyumalarını 4 gözle bekliyorum ama onda bile büyüğü de küçüğü de rahat bırakmıyor

Evin tum dengeleri cocuk dogunca degismistir ama cocuklr gercekten duzen seviyor. Her gun ayni saatte parka cikarip her gun ayni saatte kucugu uyutmaya calissan. Kucuk nasil uyuyor mesela sallanarak mi? Al cocugu odaya git karanlikta sessizlikte salla salla dur. Aksam 7 gibi falan. Onu uyutup buyugu al yatir yatagina. Biliyorum soylemesi basit ama iki hafta boyunca saatlerce odada yalniz kalarak uyku duzeni yaptim cocuga zordu ama oldu. Sen de yapabilirsin sadece esine soyle annesinde yiyiversin ev de dagilsin. Her sey duzelmeden once dagilir zaten birak bosver. Sen duzeni sagladikca buyuk cocugun da duzene girer bence.

Kızlar merhaba bebeğii korkan varmıı ? Burda en büyükk bebiş bende galiba belki şuan yokturr amaa ilk çoçuklarınızdan tecrübeniz olabilir die yazıyorumm.oğlum düzeltilmiş 2 ay 7 günlük .puseti indirip kaldırırken,yüzü dışa dönük kucakta gezerken 1 haftadırr korkuyorr anlıkk ellerini iki yana açıpp kendinii sıkıyor. Moro refleksi değill onu biliyorum. Birde ışık değişikliği olunca mesela otoparka giriyoruz karanlıkya gözlerinii ayırıyorr. Ben önlem amaçlı yarın nörolog a götürüp eeg çektireceğim zaten ama fikrinizi almak istiyorum .

Biz arabayla giderken kasisten sert geçersek bahsettiğin gibi bir korkma yaşıyor gözlerinden bile korktuğunu anlıyorum bir de ani ışık değişikliğinde korkuyor, ellerini tutuyorum hemen sımsıkı elime sarılıyor benzer sanırım bulgular ama yine de doktora da sormanda fayda var canım

Benim kızımda bazen ani seslerden ürküyo uyurken veya uykuya dalacağı zaman

Ayy evett yaa aynı şeylerr normal çoçuk doktorları nörolojik gelişimii çok iyi diyor 3 4 aylık gibi hatta desteklii oturtmaya başlanabilir bebek özelinde dedii (normalde çok erken) ama işte yaa algısı çok açıkk diyorlarr yada Allahh korusunn bi eeg çektirmekte fayda var dediler çok kafam karışık

Benim kızımda bazen ani seslerden ürküyo uyurken veya uykuya dalacağı zaman
Bu hep oluyor canım çok normall bizimki bölee kendini tamamen sıkıppp gözlerini açıpp yani resmen yüzündee çok korkmuşş bir ifadee zaten çok korkuyor ,korkunca yapıyorr durduk yere değill ama neden bukadar korkuyorr

En güzeli doktora danış canım benim kız birde uyurken kollarını ayaklarını çok oynatıyo sanki birşeyi tutmak istermiş gibi ayaklarını havaya kaldırıyo yarın bende sorular doktora

İçinde şüphe kalmasın tabii ki çektir, mesela benim kızım kafasını çok geriye atıyordu yeni doğduğunda, ben endişe edince doktor bi ultrasonla bakalım ama gazdan bence demişti, çok şükür hiç bir sorun yok gazdanmış, gaz hafifledikçe bıraktı bu davranışı

Benimki de üstünü çıkardığımda korkuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…