2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Şunu ver bunu ver diyenleri dinlemeden bi kendi süzgecinden geçir canım. Telefonunda internet var bak, artık her bilgi elimizin altında. Emin olamadığın şeyleri de sağlık ocağındakilere filan sor çocuklara vermeden. İlk 6 ay anne sütü/ mamadan başka bir şey vermeyin demelerinin sebebi var. Uzun vadede de zarar verebiliyor bazı bitkiler. Allah korusun, ileride hormonal bozukluk ya da böbrek yetmezliği filan çıkmasın çocuklarda.

Geçen görümcem söylediğinde internetten baktım bebeklere gaz için verilebilir diye yazıyordu olumsuz bişey görmedim ama alma içme taraftarı olmamıştım dünde herkes biz içtik içiyoruz deyince içtim hatta büyük oğlumda görümcem getirmişti paketi açmadan komşuma vermiştim dediğim gibi rezeneyi bile içmiyorum ben bir iki defa içersem içiyorum sonrası yok bende bişeyi düzenli kullanmama huyu var bir troid ilacımı düzenli alıyorum onu bile doğumlarımdan sonra kaç ay bıraktığımı bilirim Bi de kendi rahatımı düşünmüyorum bende sabah akşam uğraşıyorum sussun diye gaz damlasını bile elimden geldiğince kullanmıyorum doktora öyle her dakika ulaşamıyorum devlete gittiğim için ancak buraya yazıyorum sizlerden bilen olursa yazıyor diye

Peki özetle bebeğine rezene ya da herhangi garip bi ot verdin mi? Evet ya da hayır

Kim ne derse desin. Çocuklara ilk 6 ay anne sütünden başka hiçbir şey verilmez su bile. Burada kimse doktor değil, birisi sana çocuğa çorba kaynat ver gaza çok iyi geliyor diye tavsiye de verebilir. Devlet hastanesine gidemiyorsan yakınında asm vardır , her yerde var oraya sor. Lütfen çocuklara ot filan kaynatıp verme kendin de içme. Herkese yarayan şey sende ya da çocuğunda farklı etkisi olabilir. Bitkiler sanıldığı kadar masum değil. Bazılarının karışımları insan öldürüyor.

Anlıyorum canım insan çaresizlikten ne yapacağını şaşırıyor bazen, sende çocuğa vermemişin kendin içmişin, eğer böyle zarar verecek bişeyse sende içmezsin zaten, herkes yavrusunu daha çok düşünür tabiki. Bende emzirenler için çay varya rezeneli anasonlu onu içiyordum ama Bayadır içmiyorum onu içmeye başlayacam çünkü gazı fazla

Kızlar ya bebeğim emiyor gerçi bugün az emdi çok emmedi ama gece 12den beri 2 kere çiş yaptı 1 kere kaka yaptı neden olabilir sizce
Ayni durumdayız tek memeyi emmek istemiyor reddediyor öbür göğsümden az geliyo biberon tutmuyo 2 gündür aç çiş yapmiyo doğru düzgün

Bence dinleme banada diyolar dinlemiyorum bu günlerde geçecek diye kendimi teselli ediyorum gaz sancısı var diye değişik otlar içip daha kötü bı hasar bırakırsa etraftakilerden fayda gelmez bosver anne sütü ve mama bebeğe başka bişey verme derim

Bugün sürekli ayağımda sallıyorum inanın sabahtan beri ayağımda sallıyorum eşim Allah'tan evde de bir şeyler hazırlayıp yedik yoksa aç kaldık yani vallahi kızlar dün denize gittik çok az denize soktuk bebeği o kadar iyi geldi ki saatlerce uyudu isilik vardı biraz vücudunda onlar da geçti gece de çok rahat uyudu Deniz çok iyi geldi anlayacağınız

Yaaa ne güzel. Oglumda ds çok var isilik. Malum Antalya. Ama gitmedik biz denize henüz. En yakın zamanda gidelim.

Yaaa ne güzel. Oglumda ds çok var isilik. Malum Antalya. Ama gitmedik biz denize henüz. En yakın zamanda gidelim.
Çok iyi geldi kimsenin olmadığı tenha yerlere götürdük biraz yorucuydu kayalikli falan temiz yerde sokalim diye ama çok sevdi hiç ağlamadi vücudu rahatladı herhalde okadar sıcakki onlarda bunaliyolar

Çok iyi geldi kimsenin olmadığı tenha yerlere götürdük biraz yorucuydu kayalikli falan temiz yerde sokalim diye ama çok sevdi hiç ağlamadi vücudu rahatladı herhalde okadar sıcakki onlarda bunaliyolar
Evet evet. Bir de oğlan çocuğu sıcak sevmez derler. Cidden öyle. Sıcakta hiiiiç rahat emmiyor, klima açınca gevşiyor resmen.

Doktorlar 6 aydan önce sokmayın diyorlardı canım, Bi sıkıntı olmuyor herhalde

Doktorlar 6 aydan önce sokmayın diyorlardı canım, Bi sıkıntı olmuyor herhalde
Hayır dr sordum havuz kesinlikle yasak dedi eğer temiz ve sıcak olduğunuza eminseniz çok az sokun dedi ama kafasıni falan sokmadık ayaklarını kucağımda tutup vücuduna elimle döktüm öyle içinde yuzdurmedim suyu zaten çok seviyo normalde benim huysuz kızım denizde sakin bi bebeye döndü

Ben iki doktora sordum bi sıkıntı görmedi :)
Evet canım bende memlekete gidip eşim izine çıkana kadar annemin yanına giderim dedim baktım bebişim Denizi sevdi gün aşırı sokarım drlar pis ve soğuk suyu onermiyo bide komple sokmayın hatta dr yurt dışında yeni doğunca bile sokuluyo dedi saat 4 ten sonra soktum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…