2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    236
Emzirerek uyutmak istemiyorum bende canım ama kaç kere denedik beceremedik ağlamasına dayanamıyorum direk emip uyumuyor bazen emzik gibi kullanıyor özellikle bu 4.ayda kucakta gazını alıp oyaliyorum kitap okuyorum sonra bidaha meme veriyorum

Biz uyku gerilemesini yaşadık yavaş yavaş sona geldik hatta. Bugün 4 aylık oldu emzik tutmuyor. Emzik tutsa uyuyacak belli. Meme arıyor sürekli.
Tam olarak bizimkid böyle aynen emzik asla tutmuyor şimdiki aklım olsa doğduğu andan itibaren verirdim eşim istemedi şimdi ugrasiyorumtam memeci oldu

Tam olarak bizimkid böyle aynen emzik asla tutmuyor şimdiki aklım olsa doğduğu andan itibaren verirdim eşim istemedi şimdi ugrasiyorumtam memeci oldu
hastaneden eve geldiğimizde kv çantamda emzik görmüş.Verdim sanmış emziği tutturmuştu.Sonrasında ben de verdim ama emzik emmiyor ne ara nasıl bıraktı anlamıyorum.Sürekli ağzında değildi uykuya geçişte veya hastaneye gittiğimizde veriyordum.Hala deniyorum ama tutmuyor

Aynen canım şu 4.ay bitsin bende uyku eğitimine başlıcam. Zaten yaklaşık üç haftadır falan başladım. Gündüzleri her uykusundan önce aynı kitabı okuyorum sonra bitti şimdi uyku vakti diyip öyle uyutuyorum, beynine kodlansın o kitabı görünce uyuyacağı bi de kitapta anne ördekle bebek ördek var, bebek ördek annesini çok seviyor ve sözünden hiç çıkıyormuş diyorum hahaha

Ben 15.gün emzik vermiştim iyiki de vermişim. Hem uyurken kullanıyorum hem de uyanıkken mızmızlandığında veriyorum bir süre öyle oyalanıyor. Yine ara ara dene emziği belki tutar, kuzenimin kızı 6 aylıkken tuttu emziği

Kızlar diş kaşıntısı için ne yapıyorsunuz? Kuzeyin dişleri inanılmaz kaşınıyor ve bakıcı abla alt dişinin çıkmaya başladığını söyledi yani başlangıç belirtisi vermiş. Doktor 4 aylık kontrolünde tetagil verdi ama pek fayda etmedi. Başka ne kullanabilirim? Diş kaşıyıcıları var farklı farklı ama onları kullanmıyor. Yazık iki gündür çok kaşınıyor dün ilk defa hıçkırarak ağladı

Havalar acayip dengesiz burada, tam kısa kollu giydireyim diyorum bi bakmışım polar tulumlayız falan dönünce kolunu çıkarmayı bi öğrense tam dönebilcek de, tek kolu altında kalıyor
Benimkide teyzesi önce kafayı çeviriyor vücudunu çeviremeyincede ağlıyor ben yuvarlıyorum bazen kolu evet hep altta kalıyor bazen çıkarıyor bazen çıkaramıyor büyüdükçe çok eğlenceli oldular

Eğer emzik emiyorsa ben eski emziklerinin içine su doldurdum buzluğa attım annem söylemişti banada emziği hafif buzlu veriyorum çok rahatladı ağlaması kesildi sürekli yapıyorum ağladıkça Birde sulu diş kaşıyıcı aldım onunla kaşıyor ama emzik çok rahatlattı

Taze soğan vermişti biri nerde gördüm hatırlamıyorum kemirmesi içinndoktora sormak lazım genede

Deniyorum canım ağlama krizine girdikçe deniyorum normal zamanda da verdim dış kasinmasina belki tutar diye vazgeçmek yok

Evet emzik emiyor, mutlaka denicem canım çok teşekkürler. Hatta şu an uyuyor hemen kalkıp buzluğa atayım uyanınca hazır olsun rahatlasın

Saat kaçta sonra gündüz uyumamasi lazım acaba aksamuykusuna erken geçmesi icin
Bizimkinin uyku düzeni söyle

07.00 da uyanıyor
09.30 ve 11.00 arasında sadece 45 dk uyuyor

14.00 gibi öğle uykusu 16.00 gibi uyanıyor

18.00 ilk akşam uykusu 45 dk bı saat uyuyor

En geç 21.30 22.00 kadar da gece uykusuna geçmiş oluyor .

Bu rutini kendi oluşturdu. Aksma geç yatarsa Sabah geç kalkıyor. Gündüz de dikkat ettim 2 saat uyanık kalabiliyor sonrası kriz.

Taze soğan vermişti biri nerde gördüm hatırlamıyorum kemirmesi içinndoktora sormak lazım genede
Evet onu da denedim canım ama pek istemedi yüzünü ekşitiyor bugün pırasa bulabilirsem alıp denicem bakalım daha tatsız ya belki onunla kaşımayı daha çok sever. Teşekkürler yardımın için

Ayy benim de canım istedi bizim düzenimizi yazmayı aynen bu arada en maksimum 2 saat uyanık kalabiliyor ama ben genelde 1,5 saat uyanık tutuyorum.

06:30-uyanış
08:00-ilk uykuya yatış (40 dk-1 saat sürüyor)
10:30-ikinci uykuya yatış (1-1,5 saat sürüyor)
13:30-üçüncü uykuya yatış (bu uykuyu artık uyumamaya başladı. Önceden zorluyordum baya uğraşıyordum ama artık bıraktım bu saatte hazırlanıp dışarı çıkıyoruz. Dışarda 1-2 saatte uyuyor)
17:00-dördüncü uykuya yatış (30 dk. Bu uyku olmazsa çok mızmız oluyor ama bazen bu uykuyu da uyumuyor)
19:00-19:30-gece uykusuna yatış
Geceleri de ilk 12-12:30da uyanıyor. Sonra emip geri yatıyor hemen. 2:30da kalkıyor emiyor geri yatıyor, bazen uyumuyor on dakika falan pışpışlıyorum. Sonra 4te kalkıyor ve sabah kalkış saati 6:30a kadar pek güzel yatmıyor. 1 saat uyuyor uyanıyor tekrar yatıyor yarım saat sonra kalkıyor falan.

Bizdeki düzende böyle. Ekstra bir çaba harcamadım Kuzey kendi kendine oluşturdu bu ritmi. Tek önemsediğim ilk doğduğundan beri her gün akşam uykusundan önce banyo yaptırmak ardından masaj. Bu rutini hiç bozmadım. Gündüzleri de her uykusundan önce kitap okuyorum.

Kızlar bizim kıza yeni bi huy geldi. Ayaklarını birbirine sürtüypr. Hatta sağ ayağının baş parmağını sol ayağına sürtüyo sürekli. Öyle kaşınma vs yok. Sizin bebeklerde de var mı buna benzer değişik hareketler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…