- 10 Ocak 2016
- 418
- 387
- 103
Bn de 3 saatte bir 125ml falan veriyorum. Gece sadece emiyo, sabah da biraz oyle ama gunduz pek sutum olmuo. 120ml bence iyiKızlar selam. Siz bebişlere kaç cc mama veriyorsunuz? Bizim kız çok hızlı kilo alıyo gibi geliyo bana. Doktor bize 3 saatte bir 120 cc ile devam edelim dedi. Öğün olarak yetmiyo gibi geliyo bana. Ama kilo da alıyo hızlıca. 3 kere falan emzirebiliyorum gün içerisinde. Sütüm çok azaldı. Emzirdikten yaklaşık 1.5 saat sonra yine acıkıyo. Kestiremiyorum hiç bu besleme olayını. Kafam çok karıştı ve aşırı kilo almasından çok korkuyorum. 150 cc ile 4-5 saatte bir besleme yapsam daha mı iyi olur bilemiyorum. Bi akıl verin
Suan tam 5 aylik 6900 kg boyu da 69cm erkek bebek. Gecen ay 6 kiloydu.Kilo alımı nasıl peki? Ayda ne kadar alıyor tahminen
O zaman da dönmek istiyor sürekli. Öyle kendi kendini uyandırmaz mıCanım bir kaç günde alışıyor hatta çok daha rahat ediyor. İstersen örtü ile bir kaç gün gevşek bağlayarak dene ama ben de direk çıkarmıştım çünkü çıkarınca direk fark ediyor, daha mutlı oluyor
Benimki kunfağı bıraktığımda dönmüyordu canım. Dönüyorsa evet dönmek ister. Ben 2-3 aylıkken kundağı bırakmıştımO zaman da dönmek istiyor sürekli. Öyle kendi kendini uyandırmaz mı
Maşallah kilosu çok iyi oğluşunKuzey sadece bakıcıda olduğu zaman mama yiyor. Günde iki kere mama geri kalan zamanlarda emziriyorum. Yaklaşık 6-7 defa emiyor. Ben aç olup olmadığını net anlamıyorumO yüzden emzirmeyi de saatli yapıyorum, 3 saat sonra acıkıyor genelde. Mamayı da şu an 3-3,5 saatte bir 150 cc içiyor. Genelde hepsini bitiriyor. 5.ay kontrolünde 8100dü kilosu. Geçen aya göre 800 gr almış bir ayda. 4-5 saat bana uzun geldi ama her bebeğin bünyesi farklı ve bende tam çözemedim zaten
Ohh çok şükür sevindim canım meme reddini yenmeneMaşallah kilosu çok iyi oğluşunbiz 1 ay boyunca meme reddi ile uğraştık işe gidince eşim 1 kere sağdığım sütü biberon ile verdi hemen alıştı baya bir uğraştım meme reddi ile şükür kazanan ben oldum o yüzden bu ay sadece 200 gram aldık mamaya başlasam mı diye sordum ebeye ek gıda zamanı geldi başlama dedi ama günde 1 kere falan veriyorum mesela bugün 1 defa 120 ml verdim geri kakan tüm öğünleri emme şeklinde oluyor
Bizde başladık yaklaşık 1 haftadır. İlk başta 3 gün yoğurtla başladık, çok fazla sevmedi ama yedi yine de. Sonraki gün tatlı patates verdik ona bayıldı aynen dediğiniz gibi versek hepsini yiyecekti ama vermedikSelam kizlar aranızda ek gıdaya baslayaniz oldumu biz üç gundur ek gıdaya başladık. Normalde bu dönemde tadım şeklinde gitmemeiz gerekirken bizim bebe direk yaptığım purelerin hepsini yemek istiyor kaşığı azından çekince ağliyor bende veriyorum ama korkuyorum da bir yandan dokunacak diye
Öyle artık canım memeye döndü ya şükür bundan sonra toparlarız mama verdiğim zaman daha uzun duruyor zaten emince saatte bir emmek istiyor hem ciddi efor oluyor hemde memenin dolmasına müsade etmediğinden sürekli emmek istiyor yine fe geceleri falan süt artsın diye sağım yapıyorum stresten falan sütüm azaldı bide adet oldum oda yarı yarıya azalttı sütümü ama yine de yetiyor şimdilikOhh çok şükür sevindim canım meme reddini yenmeneBen 3 aylık olduğundan beri biberon veriyorum ama çok şükür meme reddi olmadı hem memeyi güzel emiyor hem de biberona bayılıyor. Her bebek bir değil işte ama sevindim valla tekrar memeye döndürmene. İnşallah bir daha yaşamazsın, hiçbirimiz yaşamayız Ben bazen yorgun olduğumda dinlenmek için bile mama veriyorum. Doktorumuz bile diyor eşin mamayla beslesin sen dinlen diye. İnşallah senin bebiş de bu ay çok daha fazla kilo alır kafana takma bile, bazı aylar daha az bazı aylar daha çok alır
Merhaba bebeğiniz kaç aylık?Bizde başladık yaklaşık 1 haftadır. İlk başta 3 gün yoğurtla başladık, çok fazla sevmedi ama yedi yine de. Sonraki gün tatlı patates verdik ona bayıldı aynen dediğiniz gibi versek hepsini yiyecekti ama vermedikBende sadece bir iki çay kaşığı tadım olacak diye biliyorum ama bakıcı abla dört beş kaşık mama kaşığıyla veriyor. Bende ona güveniyorum tecrübeli diye. Yapılan pürenin hepsini vermek sindirim açısından sorun yaratır zaten şu an yeni lezzetlere alışsınlar diye az vermek gerekiyor. Ne hepsini verin ne de bir iki kaşık verin orta karar bir şey olsun
3 Ocak doğumlu, 5 ay 18 günlükMerhaba bebeğiniz kaç aylık?
Kiloyla boy bizimde aynı4-5 saat olmasa da 3.5 saati görelim bari istiyorum. Bizim kız da ayda 700-800 alıyor. Şu an 7.1 kg. Ama boyu kısa 63 cm henüzo yüzden büyük bir patates gibi görünüyor ahahaha. Kilo boya göre önden gidiyo o yüzden tedirginim. İyi en azından çok beslemediğimden emin oldum yazdıklarınızla. Teşekkür ederim. Devam edelim bakalım böyle bu ay ne kadar alacak
Tombik patates4-5 saat olmasa da 3.5 saati görelim bari istiyorum. Bizim kız da ayda 700-800 alıyor. Şu an 7.1 kg. Ama boyu kısa 63 cm henüzo yüzden büyük bir patates gibi görünüyor ahahaha. Kilo boya göre önden gidiyo o yüzden tedirginim. İyi en azından çok beslemediğimden emin oldum yazdıklarınızla. Teşekkür ederim. Devam edelim bakalım böyle bu ay ne kadar alacak
Aynı durumdayızTombik patatesTuniş de öyle boy 65 kilo 8.7 doktor kilosu iyi ama boyu kısa olduğu için tombik duruyor dedi. Tunanın bacak boyu kısa gövdesi uzun babası gibi. İri gibi duruyor ama kısa üste 6-9 ay hatta 9-12 ay giyiyor alta 3-6 ay takımları giyemiyor altlar hep uzun geliyor.
Aynen boş biberonu görünce bile ağlıyor mamayı hazırlıyorum biberonu saklayarak getiriyorum görmesin diyeAynı durumdayızboy kısa o yüzden 9-12 ay şeyler oluyo ama hepsinin boyları katlanıyor giyilirken sağlıklı olsunlar da dert değil. Kardeşim küçükken çok kilo almış doktor beslenme aralarını aç biraz az besle demiş. Öyle bişey derler diye çok korkuyorum çünkü bizimkinin açlık konusunda allah sabrını almış. Kendini yırtıyo mama hazırlarken ya da mememi çıkartırken gözleri fırlıyo meme görünce ahaha
Diş fırçası veriyorum eline o baya kaşıyor dişlerini birde parmak fırçalar var ya onları takıp kaşıyınca da rahatlıyorlar baya çıksa da rahatlasak artık diş dönemi mahvediyor çocuklarıKızlar bu diş işleri çileden çıktı. Hiçbir şey fayda etmiyor. Ne tetagil ne karanfil yağı. Utanmasa beni ağzına sokacak kaşımak için. Buzlu emzik bi 5 dk rahatlatıyo sadece. O da çabucak eriyor. Başka ne yapabilirim bi önerisi olan var mı?
O parmağa geçenlerden ben de aldım. Kısa süreli rahatlatıyor hepsi bırakınca devam yine. Gerçekten mahvolduk. Bu gün gündüz toplamda 2 saat falan uyudu. Korkunç bi gündü. Gece de 11 gibi uyudu. Daha doğrusu bayıldı. Şimdi kamera önümde uykuda tepinmesini izliyorum. Ha uyandı ha uyanacak diye diye ben de uyuyamadım. Ne kadar sürer acaba buDiş fırçası veriyorum eline o baya kaşıyor dişlerini birde parmak fırçalar var ya onları takıp kaşıyınca da rahatlıyorlar baya çıksa da rahatlasak artık diş dönemi mahvediyor çocukları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?