2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    236
kızlar ben de uyku eğitimine başlayacağım 5.5 aylık olunca. aslında uykuları güzel ama benim derdim de uykuya geçirmek. ben meme hariç sallayarak uyutamıyorum babası da her gün evde olmuyor. ama korkuyorum ya üzer miyim bozar mıyım diye çünkü saatleri hep düzgün bir çocuk oldu… bu sıralar gündüz uykumuz sıkıntı o da diş geldi diye olabilir. maşallahınızı alırım

aynı zamanda 5.5 ayda ek gıda başlayacağız hem uyku eğitimi hem ek gıda ağır gelir mi? C ceromia35 siz kimden alacaksınız ben Merve Çakır düşünüyorum.

Eklentiler

• IMG_1096.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 69
Ay maşallah patlamış bile. bizde sadece derdi var henüz gelmedi dişler:) ben de Tuğçe yılmazdan almayı düşünüyorum ama bi kaç kişi daha var aklımda. Karar veremedim. Kendi kendine uykuya geçmeleri, uyku düzeninden daha önemli bence. Bi kaç gündür o kadar zorluyor ki artık ben de memede uyuttum hep. Alışmasından da çok korkuyorum

Ben kucağımda çok hafif sallıyorum maksimum beş dakika içinde uyumuş oluyor. Yatağa koyunca hafif gözünü aralıyor sırtına pışpış yapıyorum bi beş dakika daha öyle dalıyor. Acaba erken yada geç mi uyutuyorsunuz ondan mı uykuya geçiş uzun sürüyor? Kuzey beş buçuk aylık oldu şu an 2 saat uyanık kalabiliyor. Bazı yerlerde 2,5 saat diye yazıyor ama hiç o kadar dayanamıyor bile. Sizin bebişlerde 1,45 dk uyanık kalabilirler bence o aralığı kaçırmamak lazım

Bi dönem bizim de böyleydi. Sallamama bile gerek kalmazdı. Kucağımda yürürdüm uyurdu. Şu an saatlere çok dikkat etmeme rağmen direnç gösteriyo. 1.5 saatte ilk göz ovuşturmasında alıyorum götürüyorum uyutmaya. Mümkün değil. Öyle inat halinde ki dün 3.5 saat uyanık kaldı. Kriz üstüne kriz. Artık bayılacaktı yani öyle bi inat

Ben de saatlere çok dikkat ediyorum gözünü ovuşturursa ya da esnerse uyutmaya geçiyorum ama aynı anlattığı gibi direniyor gerekirse 3.5 saat uyumuyor birebir aynı. bağrış çağrış memeyi tutmama ama babası olsa aynı saatte sallayınca uyuyor hemen. anlamadım ben babası hafif şişko ben zayıf kemikliyim kollarımı mı beğenmiyor derdi nedir

Aa tamam o zaman dedim acaba ondan mı kaynaklanıyor diye yok bu bebişlerin gıcıklığından kaynaklanıyormuş dönem olarak böyledir düzelirler mutlaka her dönemleri farklı oluyor hayırlısı artık

Ben kullanıyorum canım
Ay biz bu gün geçtik o mamaya. Mahvoldu bi anda çocuk. Ağlama krizleri ıkınmalar falan. Süt alerjisi vardı normalde. Ben yavaş yavaş diyet açtım şu an her şeyi yiyorum bi sıkıntımız kalmadı. Mamayı da değiştirelim dedik doktorumuz bunu önerdi ama mahvetti bizi bi anda. Tekrar eskiye döndüm daha iyi şimdi

Ay birebir aynı. Baba aşığı. Babası uyutunca benimki kadar uzun sürmüyo. Ve babası kilolu dediğin gibi. Biz batıyoruz çocuğa galiba

Ben normalde emziriyorum gün içerisinde 1-2 kez bu mamayı kullanıyorum bakıcıda, babaannede olunca falan. Bize de doktor önermişti. Ve nerdeyse 3 aydır kullanıyorum, memnun kaldık. Gaz, kabızlık vs yapmadı bizde. Ama geçen gün eczane yerine eşim marketten almıştı mamayı ve Kuzey içmedi aynı mama ama içmedi. Marketlerin saklama koşulları vs pek iyi olmuyor, muhtemelen bozulmuştu mama. Hemen gidip eczaneden aldık içti. Belki o bile etkilemiş olabilir. Yada mama iyi olsa bile her bebekte farklı etki yapıyor. Eski mamanız neydi?

Eczaneden aldım ben de ama muhtemelen dokundu. Bebelac pepti junior kullanıyoruz. Ondan önde aptamil pregomin syneo kullanıyoduk. Süt ve çoklu besin alerjisi mamaları. Laktozlu mama yiyince şişti herhalde.

Kızlar günaydın bebeğim bugün iki aylık oldu öbür doğumlarimda hemen adet görmeye başlamıştım bu 3. dr sprai adet görünce gel takalım dedi adet görene kadar hap yada iğne vurulmak istiyorum kullanan varmı nasıl korunuyosunuz

Bebegim mama reddi yapıyor oturup ağladım en sonunda yardımcı olabilecek var mı ya kafayı yemek üzereyim mama biberon değiştirdik yine aynı

Bebegim mama reddi yapıyor oturup ağladım en sonunda yardımcı olabilecek var mı ya kafayı yemek üzereyim mama biberon değiştirdik yine aynı
Canım çok zor ama sakin olmaya çalış, bebişin hissedip stres oluyordur. Ek gıdaya geçiş yaptın mı? Yapmadıysan doktoruna danışıp başla istersen tabii ek gıda şu aşamada doyurmaz tadımlık olacak ama bebeğin farklı şeyler tadıp belki tekrar mamaya döner. Geçici bir şeydir muhtemelen, ne bileyim belki bi yeri ağrıyordur belki dişidir belki öylesine. Ama sen kendini üzme lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…