2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    236
Canim senin bebisin uykusu yeni mi boyle bozuldu yoksa hep mi kotuydu? Uyku bizim icin de buyuk sorun.Daha 2 haftalikken basladi uyumamaya 12 bazen 15 saat uyumadigi oluyodu daha dogrusu kucagimda uyuyodu koydugum gibi uyaniyodu uykusunu da boyle boyle kucakta aliyodu. 2 aylik olana kadar gece uykusuna en erken 3 bucukta yatirabiliyodum. Sonra bikac hafta 2de yatmaya basladi bu aralar da 12-1 gibi yatiyor tam 3.5 aylik oldu. Gecenlerde bir kere 11de uyudu sevincten ne yapacagimi sasirdim 🤣 gunduz uykulari da genelde yarim saat en fazla 1 saat uyuyor tek seferde ve uyaniklik suresi de uzun 2-2 bucuk saat. Ilk 2 ay kendimi cok yiprattim ben bebegimi niye uyutamiyorum diye ama sonra kabullendim benim bebegim galiba uyumayan bir bebek. Bu surecte uyku duznlemeyle ilgili kitap da okudum videolar da izledim ama yok pratige dokemiyorum. Ideal uyutma sekli yataga koyup poposunu pispislayarak uykuya gecirmek, benim bebegimi uykuya gecirme seklim squat yapmak, pilates topunda ziplamak 🙈 yok olmuyo cunku cok direnc gosteriyor uykuya gecerken sadece bunlar ise yariyor kucagimda yuruyerek bile mumkun degil uykuya gecmiyor. Sansliysam emerken daliyor ama bu nadiren oluyor. Belki de ben alistirdim ama 12 saat uykusuz kalinca insan her yolu deniyo ve ise yarayanla devam.ediyo malesef. Cok uzun yazdim ama bu uyku konusu beni zaman zaman tukenmis hissettiriyor insallah biz de bu sorunun ustesinden gelebiliriz
Ya ben rutin uyguluyorum işe yarıyor ama bence bu durum tamamen bebekle alakalı. Kendinizi hiç üzmeyin sizlik bir şey yok bence. Bebişlerimiz şu an patron onlar ne derse o oluyor maalesef 🥲 Bebişiniz şu an böyle ama ileride değişebilir yada değişmez o yüzden çok kafaya takmamak lazım. Evet uykusuzluk çok zor ama ne yapalım bakın burda kaç kişiyiz hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz o yüzden öyle yada böyle geçecek zaman inşallah 🙏🏻

Gece 12:30da uyandı yanına gittim emzirirken ikimizde uyuyakalmışız 01:30da uyandım baktım bebiş uyuyor hemen yüzüstü çevirdim 2de uyandı. 2den sonrası tam bir faciaydı 😬😅 Gözleri kapalı ama sürekli ıııı ııı diye sesler çıkardı yarım saat uyudu uyandı. Ama sanırım dişten dolayı böyle yaptı. Çünkü elini hep ağzına sokmak istedi, canı yanıyor gibiydi ☹️ 2den sonra böyle sancılı geçtiği için sabah bir saat geç uyandı. Şimdi ilk uykusuna yatırdım bakalım bugün nasıl geçecek ama bu diş fena zorlayacak sanki bizi
Evrt canım benimde parmağımı emmek istiyor elimi yıkayıp izin veriyorum çok rahatlıyor sanki yavrum

Ya ben rutin uyguluyorum işe yarıyor ama bence bu durum tamamen bebekle alakalı. Kendinizi hiç üzmeyin sizlik bir şey yok bence. Bebişlerimiz şu an patron onlar ne derse o oluyor maalesef 🥲 Bebişiniz şu an böyle ama ileride değişebilir yada değişmez o yüzden çok kafaya takmamak lazım. Evet uykusuzluk çok zor ama ne yapalım bakın burda kaç kişiyiz hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz o yüzden öyle yada böyle geçecek zaman inşallah 🙏🏻
Bebekler rutin sever diyor herkes bende bir duzen oturtmak istiyorum sadece onun için en iyisini yapmaya çalışıyorum kendimce ☺️pes etmek gene yok yardimlariniz için çok teşekkürler ☺️bugün banyosuz denicem odada ninni falan söylerim bide😅

Evet soğuk emzik iyi geldi. İlk başta şaşırdı emzik soğuk olunca çok komikti suratı 😅 ama kısa süreli fayda sağlıyor sürekli hazırda emziği soğuk bulundurmak lazım
Sulu dış kaşıyıcı var bide bende onu nasıl kullanıyoruz buzlukta sogutuyormuyuz

Bebekler rutin sever diyor herkes bende bir duzen oturtmak istiyorum sadece onun için en iyisini yapmaya çalışıyorum kendimce ☺️pes etmek gene yok yardimlariniz için çok teşekkürler ☺️bugün banyosuz denicem odada ninni falan söylerim bide😅
Ne demek rica ederim, hepimizin bebişleri sağlıklı olsun güzel güzel uyusunlar inşallah 🙏🏻 Evet bi de öyle deneyin bakalım nasıl olacak her bebek o kadar farklı ki birinde işe yarayan diğerinde yaramıyor

Günaydınnnn. Valla atak mı diş mi bilmiyorum ama bizde de durumlar aynı sayılır. Ataksa bir ay civarı falan sürüyor ama dişse yolumuz çok uzun 🫠🥲🥲
Mahvolduk arkadaşım. Diş olduğunu sanmıyorum bizimkinin çok uzun süredir elleri ağzında. Geçen hafta kontrolümüz vardı doktor daha var dedi. Tamamen atak. Bebek ergenliği gibi bişey bu herhalde. Sürekli küfrediyo gibi bağırıyor😂 bütün gece yatakta deli etti kendini. Sağa sola döndü bağırdı. Bizimki de yüz üstü yatıyo hep, kameradan bakıyorum uyurken çılgın gibi hareketler😂 7 de odadan çıkardım 9 gibi 45 dk uyudu sadece. Şimdi de huysuz. Komşunun kapısına bırakacak annen sus diye oyalamaya çalışıyo eşim şimdi 😂😂

Mahvolduk arkadaşım. Diş olduğunu sanmıyorum bizimkinin çok uzun süredir elleri ağzında. Geçen hafta kontrolümüz vardı doktor daha var dedi. Tamamen atak. Bebek ergenliği gibi bişey bu herhalde. Sürekli küfrediyo gibi bağırıyor😂 bütün gece yatakta deli etti kendini. Sağa sola döndü bağırdı. Bizimki de yüz üstü yatıyo hep, kameradan bakıyorum uyurken çılgın gibi hareketler😂 7 de odadan çıkardım 9 gibi 45 dk uyudu sadece. Şimdi de huysuz. Komşunun kapısına bırakacak annen sus diye oyalamaya çalışıyo eşim şimdi 😂😂
Hahaha hazır eşiniz oyalıyorken bi kahve yapıp için hatta bende kalkıp yapayım hadi kızlar kahveye ☕😂 Kuzey de ilk uykusunu 45 dk uyudu, biraz önce ikinci uykusuna yatırdım 30 dk uyudu uyandı gidip tekrar uyuttum bu sefer hemen uyudu bakalım ne kadar uyuyacak. Dün ne güzel kesintisiz 2 saat uyumuştu çok güzeldi 😅 Kimse bana bebek bakmanın böyle bir şey olduğunu söylemedi ya düşünüyorum onlar nasıl dayanmış demek ki zamanla düzeliyor her şey 🫠

Evet soğuk emzik iyi geldi. İlk başta şaşırdı emzik soğuk olunca çok komikti suratı 😅 ama kısa süreli fayda sağlıyor sürekli hazırda emziği soğuk bulundurmak lazım
Her 3 ayda bir emzik yenilemek gerekiyormuş çocuk doktorumuz söyledi eski emzikleri duruyordu bende eski emziklerini ve yeni emziginin birisini sürekli donuk tutuyorum 😂 uyku arasında ağladığında verdiğimde bile geri uykuya dalıyor çocuğum dişten uyanıyormuş 🥲💖 Şifa olsun minik kuzumada inşallah iyi gelmesine çok sevindim 🧿💖

Sulu dış kaşıyıcı var bide bende onu nasıl kullanıyoruz buzlukta sogutuyormuyuz
Ben sulu diş kaşıyıcısını önce donduruyorum vermeye yakın çıkarıp suya tutuyorum elleri üşümesin diye çok fayda gördüm birde emzik içine su doldurup donduruyorum o sulu kaşıyıcıdan daha etkili 💖

Her 3 ayda bir emzik yenilemek gerekiyormuş çocuk doktorumuz söyledi eski emzikleri duruyordu bende eski emziklerini ve yeni emziginin birisini sürekli donuk tutuyorum 😂 uyku arasında ağladığında verdiğimde bile geri uykuya dalıyor çocuğum dişten uyanıyormuş 🥲💖 Şifa olsun minik kuzumada inşallah iyi gelmesine çok sevindim 🧿💖
Biz aynı emzikten 4 tane aldık dönüşümlü olarak kullanıyoruz hepsini, zaten 0-6 aylık emzikleri 6.ayına kadar götürür bizi sonra değiştiririz. Aaa uyku arasında denemedim hiç iyi söylediniz bu akşam deneyeyim, çooook teşekkürler 🙏🏻🫶🏻 İnşallah şu diş dönemini de fazla sarsılmadan bu şekilde atlatırız hepimizin bebişleri güzel güzel çıkarsın dişlerini 💕

Hahaha hazır eşiniz oyalıyorken bi kahve yapıp için hatta bende kalkıp yapayım hadi kızlar kahveye ☕😂 Kuzey de ilk uykusunu 45 dk uyudu, biraz önce ikinci uykusuna yatırdım 30 dk uyudu uyandı gidip tekrar uyuttum bu sefer hemen uyudu bakalım ne kadar uyuyacak. Dün ne güzel kesintisiz 2 saat uyumuştu çok güzeldi 😅 Kimse bana bebek bakmanın böyle bir şey olduğunu söylemedi ya düşünüyorum onlar nasıl dayanmış demek ki zamanla düzeliyor her şey 🫠
☺️Ben bugün hava güzel dışarı cikaecak bebek arabasında uyumasını ümit ediyorum 😅

Biz 4.ay kontrolümüze daha gidemedik sorucak bircok şey var☺️birde bizim bebenin yüzü alnı pütür pütür oldu işsizlik olabilirmi acaba onun ayirdini nasıl yaparim

Bende rutin yapamıyorum TV izlerken emziriyom uyursa uyuyor uyumazsa ana kucağına koyuyorum rutin falan yapamıyoruz saatlerce odadan çıkamadım bugün pes ettim artık uyumadı 🙄bu aydan sonra düzelir mi acaba erkenden uyusa ne güzel.olue
Canım tv çok yoruyor bebekleri. Sadece sesini duysa bile zihni doluyor. Ben Tuna uyuduktan sonra en fazla 1 saat dizi izliyorum. Gündüz hiç açmıyorum. Bizim tv alışkanlığımız yok zaten.

Anneme söyledim böyle böyle yapıyo diye. Biz hiç böyle farketmiyoduk çocuğu çok izliyosun dedi ahahaha ben onu ne zorluklarla yaptım tabi izlicem dedim😂😂 biz gerçekten şansa büyümüşüz gibi geliyo bazen😂
Evet bnde bunu bebek karnimda hıçkırık tutunca demiştim kv 3 çocuk doğurdum hiç hıçkırık tuttuğunu bilmiyorum demişti o an anlamıştım.

Ayy inşallah uzun uzun uyur bebişin sende kahveni yap yanına al bebiş uyuyunca içersin 🤗 bizim burda da bugün hava baya kötü yağmurlu, balkona çıkarırım en fazla
Bizimki bugün göğsmde uyudu ilk defa ninni söyledim😅ama yatağa koyunca uyandı tekrar kucağa aldık ninni söyledim şuan uyuyor göğsümde😅böylemi beklicem yoksa yüz üstü mü yaptirsam😅

Biz 4.ay kontrolümüze daha gidemedik sorucak bircok şey var☺️birde bizim bebenin yüzü alnı pütür pütür oldu işsizlik olabilirmi acaba onun ayirdini nasıl yaparim
Bizimkinin dudak kenarları elleri oldu öyle. Muhtemelen tükürükten. Nemlendirici sürüp takip et bence. Düzelmezse doktora sorarsın

Çocuğu 1 yaşına gelen arkadaşlarım var. Soruyorum bu aylarda n’aptınız diye. Aaaa di mi 4. Ay sendromu diye bişey vardı, çok zordu ama geçiyo bi şekilde diyo hepsi. N’aptınız diyorum hatırlamıyorlar 😂 demek ki daha büyükleri geliyo ki bu devede kulak kalıyor gibi geldi bana ahahaha

Back
X