• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar ilk nstdeyim sancı çıktı galiba kız hissediyor musun dedi, yok dedim. İnşallah sorun çıkmaz bekliyorum. Oda da soğuk karnım ağrıdı 🙄
Canım saki in ol. Belki sancıyı hissediyorsun belki de gerçekten stresten falan karnın ağrıdı. Epey yüksek bir sancı var, tavana vurmuş. Ama düzenli değil. Düzenli olması için böyle ilkokulda resim çizerdik ya, sıradağlar gibi olması gerek. 20 dk da en az 3 tane düzenli olursa ciddi deniyor.

Bebeğin kalp atışında bi deselerasyon görüyorum. O da ciddi değil bence, genel olarak kalp atışları iyi. Bu nst kötü değil. Dr da öyle diyecek. 🌺

Son düzenleme:
Acı yoksa kazanç da yok. Artık o zaman kesin kaparız ücretli izni 😁

Kızlar emzirme eğitiminde hemşire bebeği yan yatırarak arkasına destek koymamı söyledi. Youtubeda birçok videoda ise kesinlikle yan yatırmayın sırt üstü yatırın başını çevirin diyorlardı. Ben de hemşireye sordum sırt üstü yatırın diyorlar dedim. O da öyle yatıracaksan reflü yatağı kullanabilirsin, dedi. Henüz almadım ama yatırmakta problem oluyor mu. Reflü yatağı almak gerekir mi yoksa duruma göre mi bakalım? Hem annem hem kayınvalide geleceğinden her kafadan bir ses çıkacak şimdiden ayarlayayım diyorum tabii en önce sağlıkla gelsin de bebişler 🤲🏻
Bir yatırmada sağa bir yatırmada sola yatırdım çocuklarımı. Çok şükür kafa şekilleri normal. Hep düz yatan bebeklerin kafasının arkası düzleşiyor. Arkalarınada destek koydum hep. Allah korusun kusarlarsa sırt üstü riskli kusmuğunu yutabilir vs. Reflü yatağı hiç kullanmadım ama kusan bebeklere daha çok gerekir gibi. Zorunlu bi ihtiyaç gelmiyor bana. Çok kusan bebek olursa bi koşu alınır yada sipariş edilebilir.

Selamlar herkese.

Herkes olabildiğince iyidir umarım. Doğum haberlerini okumak da çok heyecanlı.😍🙏

Ben de artık evdeyim, işi tamamen bıraktım. 17 yıllık neredeyse kesintisiz çalışmadan sonra bakalım nasıl bir süreç olacak. Hamileliğimizin son ayı ve bebişlele ilk hallerimiz konusunda fikir alışverişi için aranızda olmaya devam edeceğim kısmetse.

Bize bir arkadaşımız almasanız da olur demişti reflü yatağı için, onlar pek kullanmamışlar, buna güvenip almadık, ana kucağı alın mutlaka dedi, onu aldık. Reflü yatağı ne zamana kadar ve neden kullanılıyor acaba?
İçtiği süt geri gelmiyor fazla eğimli olduğu için daha rahat uyuyor. Ben hemen almamıştım ilkinde. Küçük bir beşik vardı 6 aya kadar yatabilecegi. Ona çok hafif eğim yaptım sonra bir baktım aşağı kaymış aklım çıkmıştı görünce örtü vardı üstünde soğuktu ilk doğum yaptığım zaman. Eşim gitti aldı sonra bir rahat ettik. Cırt cırtlı bantları var kaymasin diye rahatça yatırıyorsun kaymıyor hem de eğimli olduğu için bebek daha rahat uyuyor. En başta çok kusuyorlar mideleri hazmedemiyor hemen emdikleri fazla geliyor falan. Bazı bebekler reflü ile doğuyor onlar daha çok daha yoğun kusuyor onlarda daha rahat oluyor. İster alır ister almazsınız kuzum kendi karariniz da ben rahat etmiştim çok ❤️
Kızlar ilk nstdeyim sancı çıktı galiba kız hissediyor musun dedi, yok dedim. İnşallah sorun çıkmaz bekliyorum. Oda da soğuk karnım ağrıdı 🙄
Hayırlı haberlerle gel canım inşallah ❤️ haber ver 🤲🏻❤️

Bize bir arkadaşımız almasanız da olur demişti reflü yatağı için, onlar pek kullanmamışlar, buna güvenip almadık, ana kucağı alın mutlaka dedi, onu aldık. Reflü yatağı ne zamana kadar ve neden kullanılıyor acaba?
Bence elzem değil aldığımız çoğu şeyde zorunlu değil biz zamanında nasıl büyümüşüz :) ama hayatı kolaylaştırmıştı. İlk 3 ay kullandım bebişimde hızlı büyüdü sonra sığamadı kaydı üstünden sonra kaldırdık. Bizden sonra 4 bebiş daha kullandı aynı yatağı :D
Teşekkür ederim canım başka modeli varmı bilmiyorum inş doğrusunu almısımdır 😃
Sağlıkla kullanın <3
Kızlar emzirme eğitiminde hemşire bebeği yan yatırarak arkasına destek koymamı söyledi. Youtubeda birçok videoda ise kesinlikle yan yatırmayın sırt üstü yatırın başını çevirin diyorlardı. Ben de hemşireye sordum sırt üstü yatırın diyorlar dedim. O da öyle yatıracaksan reflü yatağı kullanabilirsin, dedi. Henüz almadım ama yatırmakta problem oluyor mu. Reflü yatağı almak gerekir mi yoksa duruma göre mi bakalım? Hem annem hem kayınvalide geleceğinden her kafadan bir ses çıkacak şimdiden ayarlayayım diyorum tabii en önce sağlıkla gelsin de bebişler 🤲🏻
Ben biraz annelere bırakmıştım annelerde kafası yamuk olmasın diye döndüre döndüre yatırıyordu :)
Benim bebeğim çok gazlıydı sırt üstü yatamıyordu sancıdan yüz üstü ayakları karnına çekik şekilde yatırıyorduk kafası bir sağa bir sola , kusma durumu olmasına karşıda reflü yatağının üst kısmı delikliydi satan kişi boğulma tehlikesini düşürüyor demişti.
Zaten 7/24 başındasında olası dikkatsizliğe karşı güvenli gelmişti bana.
Çoğu gece gögsüme müslinle bağlayarak uyuttum anca o şekilde rahatlıyordu minnoşum.
İnş gazsız, huzurlu sağlıklı bebişlerimiz olur.

Stres te etki eder canım bizi de haberdar et
Hayatımız stres be bacım 🚬
Her şey normalmiş şükürrr
Düzenli değil gibi, bu sancı bende hep çıkıyor doktorunu dinle canım
Doktor için her şey OK. Ne diyelim öyledir umarım 🙏
Canım saki in ol. Belki sancıyı hissediyorsun belki de gerçekten stresten falan karnın ağrıdı. Epey yüksek bir sancı var, tavana vurmuş. Ama düzenli değil. Düzenli olması için böyle ilkokulda resim çizerdik ya, sıradağlar gibi olması gerek. 20 dk da en az 3 tane düzenli olursa ciddi deniyor.

Bebeğin kalp atışında bi deselerasyon görüyorum. O da ciddi değil bence, genel olarak kalp atışları iyi. Bu nst kötü değil. Dr da öyle diyecek. 🌺

Yüksek kısım için bebek hareket etmiş olabilir o sırada, hissetmediysen önemli değil dedi
Kalp atışı için deselerasyondan bahsetmedi.
Kafası biraz iriymiş bu çok sorun değil sadece normal doğumu engelleyebilir ileriki haftalarda netleşir dedi.

Ya doktorum biraz rahat hiç bir şeyi sorun görmüyor. Acil bir soru olursa Instagram adresinden sor dedi :) telefonla ulaşılmayalım yani tamam

birmucizeistiyorum birmucizeistiyorum canım maşallah ikiz olmalarına rağmen kiloları güzel. Allah Analı babalı büyütsün. Sağlıkla kucağına al inşallah🤲🏻 bu kutsal beldelerde senin ve bebeklerin için dua edeceğim. 🕋 Umutvari Umutvari bende ücretli iznin uzatılmasıni çok istiyorum canım. Dua ediyorum ama bize yetismeyecek gibi duruyor. bizde gurbette iki tarafa uzaktayiz. Öyle minnacık bırakıp ise geri dönemem. Kızımda da ücretsiz almıştım uzun bir süre oğlumda da alacağım inşallah

Ben de almadım kullanmadım, eksikliğini de aramadım.nasil bı fark yaratıyor bilmiyorum hiç 😂

Günaydın kızlar bugün doktor randevum var 3 te inşallah her sey yolundadır muhtemelen yine nst ye girerim bakalım inşallah her sey güzel gelir bu arada bebek arabasını çıkardım kutudan, kurdum fln ay bi farklı hissettim 2 3 hafta sonra kızım yatıcak içinde inşallah 🥹🥹

Eklentiler

• 7D7B868D-E9AE-4C36-9FA1-FEF12143039C.webp
    7D7B868D-E9AE-4C36-9FA1-FEF12143039C.webp
    63,9 KB · Görüntüleme: 59
Hayatımız stres be bacım 🚬
Her şey normalmiş şükürrr

Doktor için her şey OK. Ne diyelim öyledir umarım 🙏

Yüksek kısım için bebek hareket etmiş olabilir o sırada, hissetmediysen önemli değil dedi
Kalp atışı için deselerasyondan bahsetmedi.
Kafası biraz iriymiş bu çok sorun değil sadece normal doğumu engelleyebilir ileriki haftalarda netleşir dedi.

Ya doktorum biraz rahat hiç bir şeyi sorun görmüyor. Acil bir soru olursa Instagram adresinden sor dedi :) telefonla ulaşılmayalım yani tamam
Hadi çok şükür canım biraz daha zamanı var beklesin minnoşlar

Benim rahim yumusadigi için erken doğum riskim vardi 32 haftalikken ciğer gelistirici vs vuruldu. İki gün önce banyo yaparken suyum geldi gibi olup hastaneye gittim. Devam eden bir su gelmesi yoktu. Ama sancı gözüktü yarin gel tekrar bakalım dendi gittim. Bebeğin suyu azalmış sezaryen dendi. Bende başka hastaneye gidiyim bir doktor daha baksin istedim. Orada sabaha kadar serum verip yatış verdiler muayene bile etmeden ultrasonla. Bende kabul etmedim diğer hastane dogum diyo siz ultrasonla bile bakmadan beni sabaha bekletiyorsunuz diye. Hastane değiştirdik. Tusa hastanesine geldik Allah buradaki herkesten razi olsun. Suyumun geldiğini farkettiler herseye baktilar. Simdi sabaha aliniyorum sezaryene. 🥹🧿
Sağlıkla inşaallah amin 💕

Benim rahim yumusadigi için erken doğum riskim vardi 32 haftalikken ciğer gelistirici vs vuruldu. İki gün önce banyo yaparken suyum geldi gibi olup hastaneye gittim. Devam eden bir su gelmesi yoktu. Ama sancı gözüktü yarin gel tekrar bakalım dendi gittim. Bebeğin suyu azalmış sezaryen dendi. Bende başka hastaneye gidiyim bir doktor daha baksin istedim. Orada sabaha kadar serum verip yatış verdiler muayene bile etmeden ultrasonla. Bende kabul etmedim diğer hastane dogum diyo siz ultrasonla bile bakmadan beni sabaha bekletiyorsunuz diye. Hastane değiştirdik. Tusa hastanesine geldik Allah buradaki herkesten razi olsun. Suyumun geldiğini farkettiler herseye baktilar. Simdi sabaha aliniyorum sezaryene. 🥹🧿
Ben Bayağıdır yoktum şimdi gördüm mesajını İnşallah sağlıcakla kucağına almışsındır Sağ Salim büyütürsün Rabbim her zaman sağlık sıhhat versin Darısı tüm doğumu bekleyenlerin başına♥️♥️

Kuzum şuan bende baktım 2 gün sonra 35 benim. Ama suan 35 yazıyor riske atma istersen sen bilirsin ama
Aiyy evet herkeste böyleymiş
Arefe günü randevum yalancı sancı ama yine de birazcık arttı iki gündür bı vurup geçiyor 😊

Aynen oğlum sever karnımı öpüyor kardesim diye bı tedirgin oluyorum acıyacak diye kasiliyorum

Yarın 33olacaksin o zaman canım, içinde bulunduğun hafta yazıyor e nabizda 31+6 32 demek zaten, yarın 33olacak

Görünüyor tabii ki her gece gününü bildiğim.halde açıp bakıyorum 😂
Aynen kuzucum teşekkür ederim herkes böyle yazmış. Ben normalde yarın tam 32 yim. Yarın gidip alacağım
Devletteki doktor 32+0dan itibaren gelirsen veririm dedi. 31+6 olsan verilmiyo 32 olunca gel demişti
Yarın gideceğim kuzucum teşekkür ederim
birmucizeistiyorum birmucizeistiyorum canım maşallah ikiz olmalarına rağmen kiloları güzel. Allah Analı babalı büyütsün. Sağlıkla kucağına al inşallah🤲🏻 bu kutsal beldelerde senin ve bebeklerin için dua edeceğim. 🕋 Umutvari Umutvari bende ücretli iznin uzatılmasıni çok istiyorum canım. Dua ediyorum ama bize yetismeyecek gibi duruyor. bizde gurbette iki tarafa uzaktayiz. Öyle minnacık bırakıp ise geri dönemem. Kızımda da ücretsiz almıştım uzun bir süre oğlumda da alacağım inşallah
Ya şimdi meclis Atatürk girecekmiş zaten. Eylülde açıldığını düşünürsek, kararı eylülde bile alsalar bize yetişmez gibi duruyor. Kararı da eylülde aldıktan sonra bu seneyi aile yılı yapmalarının mantığı ne onu anlamadım 😔 Allah inşallah yetişir

Back
X