- 21 Ekim 2024
- 1.554
- 3.050
- 48
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #19.061
Stres te etki eder canım bizi de haberdar etKızlar ilk nstdeyim sancı çıktı galiba kız hissediyor musun dedi, yok dedim. İnşallah sorun çıkmaz bekliyorum. Oda da soğuk karnım ağrıdı![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Stres te etki eder canım bizi de haberdar etKızlar ilk nstdeyim sancı çıktı galiba kız hissediyor musun dedi, yok dedim. İnşallah sorun çıkmaz bekliyorum. Oda da soğuk karnım ağrıdı![]()
Teşekkürler canım kaydettim bendeNurella42 canım burdan da bakabilirsin ben kaydetmiştimmm
Canım saki in ol. Belki sancıyı hissediyorsun belki de gerçekten stresten falan karnın ağrıdı. Epey yüksek bir sancı var, tavana vurmuş. Ama düzenli değil. Düzenli olması için böyle ilkokulda resim çizerdik ya, sıradağlar gibi olması gerek. 20 dk da en az 3 tane düzenli olursa ciddi deniyor.Kızlar ilk nstdeyim sancı çıktı galiba kız hissediyor musun dedi, yok dedim. İnşallah sorun çıkmaz bekliyorum. Oda da soğuk karnım ağrıdı![]()
Benim sonuncusu da 16haftalikti... Nasip diyelim..15 haftalıktı canım
Bir yatırmada sağa bir yatırmada sola yatırdım çocuklarımı. Çok şükür kafa şekilleri normal. Hep düz yatan bebeklerin kafasının arkası düzleşiyor. Arkalarınada destek koydum hep. Allah korusun kusarlarsa sırt üstü riskli kusmuğunu yutabilir vs. Reflü yatağı hiç kullanmadım ama kusan bebeklere daha çok gerekir gibi. Zorunlu bi ihtiyaç gelmiyor bana. Çok kusan bebek olursa bi koşu alınır yada sipariş edilebilir.Acı yoksa kazanç da yok. Artık o zaman kesin kaparız ücretli izni
Kızlar emzirme eğitiminde hemşire bebeği yan yatırarak arkasına destek koymamı söyledi. Youtubeda birçok videoda ise kesinlikle yan yatırmayın sırt üstü yatırın başını çevirin diyorlardı. Ben de hemşireye sordum sırt üstü yatırın diyorlar dedim. O da öyle yatıracaksan reflü yatağı kullanabilirsin, dedi. Henüz almadım ama yatırmakta problem oluyor mu. Reflü yatağı almak gerekir mi yoksa duruma göre mi bakalım? Hem annem hem kayınvalide geleceğinden her kafadan bir ses çıkacak şimdiden ayarlayayım diyorum tabii en önce sağlıkla gelsin de bebişler![]()
İçtiği süt geri gelmiyor fazla eğimli olduğu için daha rahat uyuyor. Ben hemen almamıştım ilkinde. Küçük bir beşik vardı 6 aya kadar yatabilecegi. Ona çok hafif eğim yaptım sonra bir baktım aşağı kaymış aklım çıkmıştı görünce örtü vardı üstünde soğuktu ilk doğum yaptığım zaman. Eşim gitti aldı sonra bir rahat ettik. Cırt cırtlı bantları var kaymasin diye rahatça yatırıyorsun kaymıyor hem de eğimli olduğu için bebek daha rahat uyuyor. En başta çok kusuyorlar mideleri hazmedemiyor hemen emdikleri fazla geliyor falan. Bazı bebekler reflü ile doğuyor onlar daha çok daha yoğun kusuyor onlarda daha rahat oluyor. İster alır ister almazsınız kuzum kendi karariniz da ben rahat etmiştim çokSelamlar herkese.
Herkes olabildiğince iyidir umarım. Doğum haberlerini okumak da çok heyecanlı.
Ben de artık evdeyim, işi tamamen bıraktım. 17 yıllık neredeyse kesintisiz çalışmadan sonra bakalım nasıl bir süreç olacak. Hamileliğimizin son ayı ve bebişlele ilk hallerimiz konusunda fikir alışverişi için aranızda olmaya devam edeceğim kısmetse.
Bize bir arkadaşımız almasanız da olur demişti reflü yatağı için, onlar pek kullanmamışlar, buna güvenip almadık, ana kucağı alın mutlaka dedi, onu aldık. Reflü yatağı ne zamana kadar ve neden kullanılıyor acaba?
Hayırlı haberlerle gel canım inşallahKızlar ilk nstdeyim sancı çıktı galiba kız hissediyor musun dedi, yok dedim. İnşallah sorun çıkmaz bekliyorum. Oda da soğuk karnım ağrıdı![]()
Bence elzem değil aldığımız çoğu şeyde zorunlu değil biz zamanında nasıl büyümüşüz :) ama hayatı kolaylaştırmıştı. İlk 3 ay kullandım bebişimde hızlı büyüdü sonra sığamadı kaydı üstünden sonra kaldırdık. Bizden sonra 4 bebiş daha kullandı aynı yatağıBize bir arkadaşımız almasanız da olur demişti reflü yatağı için, onlar pek kullanmamışlar, buna güvenip almadık, ana kucağı alın mutlaka dedi, onu aldık. Reflü yatağı ne zamana kadar ve neden kullanılıyor acaba?
Sağlıkla kullanın <3Teşekkür ederim canım başka modeli varmı bilmiyorum inş doğrusunu almısımdır![]()
Ben biraz annelere bırakmıştım annelerde kafası yamuk olmasın diye döndüre döndüre yatırıyordu :)Kızlar emzirme eğitiminde hemşire bebeği yan yatırarak arkasına destek koymamı söyledi. Youtubeda birçok videoda ise kesinlikle yan yatırmayın sırt üstü yatırın başını çevirin diyorlardı. Ben de hemşireye sordum sırt üstü yatırın diyorlar dedim. O da öyle yatıracaksan reflü yatağı kullanabilirsin, dedi. Henüz almadım ama yatırmakta problem oluyor mu. Reflü yatağı almak gerekir mi yoksa duruma göre mi bakalım? Hem annem hem kayınvalide geleceğinden her kafadan bir ses çıkacak şimdiden ayarlayayım diyorum tabii en önce sağlıkla gelsin de bebişler![]()
Hayatımız stres be bacımStres te etki eder canım bizi de haberdar et
Doktor için her şey OK. Ne diyelim öyledir umarımDüzenli değil gibi, bu sancı bende hep çıkıyor doktorunu dinle canım
Canım saki in ol. Belki sancıyı hissediyorsun belki de gerçekten stresten falan karnın ağrıdı. Epey yüksek bir sancı var, tavana vurmuş. Ama düzenli değil. Düzenli olması için böyle ilkokulda resim çizerdik ya, sıradağlar gibi olması gerek. 20 dk da en az 3 tane düzenli olursa ciddi deniyor.
Bebeğin kalp atışında bi deselerasyon görüyorum. O da ciddi değil bence, genel olarak kalp atışları iyi. Bu nst kötü değil. Dr da öyle diyecek.![]()
Evet canım akıllı asistandan bakabiliyorsn E nabıza girince
31+ olunca 32.haftanin icinde oluyorsunKuzum çok teşekkür ederim ben de şuan 31 haftayım ama 32 gözüküyor neden öyle anlamadım
Ben de almadım kullanmadım, eksikliğini de aramadım.nasil bı fark yaratıyor bilmiyorum hiçBize bir arkadaşımız almasanız da olur demişti reflü yatağı için, onlar pek kullanmamışlar, buna güvenip almadık, ana kucağı alın mutlaka dedi, onu aldık. Reflü yatağı ne zamana kadar ve neden kullanılıyor acaba?
31+ olunca 32.haftanin icinde oluyorsun![]()
Hadi çok şükür canım biraz daha zamanı var beklesin minnoşlarHayatımız stres be bacım
Her şey normalmiş şükürrr
Doktor için her şey OK. Ne diyelim öyledir umarım
Yüksek kısım için bebek hareket etmiş olabilir o sırada, hissetmediysen önemli değil dedi
Kalp atışı için deselerasyondan bahsetmedi.
Kafası biraz iriymiş bu çok sorun değil sadece normal doğumu engelleyebilir ileriki haftalarda netleşir dedi.
Ya doktorum biraz rahat hiç bir şeyi sorun görmüyor. Acil bir soru olursa Instagram adresinden sor dedi :) telefonla ulaşılmayalım yani tamam
31+ kaçsın kuzum 31 e girdikten sonra hep 32.gösterir bilgin olsunKuzum çok teşekkür ederim ben de şuan 31 haftayım ama 32 gözüküyor neden öyle anlamadım
Sağlıkla inşaallah aminBenim rahim yumusadigi için erken doğum riskim vardi 32 haftalikken ciğer gelistirici vs vuruldu. İki gün önce banyo yaparken suyum geldi gibi olup hastaneye gittim. Devam eden bir su gelmesi yoktu. Ama sancı gözüktü yarin gel tekrar bakalım dendi gittim. Bebeğin suyu azalmış sezaryen dendi. Bende başka hastaneye gidiyim bir doktor daha baksin istedim. Orada sabaha kadar serum verip yatış verdiler muayene bile etmeden ultrasonla. Bende kabul etmedim diğer hastane dogum diyo siz ultrasonla bile bakmadan beni sabaha bekletiyorsunuz diye. Hastane değiştirdik. Tusa hastanesine geldik Allah buradaki herkesten razi olsun. Suyumun geldiğini farkettiler herseye baktilar. Simdi sabaha aliniyorum sezaryene.![]()
Ben Bayağıdır yoktum şimdi gördüm mesajını İnşallah sağlıcakla kucağına almışsındır Sağ Salim büyütürsün Rabbim her zaman sağlık sıhhat versin Darısı tüm doğumu bekleyenlerin başınaBenim rahim yumusadigi için erken doğum riskim vardi 32 haftalikken ciğer gelistirici vs vuruldu. İki gün önce banyo yaparken suyum geldi gibi olup hastaneye gittim. Devam eden bir su gelmesi yoktu. Ama sancı gözüktü yarin gel tekrar bakalım dendi gittim. Bebeğin suyu azalmış sezaryen dendi. Bende başka hastaneye gidiyim bir doktor daha baksin istedim. Orada sabaha kadar serum verip yatış verdiler muayene bile etmeden ultrasonla. Bende kabul etmedim diğer hastane dogum diyo siz ultrasonla bile bakmadan beni sabaha bekletiyorsunuz diye. Hastane değiştirdik. Tusa hastanesine geldik Allah buradaki herkesten razi olsun. Suyumun geldiğini farkettiler herseye baktilar. Simdi sabaha aliniyorum sezaryene.![]()
1 saat sonrasınıYemeklerden 1 saat sonrasını mı baz aldınız 2 saat mi
Aiyy evet herkeste böyleymişKuzum şuan bende baktım 2 gün sonra 35 benim. Ama suan 35 yazıyor riske atma istersen sen bilirsin ama
Aynen kuzucum teşekkür ederim herkes böyle yazmış. Ben normalde yarın tam 32 yim. Yarın gidip alacağımArefe günü randevum yalancı sancı ama yine de birazcık arttı iki gündür bı vurup geçiyor
Aynen oğlum sever karnımı öpüyor kardesim diye bı tedirgin oluyorum acıyacak diye kasiliyorum
Yarın 33olacaksin o zaman canım, içinde bulunduğun hafta yazıyor e nabizda 31+6 32 demek zaten, yarın 33olacak
Görünüyor tabii ki her gece gününü bildiğim.halde açıp bakıyorum![]()
Yarın gideceğim kuzucum teşekkür ederimDevletteki doktor 32+0dan itibaren gelirsen veririm dedi. 31+6 olsan verilmiyo 32 olunca gel demişti
Ya şimdi meclis Atatürk girecekmiş zaten. Eylülde açıldığını düşünürsek, kararı eylülde bile alsalar bize yetişmez gibi duruyor. Kararı da eylülde aldıktan sonra bu seneyi aile yılı yapmalarının mantığı ne onu anlamadımbirmucizeistiyorum canım maşallah ikiz olmalarına rağmen kiloları güzel. Allah Analı babalı büyütsün. Sağlıkla kucağına al inşallah
bu kutsal beldelerde senin ve bebeklerin için dua edeceğim.
![]()
Umutvari bende ücretli iznin uzatılmasıni çok istiyorum canım. Dua ediyorum ama bize yetismeyecek gibi duruyor. bizde gurbette iki tarafa uzaktayiz. Öyle minnacık bırakıp ise geri dönemem. Kızımda da ücretsiz almıştım uzun bir süre oğlumda da alacağım inşallah