• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    104
Kızlar ayy bişey olduu. Özellikle tecrübeli anneler beni aydınlatın 🙏 dün gece uyumaya hazırlanırken birden karnımdan kasıklarıma doğru bi sertlik indi ama baya geniş böyle sağ kasığımda durdu . Bu ne ki dedim elimi bi koydum beyzbol topu gibi bi şişlik. Panikle eşime bağırdım bi anda yok oldu. Sanırım bebeğimi fiziksel olarak ilk kez hissettim😍 ve hisseder hissetmez de onu korkuttum 😂
bende de oluyor o 18 haftayim 10 gundur bisey kayiyormus gibi hiss oluyor sonra yumrulaniyor sertlesiyor. ben bir de tecrubeli sayilirim bir cocugum var yine anlamadim ama 😆 esim belki damardir diyor ben oyle damarmi olur diyorum

ben daha 17'deyim🫢 sakız balonu patlar gibi oldu 1 kez sadece diğerleri de gaz falandı galiba😁
evet bağırsak hareketleri de olabilir tüm organlarımız rahmimiz büyüdükçe yer değiştiriyor ama elimi koyup beklediğimde güm güm vuruyor şu anda biraz daha sabret çok net hissedeceksin o gümbürtüleri 😁

benim de önden gidiyo ama bulantı ve kusmadan hiç beslenemiyorum özel bi şeyler yiyo musun sen
bende mide bulantısı kusma hiç olmadı ama normal hayatımda da iştahsız biriyim hala açılmadı. hiç özel bişey yemiyorum mecburiyetten sabahları ağzıma 2 haşlanmış yumurta atıyorum sadece öğlen de yemiyorum akşamları sağlıklı beslenmeye ve yemekten sonra meyve yemeye özen gösteriyorum onun dışında herşey aynı aslında düzgün de beslenemiyorum ama eşim iri yarı biraz sanırım tamamen genetik

bende mide bulantısı kusma hiç olmadı ama normal hayatımda da iştahsız biriyim hala açılmadı. hiç özel bişey yemiyorum mecburiyetten sabahları ağzıma 2 haşlanmış yumurta atıyorum sadece öğlen de yemiyorum akşamları sağlıklı beslenmeye ve yemekten sonra meyve yemeye özen gösteriyorum onun dışında herşey aynı aslında düzgün de beslenemiyorum ama eşim iri yarı biraz sanırım tamamen genetik
genetik o zaman ben yumurta haftada iki yersem yine iyi suçluluk hissediyorum hep allahtan önde her kontrolde içim biraz rahatlıyo ne yesem çıkıyo çünkü🥺

başladım tabiii :21: hatta kontrole gittiğimde doktora dedim ki hocam ben kıpırtılar hissediyorum ama acaba kafayı mı yedim yoksa gerçek mi :D
dedi ki karın yapın ince olduğu için, bebek de önde gelişim gösterdiği için hissetmen çok normal. bebekle aranda bi yağ engeli yok, elini gezdirdiğinde bile yerini anlarsın dedi, hakkaten de öyle. harika bir duygu deliriyorum her kıpırtıda :KK200::KK200::KK200::nazar::nazar::nazar: minnacık minnacık vuruyor, kayıyor neler yapıyor ağzını yediğim
yaaa cok guzel tebrikler🥰 bende oglumu ilk bebek olmasina ragmen 16 17 haftalarda hiss etmisdim.baya net hiss ediyordum. simde ama 18 +3 daha hiss etmedim ya da qazla bebek hareketini ayiramiyorum 😁 plasenta da on duvarda simdi vuruslari gec belli olurmus saglikli olsunda

genetik o zaman ben yumurta haftada iki yersem yine iyi suçluluk hissediyorum hep allahtan önde her kontrolde içim biraz rahatlıyo ne yesem çıkıyo çünkü🥺
ben bunu doktoruma sorduğumda bebek parazit gibi zaten sen yesen de yemesen de o senden gerekeni alıyor senin kendi saçların ve dişlerin için yemen lazım onun aldıklarını yerine koymak için demişti. yani bebeğim gelişmez diye endişelenme hiç o sen ağzına 9 ay 1 lokma bile koymasan gerekeni senin depondan alacak zaten

aslında kayma gibi de oluyo hafif ama ben bebiş değil de bağırsak hareketleri diye düşünüyodum😁
Bende arada bir kayma hissi oluyor ama vurduğunu daha net hissediyorum çoğunlukla solda pıtır pıtır hafiften vurup geçiyor. Özellikle yere falan çömeldiysem pantolon karnıma baskı yapınca daha net hissediyorum. Aloo burda bebek var dikkat et diyor 🤣

başladım tabiii :21: hatta kontrole gittiğimde doktora dedim ki hocam ben kıpırtılar hissediyorum ama acaba kafayı mı yedim yoksa gerçek mi :D
dedi ki karın yapın ince olduğu için, bebek de önde gelişim gösterdiği için hissetmen çok normal. bebekle aranda bi yağ engeli yok, elini gezdirdiğinde bile yerini anlarsın dedi, hakkaten de öyle. harika bir duygu deliriyorum her kıpırtıda :KK200::KK200::KK200::nazar::nazar::nazar: minnacık minnacık vuruyor, kayıyor neler yapıyor ağzını yediğim
yaaa cok guzel tebrikler🥰 bende oglumu ilk bebek olmasina ragmen 16 17 haftalarda hiss etmisdim.baya net hiss ediyordu simde ama 18 +3 daha hiss etmedim ya da qazla bebek hareketini ayiramiyorum 😁 plasenta da on duvarda simdi vuruslari gec belli olurmus saglikli olsunda

ben de cuma 18. haftaya giricem 1 kilo aldım. bugün ilaç yazdırmaya aile hekimime gitmiştim çok az olduğunu yeterli beslenmemi söyledi bebek zaten önde gidiyo dedim ama sen etkilenirsin bu şekilde falan dedi kafama takıldı doktoruma sorucam kontrole gidince. hala kusmaya devam ettiğim için yiyemiyorum ben yoksa kesin 5 kilo falan alırdım çok rahat🫢🫢
Gayet besleniyodur hic korkma sen. Bitaminlerini de iciyorsan hele hic hic korkma kusum. Bazi asm doktorlari malesef cok biliyor sjdjdj. Takipli doktorun goruyor izliyorxbebegini her olcumunu yapiyor aksi olsa demez miydi

Geçmiş olsun canım. Kısa bir bayram tatili hele ki Karadeniz havası iyi gelecektir inşallah 🩷
Sagol tatlisim gecti gitti diyelim allah beterinden sakinsin hepimizi🙏🏼 ailemi gorucem 9 aydir gormuyorum buyuklerimi anne baba harici, tedavidir gebeliktir derken cok ozledim hepsini 🥹

yaaa cok guzel tebrikler🥰 bende oglumu ilk bebek olmasina ragmen 16 17 haftalarda hiss etmisdim.baya net hiss ediyordum. simde ama 18 +3 daha hiss etmedim ya da qazla bebek hareketini ayiramiyorum 😁 plasenta da on duvarda simdi vuruslari gec belli olurmus saglikli olsunda
Kederdaşım ya benimkinin plasenta da ön duvarda😂 Ben hiç daha karnımın ortasında hissetmedim bişey hep sağda yada solda vurmasını hissediyorum hafiften. Doktor bana dedi ki bir hastam 28.haftasında hissetmeye başladı ilk çocuğu olmamasına rağmen. Şuan hissetmesen bile edişelenme dedi yani her hamilelik farklı oluyor ☺️

bence de ideal ya aile hekiminin yaşı biraz büyüktü eski usül düşünüyo galiba bana da doktorum ilk üç ay almazsan iyi olur sonra çok iştahın açılabilir dedi ama açılmadı çok şükür😁😁 toplam 6-7 almak istiyorum inşallah öyle olur tatlıdan da tiksindim o da kilo aldırmıyo bana sadece ekşi dondurma yiyorum içim yandığı için🤣
Ya ben maalesef aşırı kilo takıntısı olan biriyim ya. Alırsam veremem diye korkuyorum, ailemde örneği çok 😅 Her gün tartılıyorum. Zaten tedaviden ötürü üç kilo almıştım, sonra bir de kanama alanı olunca iki ay yatmam gerekti orada da doğal olarak aldım. Şimdi almamaya çalışıyorum. Tam eski rutinime dönemedim, bayram sonrası home office’den çıkacağım. Fit mom oluruz inşşş 🤣

Ya ben maalesef aşırı kilo takıntısı olan biriyim ya. Alırsam veremem diye korkuyorum, ailemde örneği çok 😅 Her gün tartılıyorum. Zaten tedaviden ötürü üç kilo almıştım, sonra bir de kanama alanı olunca iki ay yatmam gerekti orada da doğal olarak aldım. Şimdi almamaya çalışıyorum. Tam eski rutinime dönemedim, bayram sonrası home office’den çıkacağım. Fit mom oluruz inşşş 🤣
Doğumdan sonra gidiyor kilolar merak etme emzirme dönemi de çok ise yarıyor bu konuda

İçinde bulunduğunuz trimesterın ve rahatlığınızın kıymetini bilin kızlar, çok özlüyorum ikinci trimester rahatlığını. Prenses gibi geçmiş valla. Bir de kiloya takılıp beslenmeyi ihmal etmeyin protein tüketimi çok önemli ben de takıyordum çocuğun kilo alımı durdu şu an kussam da zorla yiyorum yumurtayı eti. Şimdiden sıkı tutun.

Hamileliğin tadını çıkarın en güzel aylardasınız💜

Back
X