- 25 Eylül 2024
- 1.682
- 910
- 38
- 29
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #4.481
Hahahah yok aşkım o kabızlık ilacı, bende de şurubu var iyi gelmişti ama ilaç kullanmamaya calısıyorum o yüzden duruyor kenarda pek içmiyorumYa duphalac diye bi hap verdi bana ama kanama için sanıyodum
Evet ayni, tuzlu ve eksi. Bir de iyi ki ayranimiz var. Ayran bilmeyen ulkelerdeki hamileler cok sey kaciriyorBen de tuzlu çok istiyorum
Canım hiç canını sıkma. Günlerimiz de aynıymış seninle. Benim de mide bulantılarım aşırı hafifledi. Daha rahat geçiyor. Ama hala eskisi gibi yiyemiyorum tabi. Bugün muayeneden önce çarpıntım başladıHanımlar siz de her kontrol öncesi heyecanlanıp stres oluyor musunuz ? Geçen hafta kontrole gittim sorun yoktu çok şükür yarın kontrolüm var bugün mide bulantısı gibi belirtilerim de kesildi sanki stres bastı iyice inşallah güzel haberler alırız yarın
Yanlış anlamışım benBen erken öğrenememiştim. 16. Haftamda biri kesin kız diğeri de büyük ihtimal kız ama erkek olabilir dedi. 20. Haftamda biri erkekmis öyle öğrenmiştik. Perinotolojiye hic gitmedim. Gebeliğimin çoğunluğu doğuda geçti. Özelde ki doktorumda gerekirse yönlendiririm demişti. Memlekete gelince bir ay sonra doğum yaptım zaten. Erken geldi benimkiler
Cinsiyet için gideceksen özele 14 15 gibi git. Kesin sonuç alırsın bence
3. Gebelik olduğu halde oluyorum. Yasım 37 ama asla bu konuda tecrübeliyim rahatım yapamıyorum. Zaten her bir gebelik bambaska bir dünyaHanımlar siz de her kontrol öncesi heyecanlanıp stres oluyor musunuz ? Geçen hafta kontrole gittim sorun yoktu çok şükür yarın kontrolüm var bugün mide bulantısı gibi belirtilerim de kesildi sanki stres bastı iyice inşallah güzel haberler alırız yarın
Evet bayılacak gibi oluyorum. Kalbim hızlı hızlı atıyor ellerim terliyorHanımlar siz de her kontrol öncesi heyecanlanıp stres oluyor musunuz ? Geçen hafta kontrole gittim sorun yoktu çok şükür yarın kontrolüm var bugün mide bulantısı gibi belirtilerim de kesildi sanki stres bastı iyice inşallah güzel haberler alırız yarın
Hayır agustos sonuna doğru gideceğim hala tatli şeyleri sevmiyorum şalgam bir numarali içeceğimCinsiyet öğrendin mi yaa
Benim normal sat 4 HaziranBenim geç döllenme zaten epey karışık. Doktor sat ı 2 hazirana çekti. Bugün 10+1 olmam lazımdı. 2 hafta önce bu hesaba göre 3 4 gün geride çıkmıştı.
Yumurtlama gününe göre benim hesabım bugün 10+3. 2 3 günlük farklar çok önemli değil zaten ama. Çok şükür bütün hesaplara göre ileride çıktıkafam rahatladı.
benım arkadasım 8. ayına kadar oglu olacak sanıyordu hastane kapı süsü bile hazırdı son ay öğrendikki kızı olacakmış nurtopu gibi kız doğurdubu arada bana korku yüklendi bazen aylar sonra bebeğin cinsiyeti farklı çıkabiliyormuş cinsiyet belli olunca alışveriş yapacaktım ama korkuyorum
Bütün tıkanıklığı bende de varSelam sağlıkla alalim kucağımıza insallahbende 10+3 teyim çarşamba günü bende sadece nipt (fetal ) dna testi yaptıracağım.ya benimde çok burnum tıkanıyor bazen nefes alamıyorum özellikle akşamları 2 yastıkla yatıyorum rahat uyumak için ama bu şükür sağlıklı olsunlar yeter
Çok korktum benim günde 3 e çıkardı zoferiBenim bulantılar artık kusma şekline geçti ikisi birarada oldu.Doktora zofer yazar mısınız dedim yazmadı. gebelikte güvenilir değil ilaç firması kendisi açıkladı bu konuda yeterli çalışma yok yazmıyorum artık dedi prilamdan devamhastanelerde serum olarak sürekli takılmasını bile doğru bulmuyorum bize yeni geldi yazılmaması gerektiği bilgisi dedi.Ne kadar doğru bilmiyorum kızlar kullanan varsa doktoruna danışabilir geçene kadar bulantı ve kusmalarla prilamla falan idare edicem artık.
Bir hafta annemde kaldım10+0 oldum önceki gebelikte 17 de geçmişti ama doktor moralimi bozdu her gebelik farklı bu sefer 17 de geçebilir de geçmeyebilir de daha az da sürebilir daha fazla da belli olmaz diyorgeçmemesi ihtimalini düşünmek bile istemiyorum .9 ay hasta gibi geçmez yani sürekli yatmak istiyorum inşallah geçer bir an önce.Başka sıkıntım yok şükür de şu bulantılar yüzünden hayattan soğudum yani.
Ben 39 yaşındayımBaşta beta hcg iki kat artmadığı için sağlık ocağındaki doktor düşük riski olabilir demişti kadın doğum doktoruna söyledim keseyi
Görünce beta hcg önemsemedi ama hamileliğin başından beri Progesteron fitil ve coraspirin kullanmamı söyledi herhangi bi risk var mı dediğimde yaşından dolayı dedi.Testler için de yine yaşından dolayı riskli direk fetal dna yap diye ısrar ediyor ne soruyorsam yaşından dolayı diyor :) 37 yaşında ilk doğuracak ben miyim yoksa sıkıntılı bi durum var doktor mu söylemiyor anlamadımgeçen hafta her şey yolundaydı kalp atışını da duyduk şükür ama bir hafta sonra tekrar kontrole çağırdı mesela.
Bizimki hayat ışığı söndüren cinstenAslında bulantı ve kusma iyi bir şey :) bebişin hayatta olduğunu gösteriyor. Geçen sene bebeğimin kalbi durduğunda ilk belirtim mide bulantısının geçmiş olmasıydı
Ben panorama ile görüştüm sanırım orası olacakKızlar fetal dna için Ataşehir genetik firmasını düşünüyorum araştıran var mı ? Kapsamlı bakıyorlar ama Türkiye de yapıldığı için tam emin olamıyorum. Diğer iyi firmada panorama sizce hangisi?
Bende 11 + 3 gibi yaptıracağımBen de nevagen firması ile görüştüm orada yaptırıcam ama bayağı geç 11. Haftayı 4-5 gün daha geçsin istiyorum.Geçenkinde 10+5 de yetersiz fetal fraksiyon çıkmıştı tekrar kan al vs derken 14. Haftaya ancak sonuç çıktıgaranti olsun diye erken yaptırmıcam.Yurt dışına gönderen firmalar en iyisi diye duydum ama fiyatları 20 bini buluyor biz nakitte doktor indirimiyle 14 bine anlaştık kredi kartı olunca 15500 müş.Tek standart paket var doktor içeriği iyi diyince çok araştırmadım.
İnanın ben de aynı öyleyim. Hiçbir şey hissetmeyince bir şey mi oldu diye korkuyorum, bir şey hissedince neden oldu şimdi diye korkuyorumTeşekkür ederim çok iyi geldi mesajınızMaşallah rabbim sağlıkla kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı Yarın tekrar kontrole çağırdı umarım her şey yolundadır sonrasında doktor değiştireceğim zaten taşınacağımızdan dolayı umarım daha iyi bir doktora denk gelirim Mide bulantısı bugün azaldı bu sefer de bebek iyi mi diye endişe başlıyor ikinci hamileliğim ama sanki her şey unutmuş gibiyim
Peki fiyatı ne acaba?Ben panorama ile görüştüm sanırım orası olacak
Kişiden kişiye değişiyor benceHanımlar kızlarda ve oğlanlar da aynı aşeren varmı. Sadece kızlar da mı ekşi aşermesi oluyor. Tevrübeli olanlar vardır benim 3 kızım var ve ben hepsinde aşırı ekşi acı yerdim .
En mantıklısı o gibi duruyor.Ben panorama ile görüştüm sanırım orası olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?