- 7 Ekim 2020
- 2.740
- 3.670
- 83
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #5.321
Canım esasen 3 lü 4 lü hiç araştırmadım. Çevremde ki herkese de eğer bebeği aldırmayı düşünmüyorsanız yaptırmayın diyorum. Çok yanlış sonuç verip insanı stres yükluyolar. Ama ense kalınlığı vs doktor USG ile muayene ederken 11 14 haftalar arası bakıyor zaten. He bunda şüphe görülürse 2 li test veya fetal DNa mantıklı bana göre tabi kiNasıl bı işlem peki zorlayıcı mi mesela ikili yi yaptirdik ondan sonra 3lü ve ya 4lüyü yaptırmak zorunda mıyız
Cinsiyet için yaptırmak anlamında dedimTarama testlerini tabi ki isteyen yaptırsın bana niye saçma gelsinmerak ediyorsan yaptır tabi ki ama cinsiyet öğrenmek için ekstra para vermem tabi zaten en fazla 3 5 hafta içinde ogrenecez çoğumuz.
Evet USG ve kan sonucu ve anne yaşı vs. Risk ölçülüyor. Bir rapor hazırlanıyor. Mesela genel olarak 35 yaş üstü direkt riskli çıkıyor
Peki bunlar için ekstra ücret alınıyor mu acaba devlette alınmaz herhalde bizde sadece genel sağlık sigortası var eşim serbest çalıştığı için normal sigortamiz yok hastaneye sordum analık hakkı diye bişey olduğu için hiç bir şeye ücret odemene gerek yok dediler doğum dahil sadece ilaçları parayla alıyoruz bunlar da dahildir herhalde hastane hizmetlerineKan alıyorlar sadece eğer 2lide risk olursa 3lü yapılıyor diye biliyorum çünkü 3lü riskli bi test.
Evet zaten %85 doğruluğu varmış boşuna kendimi strese sürüklemek istemiyorumEvet USG ve kan sonucu ve anne yaşı vs. Risk ölçülüyor. Bir rapor hazırlanıyor. Mesela genel olarak 35 yaş üstü direkt riskli çıkıyorAblam da yaşadık bunu. 36 da doğum yaptı. Direkt yüksek riskli çıktı. Geri kalan taramaları yaptırmadı. Şuan sağlıklı yeğenim var
Ya tanıdığıma kız dediler 6. Ayda erkek olduğunu öğrenmiş vs vs
Eğer analık hakkınix varsa ücret hiç çıkmaz sanmıyorum. Ama yine hastaneye gittiğinizde bunu sorun istersenizPeki bunlar için ekstra ücret alınıyor mu acaba devlette alınmaz herhalde bizde sadece genel sağlık sigortası var eşim serbest çalıştığı için normal sigortamiz yok hastaneye sordum analık hakkı diye bişey olduğu için hiç bir şeye ücret odemene gerek yok dediler doğum dahil sadece ilaçları parayla alıyoruz bunlar da dahildir herhalde hastane hizmetlerine
Ya bazen insanlar merak ediyor. Ama riskli çıkıp sağlıklı doğum yapan çok insan var. Bilmiyorum bana göre değil o stresi çekmek. Allah a emanetler. Anne karnındaki bebeği doğana kadar kimse tam bilemiyor. Detaylı USG önemli ama tabi ki. Bence onu kimsenin aksatmaması lazımEvet zaten %85 doğruluğu varmış boşuna kendimi strese sürüklemek istemiyorum
Ay heyecanlandım 12de detaylı varsa 18 diye biliyodumYa bazen insanlar merak ediyor. Ama riskli çıkıp sağlıklı doğum yapan çok insan var. Bilmiyorum bana göre değil o stresi çekmek. Allah a emanetler. Anne karnındaki bebeği doğana kadar kimse tam bilemiyor. Detaylı USG önemli ama tabi ki. Bence onu kimsenin aksatmaması lazım
Fetal devlette yapılmıyor zaten. Sanırım Eskişehir de var bir tek. O da düşük bir ucretteydi. Diğer tarama testlerinden ücret alınmıyor sigortalıda. Analık hakkı varsa alınmaz sanıyorumFetal ücretli diğerlerini bilmiyorum
Hayır benim kastettiğim 20. Haftadaki detaylıAy heyecanlandım 12de detaylı varsa 18 diye biliyodum
Anladım canım olsun 12de de varHayır benim kastettiğim 20. Haftadaki detaylıtarama testleriyle olanı demiyorum.
EvetAnladım canım olsun 12de de var
Önce perinatoloji doktorunda detaylı ultrason yapılıyor orada doktor ikili tarama mı üçlü tarama mı ona karar veriyormuş ona görede kan verip istediği testi yaptırıyoruz aynı gün2li tarama testi oluyor sizinki de değil mi? Yani yaptıklarına detaylı ultrason mu diyoruz?
Yok yok tabiki kaptırmam sadece onun benim üstüme titremesi gibi ben de biraz olsun iyi davranayım bari diyorum kendime zaman zamanAy lütfen bu dönemde alınganlık hakkınızı kaptırmayın
Ya canııım o bende de var bazı günler batıyor suratım beş karış sıfır iletişimle işe uğurluyorum o kadar da üstüne titremiyorumAranızda kocasına tek tahammül edemeyen benim sanırım
Adam evde nefes alsa bana fazlalık gibi geliyor
Hamileliklerimde ilk nefret ettiğim kocam oluyor
Bu kadar gıcık oluyorum yaa kesin bebiş ona benzeyecekAynıyız her yaptığı batıyornormal zamanda da böyle miydi bu adam diye düşünüyorum
Sezeeyan olma nedeniniz nedir? Bende 4sene ara ile yaptım col sükür bu 3 gebelik bunuda normal düşğmüyorumMerhaba kızlar benim de 7. Haftam 6+3üz bugün sata göre. Kese ve yolc sacı gördük 1 hafta önce.dr 26 agustosta tekrar cagırdı tahmini doğum tarihi 10 Nisan fakat sezaryen olursa Mart olur mu diye düşünüyorum olur da bi skıntı olursa 38de alırlarsa Mart sonu olacak küçük ihtimal. Ama ben vajinal doğum denemek istiyorum umarm bu sefer olur aradan 7 yıl geçmiş olacak
Ahaha ben daha o evreye gelmedim galibaYa canııım o bende de var bazı günler batıyor suratım beş karış sıfır iletişimle işe uğurluyorum o kadar da üstüne titremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?