- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #7.381
benimki tek gebelik ilk çocuğumda da sadece ikili ve ense kalınlığına bakıldı başka bişey yapmadım. riskli bişey görse doktor yönlendirirdi heralde Allah hepimize sağlıklı sıhatli hayırlı evlatlar nasip etsin ben zaten panik bir insanım ikili sonucu çıkana kadar bile gerildim yani fazla da kurcalamak istemiyorum hersey Allahtan umarım herşey hayalimizden bile güzel olur .canım ben de yaptırmadım hatta ben ikili de yaptırmadım ikiz gebeyim doktor fetal ve ikili çok çok yanıltıcı gerek yok ense kalınlığı bakarız dedi ben de senin gibi okuyorum herkes yaptırdı bir tek ben kaldım gibi geliyo
Ben de yaptırmadımnıpt testi şartmı kızlar ben yaptırmadım doktorumda bişey demedi sadece ikili yaptırdı. benim gibi yaptırmayan var mı sanki herkes yaptırmış bi ben yaptırmadım gibi geliyor :)
Bence o haftalarda yaptırmak sizin içinizi de rahatlatır. Ben 11.haftada yaptırdım ama o kadar endişeliydimki onlardan sözleşmede madde istedim eğer kanımda yeterli DNA çıkmazsa yeniden yapacaksınız diye kendi ücretinize.(Türkiyede yapılmamış ilem) Allahtan öyle bir maddeleri vardı zaten ve sorun olsaydı 14.haftadan yeniden alınacaktı. Ama şükürler olsun Fetal fraksion %10 çıktı. Onlar bana normal kiloda olan birisinde 10-11 haftalarda çıkmama ihtimali neredeyse yok dediler. Sadece aşırı kilon varsa o zaman çıkmaya bilir. Benim kilom da normaldi.Burada 13-15 haftalarda yapılıyor genel olarak, 10. hafta da anne kanında yeterli Bebek DNA sı olmayabilirmiş.
11. Haftamda ultrason yapıldı sadece.
Bu kitapı çok yerde gördüm ve duydum. Ama galiba pdf versiyonu yok dimi ?ilk çocuğumda okumadığım için pişma olduğum birdaha çocuğum olursa diye 3 yıl önce alıp şimdi okumaya başladığım kitap çok tevsiye edilen bir kitap bunu da alabilirsiniz isterseniz
Bende yaptırmadım, ikili yaptırdım sadece :)nıpt testi şartmı kızlar ben yaptırmadım doktorumda bişey demedi sadece ikili yaptırdı. benim gibi yaptırmayan var mı sanki herkes yaptırmış bi ben yaptırmadım gibi geliyor :)
pdf si var nette ordanda indirip okuyabilirsinizBu kitapı çok yerde gördüm ve duydum. Ama galiba pdf versiyonu yok dimi ?
Evet cinsiyeti söylemiyorlar randevu lar hep gecikmeli. Benim almancam da yok. Çok az kendi ihtiyacımı görecek kadar. Doktorun her dediğini anlamıyorum. Bana çeviri den yardımcı oluyor bazen. Eşim benimle giderdi daha önceleri ama şimdi ufak çocuklar ile gitmek istemiyorum bana sinir olurlar hamile ve çocuklu olmamaMerhaba ben de Almanyada yaşıyorum, 13 haftamdayım, doktora iki kere gittim sadece.15- 16cı haftada tekrar randevum var ,kan verip Nip test yaptıracağım, insan burada çatlar gerçekten meraktan.
Canım benim euro bazında benim 22bin tlye geliyormuş 12.haftada yapılacakTürkiye'de fiyatı nedir ortalama Nipt testinin, bilen var mı kızlar?
Hiç bir çocuğumda yapmadım bu beni zorunlu kılıyor randevu aldı benim adıma. İlla yapacaksın dedi. Randevuyu iptal edebilirim bana yardımcı olurmusunuz sizce yapsammı.canım ben de yaptırmadım hatta ben ikili de yaptırmadım ikiz gebeyim doktor fetal ve ikili çok çok yanıltıcı gerek yok ense kalınlığı bakarız dedi ben de senin gibi okuyorum herkes yaptırdı bir tek ben kaldım gibi geliyo
Aynı şekilde ben de yaptırmadım hatta hiç tarama testi yaptırmayı düşünmüyorumcanım ben de yaptırmadım hatta ben ikili de yaptırmadım ikiz gebeyim doktor fetal ve ikili çok çok yanıltıcı gerek yok ense kalınlığı bakarız dedi ben de senin gibi okuyorum herkes yaptırdı bir tek ben kaldım gibi geliyo
Benim 480 dolardı 12.haftamda verdim 1 hafta sonra geldi sonucuTürkiye'de fiyatı nedir ortalama Nipt testinin, bilen var mı kızlar?
Benim de düşük geçmişim olduğu için sana yapılması lazım anlaşmalı birinin kağıdını verdi buna yaptır diye ama yaptırmadım böyle zora koşmaları çok saçma ve düşük nedeni belli oluyor mu ki ısrarla fetal dna ol dediHiç bir çocuğumda yapmadım bu beni zorunlu kılıyor randevu aldı benim adıma. İlla yapacaksın dedi. Randevuyu iptal edebilirim bana yardımcı olurmusunuz sizce yapsammı.
bugün 8. gün henüz gelmedi, benden kan alan hemşire hanıma mesaj attım sonuç daha çıkmadı arayacağım dedi, sabırsızlıkla bekliyorumSonucunuz geldi mi? Benim de 1 hafta oldu tam
benım de 9.günüm bugün veya yarın beklıyoruz dedi hemşire zaman geçmıyor kaç gündür gerçektenbugün 8. gün henüz gelmedi, benden kan alan hemşire hanıma mesaj attım sonuç daha çıkmadı arayacağım dedi, sabırsızlıkla bekliyorum
bence size bağlı. çocuk doğana kadar acaba diyip panik olacaksanız yaptırabilirsiniz. ya da sonuç ne olursa olsun benim için fark etmez derseniz yaptırmayın. net olarak bir tek ikili test ya da fetal dna testinin çocuğa bir zararı yok. çocuk açısından değil kendi açınızdan düşünmelisiniz bence.Hiç bir çocuğumda yapmadım bu beni zorunlu kılıyor randevu aldı benim adıma. İlla yapacaksın dedi. Randevuyu iptal edebilirim bana yardımcı olurmusunuz sizce yapsammı.
Fetal dna ben de eşim çok ısrarcı olduğu için yaptırdım. Yani o hasta mı değil mi bilmeden dayanamam modundaydı. Ama bana kalırsa da benim için anlamı yoktu gibi. Ama doktor asla zorlamadı. Karar sizin ister ikili için kan verin ister fetal dna için kan verin dedi. Sadece fetal dna daha kesin bir sonuç dedi. 20 bin civarı bir para verdik ve gerçekten değdi mi bilmiyorumTesti Zorunlu kilmalari cok sacma. Ikili test bile istege bagli zaten. Su an Türkiyede yasamiyorum ama bunda ikiliyi bile yaptirmayacaktim. Dr a söyledim, yasimdan dolayi risk yüzdesi de artacak canimi sikmasam mi bosuna dedim. Herhangi bir sey ciksa da bir müdahale yaptirmayacagima göre dedim. Dr 35 yas üzeri bir tik artirsa da kanin da cok önemli ama yine de ssizin karariniz dedi. Ben de yaptirdim. Eger onda bir problem görselerdi fetal dna yi yapmami isteyeceklerdi. Bi de yani tr standartlarinda az para da degil yani nasil zorunlu kilabiliyolar.
Benim ilk cocugumda dr bana herseyi yaptirmami istiyodu ve en pahali sekildeydi yani hastanede. Biz de o zaman hem toyluk 24 yasindaydim hem de imkan var ilk cocugumuz heyecaniyla yaptirmistik ama su an olsa asla yapmazdim hepsini
Anladım cnm, benim de kilom yok ama doktordan doktora değişiyor herhalde.Ayrıca burda Almanya'da bebeğim cinsiyetini erken öğrenmen yasak, NIPT te cinsiyet te bakılacak, o yüzden belki 15. haftaya kadar bekletiyor doktor.Bence o haftalarda yaptırmak sizin içinizi de rahatlatır. Ben 11.haftada yaptırdım ama o kadar endişeliydimki onlardan sözleşmede madde istedim eğer kanımda yeterli DNA çıkmazsa yeniden yapacaksınız diye kendi ücretinize.(Türkiyede yapılmamış ilem) Allahtan öyle bir maddeleri vardı zaten ve sorun olsaydı 14.haftadan yeniden alınacaktı. Ama şükürler olsun Fetal fraksion %10 çıktı. Onlar bana normal kiloda olan birisinde 10-11 haftalarda çıkmama ihtimali neredeyse yok dediler. Sadece aşırı kilon varsa o zaman çıkmaya bilir. Benim kilom da normaldi.
Anlıyorum cnm, dil bariyerine takılmak çok zor. Ama sen kasma kendini , arkadaş ,tanıdık iyi Almanca konuşan birilerini al yanına, soru sormak istersin belki içinde kalmasın, zaten insan stresten hangi dilde olursa olsun soracağı şeyleri de unutuyor bazen.Evet cinsiyeti söylemiyorlar randevu lar hep gecikmeli. Benim almancam da yok. Çok az kendi ihtiyacımı görecek kadar. Doktorun her dediğini anlamıyorum. Bana çeviri den yardımcı oluyor bazen. Eşim benimle giderdi daha önceleri ama şimdi ufak çocuklar ile gitmek istemiyorum bana sinir olurlar hamile ve çocuklu olmama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?