• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
Dün güzelce dinlendim bugün kendimi daha iyi hissediyorum ama en ufak bir ağrıdan da doktora gitmeyi düşünüyorum Dün acildeki ilaçları da kullanmadım enfeksiyon için vermişti ama yanma falan yok idrar tahlili de temiz çıktı bir sıkıntı olmazsa haftaya perşembe randavum var ona gideceğim
Benim idrar tahlilim de bakteri falan cıktı belli enfeksiyon var bakalım pazartesi gidince bende o zaman göstericem bana da belki bi ilaç vs verir. Öyle bi ağrım yok ama sık idrar cıkma durumum var. Muhtemelen ondan diyorum .
Geçmiş olsun sana da canım. Sağlıklıca halledelim şu süreci inşallah

kizlar saglık ocagında hangi asıyı yaptırıyoruz ve tam vakti ne zaman?? birde ilk gebelikte ne zaman hissettiniz bebişinizi ben yarın tam 19 olucam hala hissetmedim 🥹🐸
21+2bugun oldun tetanoz boğmaca birarada 22ye kadar hissedersin demişti doktorum bende bu hafta daha net hissediyorum ama hangisi hareket ediyor bilmiyorum🥹

kizlar saglık ocagında hangi asıyı yaptırıyoruz ve tam vakti ne zaman?? birde ilk gebelikte ne zaman hissettiniz bebişinizi ben yarın tam 19 olucam hala hissetmedim 🥹🐸
Boğmacalı Tetanoz oldum ben canım 1 ay sonra bir doz tetanoz daha olacağım 21. Haftamda çağırdı sağlık ocağı. Ben bebişi tam net olarak dün hissettim 22. Haftada 😇

Hanımlar merhaba,
bebek alışveriş listesi oluşturdunuz mu? yapan varsa atabilir mi fikir amaçlı ,ya böyle saçma sapan şeyler almak istemiyorum internette var ama aşırı kapsamlı gereksizde olabilir.

Benim idrar tahlilim de bakteri falan cıktı belli enfeksiyon var bakalım pazartesi gidince bende o zaman göstericem bana da belki bi ilaç vs verir. Öyle bi ağrım yok ama sık idrar cıkma durumum var. Muhtemelen ondan diyorum .
Geçmiş olsun sana da canım. Sağlıklıca halledelim şu süreci inşallah
Amin canım benim sanada çok geçmiş olsun karnım büyüdükçe rahatsızlığım artmaya başladı 20.haftada bir anda büyüdü hiç anlamadım böyle olmasını tahmin etmiyordum karnım baya gergin zaten idrar yolu enfeksiyonu hamilelikte çok sık görülüyormuş zaten sende dikkat et

Amin canım benim sanada çok geçmiş olsun karnım büyüdükçe rahatsızlığım artmaya başladı 20.haftada bir anda büyüdü hiç anlamadım böyle olmasını tahmin etmiyordum karnım baya gergin zaten idrar yolu enfeksiyonu hamilelikte çok sık görülüyormuş zaten sende dikkat et
Doktoruma bin kere söyledim bu gidişimde de söylicem bakalım belli bi enfeksiyon var önemsiz deyip geçiyor bu kadar takmamaları benim sinirimi bozuyor bazen

normalde hangi bedenseni bir beden küçüğünü alın kalıbı zaten genişler ben 1.63 - 72 kiloyum şuan Small aldım bu taytlarda öyle düşünün baya likralı ve göbek kısmı yüksek olduğu için baya rahatlar büyük almanıza gerek yok bi beden küçük bile oljr
😮çok şaşırdım kıyafetleri büyük büyük alan biri olarak😃 teşekkür ederim iyi ki sordum yoksa yine büyük alırdım.

Merhaba. Benim dr henüz demir kullanmaya başla demedi. Bir dahaki kontrolde o söylemezse ben soracağım. İçinde demir de olan bir takviye (regenesis max) ve magnezyum kullanıyorum şu an sadece. Burada okumuştum gaz yapanları varmış. Siz gyno ferro mu kullanıyorsunuz? Yanlış hatırlamıyorsam gaz yapmıyor diye konuşulmuştu burada. Çoğunluk memnundu ondan.
Ben de 22. Haftaya geçtim doktorum demir ilacı yazmadı daha, aile hekimi yazdı diye 2 gündür kullanıyorum, bugün doktora sorucam. Burada çoğu kişiye daha önceden başlatıldı demir, 16. Haftadan beri almak lazımmış aile hekimine göre.

Doktoruma bin kere söyledim bu gidişimde de söylicem bakalım belli bi enfeksiyon var önemsiz deyip geçiyor bu kadar takmamaları benim sinirimi bozuyor bazen
merhaba bende sizin gibiyim çok afedersiniz bende kaç kere dedim olan belirtileri önemsemedi çok fitil verdi hiç işe yaramadı .aksine daha da arttı

Hanımlar merhaba,
bebek alışveriş listesi oluşturdunuz mu? yapan varsa atabilir mi fikir amaçlı ,ya böyle saçma sapan şeyler almak istemiyorum internette var ama aşırı kapsamlı gereksizde olabilir.
Selam canım ben giyim olarak şöyle bi liste yaptım yenidoğan tabi 0-3 olarak

5 er adet zıbın ( uzun kol, yarım kol)
5 tane yenidoğan tulum
1 tane peluş astronot
5 tane havlu çorap
5 adet normal pamuklu çorap
5 adet yelek
5 adet patiksiz alt (daha uzun süre kullanmak için boyları cabuk uzuyor bebelerin)
Kundak örtü
Ağız mendili 20 adet
Müslin örtü 5 adet
Havlu 2 adet
Battaniye 2 adet penye, 1 adet kalın kışlık

Kızlar sürekli yeni bişey çıkıyor ortaya 😀 yemek yerken yemek borumla mide arasında bi acı hissediyorum yutarken, çok çiğniyorum ama yine de oluyor. Reflüden mi kaynaklı olur acaba?

Kızlar bu haftadalarda(21) bebek hareketlerini birkaç gün hissetmemek normal mi cumartesi çok belirgin hissettim bi daha öyle olmadı
Evet ben de 2 gün hissetmedim en sonunda fetal dopler var onunla dinledik de kalp atışı vardı sonraki gün hareket etti normalden fazla 😂 analık işte merak ediyoruz

Kızlar bu haftadalarda(21) bebek hareketlerini birkaç gün hissetmemek normal mi cumartesi çok belirgin hissettim bi daha öyle olmadı
Normal normal, biz detaylıya gittiğimizde 20+6ydık, doktorumuz 23. Haftaya kadar birkaç gün aralıklı hissetmen normal dedi, küçük oldukları için her hareketini hissetmeyebilirmişiz henüz, 23-24. Haftadan sonra daha rahat hissediliyormuş hareketleri
Kızlar sürekli yeni bişey çıkıyor ortaya 😀 yemek yerken yemek borumla mide arasında bi acı hissediyorum yutarken, çok çiğniyorum ama yine de oluyor. Reflüden mi kaynaklı olur acaba?
Ya bu bende de var 3 gündür falan, sadece yemek yerken de değil genel olarak yaşıyorum çok rahatsız edici, çözüm de bulamadım bekliyorum çaresizce geçsin diye 🥲

Önce sanki orada yumru varmış hissiyle başladı o geçti şimdi de orası yemek yerken zorlamaya ve acıya döndü :(
Normal normal, biz detaylıya gittiğimizde 20+6ydık, doktorumuz 23. Haftaya kadar birkaç gün aralıklı hissetmen normal dedi, küçük oldukları için her hareketini hissetmeyebilirmişiz henüz, 23-24. Haftadan sonra daha rahat hissediliyormuş hareketleri

Ya bu bende de var 3 gündür falan, sadece yemek yerken de değil genel olarak yaşıyorum çok rahatsız edici, çözüm de bulamadım bekliyorum çaresizce geçsin diye 🥲

Ilk kez Timur ismine oncelik veren birisini gordum Turkiyyede🥰genelde cok az kisi kullanir. Biz de Timur adinda kararliyiz❤️🥰
Cogu dilde kolaylikla soylene bilen isim:)
Bi musterimiz Tim diye Ingiltereden bize mesaj atmisti. Meger Turkmis sonradan isminin Timur oldugunu soylemisti. Asiri duygulanmjstim daha dogmayan oglumun adi da Timur demistim🤣
Yaaa ilk hamile kaldigimdan beri hatta oncesinden de bunu konusurduk esimle 😅 anlam olarak da tarihteki basarisiyla da turkce kokenli olmasi derken kesinlikle bu isim olsun dedik :) sevindim ben de simdi 🥰🥳

Selam canım ben giyim olarak şöyle bi liste yaptım yenidoğan tabi 0-3 olarak

5 er adet zıbın ( uzun kol, yarım kol)
5 tane yenidoğan tulum
1 tane peluş astronot
5 tane havlu çorap
5 adet normal pamuklu çorap
5 adet yelek
5 adet patiksiz alt (daha uzun süre kullanmak için boyları cabuk uzuyor bebelerin)
Kundak örtü
Ağız mendili 20 adet
Müslin örtü 5 adet
Havlu 2 adet
Battaniye 2 adet penye, 1 adet kalın kışlık
yani birde bizimde tam böyle hava sıcak degik ama kış da degil ya ne alsam şaşırdım kışlık alsam 1 ay sonra giyemez o anlmada zorlandım tulum vs almaya çalıştım bu fermuarlı atlet aldım yarım kol şu an puset örtüsü bir müslim battaniye bir de normal battaniye aldım 4 adet patikli aldım çorap vd daha bakmadım bile 3 tane ablam var onlarda önceden bebekler için kullandıkları teknolojik şeyleri vercekler bebek arabasına kadar ama giyim konusunda kaldım :( teşekkür ederim bana da fikir oldu

yani birde bizimde tam böyle hava sıcak degik ama kış da degil ya ne alsam şaşırdım kışlık alsam 1 ay sonra giyemez o anlmada zorlandım tulum vs almaya çalıştım bu fermuarlı atlet aldım yarım kol şu an puset örtüsü bir müslim battaniye bir de normal battaniye aldım 4 adet patikli aldım çorap vd daha bakmadım bile 3 tane ablam var onlarda önceden bebekler için kullandıkları teknolojik şeyleri vercekler bebek arabasına kadar ama giyim konusunda kaldım :( teşekkür ederim bana da fikir oldu
Ben de ilk 1 ay için yazdıklarımı alacağım kıyafet olarak hepsinden max 5 adet yeter mantıken

Back
X