• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
merhaba bende sizin gibiyim çok afedersiniz bende kaç kere dedim olan belirtileri önemsemedi çok fitil verdi hiç işe yaramadı .aksine daha da arttı
Bana onları bile vermedii. Tamam normal diyor gönderiyor ama yani var görülüyor. Birde her yerde önemli bu deniliyor aile hekiminde bile muhakkak her ay idrar ver baktır dedi e baktırıyorum bu gidişime bakalım yine söylicem

Enfeksiyon nasil önemsiz olabilir ya ilerlerse erken doğum riski varmış dün bana öyle dediler korkuttular
Değerlerin o kadar yüksek değil diyor bana. Suyuna falan bakarken suda bulanıklık yok enfeksiyon yok diyor maşallah şükürler olsun ama onun için bi şey yapmıyor bu sefer bi iki değerim daha yüksek galiba anlamadım ama özellikle söylicem

Dün bebiş eşim tam karnımı dinlerken ilk belirgin tekmesini attı 😅 çok güzel oldu ikimizde kahkhalara boğulduk sonra beni ağlama tuttu dünden beri de hem duygusal hem alınganım baya Annem benle bugün pazara gelmedi ekti diye anneme küstüm galiba şuan aglamaklı aglamaklı dolanıyorum evde yemek yapmam lazım yapasim yok zaten pazara da gitmedim yaş sendromlu çocuklara döndüm ya gözlerim dolu buraya yazıyorum arada da halime gülüyorum 🤣 ahh hamilelik hormonları yaktı beni

Yaaa ilk hamile kaldigimdan beri hatta oncesinden de bunu konusurduk esimle 😅 anlam olarak da tarihteki basarisiyla da turkce kokenli olmasi derken kesinlikle bu isim olsun dedik :) sevindim ben de simdi 🥰🥳
Aslinda ben Turk degilim:)
Ve 15 yasindan beri hep Tamerlane ismini istiyordum. (Timurla ayni😂) ama esim bizim dilde lanla sonu biterse yanlis anlasma olur diye Timurda kaldi🤣
Oysaki Turkiyede bile yasamiykruz ama olsun akrabalari falan iste:)

kizlar saglık ocagında hangi asıyı yaptırıyoruz ve tam vakti ne zaman?? birde ilk gebelikte ne zaman hissettiniz bebişinizi ben yarın tam 19 olucam hala hissetmedim 🥹🐸
24 ten sonra dediler bana aşı için ama plesenta önde o yüzden 20 den sonra da bebeğin dalgalanma şeklinde hareketlerini hissettim

19+4 ı'm ama belirgin bir his yok karnımda siz hissetmeyr başladınız mı bebek hareketlerini
Ben de 18. Haftanın sonu gibi hissettim artık gün içinde belli zamanlarda hareket ediyor özellikle karnıma çatlak kremi sürdüğüm de. Bende geç hissettim açıkçası ama benim karnımda çıkmadı sanırım iç karnım geniş yada bebeğin bulunduğu konumla alakalı. Kontrollerine gidiyorsun en kısa zaman da hissedersin benim doktorum 20. Haftada başlar demişti. Azıcık daha sabret ✨

Kızlar ya bi şey merak ettim.
İlk hamile kaldığımızda beta değerlerini falan burada konuşuyorduk sağlıklı mı vs diye bu sitede. Sonra CRL değerleri falan ..
13. Haftadan sonra bakılan değerler değişti tabi . Mesela gelişim olarak doğru haftasını vermesi açısından BPD değeri var. Bunları takip ediyor musunuz ?

Kızlar ya bi şey merak ettim.
İlk hamile kaldığımızda beta değerlerini falan burada konuşuyorduk sağlıklı mı vs diye bu sitede. Sonra CRL değerleri falan ..
13. Haftadan sonra bakılan değerler değişti tabi . Mesela gelişim olarak doğru haftasını vermesi açısından BPD değeri var. Bunları takip ediyor musunuz ?
Bunları zaten doktor ölçtüğünde haftası ile uyumlu mu değil mi söylüyor. Özellikle o ölçümleri not etmeye gerek yok kafa karıştırıcı ve gereksiz bilimsel yükleme bence😅Ultrason cihazı otomatik olarak o ölçümün denk geldiği haftayı hesaplıyor. O da kendi haftamız ile uyumluysa sıkıntı yok demektir 1 2 hafta önden ya da geriden gidiyor diyoruz ya işte onlar aslında ölçümlerin kıyaslanması gibi bi şey

Bunları zaten doktor ölçtüğünde haftası ile uyumlu mu değil mi söylüyor. Özellikle o ölçümleri not etmeye gerek yok kafa karıştırıcı ve gereksiz bilimsel yükleme bence😅Ultrason cihazı otomatik olarak o ölçümün denk geldiği haftayı hesaplıyor. O da kendi haftamız ile uyumluysa sıkıntı yok demektir 1 2 hafta önden ya da geriden gidiyor diyoruz ya işte onlar aslında ölçümlerin kıyaslanması gibi bi şey
Offf ben manyak gibi bunların çetelesini tutuyorum 😅
Bende sorun var galiba ajjsjsjs neyse o kadar abartmamaya çalışayım

Kızlar bayadır bakamadım buralaraa . Malum sınav haftası öğrencilerden cok veliler çalışıyor 😅.
Bugun bişey öğrendim sizlerlede paylaşmak istedim. İstanbul süleymaniye kadın doğum hastanesine gidiyordum orada 20 . Haftadan sonra online gebelik eğitimi var sertifika vs veriyırlar kayıt oldum bende niyetim aslında bu derslere katıldıpımı doğum yaparken söylemek daha iyi bir karşılama al aktı malum devlet hastanesi diye ama bugun anne bebek dostu olduğunu bu yüzden doğumhanede odaların tek kişilik olduğunu özel durum olmadığı sürece 20dk bi nst onun dışında yanınıza refakatçi erkekde olabilirmiş tek şart odadan çıkmaması!. Usb ile müzik getirip tvye bağlayabilceğimizi dr onayı ile odadaki banyoda sıcak dus alabilceğimizi ve pilates topu vs oldupunu öğrendim doğumhane burası devlette şaşırttı beni. Bide sey mahremiyetten ötürü doğum esnasında refakarcıyi çıkartıyorlar aynı yatak çatal oluyor o yattakda doğum oluyormuş. İstersek ten tene temasda yapıyorlarmış bunu bildirmemiz gerek bebek özel bi durum olmadığı sürece odadan bizle beraber çıkıyormuş. Yatışda erkek refakatci yok odalar 2 kişilik 1 ad tek kişilik var oda düşerse. Hee bide esenler kadın doğum hastaneainde suda doğum varmış bir başka devlet hastanesi oda vunada şok oldum isim yazdırıyormusuz ama o biraz zor dedi hem sıra size gelecek o esnada sizin doğum başlamış olacak dedi ama denemeye değer mi bilemedim 😇😅.
Süleymaniyedr ben yatış yapmıştık ilk haftalar ebeler cok iyidi . Benm 3 doğum olacak ama ilk kızım sezeryan sonra normal buda normal istiyorum dr 39a kadar bekletiriz dedi ve nöbetçi yaptırmayabilir dedi ama ben sanmam 1 normalin var yaparsın dedi. O yğzden 39a kadar doğum olursa orada yapıcam gibi 😅😆

Benimde kolda agri oldu.dun vuruldum.bu aksam rahatlariz heralde.kolumu kaldiramiyorum.kas agrisi var vurulan yerde.
Canim benim anca bugun azaldi dun gece cok kotuydum nasil bir agriydi o ya soguk suya havlu batirip kolumun uzerine koydum o beni rahatlatti

Hanımlar merhaba,
bebek alışveriş listesi oluşturdunuz mu? yapan varsa atabilir mi fikir amaçlı ,ya böyle saçma sapan şeyler almak istemiyorum internette var ama aşırı kapsamlı gereksizde olabilir.
Kizlar ilk gebeliğimden edindigim tecrube ile tavsiyem yani beni rahatlatan şu olmustu,

Fazla sayida zibin almak cunku cok hizli kirleniyordu kusma, terleme , sutumun akmasi vs vs surekli degistiriyordum makineye at yika kurut bana oldukca külfet oluyordu oyuzden fazlaca almistim hic yikanmasini beklemeden isimi goruyordum haftada 1 kiyafetleri biriktirip yikasam bile oluyordu.

Bir de 7-8 tane muslin ortu almaniz onun boylari oluyor buyuklerden ve orta boylardan cok kullanisli elinizin altinda akliniza suan gelmeyen her sey icin isinizi gorucektir.

kızlar 20. Haftadan bildiriyorum 2 gündür akşam yemeğinden 2-3 saat sonra tansiyonum yükseliyor baş ağrısı yapıyor. Bunu yaşayan var mı ne yapıyorunuz yüksek tansiyonu olan varsa ?

Kızlar bayadır bakamadım buralaraa . Malum sınav haftası öğrencilerden cok veliler çalışıyor 😅.
Bugun bişey öğrendim sizlerlede paylaşmak istedim. İstanbul süleymaniye kadın doğum hastanesine gidiyordum orada 20 . Haftadan sonra online gebelik eğitimi var sertifika vs veriyırlar kayıt oldum bende niyetim aslında bu derslere katıldıpımı doğum yaparken söylemek daha iyi bir karşılama al aktı malum devlet hastanesi diye ama bugun anne bebek dostu olduğunu bu yüzden doğumhanede odaların tek kişilik olduğunu özel durum olmadığı sürece 20dk bi nst onun dışında yanınıza refakatçi erkekde olabilirmiş tek şart odadan çıkmaması!. Usb ile müzik getirip tvye bağlayabilceğimizi dr onayı ile odadaki banyoda sıcak dus alabilceğimizi ve pilates topu vs oldupunu öğrendim doğumhane burası devlette şaşırttı beni. Bide sey mahremiyetten ötürü doğum esnasında refakarcıyi çıkartıyorlar aynı yatak çatal oluyor o yattakda doğum oluyormuş. İstersek ten tene temasda yapıyorlarmış bunu bildirmemiz gerek bebek özel bi durum olmadığı sürece odadan bizle beraber çıkıyormuş. Yatışda erkek refakatci yok odalar 2 kişilik 1 ad tek kişilik var oda düşerse. Hee bide esenler kadın doğum hastaneainde suda doğum varmış bir başka devlet hastanesi oda vunada şok oldum isim yazdırıyormusuz ama o biraz zor dedi hem sıra size gelecek o esnada sizin doğum başlamış olacak dedi ama denemeye değer mi bilemedim 😇😅.
Süleymaniyedr ben yatış yapmıştık ilk haftalar ebeler cok iyidi . Benm 3 doğum olacak ama ilk kızım sezeryan sonra normal buda normal istiyorum dr 39a kadar bekletiriz dedi ve nöbetçi yaptırmayabilir dedi ama ben sanmam 1 normalin var yaparsın dedi. O yğzden 39a kadar doğum olursa orada yapıcam gibi 😅😆
Süleymaniye kadın doğum için bilgi vermen çok iyi oldu merak ediyordum benim merak ettiğim sezeryan dogumda enfeksiyon riski var mı cam sakura da çünkü sezeryan Doğan bebeklerin cogu ya da ameliyat olan hastalar enfeksiyon kapiyor yatış veriliyor denmişti korktum zaten cam sakurada doktor sıkıntısı var bende online gebelik için numara varmı kayıt olabileceğim Esenler kadın doğum için konuşayım suda doğumu araştırmıştım ben ilk gebelikte idrar yolu enf varsa ve sezeryan durumu muallaksa almıyorlar demisti

kızlar 20. Haftadan bildiriyorum 2 gündür akşam yemeğinden 2-3 saat sonra tansiyonum yükseliyor baş ağrısı yapıyor. Bunu yaşayan var mı ne yapıyorunuz yüksek tansiyonu olan varsa ?
Ben yasamıyorum ama muhakkak en yakın zamanda doktora gidin. Gerekirse ilaç kullanın. Gebelikte tansiyon yüksekliği istenilen bir durum degil. Korkutmak için demiyorum ama doktoru aksatmayın diye diyorum.
Anlık olarak limon , sarımsak tüketilebilir. Tabi bunların geçerliliği de yok yani. O yüzden ilaç kullanmak gerekir. Kaç çıkıyor mesela?
Daha bu pazartesi arkadaşımın çok ağrısı sancısı olmamasına rağmen muayenede tansiyonu 14 çıktı diye suni sancı verip doğuma aldılar. Haftası da iyi diye ertelemediler.

Kaça yükseliyor? Koldan mı bilekten mi ölçtünüz? Başka başka cihazlarla ölçüp karşılaştırma yaptınız mı?
Önerilen günde enaz 3 defa ölçün, ölçümlerinizi not alın ve tuz oranına dikkat edin doktora gidene kadar
3. Trimestere az kaldı ve tansiyon çok sevilen bir durum değil, doktora gitmekte fayda var çok yükseliyorsa

selamm yüksek derken ne kadar yüksek arkadaşımın 13-9a kadar tolere etmişti doktoru hatta 14 gördüğü de olmuştu gebeliğe bağlı olmayabilir demişti. Detaylı ultrasonda bebeğe giden damarlar iyi gözüktüyse, kolestaz belirtisi de yoksa belki de bu bikaç güne özgüdür.

Süleymaniye kadın doğum için bilgi vermen çok iyi oldu merak ediyordum benim merak ettiğim sezeryan dogumda enfeksiyon riski var mı cam sakura da çünkü sezeryan Doğan bebeklerin cogu ya da ameliyat olan hastalar enfeksiyon kapiyor yatış veriliyor denmişti korktum zaten cam sakurada doktor sıkıntısı var bende online gebelik için numara varmı kayıt olabileceğim Esenler kadın doğum için konuşayım suda doğumu araştırmıştım ben ilk gebelikte idrar yolu enf varsa ve sezeryan durumu muallaksa almıyorlar demisti
Online ders için randevu alıp gitmenin gerek kadın doğuma ranfevudan önce ebe odasına girip sizi o bilgilendiritor jaftanıza gmre hem tansiyon kilo takibi vs yapıyor hemde bilgi veriyor

Back
X