- 16 Ekim 2016
- 3.079
- 2.450
- 133
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
- #1.641
Anladım. Dr konusu gerçekten çok sıkıntı. Bence başka bi dr bulun gidin durum boyleyse. Ben de çok sıkıntı yaşadım kaybettiğim bebegimde. O yüzden şimdi devlet-ozel beraber yürütüyorum. Pazartesi özele gitmiştim cuma da devlette randevum var. Öbür Pazartesi tekrar özelde var 1 haftalık arayla çağırdıklari için haftada 2 kez Dr a gitmisim gibi oluyor bu 2 hafta boyunca. Ama ultrasonun zararı olacağını hiç düşünmedim duymadım da böyle birsey. Radyasyon ile değil ses dalgaları ile görüntü alındığı için. Güvenli Bi yöntem olmasa neden yıllardır ultrason kullanılsın ki başka bi alternatif gelistirilirdi herhaldeYa sadece kese göründü doktorda sonra doktor bana yanlış ilaç yazmis eczaneye gidince fark ettim hamilelerin içmemesi gereken bir ilaç sonra ben doktora geri döndüm vs.. sonra karar verdim o doktoru değiştirmeye o doktorda yanlış ilaç yazan doktor beni 1 hafta sonra çağırmıştı bende 1 hafta sonra kendi bulduğum doktora daha doğrusu eşimi senelere once doğurtan tecrubeli doktora gittim o da ozelde böyle böyle dedim doktor bana neden geldin ki şimdi çok küçüktür göremeyiz dedi halbuki herkes o haftalarda kalp atisi falan duyuyordu yani 5 veya 6 haftaliktim o zaman 1 ay sonra gel dedi ama sen nasıl istersen bence dayan 1 hafta dedi bende hani neden dedim doktor diyor ki ultrasonlar zararlı değil diyorlar ama bunu bilemeyiz senin kararın dedi bende doktor öyle deyince bi çekindim 2 kez ultrasona girmiştim o zamana kadar ama doktorlar sokuyor yani ultrasona şimdi baksamda ufak bosey göremeyiz dedi dediği tarihte ben 9 veya 10 haftalik olucam içim içimi kemiriyor ha şu an bir aksilik vücudumda hissetmiyorum ama kalp atışı var mi yok mu merak içindeyim bide doktor haftasına takılma gelince bakarız oynamalar olur dedi biraz uzun yazdım ama bu şekilde
Canım ben de kalp atışını dinlemedim ,sadece gördük.Bes haftalıkken gittiğimde keseyi görmüştük 15 gün sonra kalp atışı için çağırmisti işte yedi haftalikken gittiğimde kalp atışını gördük ultrasonda dinlemeyecek miyiz dediğimde bu kadar yeniyken dinlemek bebeğe zarar verebilir o yüzden izleyelim ama dinlemeyelim henüz dediİçim rahatladı su anda benim doktorum çok mu erteledi diye düşündüm ama bana daha kalp atışını dinletmedi
Eşimden ayrı dogurmayacam ki bendeEvet dr. Ben eşimin yanında doğurmayı düşünüyorum. Duygusal olarak iyi hissederim diye. Annemide çağırırım yanıma büyük ihtimal. Hastane rahat olmaz, pis olur korkusu var bende.
Benim keseyi geçtik bebegi gördük kiZaten kese görününce başlanıyor hemen hemen merak erme yakın zamanda çıkar iyi ki başından yaptırdın, bol bol kiraz ye su iç kirazda kanı sulandırıyor o zamana kadar,
Belki hiç bir problem çıkmayacak kuşum iyi düşün ve daha çok başındası, güzel olacakBenim keseyi geçtik bebegi gördük kisonuç çıkana kadar sağlıklı ise devam ediyor olacak zaten. Geç kaldım biraz bence. Kirazı duymamıştım teşekkür ederim
Ya aslında haklısınız, ilerleyen zamanlarda bende bunu düşünebilirimEşimden ayrı dogurmayacam ki bendeeşim yoğun çalışan biri istesem de yedi yirmidmrt yanımda olamıyor ne yazık ki gelir yanıma muhakkak canım buranın şartlarında asla devam etmek istemem birde ailem orda annem başka yerde uzun kalamıyor onun görüşü de benim için önemli zaten yalnız yaşayan biri aylarca kalamaz yanımda öyle biri deil Oyüzden ben gideceğim sizin eşinizin belki iyidir çalışma şartları ama benim eşimin pek tatili olmuyor her an işe gidebiliyor yalnız kalmak istemem bu süreçte burda eşim evde olmayınca be. Yapmak zorunda kalıyorum yemekti vs ama orda herşey önüme gelecek benim için daha konforlu
İnşallah canımBelki hiç bir problem çıkmayacak kuşum iyi düşün ve daha çok başındası, güzel olacak
Amin canım inşallah vallaha benim için ve senin için en iyisi neyse onu yap kız boşver kocayı gerçi doktorlar da yoğun çalışıyorYa aslında haklısınız, ilerleyen zamanlarda bende bunu düşünebilirimİnşallah sağlıkla doğururuz ve kucağımıza alırız
Çok teşekkür ederimTatlı kuşum öncelikle hayırlı olsun, bol bol su iç folik asit kullanmıyorsan başla ama tabi doktorun yazar şeker ve hamur ürünleri tüketmemeye çalış gebeliğe uygun besinler araştır bu süreçte bol boş dinlen :) 6 haftalıkken kalp atışını duyarsın inşallah su gibi kolaylıkla akar gebeliğin
Ay çok güzel yazmışsın inşallah sağlıkla kucağına alırsın yazdıkların çok güzel hepsini dikkatlice yapıcam. Ben de dijital testten 2 3 haftalık yazdığı için doktordan randevu aldım ama yurt dışı Türkiye gibi değil. İstediğimiz için hemen kan almıyorlar. 5. Haftaya girince ultrason dan bakarız dedi kadın. Mecbur o güne kadar dikkatli olmam lazım. Ben de sigara içen biriyim ve haberi aldığımdan beri ağzıma sürmedim. Sübhanallah rabbim hemen versi sabrını. Senelerdir bırakmaya çalışıyordum ama yapamıyordum. Allah bekleyen ve isteyen herkese nasip etsinMerhaba, Allah kucağınıza da almayı nasip etsin. Benim de ilk hamileliğim. Ben kaset testten sonra sağlık ocağında kan tahlili yaptırmıştım. Sonrasında kadın doğum için randevu aldım. Ben öğrendiğimde 4 haftalıktı. Dr’a gideceğim gün ise bebek 5+6 olacak. Minik deneyimlerimden bahsedeyim
Sigara içiyordum anında bıraktım.
Beslenmeme dikkat etmeye başladım. Ara öğünlerde yoğurt,sür,kefir tercih ettim. Sabah mutlaka yumurta yedim. Bol bol su içtim. Paketli gıdalar yasak denildi buna uydum.
Çoğunlukla beyaz pamuklu iç çamaşırı tercih ettim. Lekelenme vs olursa takip edeyim diye.
Ağır kaldırmak veya boyunuzu aşacak yüksekliklere uzanmak yasak demişti doktorum.
Folik asit takviyesi kullanmaya devam ettim.
Evham yaptığım zamanlar oldu o zamanlar da Yusuf süresi ve Meryem suresini dinledim.
Benimle beraber aynı sokakta 5 kişi daha hamile kaldı. İnsanlar saçma sapan kıyas yapıyorlar şimdiden. Etkilenmemek adına iletişimimi sınırladım. Maneviyatımı güçlendirmeye çalışıyorum. Bana ve bebeğime iyi gelmeyecek tüm olumsuz durum ve davranışlardan uzak duruyorum.
Benim oldu canım kanama demimde 5+5 idim geçen hafta Salı günü bende kalp atışını duymuştum muayeneden iki saat sonra 3 4 damla kadar geldi pembeydi sonra devamı gelmedi benimde düşüklerim olduğu için korktum doktorumu aradım hatta hocam kese etrafında kanama alanı mı vardı dedim yoktu dedi neden olmuştur dedim düşük riski olabilir dedi takip et kanaman artarsa gel mutlaka yatış yaparız dedi ama çok şükür devam etmedi sadece oydu gitmedim Oyüzden korkma canım artmazsa sorun yok ama bak yakın arkadaşımın 5.aya kadar oldu kanaması bildiğin yarım ped oluyor diyordu ama sağlıkla doğdu bebeği bizimde inşallah sağlıkla doğar ben hep dinlendim lavaboya kalktım sadece hep yattım ayağının altına yastık koy uzan belki yerleşme kanamasıdır kiminin geç oluyorKızlar merhaba. Ben 6+1 haftalık hamileyim. Dün biraz kanamam oldu. Hemen acile gittim doktor hamilelikte olabiliyo. Bu aralar dinlen çok yorma kendini dedi ama içim hala tedirgin. Kalp atışını da duyduk ama kanama olması hiç içime sinmiyo. Aranızda kanaması olan oldu mu?
Genelde 5 haftada kese görünüyor 6.7. Haftalarda da kalp atışı duyuluyor.sizin daha çok erken hayırlı olsun bu aradaCanım anneler selam,
Bugün 4+2 gebeyim
Kan tahlillerim iyi çıktı şükür.
Ancak size sorum şu;
Keseyi ne zaman görürüm
Kalp atışı ne zaman olur
Cumartesi 1 hafta izinde tatilde olacağım, doktor izindeyken ultrason ile görülebilir dedi.
Yorumlarınızı merak ediyorum ona göre tatilde kese görmeye gidip gitmeyeceğime karar vereceğim
Benim pembe lekelenme oldu 1 kez. Daha önce kaybım olduğu için riskli gebelik dedi takip ediyorum devamı gelmedi şükür. Rengi ve miktarı nedir o da önemli. Yerleşme kanaması deniliyor bazenKızlar merhaba. Ben 6+1 haftalık hamileyim. Dün biraz kanamam oldu. Hemen acile gittim doktor hamilelikte olabiliyo. Bu aralar dinlen çok yorma kendini dedi ama içim hala tedirgin. Kalp atışını da duyduk ama kanama olması hiç içime sinmiyo. Aranızda kanaması olan oldu mu?
Kaç haftalık şu an Bi de beta takibi yapıyor musunuzMerhaba kizlar hamileligimi ogrendigimde gogus siskinligim vardi dun bugun gogus siskinligim gitti aranizda boyle olan var mi daha once dusuklerim oldugu icin endise ettim
Çok teşekkür ederimGenelde 5 haftada kese görünüyor 6.7. Haftalarda da kalp atışı duyuluyor.sizin daha çok erken hayırlı olsun bu arada
Benim 4+6 da karından kese gorunmustu. Hayırlısı olsun sağlıkla gelsinCanım anneler selam,
Bugün 4+2 gebeyim
Kan tahlillerim iyi çıktı şükür.
Ancak size sorum şu;
Keseyi ne zaman görürüm
Kalp atışı ne zaman olur
Cumartesi 1 hafta izinde tatilde olacağım, doktor izindeyken ultrason ile görülebilir dedi.
Yorumlarınızı merak ediyorum ona göre tatilde kese görmeye gidip gitmeyeceğime karar vereceğim
Bence de erkenden gitmeye gerek yok.bir aksilik olur agriniz artar kanamanız olur ozaman hemen gitmek lazım tabi.insallah öyle şeylerde olmaz.Çok teşekkür ederimo zaman tatilde bakmama gerek yok döndüğümde kese için kendi doktoruma gelmek daha doğru olacak
Çok geçmiş olsun canım. Benim doktorum da olağan bir şey net bir sebebi yok dedi ama kırmızı kan görünce aşırı korktumBenim oldu canım kanama demimde 5+5 idim geçen hafta Salı günü bende kalp atışını duymuştum muayeneden iki saat sonra 3 4 damla kadar geldi pembeydi sonra devamı gelmedi benimde düşüklerim olduğu için korktum doktorumu aradım hatta hocam kese etrafında kanama alanı mı vardı dedim yoktu dedi neden olmuştur dedim düşük riski olabilir dedi takip et kanaman artarsa gel mutlaka yatış yaparız dedi ama çok şükür devam etmedi sadece oydu gitmedim Oyüzden korkma canım artmazsa sorun yok ama bak yakın arkadaşımın 5.aya kadar oldu kanaması bildiğin yarım ped oluyor diyordu ama sağlıkla doğdu bebeği bizimde inşallah sağlıkla doğar ben hep dinlendim lavaboya kalktım sadece hep yattım ayağının altına yastık koy uzan belki yerleşme kanamasıdır kiminin geç oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?