Bana orasi da muamma geliyor ,bekaret verme olayı nasil oldu mesela zorla mi ,sevgililer miydi ,adam zorladı mi?Aile bunu nerden ogrendi ,nasil ogrendi ,adam bence hic istememis ,kadına sanki hiç aşık olmamış gibi hissettim.Konu sahibinden özür diliyorum kırmak istemiyorum ama bana gecen duygu sanki adami hep kapana sıkıştırmış, adamda bir uckurunun hevesine yanmış gitmisEvet hatta elektriği beni fazla boğdu kotuyum diyor ama aşırı ozguven ile ciddiye almadım diyor hatta 3. Çocuk yine bir sorunun ardına çıkıp gelmiş belki de..
Aileden gelen akıllar çocuk yap üzerine olmuş olabilir
Ben adama çok üzüldüm ya, hala derdini anlatmaya çalışıyor
Aileler nasıl öğrendi mesela çok garip bir konu ilk msjda bunlar paylasilsa nasıl yorumlar gelirdi Allah bilir.
Bana orasi da muamma geliyor ,bekaret verme olayı nasil oldu mesela zorla mi ,sevgililer miydi ,adam zorladı mi?Aile bunu nerden ogrendi ,nasil ogrendi ,adam bence hic istememis ,kadına sanki hiç aşık olmamış gibi hissettim.Konu sahibinden özür diliyorum kırmak istemiyorum ama bana gecen duygu sanki adami hep kapana sıkıştırmış, adamda bir uckurunun hevesine yanmış gitmis
Şunu açar mısınız. Anlamadım. Merak ettim.
Kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum. Bir evliliği yürüten erkektir. Yuvayı dişi kuş yapar derler. Ama kadın ağzı ile kuş tutsun erkeğin gönlü yoksa o evlilik bitiyor. Bitirmeyen kadının ömrü heba oluyor. Bitiren cesur kadınlar ise kendini topluyor.Her zaman söylerim kadin sevmeli evet ama bir ilişkinin yürümesinin en önemli koşulu erkeğin çok sevmesi ve yürütmeye gönlünün olmasi.Erkegin istemediği ne ilişki ne evlilik yürümüyor .Kadin emeğe bakiyor ,merhamete bakiyor vs seviyor ,sığınıyor ama erkek aşık degilse ne yaparsa yapsin kendini kqptiramiyor
İntihar da etmiş zamanında.konunu başından beri bana hiç mağdur kadın vibe'i geçmiyordu, diyordum bana hiç öyle gelmedi bu konu diye.
şimdi ayrıntılar ortaya çıkınca neden öyle hissettiğimi daha iyi anlıyorum
bir bekaret = nikah + 20 sene bakım
bence deal yani, yeterince iyi bir anlaşma olmuş bu zaten. ama süresi dolmuş artık yani.
adamın hatası o aile ortamına sahip, bu kafada bir kızla 1 haftada sevişmek olmuş...yüksek ihtimalle onun da ilk veya ilklerden ilişkisiydi, bilemedi böyle başını yakacaklarını. yaşı 20lerin başı o zamanlar karşı da çıkamadı. evlenmek zorunda kaldı sevmeye istemeye. bi' uçkur derdine gelinen yere bak.
sanki o ilişkiyi adam tek başına yaşadı. bedeli adam ödüyor ama...e yeterince ödememiş mi? daha ne yapacak bu adam? metres tutsa ona ev açsa çemkirirdik ama adama resmen zorla bu yolu açar boşanmasa...
eyvallah karşılığında kadın da adama ütü mütü yapmış diyebiliriz. kadın kalkıp kahvaltı hazırlamıyor, uyuyor ediyor pek öyle dört dönen bir tip değil --olmak zorunda da değil sadece olayı anlaşmaya çevirdim ya tarafların edimlerine bakıyorum.
adama kızdığım tek nokta neden çocuktu...
sanıyorum ki adam başlarda ayrılacak aşamaya gelemediği için çocuklar da peşpeşe olduğu için öylece sürdürmüş gitmiş hayatını. adam ancak şimdi boşanacak kuvvete erişmiş, her ne kadar fikren hep istese ve hep bunu söylese de gücü yetmemiş. adam bence bu kadının yetiştirdiği çocuktan bile kendine pişmanlık payı çıkartıyordur, boşa pişman olur orası ayrı (bunu neden söylediğimi daha önce örneklerle açıkladım)
e çocuk yapmış diye kızıyoruz da. öyle nasıl olurdu düşünelim. mesela aile zoruyla evlendik bak ama 2 sene evli kalalım sonra sen yoluna ben yoluma deseymiş keşke, en baştan. (tam yaz dizisi!)
işte acaba o zaman da mı vururlardı? ya da bu kadın olmaaaz ben dul kalamaaam diye intihar mı ederdi? bu kadın kocasıyla kavga etse, hooop intihara giden bir kadın. 20-25 yaşındayken boşanmaya kalksa adam ne olurdu düşünün artık....
"neden çocuk yapmış o zaman" diyoruz da öyle bir ortam ki saçma geliyor bir yerde bunu sormak.
bu arada kadın bir de kanser tedavisi görmüş, adam kanserli kadını nasıl bırakacaktı arkadaşlar? ne denirdi o durumda? (hepimiz derdik)
şu anda adama kızdığım nokta neden çocuk da değil de, kadına boşanacaz sen bunu ciddiye almıyorsun ama al kendini hazırla diye ciddi bir gözdağı vermemiş olması. adam ailelere itaat etmiş, adam merhametli, adam uçkurunun derdine girmiş bir olaya işte, kaderimmiş deyip sonsuza kadar böyle yaşar gider sanmış konu sahibi.
intihara kalkışmış evetİntihar da etmiş zamanında.
intihara kalkışmış evet
o yüzden ben adam 3 çocuk yaparken neredeymiş 20 sene neredeymiş eleştirilerini biraz boş buluyorum.
adam da gençmiş, adam da tüm ömrünü hesapla kitapla geçirecek değil, kadın intiharlara filan kalkışıyor, aileler psikopat, adam çocuklarını seviyor + eskiden bu kadar maddi gücü de yokmuştur. bir de kadının tedavi süreci var.
yani adamı melek çıkarmak gibi bir çabam yok da, bu kadın daha ne istiyor ben anlamış değilim...
Son detaydan sonra konuya bakış açım değişti. Adam zorla evlenmiş ve 20 yıl çocuklar büyüyene kadar sabretmiş. O zaman çocuk niye yaptı derler ama adam herhalde hayatım artık böyle devam etmeli diye düşündü. Yaş ilerledikçe insanda eski sabır kalmıyor o da zaten iki yıldır yatakları ayırarak göstermiş.Hayatım tamam alsın...Daha çok alsın tabii ki hakkıdir, ama allahaskina 5-6 yıldır bana bosanalim diyen adam, bosanirken ve kendi üstüne çop yokken niye kredi çekip ev araba alsın ? 10 yıl ev araba kredisi + yüksek nafaka+ 3 çocuğun tüm masrafiı+tazminat.....60 bin değil 600 bin alıyor olsa verirdi belki ama hesap ortada...alacak tabii demek kolay da neyi alacak belli değil...
Ya tanıdığımın da başına geldi işte. Bildiğin plan yapılıyor bununla ilgili. Kız ilk hamleyi yapıyor sonra devreye ailesini sokuyor. Her şey belli yani.Benim konuya dair anlamadığım şey 1 hafta içinde birlikte olunup bu durum ailelere kadar nasıl intikal etti ?
Neden 3 çocuk yapıldı bu saçma sapan evliliğe.
Bu paraları verse bile 500 bin gibi rakamla ev almanız imkansız.Bu adam paraya kavuşunca evdeki kadını beğenmeyen cinsten.20 yıldır ev almayan adam inanın boşanınca alacak ve orda yeni karısıyla oturacak ve sizin ona 3 çocuk vermeniz, onları buyutmeniz, 20 yılınızı ona vermeniz hepsi çöpe gidecek..Bu adam neden sizi istemiyor biraz ona odaklanın,kendinizi değiştirin ve geliştirin, güzel güçlü bir kadın olun,o sizi kaybetmekten korksun..ziraat mezunuymuşsunuz, dönem tarım dönemi,devlet kadınlara destek de veriyor,birşeyler üretin tarım konusunda..ailesinin desteğini de alın manevi olarak,ailesi de istemez herhalde oğulları 3 çocukla boşansın..eşinizi seviyorsanız hemen pes etmeyin..
Bence bu da doğru değil. Kadının ailesi tepelerinde, abisi vururum ederim diye tehdit ediyorken kocası çalış ya da çalışma nasıl desin? Tehditle evlenmişler kadın her türlü üstünmüş ve bence ilk günden çalışmak istememiş. Yoksa ön lisans da olsa üniversite mezunu bir kadın.yıllardır size çalışma demiş, zaten bunun için bile tazminat hakkınız var
Okuduğum en doğru yorum…İyi bir üniversiteden iyi bir bölümden mezunum.Bir yıldır evliyim sahip olduğum tek şey bir araba ve onu da ailem bekarken almıstı öğrenciyken.Ekonomi bu haldeyken senelerce calıssam da bir araba bile alamam kendime..Ki calısıyorum da.Sırtımı eşime dayayıp ev istiyorum araba istiyorum demiyorum ne hakla diyeyim ki?Bulunmaz hint kumaşı mıyım?Hayatınızda hiç çalışmadan bütün bunlara sahip olmak istemek normal geliyor mu size? Anlıyorum çocukların düzenini bozmak istemiyorsunuz. Üzgünüm ama çalışmak zorundasınız.
Kusura bakmayın ama bizler hem calısıyoruz hem eve yetişiyoruz ,hem kahvaltıya yemeğe, yetişebildiğimiz kadar.Hem de kazandığımızla da eve destek oluyoruz.Sizin hayatınız i,rahatlığınız süpermiş.0 sorumluluk cok uyuyorum nedir ya?Koskoca kadın…İstiyor çocukları işte ama baktı ki ben kararlıyım protokele koymadı. Ben biraz fazla uyuyorum kahvaltı vs herzaman hazırlayamıyorum ağzını açtı mı hep bunla başlar. Brad pit diyemem ama karizmatik yaşına göre. Bi de kariyerli işte . Ben koca bi 0
Okuduğum en doğru yorum…İyi bir üniversiteden iyi bir bölümden mezunum.Bir yıldır evliyim sahip olduğum tek şey bir araba ve onu da ailem bekarken almıstı öğrenciyken.Ekonomi bu haldeyken senelerce calıssam da bir araba bile alamam kendime..Ki calısıyorum da.Sırtımı eşime dayayıp ev istiyorum araba istiyorum demiyorum ne hakla diyeyim ki?Bulunmaz hint kumaşı mıyım?
Calısarak kendi ihtiyaclarımı karsılayıp,eve de destek oluyorum.
Bir bosanma durumu olsa mahkemenin bağladığı nafaka dısında bir sey isteyemem,cocuk yoksa onu da istemem..
İnsanların 20 sene bir gün bile calışmadan,lüks bir araba bir ev ayrıca toplu paralar ayrıca yüksek bir maaş gibi nafaka istemesi nasıl bir kafa anlayamadım…
Acaba bizim yaptığımız mı doğru onlarınki mi?Ciddi ciddi bunu sorgular oldum artık…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?