3 kızım olacak milletin dili yüzünden sevinemedim ..

Evladınız hayırlı olsun öncelikle.. önemli olan sağlıklı ve hayırlı bir evlat olması. Çok şanslısınız 3 kız annesi olacaksınız.. yani şu kafadaki insancıkları takmaya değer mi, yazık boş gelmişler, boş gidiyorlar, acınacak haldeler zavallılar. Neden yaşadığından, bu dünyaya niye geldiğinden bir haber öyyylesenine nefes alıp veriyor. Öyle olmasa böyle boş yapmazdı zira.

Sizin canınız kanınız çok da sevinin, çok da mutlu olun.

Ben simdiden sevdim tatli kuzunuzu
Oyle cok seveceksiniz ki,kimseye yer ve gerek kalmayacak zaten.
Bunu diyenler TLC kanalinda Kalabalik Aile programini izlesin,6 birbirinden guzel yavru,hepsi de kiz,ve babalari bana bu kadar yeter diye vazektomi yaptirdi.
Bazilari eminim kizlardan taş doserdi,erkege giden yollara

ne yazık ki bu devirde, iki çocuğu hatta bir çocuğu bile fazla gören kısır kafalı bir tayfa türedi. ki sizinki üçüncüymüş. bu tayfayı çıldırtır bu durum.

siz kafanıza takmayın bu kısır kafalıları... gün gelecek çocuklarınız büyüyüp, onlar içinde iş işten geçmiş olduğunda, arkanızdan öylece baka kalacaklar. işte o zaman siz onlara sadece acıyacaksınız.

Bitmez bu dengesizler.
Oğluma hamile iken cinsiyet daha belli değildi görenlerden ne dualar ne dualar duydum erkek olsun diye...
Allah biliyor kızımız olsun çok istedik nasip olmadı.
Boşverin.

Aaa çok ilginç Rabbimin nasip ettiğine nasıl böyle yorumlar insanlar,böyle bir bakış açısının ne insanlıkta ne Allah katında yeri yok,benim annemin dedesinin 7 tane kızı varmış camiye gittigi zaman hoca 7ler babası kalksın dermis her seferinde çünkü 7 tane kızı olanın cennetlik olduğu inancı varmis,siz kendinizi uzmeyin sağlıkla büyütün 3 kizinizi da keşke benim de kızım olsa insan kolay bulamıyor artık evladı sizi kiskanıyor bile olabilirler,evlat olsun hayırlı olsun deyin geçin bence anlarlar belki dicem ama öyle konuşanlardaki zihniyetle zor

Ayy terbiyesiz insanlar evlat bu ya can bu kurban olurum onları verene . Lütfen cevaplarını verin terbiyesizlikleri yanlarına kalmasın
Ayrıca bizim oralarda kız evlat öz evlat derler :)
İşte bu da yanlis evlat evlattir. Kız öz , erkek üvey olur mu ? Bizim oralarda öyle derler demek o dusunceyi desteklemek olmuyor mu? Terbiyesiz dediğiniz insanlardan farkınız olsun. Onların kiz çocuk icin söylediğinin erkek çocuk için versiyonu bu, cinsiyet ayrımcılığı yapmayın

O kız olmasından olmayabilir. Benimde üç oğlum var. Üçüncüye başka bi tedavi görürken plansız hamile kaldım.hamileyken herkes kız olsun diye dua etti. Şimdi dördğndü kız olur dogur dogur diyolar. Yani doğumdan sonra da devam edecek bu konuşmalar.milletin ne dediği umrumda değil maşallah çocuklarım hepsi birbirinden tatlı.

bence takma canım .benimde 2 oğlum var kızım olsun çok istedik eşimle . fakat en önemlisi sağlıklı olsun gerisi boş dedik. 3.cüye hamileyim bebeğimiz erkek :) olsun dedik sağlıklı olsunda . sen o boş dillere kulak asma

Senin sevgin 3üne de yeter. Gereksiz insanlar sevse ne sevmese ne.benim 1 oğlum var 2. Kız onada olsun kız olsun dediler.ağızlarının payında verdim valla cahil pislikler

K.v m 6 kız 1 erkek. O tek erkek herkese yetiyor. Anne babası keşke o da kız olsaydı diye ağlayarak öldüler. Hala da kızlara çektiriyor. Buna benzer çok örnek var. Herkes saçmalıyor. Takmayın. Hayırlısı olsun. Sağlıkla kucağınıza alın. Biz de 3 kız kardeşiz. Ne ev kavgası var, ne para kavgası yok. Şükür.

Maaalesef cahil zihniyetin kalintilari bitmiyor
Bizde 3kizkardesiz ve iyikide boyleyiz 3umuzude babam okuttu öğretmen yapti zamaninda burun bukenlerin çocukları orada burada ailesinin canini yakarken simdi hepsi babama özeniyor.
Oyuzden bosverin siz cocuklariniza sahip cikin
Cinsiyet degil sahsiyet onemli

Aynen. Bizde de durum aynı. Babam bile onları gördükçe iyi ki üçünüzde kız olmuşsunuz diyor. Birazda yetiştirme tarzı:
Göster pipini, sen erkeksin, gez, toz , ye iç yapıyorlar. Bol harçlık bol özgürlük. Sonra başa bela oluyor. Önce bu yetiştirme tarzı son bulmalı.
Yoksa evlat evlat. Erkek kız farketmez.

aynen oyle bu zihniyet sonbulmuyor cunku bunu kadinlar yapıyor
Bizim okulda birkadin hoca surkeli oglum oglum sen baskasin oglum deyip seviyor cocuugnu iyiki erkek annesiyim diyor
Oysa sende bir kadinsin neden bununla ayri ovunme geregi duyuyorsun

keşke benim de 3 kızım olsa ya ne kadar şanslısınız. Şu an kıza hamileyim ama keşke ikiz kız falan olsaydı, acayip tatlış oluyorlar. ...

Aman Allahım, şaka gibi bir konu Bu zihniyetler hala bu kadar çok mu? Çok çok üzüldüm..

Benim de nasipse bir kızım olacak, doktor cinsiyeti söylerken eşime "şanslı bir babasın, kızınız oluyor" dedi. Biz 4 kız kardeşiz, babam her zaman bizlerle gurur duyar, ne kadar şanslı olduğunu söyler. Annem hep, Allah bilmiş de bana oğlan çocuk vermemiş, der.
Ben 4. yüm ve çok eminim oğlan çocuk olsun diye yapılmadığıma. Ve ailem, bundan 30 yıl önce 4. kızları olduğunda bile kimseden böyle tepki görmemişler.

Bence siz çevrenizdeki zihniyetleri gözden geçirin. Ayrıca alınmaca gücenmece yapmasın kimse ama şöyle de bir laf vardır, "Kız evlat has evlat".

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)

Ben hep derdim ki 10 çocuğum olsa 10 uda kız olsun diye.Ama ikinci çocuğumun erkek olmasını bende istedim fikrim değişti.ama kız olduğunu öğrendiğimde üzülmedim. Ne güzel iki kızımla mutlu mutlu yaşarız. Banada diyen var keşke ikinci erkek olaydı diye. Hiç umursamıyorum.sanki benim kararım. Ve ben mutluyum kız olacağına .çok şükür

Sırf erkek çocuğu diye ekstra istenmesi veya özellikle onun icin ölüp bitmeyi anlamadıgım ve asla haklı bulmadığım gibi tam tersini anlayamıyorum maalesef..
1 oglum var nasipse ikinci kız olacak. 1 kere bile Allahım kız olsun demedim. Sağlıklı olsun yeter dedim.
Soranlara kız olcak dedigimde her annenin bi kızı olmalı mutlaka iyi olmus diyende oldu, kız evlat en iyisi erkek olmadı iyiki diyenleri de okudum... Ben aşırı olan iki dusunceyi de anlamiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…