33 Yaşındayım Muradımı Alamadım

+1

Bır anda nasıl oluyo bu işler .Mucize mi ?
Herkes farklı şeyler yaşar. İlk buluşmamızda evlenmek istediğini söyledi eşim, (4 yıl süren ilişkimden 1 buçuk ay önce ayrılmıştım.) evlenme teklifi değil, sadece bunu düşündüğünü benim bu konudaki düşüncemin ne olduğunu sordu. 8 gün sonra nişanlandık. Yaklaşık 1 yıl sonra evlendik. Bir kursta tanışmıştık, işte o yüzden insanlar, dışarı çık, kurslara git falan diyor

İki yıl önce 31 yaşındaydım görüştüğüm herif 46 yaşındaydı yaş farkı çoktu ama sevmiştim işte.birgün evlilikten, yaş farkimizdan konuşurken şakayla "aslında ben de 40 üstü olsam tam olurmuşuz" gibi bişey dedim ve sevdiğim bu insan, bana "40 üstü hatun alıp da napcam ben" dedi şaka söylüyor sandım ciddiymis meğer. belli yaşın üstündeki erkeklerin çoğu kendisinden epey küçük bir bayanla evlenmek istiyor.gercekten erkekler kendilerini bişey zannediyor. 70 e 80 e kadar işlev var diye bu ne özgüven.iğrenç şeyler.

Bence şuan da annemin teli çalmıyor diye hayiflanmak yerine maddi özgürlüğünüz Dr var başka bir eve çıkın. Çünkü siz ailenizle olduğunuz sürece özgür olamayacaksiniz.
Yeni bir ev tutun. İçini butcenize uygun güzelce duzun. Sonra gezin sosyallesin. Bu işler annemi arasınlar diye bekleyerek geçmemeli.eş bulmaktan önce özgüvene ihtiyacınız var sizin...

Merhaba arkadaşım eski konularından bu yazını buldum. Hatırlatmak istemezdim ama önemli gördüm. İki konuya değineceğim. Birincisi:
Aileye olan bağlılığı anlıyorum saygı duyuyorum.
Ancak çevremde annesi ile yaşayan ve evlenmeyi seçmeyen çok insan var. Belki bir seçim belki nasip bilemiyorum ama onlar da gitgide annelerine aşırı bağlı hale geldiler. 60yaşındaki hocam (psikoloji ile ilgilenen bir anabilim dalında) annesi vefat edince depresyona girdi. 35 yaşındaki arkadaşım annesine yakın yerde oturmak istemeyenleri reddediyor. 40yaşındaki akrabamız yine anne babasına maddi olarak destek olduğu için evlenmek istemiyor. Şu an 25yaşında küçükken babası vefat eden ve annesiyle yaşayan arkadaşım evlenince annemle oturmam lazım demeye başladı.
Demem o ki aileler başımızın tacı ama bir yere kadar.
Sizde de böyle bir durum varsa bunu aşmanız zor olabilir ama dikkat etmelisiniz. Çevreye de bu tarz sinyaller veriyor olabilirsiniz.
İkincisi:
Belirli yaşta ailesi ile yaşayan kira derdi olmayan sosyal hayatı kısmen az olduğundan birikim yapma imkanı olan kadınlar karşısına çıkanların kendisinden daha çok birikim yapmış olmasını bekliyor. Bu haklı bir istek olsa da çok az 30-40yaş arası erkek ailesiyle yaşayıp bu denli birikim yapabilir. Hatta şu yaşa gelmiş hala ailesi ile yaşıyor onların yaşantısına uyuyor diye eleştirilen çok erkek olmuştur. Eğer dürüst biri ve düzenli geliri varsa birikim konusuna takıntılı olmayın.

Son düzenleme:
Anasına kız sectiren erkekten hayır mı gelir allasen. Yıl olmuş bilmemkac çeyiz serme falan diyosun. Aşkı bulamama sebebin bana kalırsa bu geleneksel tavırlar. İstiyosun ki erkek gözüne kestirsin tipine bakıp eyleme geçsin. Ortamında kızlar kadar erkek arkadaşların da olmalı güzel sohbetler kurduğun kişiler olmalı ki arkadaş olarak basladigin ilişkilerin, senin kişiliğini beğenen bir erkeğin ilgisine doğru evrilsin

Evde bekleyerek evlenilmiyor artık...muradalmak çooook eskilerde kaldı...evde görücü bekleyerek hayalinizdeki aşkı bulmanız en iyi ihtimalle %1 ihtimal....ve artık hayat kadınlar için muratsız da çok güzel...öncelikler beyaz atlı prens fikrini unutup hayatınızı yaşamaya bakın...gerisi zaten geliyor...

Bunu 33 yaşında evlenmiş 36 yaşında ilk kez anne olmuş 40 ında ikinci bebeğini kucağına almış bir kadın olarak söylüyorum...belki de bir abla tavsiyesi...hayatını evlilikle sınırlama

Mesela hangi kurslar ya böyle o kurs bu kurs dolaşmak istemem hangısıne gıttınız sız?

Allah hayırlı bi eş nasip etsin de, ben de buradaki açılan konuları gördükçe evlilikten soğuyorum. Bir ara girmeyeyim dedim ama işte hayatın acı gerçekleri. Evlenmek için teklifi yapan, peşinde koşan erkekler evlendikten sonra evliliğin zararlarını ve pişmanlıklarını sanki kadınlar kollarından tutup zorla kendileriyle evlenmiş gibi orada burada anlatıyorlar.

Gerçekten bütün hayat amacım evlenip çocuğumu kendi yetişemediğim ya da yetiştirmek istediğim gibi şekillendirmek, bütün hayatımı ona indekslemek mi diye düşünüyorum. Böyle mutluluk yakalanır mı? Bence bu hayatı çok fazla ciddiye alıp kendimizi oyalamak için evcilik oynuyoruz.

Özet olarak kimse evlenmesin değiştirelim bu düzeni : ))

Turlara katılın, kamplara katılın. En olmadı sosyal medyadan tanışmak isteyen birileri bile olabilir.

33 yasinda olupta bu kadar koca koca diye aglayan tek siz varsiniz sanirim. Kimse arkandan filancanin bi kizi var evde kalmis diye konusmuyor. 33 yasinda maddi imkan dogrultusunda yeni yeni planlar yapabilirsin mesela.yaz geldi git biiyerlere kafa dinle. Nasip her yerdr vardir. Ama ev is. Is ev malesef o murad gelmez :)

Yaşınız daha 33. Sanki 53 gibi son umudum vs demişsiniz ama bu kadar karamsar olmayın. Önünüze çıkan fırsatları siz değerlendirin gerekirse. Artık hep karşı taraftan adım bekleyen kızlar kalmadı. Kadınlar aksine daha girişken olabiliyor. Siz hoşlandığınız biri çıkarsa belli edin bir etkinliğe davet edin. Anne arkadaşları vs ummayın böyle şeyler. Şansınız bahtınız açık olsun. Şunu da belirteyim sosyal medya ortamlarında gösterildiği gibi değil o aile içinde yaşananlar. Bazen zehir zemberek geçirip mutlu pozlar paylaşırlar aksine inandırmak için. Toplumumuzda inanılmaz baskı var evlilik üzerine ama her şey evlilikten ibaret değil. Gerçekten ruh eşinizi bulmanız dileğiyle sevgiyle kalın...

Gerçekten saka yapıyorsunuz bence
Pardon nesi şaka dalga geciyorsun???evlenmek isteyıp yol aramak anormal mı kurslara gıtmek anormal mı evde oturup koca mı bekleyelım ???yas 32 olmus ne yapmamızı beklıyorsunuz oturup duralım mı ayagımıza mı gelsın cevre edınmeyelım mı ???Gercekten sız mı şakasınız??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…