33 Yaşındayım Muradımı Alamadım

Arkadaşım çok üzülmüşsün , üzüntünü yüreğimde hissettim.Allah sana tez zamanda hayırlı bir eş ve huzur dolu bir yuva nasip etsin.

Allah en yakin zamanfa.karşınıza sizi seven sahip çıkan mutlu eden biri cikar insaallah.siz bakimliyim soleyim boleyim diyosunuz ya disardan bakan insanlar.bu guzel bakimli bunun illaki seveni sevgilisi vardir diye bakarlarmış.bizim komsumuzun kizi 42 yasind evlendi hemen cocuguda oldu masallah Allah aratmadi yani 33 yaş cok bi yas degilki kac tanidigim buyuk yaşlarda evlendi. 33 genc bi yaş.

Kısmeti annenin telinin çalmasından beklemek başlı başına bi hata ... Ayrıca şunu da söylemeden edemicem.. Hayallerin çok güzel inşallah bi gün yaşarsın ama Kayınvalide ziyareti falan bunlar göründüğü gibi güzel şeyler değil malesef.. yada ben çok doldum bu bayram .

Bir durun demeye geldim.36 yaşında evlendim.42 yaşında anne oldum.Eşim yalvar yakar evlenmeye zor ikna etti yani o yaşta bile ben işinde gücünde calisan evliligi aklindan gecirmeyen biriydim.Siz karalar bağlayıp niye evlenemiyorum diye düşünürken hayat akıp geçiyor hatırlatıyim dedim.

Hevesin kursağında kaldı diye düşünme senin için en hayırlısı buydu belki de.ya onunla hiç mutlu olamasaydın.Bu günlerini mumla aratacaktı sana bilemezsin.Ben evliyim ama hiç mutlu değilim neredeyse her günüm ağlamakla geçiyor.Hayırlısı olsun Allah iyi insanlarla karşılaştırsın seni şu mübarek günde inşallah çok mutlu olursun. Yarını düşünüp mutsuz olma.Vardır vakti zamanı bıraktığın zaman herşey oluyor.Allah kulunu en çok istediği şeylerle imtihan ediyor.Evlilik mutluluk değil ki ben çok zor günler geçiriyorum.Hakkında hayırlısı olsun....

Konu icerigi fazla arabesk degil mi ya? Senin degisik bir versiyonunu taniyorum.daha 28 yasinda ama evlenemedim adam gibi biri karşıma cikmiyor diye gidip olmadik adamlarla olmadik ilişkiler yasiyor. Ona da hayatin merkezine evliligi erkekleri koymamak gerektigini anlatmaktan gina geldi. Kendini geliştir, bol bol kitap oku. Seyahat et, cevreni gelistir. Elbet kafa dengi birileri cikar karsina. Mesele cikmasi degil adam gibi donanimli birinin çıkmasi.

Kk’ da ne zaman evlenmek istiyorum diye konu açılsa konu açan kişiyi hep bir eleştirme hep bir küçümseme mevcut. Koca arıyorsun, kendini geliştir, evlilik her şey değil, hayatının merkezine evliliği koymuşsun vb imalarda bulunuluyor.

Evet bu cümlelerin haklılık payı kesinlikle var ancak bu isteğini dile getirdiği için kırıcı şekilde yorum yazanlar oluyor.

Bir kadının aile kurmak istemesi, sevilmek istemesi, anne olmak istemesi doğası gereği olağan şeyler. Bunları dillendirdiği için küçümsenmesini çok garipsiyorum.

Bende 33 yaşındayım ve bekarım. Evlilik gibi bir düşüncem, evlenememek gibi bir kaygım yok. Çocuk çoluk merakım da yok. Herkes evlenecek diye bir kural yok.

Ancak evlenmek isteyen kişileri de anlayabiliyorum ve bu istekleri gayet normal geliyor, evlilik isteğini cümlelere dökmesi tuhaf gelmiyor.

Son dönemlerde gözlemledigim kadariyla erkekler evlenmek istemiyor veya cok gec yaşlarda kendilerinden kucuk yaştaki bayanlara yöneliyorlar..
Tabiki bu bir engel degil ins hayirlisi olur bende 32 oldum is hayatina gec basladim kisitli ortamlar var ama ortamlar genisledikce ihtimaller artiyor kendinizi sıkmayin
Gezilere turlara hobi amacli aktivitelere katilin internetten tanismayi da göz ardi etmeyin derim...

Bunun formülü çok açık umursamamak..Bekledigin şey gelmez gelse de çok geç gelir o yüzden düşüncelerini başka konulara yönlendireceksin.Kendine en kısa zamanda farklı ilgi alanları bul lütfen.

Türk kadınlarının bu murat almadaki geleneksel dar görüşlülüğü nedir ki acaba. Bacım en büyük hayalin elin adamına çorba pişirmek mi cidden. Bak ne güzel işin gücün var. Oyu bir ailen var. Emin ol başın göğe ermiyor evlenince. Hadi evlenmeyi istersin de evlilikten beklentin o kadar sığ ki.... kocama sofralar hazırlayayım nedir yaaa... ayrıca daha genceciksin. İlle de olsun deme, hayırlısı olsun de. Hem teselli olacaksa ben 35 yaşımda "acaba az daha ertelesek mi. Daha gencim" diye evlendim. Bırak salla gitsin. Oturup hayiflanacagina hayatını yaşa. Emin ol beklersen gelmez.

29 yasima geldiğimde etrafimdakiler annem "koca begenmiyon"moduna girmişti sanki herkesin oğlu prenste ben seçmede kararsiz kaldim.en son annem pazardan armut seçer gibi önüme koymaya calisiyordu.içime sinmiyor du. Sonra içime sinen birini buldum sözde. Bulma kısmı tam istediğim gibiydi ben baskasi secipte ona ısınacak biri degildim.paldır küldür evlendik.meger ailesi şaşkın oğullarına kiz bulamayacaklarina eminlermiş.kocamda hic haksiz çıkarmadı karakterinin evlenmeye müsait olmadığını.ama işte ben seçtim benim seçimi m olduğu için beni sinirden kudurtsa da dayanabildigim kadar dayanmaya calisiyorum.eger önüme pazardan meyve pazarindan toplayıp getirilmiş gibi biri olsaydı.belki bi iması bile bosanma sebebim olurdu.benim şahsi durumum böyle annem ise tam tersini düşünüyor.o aşk evliliği yapsa çoktan boşanırmış

Kendin bul internet denilen şey var ayrıca tek hayalin bu mu insanlar bekar yaşamak için can atıyor yurt dışına git gez toz araba al yeni hobiler yeni çevre kurslar çevrende illa ki çıkar

Olayda ben suçlu olmuşum . Yok evlenmek isteyebilir yok neden saka mi demisim , küçümsemişim .
Bir kere kimseye küçümsemem kişilik bazında, küçümsemişsem hanimefendinin hayallerini kucumsemisimdir . Siz bir kadının sadece evlenme hayallerinin oluşan bir canlı olduğunu sanıyorsanız o sizin ayibiniz.
Ikincisi yok ölürsem mezarıma muradıni alamadı yazın diyor . Bu şimdi doğal mi ?
Bu şimdi sadece " sevilmek yuvası olmak istemek"mi ? Üzgünüm ama gayet patolojik derecede takıntı bu .
Yazmış bazı insanlar işte:" bizde de öyle diye" . Evet turkiyenin kadın nüfusunun yarısında öyle . Bu eğitimsizlik;bu yüzden zaten . Çoğu kadının tek hayalinin evlenmek olduğu bir ülkenin nasi gelişmesini güzelleşmesini bekleriz ki .
Evlilik bir başarı değil , olması gereken bir şey , tüm hayallerini üzerine kuracagin bir şey değil.
Evlilik sadece biri ile hayatını paylaşmaya karar verdiginde atacagin bir imza. Sevmek sevilmek sadece koca ile olmak zorunda değil . Biraz dışarı çıksanız belki görürsünüz .
Sabah 5 te kalktıgımda gökyüzü bir sevgili kadar benim içimi titretiyor, sokaktaki hayvanları beslediğim için beni tanımaları da aynı şekilde . Sınavımı geçince, bana bir şeyler katan kitaplar okuyunca, çok lezzetli şeyler içince de.
Basta dediğim gibi dalga geçmedim ama güzelde göremem/ göremiyorum . Siz boylesiniz lütfen kızlarınızı böyle yetistirmeyin . Kadın ; dünyaya bir şeyler katabilecek dünya vizyonunu değiştirebilecek bir canlı.

Ve son olarak 26 yaşındayım, şu ana kadar sevgililierim oldu ve olan hic bir sevgilimde ilişkim, prensiplerimin önünde olmadi. Bir hayat boyu bir adet sevgilim bile olmasa artık prensiplerimden vazgeçmem . Ilişki güzel bir şey ama olmasa da olur . Ama benim doğrularım benim karakterim benim bilgim olmasa olmaz!

Bunun koca meraklılığıyla onla bunla ne alakası var. Bu da dert mi vs. Herkesin kendine göre derdi farklıdır. Ve eminim belli bi yaşa gelip işini her şeyini yoluna koyduktan sonra helede çevrendekş herkes evlenip çoluk çocuğa karıştıysa bu zamanla nasıl takıntı haline gelir tahmin edebiliyorum. Hiç çocuk istemeyen ben bütün arkadaşlarımın çocuğu olmaya başlayınca çevreden de sürekli aynı soruları duyunca nasıl taktım kafama sonra olmayınca nasıl kahroldum. Üzülmeyin karşınıza düzgğn biri çıkar inşallah sizde sever sevilir anne olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…