Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

amin canlarim Allahim hayirlisiyla nasip etsin insalllahhhh

Ole mi diosun canm

Zeynebim herseyde bir hayir vardir, vakti gelmemis demek ki henüz. Allah en hayirli vakitte nasip etsin kuzum ♥

caniminici aminn hayirlisiyla gelsin insallahh

alnımın catına 69,8 yazıp unutmamak istiyorum
antepdekiler şimdi şaşırcaklar beni görünce.baya pofuduk geldimde oralardan
80 kesin vardım

ne mutlu sana tatlimm guzel motivasyon olur sana

Bildirim
Geçen hafta : 59.3
Bu hafta : 58.1
Fark : 1.2 kg
Yeppuda az kaldı
Yawrukush @AKovser

tebrikler escagizimm emegine saglikk

Canlarımm nasılsınız biz hala batmandayız yarın döneceğiz alışverişte gayet iyi gidiyor :) inşallah bu hafta güzel sonuçlar alırız:) kilo verenleri tebrik ederim:)

iyilik guzellik mervem senin nasil gidiyor

Suanda çekildim 67,2 tekrar özür dilerim düzeltilirse sevinirim

tatlim hosgeldin zeynep bende

bende kendıme es secıp bu hafta yarısa davet etmeı planlıorm bırazdan es terchmle burda oalcgm bekleyın

vayyy nena hanimlarada bakin escagizlarini beenmedide es secti kendine
Kizlar gec kaldim kusura bakmayin
Gecen hafta 62.8
Bu hafta 62.1
Fark 700 gr
Aja aja fighting!!

tebrikler busee

ben ödul oyunu yapmicam tabikisiii

CANLARIM BU HAFTANIN 1.SI BIZIZ, HEPINIZI TEBRIK EDIYORUM, HARIKASINIZ...

OZAMAN DANSSSSSSS

Herkesleri tebrik ederimmmmmm

Ayy al benden de o kadar
Son günlerde kocişime çok sinir oluyordum. gerçekten gıcık mıydı yoksa bende ki hormonlardan mı bilemiyorum
Benim takvim 6 gün gösteriyor ama daha mı erken gelecek acaba..

harpycim oncelikle basiniz sagolsun canim.
benim kocamda benim regl olacagimi ona olan davranislarimdan anliyor.
bu ay 7gun gecikti sabah oyle tersmisimki evden cikarken bugun regl olacaksin dedi ve oldumm

super olacazz evett :)
bu arada bazan umutsuzluga kapilyorum yavasladi kilo verme olayim malum ,ne zaman 5 li rakamlari gorurum aceppp
bir anda almadık ki bir anda verelim canım. bak ilk sayfada gelişim tablomuz var orda nerelerden nerelere geldik bi baksana =)

Hanımlar öncelikle bizi bu haftaki yarısmamızda yendiginiz icin tebrik ediyorum. Oldukca motive edici bir yarıs oldu bizim icin de
Ayrıca 1.liginizi de tebrik etmek istiyorum, cok iyi bir takım yüzdesi yakalamıssınız
Son olarak da bireysel dereceye de 2 takım arkadasınız girmis.
Tek cümleyle, sahnelerin tozunu attırmısınız bu hafta
Umarım bu dostane yarısımız ileride yine gerceklesir

Bunlari Biliyor Muydunuz ?

Ayakta Su Icmenin Tipta ve Dinde Sakincalari
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ayakta su içmeme hususunda da bizi uyarmıştır.

İlk bakışta anlamsız gelen bu öğüdün, özüne bakıldığında yine bizim sağlığımız için etkileri çok büyüktür.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir hadiste ayakta su içmenin zararına şu şekilde işaret etmiştir:

Eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi, içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı. [Abdürrezzak 10/427 hadis 19588]

Yine aynı konu ile alakalı olarak;

Sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unutur da, içerse kusmaya çalışsın buyurmuştur. [Müslim eşribe Hadis 116]

Bilimsel olarak açıklaması;

İnsan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır.

Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse, doğrudan doğruya 12 parmak bağırsağına geçer.

Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında, waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur.

Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek, zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak bağırsağına (duodenum) geçer.

Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak bağırsağına geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…