- 8 Mart 2017
- 769
- 2.396
- 33
oğlun kaç aylıktı canımTek bir yerde 3 hafta daha düzenli olacaktır benim başım kv ile dertte oğlum agladikca surekli torununu aç bırakıyorsun diyet olmaz deyip zorla biseler yediriyor annem de gerçi aynıydı diyet evden çıkarken bitti gbi yani canım haftaya daha dikkatli olmam gerekiyor
cnm süpersin 48i gördün tebrikler :)
Ben tatil sonrası dağıldım ya eskisi gibi kararlı devam edemiyorum. İnşallah toparlanıcam
7 sinde 5 aylık oluyor çok kilolu bir bebek değil o yüzden diyetim gözlerine batıyor öyle çok dikkat etmiyorum oysaki bir tatlı hamur işi azalttimoğlun kaç aylıktı canım
canım sen bence bol süt ve yoğurt tüket sütün hem azalmaz hem de süt ve yoğurt etkisiyle daha hızlı kilo verirsin7 sinde 5 aylık oluyor çok kilolu bir bebek değil o yüzden diyetim gözlerine batıyor öyle çok dikkat etmiyorum oysaki bir tatlı hamur işi azalttım
Canım çok teşekkür ederim çok güzel yazmissin ben annelik deyince anladığım ilk şart herhangi bir sağlık sorunu vs.. yoksa normal doğum yapmalı her anne bebeği için 2. Olarak da 2 yaşına kadar emzirmek için uğraşmalı ben kizimda ilk 4 ay emme reddi yaşadım ilk 4 ay sagarak verdim sonrasında emmeye başladı hiç mama vermedim o yüzden kizimda ne kadar ugrastiysam oğluma da aynı çabaları gostermeliyim oğluma hic mama vermedim şuan sadece anne sütü alıyor bana gore kilosu iyi 8 kg daha ne olacak amaa kv istiyor ki sisman olsun oyle olunca daha sağlıklı olduğunu sanıyor ben günde 3-4 bardak ayran içerim süt oturdu artık ilk 3 ay diyet işine giremedim o yüzden ama şuan süt terbiyesi deniyor ya oldu çok şükür diğer ay ekbesine geceriz 6 aydan önce ben şu dahil vermedim kizimda oglumdada vermiyorum ama kv hava çok sıcak bence şu vermelisiniz diyor orda bende suphedeyim su vermeli miyim sencecanım sen bence bol süt ve yoğurt tüket sütün hem azalmaz hem de süt ve yoğurt etkisiyle daha hızlı kilo verirsin
bence bu kadar acele etme kilo vermek için fazla kilon yok çünkü çocuğun bir daha bu ayları tadamayacak ve senin sütün her emzirmeden sonra farklılaşıyor bebeğin ihtiyacına göre düzenleniyor yeterince vitamin protein ve süt tüketmez isen sütün kalitesiz olur (Ankara hacettepe çocuk hastanesindeki doktorumuz beni bir azarladı sen tüm gün ne yiyorsun da bu çocuğa hiç faydan olmadı dedi sütün kaliteli olması için günde 1 litre süt ürünü 1 litre meyve suyu evde sıkılmış olacak ve bol yeşillik tüketeceksin ben anneyim demen için haketmen lazım demişti ) bebeğinden çalarsın senin öyle fazla kilon da yok maaşallah benim tam 40 kilo fazlam vardı 3 kez ayrı özel diyetisyene gittim devlettekiler hariç 3 ü de 1,5 seneyi doldurmamı istedi sen o kiloyu her zaman verirsin ama bebeğin asla o zamanı ve sütü bir daha bulamaz lütfen onun hayatından organlarından ve bağışıklık sisteminden çalma
Eğer mamalara güveniyorsan yanlış yoldasın
ki mamaların içerisinde öyle yapay gıdalar var ki marka marka yazarım ama işim gereği yazamam maalesef yasak doğal beslenme organik beslenme şuan revaçta boşuna değil bu çalışmalar.
Yanlış hatırlamıyorsam bir de çalışıp çalışmama gibi bir sıkıntın vardı çocuğunun geleceği hakkında - eşin bence çok abartıyor - çocuğunuz istediği kadar özel lüks bir yaşam yaşasın maddi manevi olarak güçlü olmazsa sağlıklı olmazsa hepsi bir balon gibi söner gider. Çevremde bir iki aile var maalesef adam 3000 -4000 işçi çalıştırıyor bakıcılar falan her şeyi lüks çocuklarının ama çok sık hastanede sabahlıyorlar iki çocuğunun da bağışıklık sistemi gelişmiyor göğüslerim sarkacak diye anneleri emzirmedi çünkü şimdi çok pişman ama paraları o zamanı geri getiremiyor, paraları ve çevreleri onlara huzur vermiyor maalesef.
Zorunlu olmadıkça sağlık problemi olmadıkça her anne bebeğinin emanetini hakkıyla bebeğine vermeli ki sonucunda kendisine sevgiyle bağlı bir çocuk büyüyecek.Yine anne kazanacak yani.
maaşallah canım sana benim de kızım erken doğdu 7 aylıktı ilk 3 ay ben de sağarak verdim emziremedim ememedi 3 ay sonra emmeye başladı 17 aylık olana kadar emzirdim oğluma hamile kaldığım için bıraktım doktorum emzirmememi istedi cinsiyet farklı olunca süt zarar verebiliyormuş kızımı emziremeyeceğimi duyduğumda ağlamıştımCanım çok teşekkür ederim çok güzel yazmissin ben annelik deyince anladığım ilk şart herhangi bir sağlık sorunu vs.. yoksa normal doğum yapmalı her anne bebeği için 2. Olarak da 2 yaşına kadar emzirmek için uğraşmalı ben kizimda ilk 4 ay emme reddi yaşadım ilk 4 ay sagarak verdim sonrasında emmeye başladı hiç mama vermedim o yüzden kizimda ne kadar ugrastiysam oğluma da aynı çabaları gostermeliyim oğluma hic mama vermedim şuan sadece anne sütü alıyor bana gore kilosu iyi 8 kg daha ne olacak amaa kv istiyor ki sisman olsun oyle olunca daha sağlıklı olduğunu sanıyor ben günde 3-4 bardak ayran içerim süt oturdu artık ilk 3 ay diyet işine giremedim o yüzden ama şuan süt terbiyesi deniyor ya oldu çok şükür diğer ay ekbesine geceriz 6 aydan önce ben şu dahil vermedim kizimda oglumdada vermiyorum ama kv hava çok sıcak bence şu vermelisiniz diyor orda bende suphedeyim su vermeli miyim sence
Günaydın herkese
evet geçen hafta kilom 95,5
bu hafta 96,1
dün akşam yemedim hiç tartılacağız diye
Eki Görüntüle 2014873 gecen hafta 53.5
Bu hafta 54.2
Fark + 0.7
+ olunca yüzde nasıl oluyor bilmiyorum.
Kızlar geçen hafta 63.3
Buu hafta 63.7
Fark +400 gr off off
Zaten bende kilosunu yeterli buluyorum ama büyükler anlamıyor biraksam kahvaltıda biz yerken bl kaymak verceklermaaşallah canım sana benim de kızım erken doğdu 7 aylıktı ilk 3 ay ben de sağarak verdim emziremedim ememedi 3 ay sonra emmeye başladı 17 aylık olana kadar emzirdim oğluma hamile kaldığım için bıraktım doktorum emzirmememi istedi cinsiyet farklı olunca süt zarar verebiliyormuş kızımı emziremeyeceğimi duyduğumda ağlamıştım
bebeğin ağladıkça emzir susuyor olabilir beş aylık olduğuna göre zaten havalar da sıcak su verebilirsin ama su hazır su olacak ve kaynatılmış soğutulmuş olacak sakın ha sakın kaynatmadan verme ne olursa olsun kaynat suyu enfeksiyonlara yakalanabilir ishal çok tehlikeli çünkü bu aylar çok riskli günde 1 çay bardağı su versen yeterli emzirme dışında onu da saat başı ver 1 çay bardağını 1 güne yay verirken de çay kaşığı ile ver azar azar 5-8 kaşık verirsen yeter ve yatarken verme oturur pozisyonda ver su genzine çabuk kaçar akışkan olduğu için
oğlunun da kilosu maşallah beş aylık bebeğe göre gayet iyi benim oğlum doğduğunda 4,5 kiloydu beş aylıkken 9 kiloydu dokuz aylıkken yine 9 kiloydu ek gıda aldığı halde doktorumuz kilo almadı üç ay diye şükretmişti şok olmuştum
bana sürekli ek gıda verme şu çocuğa diyorlardı yaaa obez olacak diye kızardı.
Evet bence de. Bugn salata yedim o yuzden yarin basliyorum 5 gunluk saf proteine.Saf protein ile bir 5 gün yap. Ardından sebze protein - saf protein dönüşümlüye geri dön.
Cnm cok gecmis olsun. Bayramda kimse pek giremedi zaten merak etme :)kızlar merhaba herkese baya giremedim kimse fark etmemişte yokluğumubayram burnumdan geldi oğlum ateşte yandı 3 gün boyunca 40 dereceyi gördü hastanede kaldık 1 gün.bayramın 1. günü ziyaretlerimizi yaptık.bir şaşırdıki beni gören sormayın 70 le girdim bayrama toplamda 17 kilo vermiş oldum.ama kuzucum hastalanınca gece gündüz başında durdum pek iyi beslenemedim.eşim tarafında 1 çocuktan sonra leğen gibi çıkar karnı diyenler böyle kaldılar.şimdi yeni hedef koyuyorum kendime kurban bayramına İNŞALLAHH 60 ın altına inmek istiyorum onun için çaba göstericem inşallah 57 leri görürüm.sizler ne yaptınız nasıl geçti bayram
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?