Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

ayyy baharım ağzın bal yisin inşallah hergün 500 gr gitse keşkeee

canım benim birbirinizi sevmeniz önemli tabiki.evlilik sevgi saygı olmadan yürümüyor ama annenler haklı iş olmadan olmaz az çok bi kazancı olmalı ev geçindirecek erkeğin..

İnsülin direnci nasıl çözülür?

Genetik mirasında “insülin direnci” yazanlar, kolay şişmanlar. İşin kötüsü, bu şanssız insanların kiloları arttıkça insülin direnci daha da derinleşir.

Bu da daha fazla kilo almak anlamına gelir. Yani tam bir kısırdöngü söz konusudur. Allah bu insanlara kolaylık ve sabır versin!

ınsülin direnci problemini çözmenin en etkili yolu, kilo vermektir. Bizim tecrübelerimize göre yüzde 5’lik bir kilo kaybı bile direnci kırmaya yetiyor, yüzde 10’un üzerindeki kilo kayıpları sorunu neredeyse çözüyor. Kilo vermek kan şekerini kontrolünü dengeliyor, kan basıncını düşürüyor, trigliseridi normal değerlere getiriyor. Bir süre sonra iyi kolesterol HDL’de yükselmeye de yol açıyor.

Kısacası insülin direnci genetik mirasta yazılı kalıcı bir “kodlanma hatası”, “genetik bir eğilim” durumudur. Bu nedenle “asla tamamen yok edilemez, sorun kökünden çözülemez” ama pek çok genetik sorun gibi o da yönetilebilen, kontrol altına alınabilen bir problemdir.

NE YAPMALI?

“İnsülin direncinin nasıl kontrol altında tutulacağı” sorusunun yanıtına gelince... Bu, bilgili bir hasta ile uzman bir sağlık ekibinin birlikte çalışarak başarabileceği bir iştir. ınsülin direncini normale getirmek, sadece ilaç yutmak veya yalnızca diyet yapmakla mümkün olmaz. Bu iki önlem birlikte uygulansa bile arzu edilen sonuç her zaman alınamaz. Çünkü bu iş, egzersiz olmadan asla başarılamaz...

Sorunun çözümü, kilo vermekten geçiyor. Mevcut kilonun yüzde 10’unun kaybı, yukarıda da belirttiğimiz gibi orta ve uzun vadede mükemmel yararlar sağlıyor ama ne var ki insülin direncini yönetmeyi öğrenmeden kilo vermek oldukça zor, hatta imkânsız!

Bir miktar kilo verilse de bir süre sonra fazlasıyla geri alınıyor. Bunun için mutlaka “medikal bir kilo programı” şart. Çoğu hastada “diyet+egzersiz+ilaç” üçlüsü olmadan başarılı olmak mümkün değil.

Egzersiz Uzmanı Özcan KIZILTAŞ

Egzersiz: Power walking

“İnsülin direncinin azaltılmasında en etkili egzersiz hangisi” sorusunun yanıtını vermek pek kolay değil.

Gözlemlerimiz, yürüyüşün en önemli “direnç kırıcı egzersiz” olduğu yönündedir. Biz özellikle “power walking” diye tanımlanan ve orta yaşlı biri için dakikada 100-120 adım atmayı temel koşul kabul eden tempolu ve sıkı yürüyüşlerin etkili olduğunu düşünüyoruz.

Adım sayısı zaman içinde dakikada 140-150’ye kadar çıkarılabilir. Yürüyüş süresince elde yarım-bir kiloluk ağırlık taşınması, vücudun üst bölümündeki adaleleri de kullanıma sokacağından egzersiz etkinliğini artırır.

Egzersiz çalışmalarını düzenli olarak haftada üç kez yapmak ve mümkün olduğu kadar kalp hızını dakikada 100’ün üzerine çıkarmak (mümkünse 120’ye yaklaştırmak), etkili bir sonuç almayı kolaylaştırır.

Yürüyüş dışında yüzme, bisiklet çevirme, merdiven inip çıkma da etkili egzersizlerdir. Önemli olan nokta da egzersiz programına başlamadan önce mutlaka bir doktor kontrolünden geçmektir.

Dr. Evren ALTINEL

En etkili ilaç: Metformin

İnsülin direncini azaltmak için bazı reçeteli ilaçlardan da faydalanabiliyoruz. En çok kullanılan ilaç “metformin”dir. Metformin, dokularda insülinin etkinliğini artırıyor. Dolayısıyla şekerin kullanımı da artıyor.

Bununla birlikte metforminin, bazı yan etkileri olabileceğinden mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor.
ınsülin direncine bağlı kilolarından kurtulurken metformin içeren ilaçlardan yarar görenler (glukofaj, glufor, glokofen, diaformin gibi ürünler), birbirlerine bu ilaçları tavsiye ediyorlar. Ancak bu son derece yanlış bir tutum. Çünkü bu ilaçlar kanda lâktaz seviyelerini artırabilir, laktikasidoz gibi tehlikeli tablolara yol açabilir.

Ayrıca hamilelerin kullanmaması gerekir. Karaciğer, böbrek yetmezliği olanlarda da kullanmamak lazımdır.

ınsülin direncini azaltan ilaçlar arasında “tiazolidindionlar” da var. Bu grupta yer alan ilaçlar (pioglitazon, rosiglitazon, troglitazon) dokuların insüline duyarlılığını artırdıklarından insülin rezistansını kırmak için kullanılırlar. Bu ilaçların da mutlaka doktor tarafından önerilmesi halinde kullanılması lazımdır.

Aynı amaçla “alfa-glukosidas baskılayıcılar”dan ve “benfotiyamin”den de yararlanmak mümkündür. Unutmayın, bu ilaçlardan hangilerinin ne dozlarda, ne süre ile ve ne sıklıkta kullanılacağına yalnızca doktorlar karar vermelidir.

Dyt. Nilüfer BAYRAM

En etkili beslenme tarzı: “GI Diyeti”

İnsülin direnciniz varsa, beslenme planınızda da bazı değişiklikler yapmak zorundasınız. Her şeyden önce şeker, un ve nişastalı besinleri azaltmanız, aç kalmamanız, öğün atlamamanız, sık yemeniz gerekiyor.
Özellikle sofra şekerinden, şekerle hazırlanmış tatlılardan, fruktoz şurubu içeren meşrubatlardan, “un, yağ, şeker” ile üretilmiş paketlenmiş ürünlerden (bisküvi, browni, kek, cips, pasta, kurabiye, gofret) kesinlikle uzak durmalısınız.
Aynı önlemleri, kilo alma eğilimi gördüğünüz çocuklarınız için de sıkı bir şekilde uygulayın. Ayrıca şekeri bol meyvelerden (üzüm, incir, karpuz, muz) uzak durun. Çaya ve diğer içeceklere şeker eklerken iyi düşünün.
Bunlar GI (Glisemik Indeks) diyetinin ana hatlarıdır. Ayrıca glisemik yükü düşük olan yiyeceklerle beslenmeyi alışkanlık haline getirin. Glisemik yükü az olan besinler konusunda diyetisyeniniz sizi bilgilendirecektir. Bu konuda bilgi almak isteyenler, Yaşasın Hayat diyetisyenlerinden e-mail veya telefonla bilgi alabilirler.

Yulaf kepeği ile zayıflayın ve formda kalın

Yulaf kepeği Türk mutfağında çok kullanılan bir besin olmadığı için fazla bilinmemektedir. Ancak bu yazıdan sonra fikirleriniz değişecek ve yulaf kepeği, alışveriş listenizin en başında yerini alacaktır.

Yulaf kepeği nedir?
Yaklaşık 25 farklı çeşidi olan ve ülkemizde de yetişen yulaf yakın zamana kadar hayvan yemi olarak kullanılmaktaydı.
Dünya sağlık örgütü, yulaftaki proteinin süt, et, yumurta kadar önemli ve soya fasülyesindeki protein ile eşdeğer olduğunu bildirmektedir.

Yulaf kepeği ise; yulaf tanesini saran kabuk kısmıdır. Yulafın öğütülmüş hali değildir, buğday kepeğinden de çok farklıdır.

Neden yulaf kepeği?
Kilo vermek, formunu korumak ve sağlıklı kalmak isteyenler için doğanın bir hediyesidir.
Yulaf kepeği, diğer tahıl ürünlerine göre daha fazla suda çözünebilir lif (Betaglukan) içerir.

Besin değeri açısından incelediğimizde ise, demir, manganez, çinko gibi mineraller, E vitamini, tiamin, niasin, riboflavin, folat ve diğer B grubu vitaminlerini içermektedir.

Yulaf kepeği, vücut için önemli bir antioksidan olan selenyum açısından da önemli bir kaynaktır.

Yulaf kepeğinin faydaları
Yulafın tamamını incelediğimizde, protein, lif, demir ve vitamin içeriğinin büyük bir bölümünün kabuğunda olduğunu görüyoruz. Yani yulaf kepeği ile, yulaftan almak istediklerimizin çoğunu alırken karbonhidrat ve yağ oranını azaltmış oluruz.
Tokluk hissi verir
Yulaf kepeği fazla miktarda suyu emer ve şişer. Böylece, midede yer kaplar ve oluşan yapışkan jel kıvamı ile tokluk hissi verir.
Kan şekerini düzenler
Yulaf kepeğindeki lifler ile midede oluşan jel kıvamındaki yapı, karbonhidratların emlimini yavaşlatır, azaltır. Böylece kan şekeri hızlı yükselmez, aşırı insülin salınımı olmaz ve daha uzun süre tokluk hissi sağlanır. Özellikle glisemik indeksi yüksek yani, kan şekerini hızlı ve fazla yükselten besinlerle birlikte alınmasıyla, fazla insülin salınımı ve insülin direnci engellenebilir.
Sindirim sistemini çalıştırır
Yulaf kepeğinin içerdiği lifler barsaktan emilmez. Yeterli miktarda su ile birlikte alındığında, bol miktarda su tutan lifler, dışkının şeklini, kıvamını ve dışkılama sayısını düzenler. Kabızlık, hemoroid ve barsak tembelliği gibi barsak akışkanlığı ile ilgili hastalıkları önler.
Ayrıca lifli beslenmenin barsak kanseri riskini azalttığı da gösterilmiştir.

Kolesterolü düşürür
Yulaf kepeğinde bulunan betaglukanın kan kolesterolü üzerine olumlu etkileri vardır. Karaciğerde kolesterolden üretilen, yağ emilimini sağlayan, safra asitleri (kolik asit, kenodeoksikolik asit) safra kesesinde depolanır ve incebarsağa atılır. Barsak bakterileri tarafından suda erir forma dönüştürülür (litokolik asit, deoksikolik asit) ve ince barsağın son kesiminde bir kısmı geri emilir (deoksikolik asit), bir kısmı dışkı ile atılır (litokolik asit).
Midede jel kıvamına gelen yulaf kepeği, safra asidini bağlar ve bunların geri emilimini ve işlevlerini azaltır. Böylece yağ ve kolesterol emilimi azalmış olur.

Düzenli olarak yulaf kepeği kullanımı ile LDL (kötü huylu - Lanetli) kolesterolde %10'a varan düşüş elde edilmekte ve kalp damar hastalığı riskinde azalma sağlanmaktadır.

Yulaf kepeğini ne kadar yemeli?
Olumlu etkilerin sağlanması için günlük 30-50 gr arası lif alımı önerilmektedir. Fazla alımlarda bazı vitaminlerin emilimi azalabilir.
Günlük 2 yemek kaşığı yulaf kepeğinin uygun miktar olduğunu söyleyebiliriz.

Yulaf kepeğini nasıl yiyelim?
Yoğurt, süt içine karıştırabilir, yemeklerinize ilave edebilirsiniz veya internetten bulabileceğiniz yüzlerce tarifi deneyebilirsiniz.
Hem 2 yemek kaşığı yulaf kepeği alacağınız, hem de kahvaltıda lezzetli ve besin değeri olan bir tarif veriyorum size.

Yulaf kepeği ekmeği

Malzemeler

3 yemek kaşığı light yoğurt

1 yumurtanın tamamı + 1 yumurtanın sadece akı

1 çay kaşığı hamur kabartma tozu

4 yemek kaşığı yulaf kepeği

(tariflerdeki kaşık ölçülerinin hepsi tepeleme olacak)

Hazırlanış

yoğurt, yumurta, hamur kabartma tozu ve yulaf kepeğini karıştır.

5 dk dinlendir.

15-20 cm lik bir kabı mikrodalgada 1 dk ısıt.

Karışımın yarısını kabın içine dök (diğer yarısını da bundan sonra pişireceğiz)

mikrodalga hızlı ayarında (%100) 5 dk pişir

2 tane kahvaltılık ekmeğiniz oldu. 1 tanesi sizindir. Afiyet olsun :)

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Dr. Halil ERTÜRK
İç Hastalıkları Uzmanı

İnsülin direncinin bulguları nelerdir?
Halsizlik
Konsantrasyon bozukluğu
Yemeklerden sonra uyku basması
Kilo alma
Sık acıkma
Depresyon
Kan şekeri ve trigliserid düzeylerinde yükseklik sağlıklı
İnsülin direnci neden olur?
Obezite ve kilo fazlalığı (VKİ > 25 kg/m2)
Hareketsiz yaşam tarzı
Glisemik indeksi yüksek gıdalarla beslenmek
Enfeksiyon (insülin karşıtı hormonlardaki artışa bağlı)
Gebelik (plasentadan kaynaklı hormonlara bağlı)
İnsülin karşıtı hormonlar (kortizon,büyüme hormonu vb)
Polikistik over sendromu (PKOS)
Genetik nedenler

Metabolizmayı hızlandırmanın 11 kolay yolu

Kaloriye dikkat
Bazen planlanan diyetler ile bazen de koşturmacadan öğünler geçiştirilmekte ve kalori alımı çok azalmakta. Eğer bazal metabolizma hızının çok altında kalori alırsanız metabolizmanız yavaşlar. Aç kalmayın, doğru besinleri tercih edin.
Erken yatın
Daha az uyuyanların, ghrelin hormonu artışına bağlı çabuk acıktığı, insülin direncinde artış ve leptin düzeylerindeki azalma nedeniyle kilo vermekte zorlandığı ve hatta kilo aldığı, metabolizmanın yavaşladığı, visseral yağlanmanın arttığı gösterilmiştir. <
Proteinden zengin beslenin
Normalde günlük enerji ihtiyacının %55'ini karbonhidrat, %30'unu yağ ve %15'ini proteinlerden alırız. Kalori kısıtlaması yapanlar, bu dengede proteinin artırılması, yağ ve karbonhidratın azaltılması ile bazal metabolizma hızında artış, yağ kütlesinde azalma sağlarlar.
Organik ürünleri tercih edin
Organik olmayan ürünler, hazırlanmasında kullanılan ilaçlar, değiştirilmiş genetik ve katkı maddeleri gibi nedenlerden dolayı vücutta toksik birikime neden olmakta ve metabolizmayı yavaşlatmaktadır. Özellikle, yetiştirilirken böcek ilacı kullanılan meyve ve sebzelerin organik olanlarını tercih edin.
Ayağa kalkın
İş yerinde oturmak veya ayakta durmak sağlığınızda büyük rol oynayabilir. Bu ikisi arasında saatlik 90 kkal civarında bir fark vardır. Yapılan çalışmalarda, gün içinde 4 saat ve daha fazla hareketsizliğin yağ ve kolesterol metabolizmasındaki enzim aktivitelerini neredeyse durdurduğunu göstermektedir.
Soğuk su için
Günlük 2 litre (8 su bardağı) su için. Vücudunuzdaki bütün kimyasal reaksiyonlarda su kullanılmaktadır. Vücudunuzda biriken atık maddelerin atılmabilmesi için su gereklidir. Soğuk su içiminde vücudunuz, iç ısısını yükseltmek için de enerji harcayacaktır. Araştırmalarda günlük 6 bardak soğuk su içenlerde bazal metablizma hızının en az 50 kkal arttığı görülmektedir.
Böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği, karaciğer sirozu, ileri derecede prostat broblemi gibi hastalıklarınız varsa doktorunuz su miktarını kısıtlayabilir.
Kahvaltı yapın
Sabah uyandığınız andan itibaren 1 saat içinde kahvaltı yapmak metabolizmanızı hızlandırır ve gün boyu enerjik olmanızı sağlar. Kahvaltı yapmayanların obez olması bir tesadüf değildir. American Journal of Epidemiology'de yayınlanan bir çalışmada katılımcıların kahvaltı alışkanlıkları ve bir yıl boyunca kilo değişimi takip edilmiş. Sonuç olarak günlük kalori ihtiyacının %22-55'ini kahvaltı ile alanlara oranla günlük kalori ihtiyacının %11 ve daha azını kahvaltı ile alanlarda belirgin bir kilo alımı gözlenmiş.
Kahve ve yeşil çay için
Kafein, santral sinir sistemi stimülanıdır. Kahve içimi ile metabolizmanızı %5-8 oranından hızlandırabilir bu da günlük 98-174 kkal eder. Bir bardak yeşil çay metablizmanızı %12 artırır. Araştırmalarla, yeşil çay yaprağındaki kateşinin antioksidan özelliği olduğu ve metabolizmayı hızlandırdığı gösterilmiş.
Lifli besinler tüketin
Günlük 25 gram lif alımı kilo vermenizi %30'a varan oranda destekler ve kilo almanızı engeller. Günlük 3 öğün meyve - sebze ile bu miktarı alabilirsiniz.
Demirden zengin besinler tüketin
Demir, dokulara oksijen taşıyan hemoglobin ve kas yapısındaki myoglobinin hammaddesidir. Kan düzeylerinde tespit edilemeyen düşüklüklerde bile metabolizmanızda yavaşlama, halsizlik, yorgunluk, saç dökülmesi gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Demiri destek ilaçlarla değil, doğal yollarla, et, tahıllar ve sebze ile almak gerekir çünkü; aşırı demir alımında dokularda demir birikir ve zararlı sonuçlara neden olabilir.
Daha fazla süt ve D vitamini
Kalsiyum ve D vitamini eksikliğinde metablizmanın yavaşladığına dair kanıtlar vardır. D vitamini temelde, kalsiyum ve forfor emilimini düzenleyerek kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlayan, hormon benzeri etki gösteren bir vitamindir. En çok balık, süt ve süt ürünleri, mantar, karaciğerde bulunur. Besinlerle alındıktan sonra aktif hale gelmesi için derimizde güneş ışınlarının etkisine ihtiyaç vardır. Yapılan araştırmalarda ihtiyacımız olan d vitamininin sadece %10'unu aldığımız görülüyor.
Dr. Halil ERTÜRK
İç Hastalıkları Uzmanı

günaydıııııııııııııııınnnnnnnnnnnn
çok yorgun bir pazara uyandım kızlar, şöyle bir geçmişi okudum ama cevapları sonra yazıcam kuzucuklar uyanmak üzere:)
yeni gelen arkadaşlar hogeldiniz hapiniz, çok güzel kilolar verip çıtır olucaz hep birlikte

dün sabah çıktım gece geldim neredeyse tüm gün ayaktaydım ve yürüdüm, ayrıntıları sonra anlatırım çok maceralıydı :))
menümü de yazıyım hemencik

sabah
2 dilim tam buğday
k.kutusu beyaz peynir
2 siyah 3 yeşil zeytin
çay
son kapanışta bir lokma annemin enfes çilek reçeli

ara
yarım tost
ayran

öğlen
porsiyon köfte
ayran

akşam
2 dilim karpuz
peynir
1 dilim ekmek

Günaydınlar 4. takımıın güzelleri

Takımı o kadar özledim ki şiddetle kilo almaya başladım

Yeni arkadaşlar gelmiş , her biri hoş gelmiş . Ben 2-3 hafta önce 4. takımdan mezun olan aus , arada girip yazıyorum , kim bu kadın demeyin

Takım ruhu çok kıymetli arkadaşlar .

Mezun olduğum hafta bunu çok idrak edemedim ama sonrasında kontrolsüz yemeler başlayınca bu takımın hiç de öenmsenmeyecek kadar hayatımı ve kilo vermemi etkilediğini anladım .

Hazır sizler hala buradayken kıymetini bilin , hedef kilolarınızı yüksek tutun ve verebildiğiniz kadar burada , beraberken verin .Mümkün olduğu kadar takımda çok paylaşım yapmaya gayret edin , arkadaşlığınızı ilerletin .İnanın her biri , her samimi kurulan arkadaşlık , yapacağınız en ufak bir kaçamağı bile engelleyebiliyor.

Hepinizi öptüm , gelirim yine .

Son düzenleme:
hoşgeldin canım benim sen bir ara ayarla kendini de liste yazmaya ve bizimle olmaya başla biran önce, seni çok seviyoduk ya bak gidince gözümüz değdi kilo almaya başaladın

kızlar bugün ev hamnımı modundayım 3 kat kapıları süpürdüm yıkadım şimdi eve girişicem, mola vermişken uğradım.
öncelikle yeni gelen arkadaşlar için takım kurallarını kopyalıyorum kabul edenler onay mesajlarını yazsın lütfen kızlar
önümüzdeki günlerde bol bol tanışıp kaynaşacağız

4.TAKIM KURALLARI:

1.Günde en az 5 mesaj yazma zorunlulugu vardir, bu en asgari rakamdir. Haftada 5X7= 35 mesaj altında kalan üyelere ceza uygulanacaktır.
Katılım konusunda kabul edilir mazereti olmadan kuralı aksatan üyeler 3. Uyarıdan sonra diskalifiye edilecektir.

2.Her gün sabah bir önceki gün ne yedik,ne ictik,hangi sporu kac dakika yaptik yazmak mecburidir.

3.Diger arkadaslarin listelerine yorum yapilacak ve kendimizce dogru ve yanlislari yazilacaktir.

4.Yapilan kaçamaklara ceza verilecektir,örnek verirsek o gün disardaydiniz ve caniniz hamburgermi istedi ,veya cok cikolata yemek istediniz ve yediniz,afiyet olsun ama bu yediklerinizin kalorisi kadar spor yapilacakatir,cezalari uygulamak mecburidir. Keyfi olarak kurala uymayan üyeler 3. uyarıdan sonra liste dışı kalacaktır.

5.Hic bir sagliksiz diyet uygulanmayacaktir (dukan,kusan,3-5-7 günde 3-5-7 kg verdiren diyetler v.b). eger bu kurali uygulamayan üye olursa 3 defa uyari alacak,3.uyaridan sonra yine devam ederse takimdan çikarilacaktir. Bu gibi bir durumla karşılaştığımızda uyarı alan kişi savunmasını yazacak ve tüm üyeler bu savunma ile ilgili fikrini beyan edecektir.

6.Eger 2 veya 3 hafta sonunda listeye alinirsaniz kendi kilonuzu kendiniz yüzde olarak hesaplayıp bildirimde bulunmalısınız,o hafta görevli olan kişi tüm bildirimleri liste haline getirerek paylaşım alanına taşıyacaktır. takim listesini sirayla her hafta 1 üye paylasim alanina tasiyacaktir,eger o hafta isiniz cikarsa yer degistirilebilir.

7.Kilo bildirimi cuma günü en gec 12 ye kadar yapilmalidir. Mazeretsiz ve bilgi vermeden 3 defa kilo bildiriminde bulunmayan üyeler diskalifiye olacaktır.

8.Her gün mutlaka spor yapmaya gayret gösterilecektir(bunu takim kurali oldugu icin degil,kendi saglimiz icin yapmaliyiz)
9. Her hafta Cuma günü 1 haftalık mesaj sayısı bildiriminde bulunmak zorunludur.
10. 4 hafta üst üste kilo vermeyen kişiler takımdan diskalifiye edilir. Ramazan hariçtir.
11. 4 etap sonunda (4 etap=4 hafta=1 ay) kontrol yapılır. Takım ortalamasını %0,30 un altına düşürenlere sarı kart gösterilir, ikinci sarı kartı alan üye 6 ay süre ile takımdan uzaklaştırılır.

canım bilgiler için teşekkürler bende de var sanırım insülin direnci, hepsi çok yayrlı özellikle de yulaf keğeine bakıcam

canım çok geçmiş olsun sana, biz de seni özledik uğrayacak mısın? gel arada

canım sen kafana taktıkça olmuyor oluruna bırak herşeyin hayırlısı be tatlım daha çok gençsin

fıstıkım hafta sonları genelde sakin oluyoruz hele hele yaz geleli hatunlar sokaklarda

hafta sonu kimse yok akşam görüşürüz artık ben birazdan çıkıcam arkadaşımn düğünü var bol bol oynıycammm

benim de bu hafta 1 kına, bir sünnet bir düğün var ohhhhh bütün kurtları dökücem :)))

ama bu haksızlık değilde nedir yaa dün tartılıyorum 71.5 çıkıyo bugün 71

olsun canım gitsin de ha birgün önce ha birgün sonra bu cuma 6 ları görücez İnşallah

şekerpareyi görünce oldum ama kayısı imiş gördüm yırttın hadi :))))) spor güzel aferin

Merhaba arkadaşlar bende yeniyim. 70 kiloyum :18:
Pazartesi için diyete başlama kararı almıştım,grup motivasyonu çok işime yarayacak.
Mütemadiyen buralardayım,umarım grubumuz sohbet seviyordur. :)

hhoşgeldin pozi emin olabilirsin çok iyi gelecek takım, görüşücez hafta içi bol bol

az yemişsin ama goncan geldiğine göre artık düzenlersin

dondurma çoooooookkkkk olmuş haftada bir 2 top okey mi ya da ödül alınca

güzel canım sporda iyi bravo

Ziplama isini sevdim Bende aklima gldikce yapacam ins:)

bence de yap etkili oluyo özellikle bağırsaklar için

canısı ben genelde sabahları yapıyodum zaten de birkaç haftadır spora konsantre olamıyorum ama başladım artık
Ben cok bilmiyorum da canm.banlanmak ne demek ne yapinca banlaniliyor

sevgili zeynep siyaset topiğine yazılar yazmış yönetimden ceza aldı 4 gün gelemiycek aramıza
hoşgeldin canım, hep beraber zayıflıycazzzz
Kizlar gecen teyzemin evini temizlemistik simdide tasinicak ona yardima gidicez yarin sabah aksama geliriz aksama gorusmek uzere kendinize iyi bakin iyi geceler optum
kolay gelsinnnnnnnnnn tatlişşşşşşşşşşşşşş
iyi gidiyosun soydaşım iki gün yumurta fazla olmuş galiba biraz:)
o moralini düzelt biran mnce vardır herşeyde bir hayır fıstıkım benim
ikili yarış da güzel oluyor denedik biz bir ara, bu hafta komple yarıştayız sonra yine ikilileri yaparız

gelirim toprakcım tabı sohpet ederım sızle:)) dyet yapmıorum ama koşmaya basladım sabah 2 klomtre kostum koşu bandı aldım bı yandan dyet yapmasamda hepten koy vermıyeyım dye
ne kadar oturursam okadar otracagım var galıba o yuzden hareketlenmek lazım
bu arada ne var ne yok kımler mezun oldu herkez ıyımı :26:

Gunaydin kizlar
Spor yapanlara imrendim valla iki gundur yapamiyorum.ama bugun kesin yapamam lazim yoksa terkedecek azmim beni.dun aksama Okuz modunda gecirerek Sabah Ettim.ama bugun dengelerim insallah.ramazandan once duzene firmem lazim.esim cok kiziyor Prüf tutmama ama bakalim dr.umla konusup deneyecegim.
Toprak yarista Ben varmiydim kaymakli kadayifim.haaaa bu arada dun tatli yemedim ya hala bilincaltim temizlenmemis.
Yeni Gelen tombul kelebekler yarin herkez tam gaz Burda Merak etmeyin.
Gorusuruz Gun icinde yine...........

meraba kızlar kandiliniz mübarek olsun. hayırlara vesile olur inşl.

dünkü menüm:
sabah: 9lu çay+ sucuklu omlet+ domates+ çay+1 dl ekmek
ara: 1 kayısı
öğlen: patates salata+ çay
ara: kahve + 1 kurabiye
akşam: fırında tavuk+salata+1dl. ekmek
ara: yarım dilim bisküvili pasta+ çay

sabah 1.5 km koşu+ 10 dk eğzersiz

bugün bende senin gibiyim canım bacaklarım ağrıyo..menü güzel olmuş.
hoş geldin canım dikkat et alma kilo korumak önemli biliyosun.
bende tekrar kabul ediyorum :))

seninde kandilin mübarek olsun.bisküvili pasta cısss şekeri hayatından çıkarman gerek.

bu saat oldu kahvaltıdan yenı kalkıldı bu adamın evde olması bana yaramıyor duzenımı bozuyor.neyse 1 saat ıcınde dagınıklıgı toplayıp platesımı yapacam.sankı bıraz ıncelmısım gıbı.kendıme ceza verıyorum spor yapmadan topıge gelmıyecegım.

olsun sağlığın önemli şimdi ama diyet yapmasan da dengeli bslenip spor yaparsan yine zayıflarsın aus ile pegasus mezun oldu canım
eftelya, baby ve pokemon ayrıldı biz iyiyiz fıstık uğradığında yine sohbet ederiz

prüf tutmak ne yavru hiç duymadım ben ramazanda oruçlu olanların dengesi biraz şaşacak ama o zamana kadar sıkı tutarsak işi kilo almadan bile atlatılsa iyidir. yarışta varsın tabi tatlım:) ben de ev işlerini bitirebilirsem akşama spor da yapıcam

canım akşam yemeği hariç olmamııııışşşşşşşşş sucuklu yumurta kıırrrkkkkkkk yılda bir tadımlık, patates salatası öğün için uygun değil, hadi kurabiyeyi de hafta sonu diyelim bisküvili pasta şimdi sana normal sporunun haricinde :44::44: hadi insaflı olayım yenisin 300 kalori artı spor cezası hadi kolay geleeeeee

ohhhhh bu saate kadar otur bundan sonra akşam oldu zaten kız, hadi kalk kalk toparlan bakalım sevgulun geldi diye serime hemen

neyse kızlar ben de işlerimin başına toplıycam diye daha çok dağıttım evi akşama çıkabilirsem iyidir

Canimin ici sporunu kiskandigim kadin toprakcim
Prüf diye yanlis yazmisim Prof. Yazacaktim benim surekli kullanmak zorunda oldugum ilaclarim ver iki yildir.o nedenle yazdim
Ne sevgilisi Canim ya Ben erken kalktim mutfakta islerimi hallettim.esimin cantasini yerlestirdim.kirlisini yikadam. Bizde evin dagilmasi ISIN hiziyla oluyor.
Tam olmasada 40 dakika plates yaptim.en azindan Bacak ve gobusu yaptim.son 20 dakikada elif hanim uyandi.ama babamiz Gelsen uyumadan bir plates daha yapacam dun yapmadimin yerine.
Burda sporunu yapanlari okuyunca insan hevese geliyor.

sabah 50 zıplama ılık su
2 tane minik maydanozlu pohaçalardan
çeyrek simit,domates salatalık
2 dilim peynir, domates soslu kabak kızartması 4 kaşık kadar
1 haşlanmış yumurta şekersiz çay
bunları birden yemedim tabi brunç olduğu için sabah ara öğlen gibi oldu

akşamüstü mevlütte 4 kaşık kadar pilav
4 kaşık tavuk ayran.

1 küçük tulumba(buna ceza vermelisin kaptancım)inanmıyorum yaaa şimdi yazarken kalorisine baktım iki sitede 92 kalori yazıyo az gibi geldi bana doğru olamaz.ceza 92 olmasın 200 felan olsun

akşam düğünde 2 küçük kurabiye yidim

su 2 lt.
spor düğünde oynama 30 +30 dk.yürüyüş ve 1 st.yürüyüş.

anladım canım burdayım zaten ama sadece dıyet yapmadan burdayım olabılınıosa pokemon ayrıldgında burdaydımda eftelyayla baby nıye ayrıldı saglık sorunumu canım ?
ausla pegasusumuda kocaman alkıs

selam kızlar valla sabahtan beri totom yeni yer gördü off çok yoruldum.
birazdan mezdeke de yapmayı düşünüyorum aslında hiç halim kalmadı ama bu kadar efor sarfetmişken onu da yapsam süper olurdu.
birde kandil bu gece umarım uyuya kalmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…