ayyy baharım ağzın bal yisin inşallah hergün 500 gr gitse keşkeeeKayisinin tatli olani gonca abla kayisi gibi yani :) normaldeki sekerpare tatlisini sevmem ben :)
Anaaam bi gunde nasil fark etmis gonca abla cumaya kadar hergun 500 gram giderse abbaaaw :):):) muhtesem olucak
Yandan yandan oh oh :):) benimde pestilim cikti ev tasimak ne zormus helede teyzeminki bide hic biseyi hazirlamamis bugun cok yoruldum yahu :):)
Aaayyyy canim benim benide dusunurmus cokk sagol
Canim ben zaten erkek arkadasimi zorlasam ne olucakki onun ne kadar uzuldugunu biliyorum tarsusda mersinde adanada basvurmadigi fabrika kalmadi hic biri almadi askerligi yapmadi die
bununda bilgisayar bilgisi iyi buda bilgisayar firmasina girdi oda sigorta yapmiyo uc kurus para veriyo belki atamalar olurmu dedik ondada yine gidaci almiyolar duz memurluk yazicak insalaah olurda huzura kavusuruz canim yaa ben sorun etmiyorum isi ben onunla kuru ekmek bile yerim biz 4 senedir cikiyoruz hem iyi hem kotu gunlerimiz oldu simdiki sikintilar bizi hic zorlamiyo ama annemler isi yok die bana yukleniyo bende arada kaldim bunalima girdim psikoloji sifir umutla atamalari bekliyoruz egerki atanamazsa ne olucak hic bilmiyoruz yaaole isde canim bende sorun bi tane ama bin tane soruna bedel su issizlik bende calisiyodum bi ay oldu cikali yeni is aricam uuufff
hoşgeldin canım benim sen bir ara ayarla kendini de liste yazmaya ve bizimle olmaya başla biran önce, seni çok seviyoduk ya bak gidince gözümüz değdi kilo almaya başaladınGünaydınlar 4. takımıın güzelleri
Takımı o kadar özledim ki şiddetle kilo almaya başladım
Yeni arkadaşlar gelmiş , her biri hoş gelmiş . Ben 2-3 hafta önce 4. takımdan mezun olan aus , arada girip yazıyorum , kim bu kadın demeyin
Takım ruhu çok kıymetli arkadaşlar .
Mezun olduğum hafta bunu çok idrak edemedim ama sonrasında kontrolsüz yemeler başlayınca bu takımın hiç de öenmsenmeyecek kadar hayatımı ve kilo vermemi etkilediğini anladım .
Hazır sizler hala buradayken kıymetini bilin , hedef kilolarınızı yüksek tutun ve verebildiğiniz kadar burada , beraberken verin .Mümkün olduğu kadar takımda çok paylaşım yapmaya gayret edin , arkadaşlığınızı ilerletin .İnanın her biri , her samimi kurulan arkadaşlık , yapacağınız en ufak bir kaçamağı bile engelleyebiliyor.
Hepinizi öptüm , gelirim yine .
İnsülin direnci nasıl çözülür?
Genetik mirasında insülin direnci yazanlar, kolay şişmanlar. İşin kötüsü, bu şanssız insanların kiloları arttıkça insülin direnci daha da derinleşir.
Bu da daha fazla kilo almak anlamına gelir. Yani tam bir kısırdöngü söz konusudur. Allah bu insanlara kolaylık ve sabır versin!
ınsülin direnci problemini çözmenin en etkili yolu, kilo vermektir. Bizim tecrübelerimize göre yüzde 5lik bir kilo kaybı bile direnci kırmaya yetiyor, yüzde 10un üzerindeki kilo kayıpları sorunu neredeyse çözüyor. Kilo vermek kan şekerini kontrolünü dengeliyor, kan basıncını düşürüyor, trigliseridi normal değerlere getiriyor. Bir süre sonra iyi kolesterol HDLde yükselmeye de yol açıyor.
Kısacası insülin direnci genetik mirasta yazılı kalıcı bir kodlanma hatası, genetik bir eğilim durumudur. Bu nedenle asla tamamen yok edilemez, sorun kökünden çözülemez ama pek çok genetik sorun gibi o da yönetilebilen, kontrol altına alınabilen bir problemdir.
NE YAPMALI?
İnsülin direncinin nasıl kontrol altında tutulacağı sorusunun yanıtına gelince... Bu, bilgili bir hasta ile uzman bir sağlık ekibinin birlikte çalışarak başarabileceği bir iştir. ınsülin direncini normale getirmek, sadece ilaç yutmak veya yalnızca diyet yapmakla mümkün olmaz. Bu iki önlem birlikte uygulansa bile arzu edilen sonuç her zaman alınamaz. Çünkü bu iş, egzersiz olmadan asla başarılamaz...
Sorunun çözümü, kilo vermekten geçiyor. Mevcut kilonun yüzde 10unun kaybı, yukarıda da belirttiğimiz gibi orta ve uzun vadede mükemmel yararlar sağlıyor ama ne var ki insülin direncini yönetmeyi öğrenmeden kilo vermek oldukça zor, hatta imkânsız!
Bir miktar kilo verilse de bir süre sonra fazlasıyla geri alınıyor. Bunun için mutlaka medikal bir kilo programı şart. Çoğu hastada diyet+egzersiz+ilaç üçlüsü olmadan başarılı olmak mümkün değil.
Egzersiz Uzmanı Özcan KIZILTAŞ
Egzersiz: Power walking
İnsülin direncinin azaltılmasında en etkili egzersiz hangisi sorusunun yanıtını vermek pek kolay değil.
Gözlemlerimiz, yürüyüşün en önemli direnç kırıcı egzersiz olduğu yönündedir. Biz özellikle power walking diye tanımlanan ve orta yaşlı biri için dakikada 100-120 adım atmayı temel koşul kabul eden tempolu ve sıkı yürüyüşlerin etkili olduğunu düşünüyoruz.
Adım sayısı zaman içinde dakikada 140-150ye kadar çıkarılabilir. Yürüyüş süresince elde yarım-bir kiloluk ağırlık taşınması, vücudun üst bölümündeki adaleleri de kullanıma sokacağından egzersiz etkinliğini artırır.
Egzersiz çalışmalarını düzenli olarak haftada üç kez yapmak ve mümkün olduğu kadar kalp hızını dakikada 100ün üzerine çıkarmak (mümkünse 120ye yaklaştırmak), etkili bir sonuç almayı kolaylaştırır.
Yürüyüş dışında yüzme, bisiklet çevirme, merdiven inip çıkma da etkili egzersizlerdir. Önemli olan nokta da egzersiz programına başlamadan önce mutlaka bir doktor kontrolünden geçmektir.
Dr. Evren ALTINEL
En etkili ilaç: Metformin
İnsülin direncini azaltmak için bazı reçeteli ilaçlardan da faydalanabiliyoruz. En çok kullanılan ilaç metformindir. Metformin, dokularda insülinin etkinliğini artırıyor. Dolayısıyla şekerin kullanımı da artıyor.
Bununla birlikte metforminin, bazı yan etkileri olabileceğinden mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor.
ınsülin direncine bağlı kilolarından kurtulurken metformin içeren ilaçlardan yarar görenler (glukofaj, glufor, glokofen, diaformin gibi ürünler), birbirlerine bu ilaçları tavsiye ediyorlar. Ancak bu son derece yanlış bir tutum. Çünkü bu ilaçlar kanda lâktaz seviyelerini artırabilir, laktikasidoz gibi tehlikeli tablolara yol açabilir.
Ayrıca hamilelerin kullanmaması gerekir. Karaciğer, böbrek yetmezliği olanlarda da kullanmamak lazımdır.
ınsülin direncini azaltan ilaçlar arasında tiazolidindionlar da var. Bu grupta yer alan ilaçlar (pioglitazon, rosiglitazon, troglitazon) dokuların insüline duyarlılığını artırdıklarından insülin rezistansını kırmak için kullanılırlar. Bu ilaçların da mutlaka doktor tarafından önerilmesi halinde kullanılması lazımdır.
Aynı amaçla alfa-glukosidas baskılayıcılardan ve benfotiyaminden de yararlanmak mümkündür. Unutmayın, bu ilaçlardan hangilerinin ne dozlarda, ne süre ile ve ne sıklıkta kullanılacağına yalnızca doktorlar karar vermelidir.
Dyt. Nilüfer BAYRAM
En etkili beslenme tarzı: GI Diyeti
İnsülin direnciniz varsa, beslenme planınızda da bazı değişiklikler yapmak zorundasınız. Her şeyden önce şeker, un ve nişastalı besinleri azaltmanız, aç kalmamanız, öğün atlamamanız, sık yemeniz gerekiyor.
Özellikle sofra şekerinden, şekerle hazırlanmış tatlılardan, fruktoz şurubu içeren meşrubatlardan, un, yağ, şeker ile üretilmiş paketlenmiş ürünlerden (bisküvi, browni, kek, cips, pasta, kurabiye, gofret) kesinlikle uzak durmalısınız.
Aynı önlemleri, kilo alma eğilimi gördüğünüz çocuklarınız için de sıkı bir şekilde uygulayın. Ayrıca şekeri bol meyvelerden (üzüm, incir, karpuz, muz) uzak durun. Çaya ve diğer içeceklere şeker eklerken iyi düşünün.
Bunlar GI (Glisemik Indeks) diyetinin ana hatlarıdır. Ayrıca glisemik yükü düşük olan yiyeceklerle beslenmeyi alışkanlık haline getirin. Glisemik yükü az olan besinler konusunda diyetisyeniniz sizi bilgilendirecektir. Bu konuda bilgi almak isteyenler, Yaşasın Hayat diyetisyenlerinden e-mail veya telefonla bilgi alabilirler.
ben şimdik diyet yapmıorum henuz bayagada kılo aldım gbı kansızlıgım cıleden ckardı benı demır eksıklıgınden saclarım ble dokuluo o hal aldım yaniiama mutsuzluktan sanırsam hepınızıde özledim
baharcım toprakcım heralde pegasusta mezun olmusturzeynep abla sen ne alemdesın
göremedım ama su en son yazıları okjudum kendını üzme baharıskomsenı cok sevıorum ben ınternet bı ara yoktu o yuzen yazmadım yanı un unutmadım szı
Aaayyyy canim benim benide dusunurmus cokk sagol
Canim ben zaten erkek arkadasimi zorlasam ne olucakki onun ne kadar uzuldugunu biliyorum tarsusda mersinde adanada basvurmadigi fabrika kalmadi hic biri almadi askerligi yapmadi die
bununda bilgisayar bilgisi iyi buda bilgisayar firmasina girdi oda sigorta yapmiyo uc kurus para veriyo belki atamalar olurmu dedik ondada yine gidaci almiyolar duz memurluk yazicak insalaah olurda huzura kavusuruz canim yaa ben sorun etmiyorum isi ben onunla kuru ekmek bile yerim biz 4 senedir cikiyoruz hem iyi hem kotu gunlerimiz oldu simdiki sikintilar bizi hic zorlamiyo ama annemler isi yok die bana yukleniyo bende arada kaldim bunalima girdim psikoloji sifir umutla atamalari bekliyoruz egerki atanamazsa ne olucak hic bilmiyoruz yaaole isde canim bende sorun bi tane ama bin tane soruna bedel su issizlik bende calisiyodum bi ay oldu cikali yeni is aricam uuufff
bugun kımseler gelmedıkı.neyse benım yıne kus yemı gıbı bır menum oldu ama bu bırazda kosusturmadan oldu.esım ısınde ıstedıgı anlasmayı yapms bugunde ıslatmaya ocakbasına gıdıyoruz.sanırım gec saatte olsa cepten gırer bır goz atarım.hafta sonları hepmı boyleyız yoksa bu gune has bır durum bu.
zeyno banlı dıyorsunuz ama hatun begen tusunu kullanıyor.neyse zeynepcım banlanmamaya dıkkat et bu haftadan ıtıbaran motıvasyonumuzu tavan yaptıracagız.sen bur da ıstedıgını yaz kımse kıb tusuna basmaz canım.
hepınız opuldunuz.toprakcım ınsallah gune cok zınde basladın sporla umarım bozmazsın.
hafta sonu kimse yok akşam görüşürüz artık ben birazdan çıkıcam arkadaşımn düğünü var bol bol oynıycammm
şekerpareyi görünceDunki menum
Kahvalti :
1 tabe haslanmis yumurta , maydonoz , nane yi karistirdim salata yaptim
Bi dilim ekmek
6 tane cok kucuk yesil zeytin
Bi bardak cay
Domates salatalik
Ara 3 sekerpare
Oglen 3 top cig kofte kucucuk yufka bol yesillik
Ara yine sekerpare yemistim galiba :) 3 tane
Aksam iki tane ispanakli ucgen boregi ama kucukdu kucuk lahmacunlar kadar
Iki bardak cay
Ara avuc ici kadar kavrulmamis kabuklu fistik 5 tane felandi
Su 3 litre
Spor 2 saat yuruyus 10 dakka twist
Merhaba arkadaşlar bende yeniyim. 70 kiloyum :18:
Pazartesi için diyete başlama kararı almıştım,grup motivasyonu çok işime yarayacak.
Mütemadiyen buralardayım,umarım grubumuz sohbet seviyordur. :)
dunku menumu yazmadım tatlıslarım cunku gun boyu bır kepeklı tost
3 kayısı ve bır elma yedım.gecede havaalnında bır sandvıc aldım ama heyacandan heralde hepsını yemedım.bu nedenle ornek bır menum yoktu ama tartıdakı sevıncımın hattrına plates yaptım
hoscakalın cıktım kızlar uyandı
Bende dun yediklerimi sayayim
Sabah kalkinca 1.subardagi ilik su
Kahvalti: 1 dilim tam bugday ekmegi
1 adet domates 1 salatalik 3 siyah 2 yesil.zeytin haslanmis.yumurta(tok tutuyor)
Ara ogun: nektarili.yogurt
Oglen.yemegi: 1/2 kase corba cok.az sakatat 1 incecik..dilim tambugday ekmegi yogurt
Ara ogun 10.adet kiraz yarim kase yogurt
Aksam 4 ymek kasigi pilav 2 kofte kadar.but yarim kase corba yogurt
Ara ogun : bundan cok.cok.utaniyrm.ama napiyim zaafimmm300 grma yakin.dondurma
Suan.bel fitigindan dolayi yatyrum en.az5.gun surer spor yapamiyrm yattgim yerden karnimi icime cekip.brakiyrm. yogurdun yaglari yaktigini duydum.her firsatta yemeye calisiyrm.mutlaka.sizde yiyin.cok.tatli.istersem yogurda 1 tatli kasigi seker ilave edyrm yada recel. Yorumlarinizi bklyrm.sizce eksiltmem.gerekir mi
güzel canım sporda iyi bravoyazayım çıkıcam hemen geçmişe akşam bakarım.
sabah zıplama su
çeyrek simit 1 kk peynir 2 ceviz şekersiz çay
ara beyaz leblebi
öğlen 1 kaşık yeşil fasulye(kılçıktan fazla yiyemedim)
2 kepçe çorma 2 kaşık kuşbaşı et 1 dilim ekmek
ara 2 kaşık k fleks süt
akşam 1 dilim ekmek kıymalı yumurta 3-4 kaşık kadar
ara 10-12 kiraz
su 2 lt.
spor 1 st. yürüyüş+ 25 dk yürüyüş
Ziplama isini sevdim Bende aklima gldikce yapacam ins:)
gunaydın sekerlerım
hasom geldı 3 tu eve geldımızde ben salak saat farkını hesaplamamısım kac saat havaalanında kaldım hatırlamıyorum ama olsun be yawwwwwww nefret geldı bu trafıkten bır ara koye yerlesıp araslı tasımada essek sahıbı olmayı hayal ettım.dunden berı yorum yapamadım kusura bakmayın lutfen tombul kelebeklerım
topragım
sekerım aman aman ıstenınce sabah trambolınde hoplanırmıs .sporda yapılırmıs degılmı.kuzum kırdın seytanın bacanı senın adına nasıl sevındım anlatamam.spor nankordur canım ya baslamak ıstersın kolay baslayamazsın sakın bırakma.zamanı onemlı degıl ısının cok oldunda bıle 20 dakıkanı ayırkı aranızdakı bag kopmasın.cumaya benı sevındır lutfen.
zeynep hanım
tebrıkler
baharım
mınık kelebegım sıkma canını aranızdakı gercek bır sevgı askasa ve o adam senın kaderınse bagdatta olsa kavusursunuz.sakın olumsuz dusunme vardır bır hayır.bak bakalım sevgısı bu uzaklıgı katedeıp sana gelecekmı her an.hem dıp dıbe ılıskı bır donem sonra laskalasıyor.lutfen olumlu tarafından dusun ve kesınlıkle ona hıssettırme bu erkek mılletının totısını havaya kaldırmaya gelmez.
goncacım
umarım guzel bır hafta sonu gecırırsın tatlım.nobetteysen kolaylıklar versın rabbım.
cımcıme
canım hafta sonu cozutup pazartesı karsıma cıkma sakın.saglam bır haftaya basladıgımızı unutmayın.hafta sonu yapılan cozutmaları anca hafta ıcı noturluyoruz ama bu bızı mutlu etmıyor.hazıran sonuna yaklasıyoruz yaz bıtıyor ne zaman kılolar gıdecek.zaman aleyhımıze............
pegasusum
pasta kralıcem takıpteyım canım.dun sana yapılan yoruma cok kızdım.ısık rengı degıstırırmı dıye.bazen sırf yorum yapmak ıcın topık gezıyor bu hatunlar yawwwwww.ama 3 cocuk anası ben pastana hayranımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmkendıne ıyı bak sekerım.yakında koruma topıgındeyız son 4 kılo.
adını unuttum varsa kusura bakmayın.yıne gelırım ınsallah.
Ben cok bilmiyorum da canm.banlanmak ne demek ne yapinca banlaniliyor
hoşgeldin canım, hep beraber zayıflıycazzzzKizlaaaarr meraba ben araniza yeni katldim.boy 1.65 kilom 96.5 (yarn.regli.olacam ins yarm kilo sismisim) esimle tnstgmda 70 kg dim gelsin pizzalar gtsin iskenderler kolalar tatlilar evlenncede kocavigima borek yapiyim kek ypiym pasta yapyim kurabiyeler kitr kitr hoooppp bi bktm anaammmmm kilo alms basini gtms tek basn.dyette olmuyo tabi benm yarsmam lazm bu grubu gornce cok.svndm. benide araniza aldgnz.icin.cok tsk.ederm. ins istedgm kloya ulasrmmm :)
kolay gelsinnnnnnnnnn tatlişşşşşşşşşşşşşşKizlar gecen teyzemin evini temizlemistik simdide tasinicak ona yardima gidicez yarin sabah aksama geliriz aksama gorusmek uzere kendinize iyi bakin iyi geceler optum
iyi gidiyosun soydaşım iki gün yumurta fazla olmuş galiba biraz:)sabah 50 zıplama ılık su
1 kase k fleks 1 bardak süt
ara 1 avuç beyaz leblebi
öğlen kabak yemeği 4 kaşık salata yağsız
2 dilim ekmek
ara 4 erik
akşam kahvaltı yaptık yemek yapasım yoktu
1 yumurtalı omlet 1 kk peynir çeyrek simit domates salatalık
ara süt
su 2 lt.
spor 1 saatten fazla yürüyüş
o moralini düzelt biran mnce vardır herşeyde bir hayır fıstıkım benimMoralim cok bozuk yaaatama tercihleri aciklandi moralim cok kotu
Odul alsaydikda kullanacak tadim yokama cok sevindim birinci oldugumuza herkezi tebrik ederimm
Bunu onceden yapiyoduk canim biz ben bu hafta ikili yarismak istemiyorum takim icinde kacinci olucam bakalim ona bakcam
ikili yarış da güzel oluyor denedik biz bir ara, bu hafta komple yarıştayız sonra yine ikilileri yaparızKizlar bugun cok yogundun gunum yollarda gecti simdi esimi bekliyorum Eve Gidene Kadar gece yarisi olur.birincilik gelmis bu tembellikle birinci olan takim azicik gayret etse neler cikarir.yarin Sabah ugrarim insallah.
Kizlar bu yaris icin ikili Grup yapalim ne dersiniz.herkez kendine Onu diyet Moduna sokacak bir es secsin lütten.kacamaksiz bol hareketli bir hafta ve herkesi Memnun edecek tartida goruselim.varmisiniz......varmi diyen esini secsin ve yaris baslasin.........
bugün bende senin gibiyim canım bacaklarım ağrıyo..menü güzel olmuş.günaydıııııııııııııııınnnnnnnnnnnn
çok yorgun bir pazara uyandım kızlar, şöyle bir geçmişi okudum ama cevapları sonra yazıcam kuzucuklar uyanmak üzere:)
yeni gelen arkadaşlar hogeldiniz hapiniz, çok güzel kilolar verip çıtır olucaz hep birlikte
dün sabah çıktım gece geldim neredeyse tüm gün ayaktaydım ve yürüdüm, ayrıntıları sonra anlatırım çok maceralıydı :))
menümü de yazıyım hemencik
sabah
2 dilim tam buğday
k.kutusu beyaz peynir
2 siyah 3 yeşil zeytin
çay
son kapanışta bir lokma annemin enfes çilek reçeli
ara
yarım tost
ayran
öğlen
porsiyon köfte
ayran
akşam
2 dilim karpuz
peynir
1 dilim ekmek
hoş geldin canım dikkat et alma kilo korumak önemli biliyosun.Günaydınlar 4. takımıın güzelleri
Takımı o kadar özledim ki şiddetle kilo almaya başladım
Yeni arkadaşlar gelmiş , her biri hoş gelmiş . Ben 2-3 hafta önce 4. takımdan mezun olan aus , arada girip yazıyorum , kim bu kadın demeyin
Takım ruhu çok kıymetli arkadaşlar .
Mezun olduğum hafta bunu çok idrak edemedim ama sonrasında kontrolsüz yemeler başlayınca bu takımın hiç de öenmsenmeyecek kadar hayatımı ve kilo vermemi etkilediğini anladım .
Hazır sizler hala buradayken kıymetini bilin , hedef kilolarınızı yüksek tutun ve verebildiğiniz kadar burada , beraberken verin .Mümkün olduğu kadar takımda çok paylaşım yapmaya gayret edin , arkadaşlığınızı ilerletin .İnanın her biri , her samimi kurulan arkadaşlık , yapacağınız en ufak bir kaçamağı bile engelleyebiliyor.
Hepinizi öptüm , gelirim yine .
bende tekrar kabul ediyorum :))kızlar bugün ev hamnımı modundayım 3 kat kapıları süpürdüm yıkadım şimdi eve girişicem, mola vermişken uğradım.
öncelikle yeni gelen arkadaşlar için takım kurallarını kopyalıyorum kabul edenler onay mesajlarını yazsın lütfen kızlar
önümüzdeki günlerde bol bol tanışıp kaynaşacağız
4.TAKIM KURALLARI:
1.Günde en az 5 mesaj yazma zorunlulugu vardir, bu en asgari rakamdir. Haftada 5X7= 35 mesaj altında kalan üyelere ceza uygulanacaktır.
Katılım konusunda kabul edilir mazereti olmadan kuralı aksatan üyeler 3. Uyarıdan sonra diskalifiye edilecektir.
2.Her gün sabah bir önceki gün ne yedik,ne ictik,hangi sporu kac dakika yaptik yazmak mecburidir.
3.Diger arkadaslarin listelerine yorum yapilacak ve kendimizce dogru ve yanlislari yazilacaktir.
4.Yapilan kaçamaklara ceza verilecektir,örnek verirsek o gün disardaydiniz ve caniniz hamburgermi istedi ,veya cok cikolata yemek istediniz ve yediniz,afiyet olsun ama bu yediklerinizin kalorisi kadar spor yapilacakatir,cezalari uygulamak mecburidir. Keyfi olarak kurala uymayan üyeler 3. uyarıdan sonra liste dışı kalacaktır.
5.Hic bir sagliksiz diyet uygulanmayacaktir (dukan,kusan,3-5-7 günde 3-5-7 kg verdiren diyetler v.b). eger bu kurali uygulamayan üye olursa 3 defa uyari alacak,3.uyaridan sonra yine devam ederse takimdan çikarilacaktir. Bu gibi bir durumla karşılaştığımızda uyarı alan kişi savunmasını yazacak ve tüm üyeler bu savunma ile ilgili fikrini beyan edecektir.
6.Eger 2 veya 3 hafta sonunda listeye alinirsaniz kendi kilonuzu kendiniz yüzde olarak hesaplayıp bildirimde bulunmalısınız,o hafta görevli olan kişi tüm bildirimleri liste haline getirerek paylaşım alanına taşıyacaktır. takim listesini sirayla her hafta 1 üye paylasim alanina tasiyacaktir,eger o hafta isiniz cikarsa yer degistirilebilir.
7.Kilo bildirimi cuma günü en gec 12 ye kadar yapilmalidir. Mazeretsiz ve bilgi vermeden 3 defa kilo bildiriminde bulunmayan üyeler diskalifiye olacaktır.
8.Her gün mutlaka spor yapmaya gayret gösterilecektir(bunu takim kurali oldugu icin degil,kendi saglimiz icin yapmaliyiz)
9. Her hafta Cuma günü 1 haftalık mesaj sayısı bildiriminde bulunmak zorunludur.
10. 4 hafta üst üste kilo vermeyen kişiler takımdan diskalifiye edilir. Ramazan hariçtir.
11. 4 etap sonunda (4 etap=4 hafta=1 ay) kontrol yapılır. Takım ortalamasını %0,30 un altına düşürenlere sarı kart gösterilir, ikinci sarı kartı alan üye 6 ay süre ile takımdan uzaklaştırılır.
meraba kızlar kandiliniz mübarek olsun. hayırlara vesile olur inşl.
dünkü menüm:
sabah: 9lu çay+ sucuklu omlet+ domates+ çay+1 dl ekmek
ara: 1 kayısı
öğlen: patates salata+ çay
ara: kahve + 1 kurabiye
akşam: fırında tavuk+salata+1dl. ekmek
ara: yarım dilim bisküvili pasta+ çay
sabah 1.5 km koşu+ 10 dk eğzersiz
olsun sağlığın önemli şimdi ama diyet yapmasan da dengeli bslenip spor yaparsan yine zayıflarsın aus ile pegasus mezun oldu canımgelirim toprakcım tabı sohpet ederım sızle:)) dyet yapmıorum ama koşmaya basladım sabah 2 klomtre kostum koşu bandı aldım bı yandan dyet yapmasamda hepten koy vermıyeyım dye
ne kadar oturursam okadar otracagım var galıba o yuzden hareketlenmek lazım
bu arada ne var ne yok kımler mezun oldu herkez ıyımı :26:
prüf tutmak ne yavru hiç duymadım benGunaydin kizlar
Spor yapanlara imrendim valla iki gundur yapamiyorum.ama bugun kesin yapamam lazim yoksa terkedecek azmim beni.dun aksama Okuz modunda gecirerek Sabah Ettim.ama bugun dengelerim insallah.ramazandan once duzene firmem lazim.esim cok kiziyor Prüf tutmama ama bakalim dr.umla konusup deneyecegim.
Toprak yarista Ben varmiydim kaymakli kadayifim.haaaa bu arada dun tatli yemedim ya hala bilincaltim temizlenmemis.
Yeni Gelen tombul kelebekler yarin herkez tam gaz Burda Merak etmeyin.
Gorusuruz Gun icinde yine...........
meraba kızlar kandiliniz mübarek olsun. hayırlara vesile olur inşl.
dünkü menüm:
sabah: 9lu çay+ sucuklu omlet+ domates+ çay+1 dl ekmek
ara: 1 kayısı
öğlen: patates salata+ çay
ara: kahve + 1 kurabiye
akşam: fırında tavuk+salata+1dl. ekmek
ara: yarım dilim bisküvili pasta+ çay
sabah 1.5 km koşu+ 10 dk eğzersiz
ohhhhh bu saate kadar otur bundan sonra akşam oldu zaten kız, hadi kalk kalk toparlan bakalımbu saat oldu kahvaltıdan yenı kalkıldı bu adamın evde olması bana yaramıyor duzenımı bozuyor.neyse 1 saat ıcınde dagınıklıgı toplayıp platesımı yapacam.sankı bıraz ıncelmısım gıbı.kendıme ceza verıyorum spor yapmadan topıge gelmıyecegım.
olsun sağlığın önemli şimdi ama diyet yapmasan da dengeli bslenip spor yaparsan yine zayıflarsın aus ile pegasus mezun oldu canım
eftelya, baby ve pokemon ayrıldıbiz iyiyiz fıstık uğradığında yine sohbet ederiz
prüf tutmak ne yavru hiç duymadım benramazanda oruçlu olanların dengesi biraz şaşacak ama o zamana kadar sıkı tutarsak işi kilo almadan bile atlatılsa iyidir. yarışta varsın tabi tatlım:) ben de ev işlerini bitirebilirsem akşama spor da yapıcam
canım akşam yemeği hariç olmamııııışşşşşşşşşsucuklu yumurta kıırrrkkkkkkk yılda bir tadımlık, patates salatası öğün için uygun değil, hadi kurabiyeyi de hafta sonu diyelim bisküvili pasta şimdi sana normal sporunun haricinde :44::44: hadi insaflı olayım yenisin 300 kalori artı spor cezası hadi kolay geleeeeee
ohhhhh bu saate kadar otur bundan sonra akşam oldu zaten kız, hadi kalk kalk toparlan bakalımsevgulun geldi diye serime hemen
neyse kızlar ben de işlerimin başına toplıycam diye daha çok dağıttım evi akşama çıkabilirsem iyidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?