selam kızlar valla sabahtan beri totom yeni yer gördü off çok yoruldum.
birazdan mezdeke de yapmayı düşünüyorum aslında hiç halim kalmadı ama bu kadar efor sarfetmişken onu da yapsam süper olurdu.
birde kandil bu gece umarım uyuya kalmam
Gunaydin tombis bebiklerim
Hafta sonum fena gecmedi taaaa ki gece benim Pis bogaz esimin Gecenin 2 sinde profiterolle kanima girene dek. Ama bugun eckige duzene girecem ins.hafta sonu pek bir yogundunuz haydin gelin.gezip tozdugunuz sizin olsun yediniz ictinizi anlatin.
hem gece hem profiterol yandıııınnnnnnnn sennnnn ne kadar yedin bakıyım cezanı ona göre kesiyim
hoşgeldin canım benim sen bir ara ayarla kendini de liste yazmaya ve bizimle olmaya başla biran önce, seni çok seviyoduk ya bak gidince gözümüz değdi kilo almaya başaladın
Doğru söylüyorsun toprakscımmm , ben liste yazmaya başlasam iyi olacak .
Ne bulsam götürür vaziyetteyim
Eeee sen nasılsın ?
Tabakta 4 tane vardi Ben 6 tane yedim.acimasiz bir ceza olsun.kiy bana
canikom arada sen de kaçırmışsın sanadaaaaaaaaaaa :44:cumartesi öğlen için vereyim bir de hep pilav yemişsingünaydın herkese hemen 3 günlük menümü yazıp işlerimi halledip sonrada geçmişe bakacağım.
21.06.2013 cuma:
sabaha:
1 adet haşlanmış yumurta,
1 domates,
1 salatalık,
1 dilim kepek ekmek,
ara:
1 adet minik elma,
öğle:
yeni bir meyveli müsli bimde satılıyor 3 kaşık kadar 3-4 kaşık yoğurtla ama bunu yoğurtla pek beğenmedim ya sade yada sütle olur..
ara:
1 erik,
akşam:
4 kaşık domatesli pirinç pilavı,
2 bardak ayran,
su:3 lt
spor:30 dak yürüyüş,
250 twist,
22.06.2013 c.tesi
sabah:
1 haşlanmış yumurta,
1 domates,
1 salatalık,
2 dilim ekmek,
1 adet kızarmış biber,
ara:
2 erik,
öğle:eltime gittim bunları almıştı mecburen yedim..:26:
1 poğaça,
yarım simit,
2 bardak çay,
ara:yok
akşam:
3 kaşık p.pilavı,
4 kaşık çoban salata,
su:
2 lt.
spor:
30 dak.eliptik bisiklet,
250 twist,
23.06.2013 pazar:
sabah:
1 k.k peynir,
1 domates,
1 salatalık,
1 dilim ekmek,
ara yok,
öğle:
3 kaşık makarna öyle ayak üstü yedim..
ara:
2 erik,
akşam:
3 kaşık melemen 2 dilim ekmek
ara:
1 adet piskrem büskivi
su:3lt den fazla,
spor yapamadım çünkü bugün hiç oturmadım evde halıflexleri kaldırdım geçen hafta ev yarım kalmıştı bu hafta bütün evi yıladım halı yıkadım,balkon yıkadım çamaşır yıka as topla öldüm artık spor malesefki olmadı..
ben de iyiyim canım bildiğin dışında bişey yok :) biraz yoğun olacağım bugünden sonra işyerindeki arkadaşım ayrıldı ben eşimle tek kaldımeşimde genelde dışarıda bakanlıkta oluyo bütün işler bana kaldı.
sen de gel zaten forumdasın topik topik gezmedesin buraya da takıl canım
ahhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhh yaktılar beni eltime gitmiştim yeni taşınmıştı dolap boştu o yüzden evinde olanla idare ettik.akşamında ev diziyorduk pilav yapsam şuan evde birşey yok dedi.yapacak birşey yoktu kabul ettim mecburen.cuma akşamıda kyınvalidem yatı pilav bol pilavlı bir haftaydı ama kaptan yediklrim öğündü aşırı tüketmedim onların yanında eksra birşey de yeseydim ceza olurdu.canikom arada sen de kaçırmışsın sanadaaaaaaaaaaa :44:cumartesi öğlen için vereyim bir de hep pilav yemişsin400 calori de sana hediyem olsunnnnnnnnnnnnn
teşekkür ederim canım iyiyim ama çok yoğunum bu hafta ambar çıkışlarımı bitirmek zorundayım 29 da hazır olmalı.sayıştay denetimi var.fırsat bulduça gireceğim artık...Cimcime canım , seni de hazır aşağıda görmüşken selam vereyim
Nasılsın canım ?Nasıl gidiyor ?
Aaaaaaaaayyyyy ben kimleri goruyorum bebegiiiimmmm hos geldin yaa ozlemisim kiz seniben şimdik diyet yapmıorum henuz bayagada kılo aldım gbı kansızlıgım cıleden ckardı benı demır eksıklıgınden saclarım ble dokuluo o hal aldım yaniiama mutsuzluktan sanırsam hepınızıde özledim
baharcım toprakcım heralde pegasusta mezun olmusturzeynep abla sen ne alemdesın
göremedım ama su en son yazıları okjudum kendını üzme baharıskomsenı cok sevıorum ben ınternet bı ara yoktu o yuzen yazmadım yanı un unutmadım szı
İnsülin direnci nasıl çözülür?
Genetik mirasında insülin direnci yazanlar, kolay şişmanlar. İşin kötüsü, bu şanssız insanların kiloları arttıkça insülin direnci daha da derinleşir.
Bu da daha fazla kilo almak anlamına gelir. Yani tam bir kısırdöngü söz konusudur. Allah bu insanlara kolaylık ve sabır versin!
ınsülin direnci problemini çözmenin en etkili yolu, kilo vermektir. Bizim tecrübelerimize göre yüzde 5lik bir kilo kaybı bile direnci kırmaya yetiyor, yüzde 10un üzerindeki kilo kayıpları sorunu neredeyse çözüyor. Kilo vermek kan şekerini kontrolünü dengeliyor, kan basıncını düşürüyor, trigliseridi normal değerlere getiriyor. Bir süre sonra iyi kolesterol HDLde yükselmeye de yol açıyor.
Kısacası insülin direnci genetik mirasta yazılı kalıcı bir kodlanma hatası, genetik bir eğilim durumudur. Bu nedenle asla tamamen yok edilemez, sorun kökünden çözülemez ama pek çok genetik sorun gibi o da yönetilebilen, kontrol altına alınabilen bir problemdir.
NE YAPMALI?
İnsülin direncinin nasıl kontrol altında tutulacağı sorusunun yanıtına gelince... Bu, bilgili bir hasta ile uzman bir sağlık ekibinin birlikte çalışarak başarabileceği bir iştir. ınsülin direncini normale getirmek, sadece ilaç yutmak veya yalnızca diyet yapmakla mümkün olmaz. Bu iki önlem birlikte uygulansa bile arzu edilen sonuç her zaman alınamaz. Çünkü bu iş, egzersiz olmadan asla başarılamaz...
Sorunun çözümü, kilo vermekten geçiyor. Mevcut kilonun yüzde 10unun kaybı, yukarıda da belirttiğimiz gibi orta ve uzun vadede mükemmel yararlar sağlıyor ama ne var ki insülin direncini yönetmeyi öğrenmeden kilo vermek oldukça zor, hatta imkânsız!
Bir miktar kilo verilse de bir süre sonra fazlasıyla geri alınıyor. Bunun için mutlaka medikal bir kilo programı şart. Çoğu hastada diyet+egzersiz+ilaç üçlüsü olmadan başarılı olmak mümkün değil.
Egzersiz Uzmanı Özcan KIZILTAŞ
Egzersiz: Power walking
İnsülin direncinin azaltılmasında en etkili egzersiz hangisi sorusunun yanıtını vermek pek kolay değil.
Gözlemlerimiz, yürüyüşün en önemli direnç kırıcı egzersiz olduğu yönündedir. Biz özellikle power walking diye tanımlanan ve orta yaşlı biri için dakikada 100-120 adım atmayı temel koşul kabul eden tempolu ve sıkı yürüyüşlerin etkili olduğunu düşünüyoruz.
Adım sayısı zaman içinde dakikada 140-150ye kadar çıkarılabilir. Yürüyüş süresince elde yarım-bir kiloluk ağırlık taşınması, vücudun üst bölümündeki adaleleri de kullanıma sokacağından egzersiz etkinliğini artırır.
Egzersiz çalışmalarını düzenli olarak haftada üç kez yapmak ve mümkün olduğu kadar kalp hızını dakikada 100ün üzerine çıkarmak (mümkünse 120ye yaklaştırmak), etkili bir sonuç almayı kolaylaştırır.
Yürüyüş dışında yüzme, bisiklet çevirme, merdiven inip çıkma da etkili egzersizlerdir. Önemli olan nokta da egzersiz programına başlamadan önce mutlaka bir doktor kontrolünden geçmektir.
Dr. Evren ALTINEL
En etkili ilaç: Metformin
İnsülin direncini azaltmak için bazı reçeteli ilaçlardan da faydalanabiliyoruz. En çok kullanılan ilaç metformindir. Metformin, dokularda insülinin etkinliğini artırıyor. Dolayısıyla şekerin kullanımı da artıyor.
Bununla birlikte metforminin, bazı yan etkileri olabileceğinden mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor.
ınsülin direncine bağlı kilolarından kurtulurken metformin içeren ilaçlardan yarar görenler (glukofaj, glufor, glokofen, diaformin gibi ürünler), birbirlerine bu ilaçları tavsiye ediyorlar. Ancak bu son derece yanlış bir tutum. Çünkü bu ilaçlar kanda lâktaz seviyelerini artırabilir, laktikasidoz gibi tehlikeli tablolara yol açabilir.
Ayrıca hamilelerin kullanmaması gerekir. Karaciğer, böbrek yetmezliği olanlarda da kullanmamak lazımdır.
ınsülin direncini azaltan ilaçlar arasında tiazolidindionlar da var. Bu grupta yer alan ilaçlar (pioglitazon, rosiglitazon, troglitazon) dokuların insüline duyarlılığını artırdıklarından insülin rezistansını kırmak için kullanılırlar. Bu ilaçların da mutlaka doktor tarafından önerilmesi halinde kullanılması lazımdır.
Aynı amaçla alfa-glukosidas baskılayıcılardan ve benfotiyaminden de yararlanmak mümkündür. Unutmayın, bu ilaçlardan hangilerinin ne dozlarda, ne süre ile ve ne sıklıkta kullanılacağına yalnızca doktorlar karar vermelidir.
Dyt. Nilüfer BAYRAM
En etkili beslenme tarzı: GI Diyeti
İnsülin direnciniz varsa, beslenme planınızda da bazı değişiklikler yapmak zorundasınız. Her şeyden önce şeker, un ve nişastalı besinleri azaltmanız, aç kalmamanız, öğün atlamamanız, sık yemeniz gerekiyor.
Özellikle sofra şekerinden, şekerle hazırlanmış tatlılardan, fruktoz şurubu içeren meşrubatlardan, un, yağ, şeker ile üretilmiş paketlenmiş ürünlerden (bisküvi, browni, kek, cips, pasta, kurabiye, gofret) kesinlikle uzak durmalısınız.
Aynı önlemleri, kilo alma eğilimi gördüğünüz çocuklarınız için de sıkı bir şekilde uygulayın. Ayrıca şekeri bol meyvelerden (üzüm, incir, karpuz, muz) uzak durun. Çaya ve diğer içeceklere şeker eklerken iyi düşünün.
Bunlar GI (Glisemik Indeks) diyetinin ana hatlarıdır. Ayrıca glisemik yükü düşük olan yiyeceklerle beslenmeyi alışkanlık haline getirin. Glisemik yükü az olan besinler konusunda diyetisyeniniz sizi bilgilendirecektir. Bu konuda bilgi almak isteyenler, Yaşasın Hayat diyetisyenlerinden e-mail veya telefonla bilgi alabilirler.
Guzel bilgiler gonca abla tesekkurler :)İnsülin direncinin bulguları nelerdir?
Halsizlik
Konsantrasyon bozukluğu
Yemeklerden sonra uyku basması
Kilo alma
Sık acıkma
Depresyon
Kan şekeri ve trigliserid düzeylerinde yükseklik sağlıklı
İnsülin direnci neden olur?
Obezite ve kilo fazlalığı (VKİ > 25 kg/m2)
Hareketsiz yaşam tarzı
Glisemik indeksi yüksek gıdalarla beslenmek
Enfeksiyon (insülin karşıtı hormonlardaki artışa bağlı)
Gebelik (plasentadan kaynaklı hormonlara bağlı)
İnsülin karşıtı hormonlar (kortizon,büyüme hormonu vb)
Polikistik over sendromu (PKOS)
Genetik nedenler
Guzel canim menungünaydıııııııııııııııınnnnnnnnnnnn
çok yorgun bir pazara uyandım kızlar, şöyle bir geçmişi okudum ama cevapları sonra yazıcam kuzucuklar uyanmak üzere:)
yeni gelen arkadaşlar hogeldiniz hapiniz, çok güzel kilolar verip çıtır olucaz hep birlikte
dün sabah çıktım gece geldim neredeyse tüm gün ayaktaydım ve yürüdüm, ayrıntıları sonra anlatırım çok maceralıydı :))
menümü de yazıyım hemencik
sabah
2 dilim tam buğday
k.kutusu beyaz peynir
2 siyah 3 yeşil zeytin
çay
son kapanışta bir lokma annemin enfes çilek reçeli
ara
yarım tost
ayran
öğlen
porsiyon köfte
ayran
akşam
2 dilim karpuz
peynir
1 dilim ekmek
Yakinda geri gelicen aramiza auss :)Günaydınlar 4. takımıın güzelleri
Takımı o kadar özledim ki şiddetle kilo almaya başladım
Yeni arkadaşlar gelmiş , her biri hoş gelmiş . Ben 2-3 hafta önce 4. takımdan mezun olan aus , arada girip yazıyorum , kim bu kadın demeyin
Takım ruhu çok kıymetli arkadaşlar .
Mezun olduğum hafta bunu çok idrak edemedim ama sonrasında kontrolsüz yemeler başlayınca bu takımın hiç de öenmsenmeyecek kadar hayatımı ve kilo vermemi etkilediğini anladım .
Hazır sizler hala buradayken kıymetini bilin , hedef kilolarınızı yüksek tutun ve verebildiğiniz kadar burada , beraberken verin .Mümkün olduğu kadar takımda çok paylaşım yapmaya gayret edin , arkadaşlığınızı ilerletin .İnanın her biri , her samimi kurulan arkadaşlık , yapacağınız en ufak bir kaçamağı bile engelleyebiliyor.
Hepinizi öptüm , gelirim yine .
Iuiyiz canim iyi sayilirim ben yani biraz toparlan aramiza gel ozlettin kendinigelirim toprakcım tabı sohpet ederım sızle:)) dyet yapmıorum ama koşmaya basladım sabah 2 klomtre kostum koşu bandı aldım bı yandan dyet yapmasamda hepten koy vermıyeyım dye
ne kadar oturursam okadar otracagım var galıba o yuzden hareketlenmek lazım
bu arada ne var ne yok kımler mezun oldu herkez ıyımı :26:
Kurabi pasta olmamis fistik :) sana diyon ben kendi menumu yazmasammi :))meraba kızlar kandiliniz mübarek olsun. hayırlara vesile olur inşl.
dünkü menüm:
sabah: 9lu çay+ sucuklu omlet+ domates+ çay+1 dl ekmek
ara: 1 kayısı
öğlen: patates salata+ çay
ara: kahve + 1 kurabiye
akşam: fırında tavuk+salata+1dl. ekmek
ara: yarım dilim bisküvili pasta+ çay
sabah 1.5 km koşu+ 10 dk eğzersiz
O saatte kahvaltimiiii baya erkenmis canim :))bu saat oldu kahvaltıdan yenı kalkıldı bu adamın evde olması bana yaramıyor duzenımı bozuyor.neyse 1 saat ıcınde dagınıklıgı toplayıp platesımı yapacam.sankı bıraz ıncelmısım gıbı.kendıme ceza verıyorum spor yapmadan topıge gelmıyecegım.
Guzel spor canimCanimin ici sporunu kiskandigim kadin toprakcim
Prüf diye yanlis yazmisim Prof. Yazacaktim benim surekli kullanmak zorunda oldugum ilaclarim ver iki yildir.o nedenle yazdim
Ne sevgilisi Canim ya Ben erken kalktim mutfakta islerimi hallettim.esimin cantasini yerlestirdim.kirlisini yikadam. Bizde evin dagilmasi ISIN hiziyla oluyor.
Tam olmasada 40 dakika plates yaptim.en azindan Bacak ve gobusu yaptim.son 20 dakikada elif hanim uyandi.ama babamiz Gelsen uyumadan bir plates daha yapacam dun yapmadimin yerine.
Burda sporunu yapanlari okuyunca insan hevese geliyor.
Sebin de menu sasmis gonca abla :))sabah 50 zıplama ılık su
2 tane minik maydanozlu pohaçalardan
çeyrek simit,domates salatalık
2 dilim peynir, domates soslu kabak kızartması 4 kaşık kadar
1 haşlanmış yumurta şekersiz çay
bunları birden yemedim tabi brunç olduğu için sabah ara öğlen gibi oldu
akşamüstü mevlütte 4 kaşık kadar pilav
4 kaşık tavuk ayran.
1 küçük tulumba(buna ceza vermelisin kaptancım)inanmıyorum yaaa şimdi yazarken kalorisine baktım iki sitede 92 kalori yazıyo az gibi geldi bana doğru olamaz.ceza 92 olmasın 200 felan olsun
akşam düğünde 2 küçük kurabiye yidim
su 2 lt.
spor düğünde oynama 30 +30 dk.yürüyüş ve 1 st.yürüyüş.
Cuma cok az olmus canim diger gunlerde hep pilav olmusgünaydın herkese hemen 3 günlük menümü yazıp işlerimi halledip sonrada geçmişe bakacağım.
21.06.2013 cuma:
sabaha:
1 adet haşlanmış yumurta,
1 domates,
1 salatalık,
1 dilim kepek ekmek,
ara:
1 adet minik elma,
öğle:
yeni bir meyveli müsli bimde satılıyor 3 kaşık kadar 3-4 kaşık yoğurtla ama bunu yoğurtla pek beğenmedim ya sade yada sütle olur..
ara:
1 erik,
akşam:
4 kaşık domatesli pirinç pilavı,
2 bardak ayran,
su:3 lt
spor:30 dak yürüyüş,
250 twist,
22.06.2013 c.tesi
sabah:
1 haşlanmış yumurta,
1 domates,
1 salatalık,
2 dilim ekmek,
1 adet kızarmış biber,
ara:
2 erik,
öğle:eltime gittim bunları almıştı mecburen yedim..:26:
1 poğaça,
yarım simit,
2 bardak çay,
ara:yok
akşam:
3 kaşık p.pilavı,
4 kaşık çoban salata,
su:
2 lt.
spor:
30 dak.eliptik bisiklet,
250 twist,
23.06.2013 pazar:
sabah:
1 k.k peynir,
1 domates,
1 salatalık,
1 dilim ekmek,
ara yok,
öğle:
3 kaşık makarna öyle ayak üstü yedim..
ara:
2 erik,
akşam:
3 kaşık melemen 2 dilim ekmek
ara:
1 adet piskrem büskivi
su:3lt den fazla,
spor yapamadım çünkü bugün hiç oturmadım evde halıflexleri kaldırdım geçen hafta ev yarım kalmıştı bu hafta bütün evi yıladım halı yıkadım,balkon yıkadım çamaşır yıka as topla öldüm artık spor malesefki olmadı..
Anlatmasakkk :):)Gunaydin tombis bebiklerim
Hafta sonum fena gecmedi taaaa ki gece benim Pis bogaz esimin Gecenin 2 sinde profiterolle kanima girene dek. Ama bugun eckige duzene girecem ins.hafta sonu pek bir yogundunuz haydin gelin.gezip tozdugunuz sizin olsun yediniz ictinizi anlatin.
Guzel nenu tebrikler topraks :)günaydıııııınnnnnnn şampiyon takımın şampiyon hatunları
mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol bereketli bir hafta hepimizin olsun
dünkü menüm
sabah
1 dilim tam buğday
1 k.kutusu beyaz peynir
2 yeşil zeytin
domates
çay
ara
4 dilim karpuz ( bu koca dilim değil yanlız doğranmış dilim :)))
öğlen
yeni pişmiş taze fasulye yarım tabak( akşamın yemeğini tırtıkladım :)))
1 dilim tam buğday
yoğurt
ara
kızlar cidden unuttum deminden beri düşünüyorum ağzıma bişey atttım ama neydi kiiii:44:
akşam
taze fasulye
bir dilim tam buğday
1 yemek kaşığı pilav
yoğurt
ara
4-5 badem
su 2,5 lt
spor
yarm saat bisiklet
bol eforlu temizlik
gece mezdekeye niyetlendim ama kız bir kıyamet uyandı zor uyttum
6 tanede fazla olmus cannim :))Tabakta 4 tane vardi Ben 6 tane yedim.acimasiz bir ceza olsun.kiy bana
Kolay gelsin toprakk :) muah opuldunkızlar ben bugün biraz geçmişlere dalıcam, bilenler bilmeyenlere söylesin biz bir ara arkadaşlarala röpörtaj yapıyorduk. Şimdi bu röpörtaj sorularından derleyip hazır bir format çıkaracağım. Eğer mümkün olursa eski arkadaşların bu sorulara nasıl cevap verdiğini de yayınlarım ki yeniler de bizi tanısın. Sonra bu hazır röpörtaj sorularını yeni arkadaşların yanıtlamasnı sağlayacağız. Böylece birbirimizi daha iyi tanyabiliriz.
Siz sohbete devam:)))
hani yeniler hala uyuyormuuuu
2.5 da fazla olmus aus dikkat et canisiİşler sana kaldı desene.
Kolay gelsin toprakscım .
Evet buralardayım , yazarım bundan sonra . En azından size yazdıkça kendimi frenlerim .
Ne çabuk kilo alıyor insan , mezun olalı 15 gün oldu yanılmıyorsam ; anında + 2,5
teşekkür ederim canım iyiyim ama çok yoğunum bu hafta ambar çıkışlarımı bitirmek zorundayım 29 da hazır olmalı.sayıştay denetimi var.fırsat bulduça gireceğim artık...sen nasılsın.kilo durumunda değişme varmı..
Sabah ılık su zıplama
domates salatalık biber peynir 1 dilim ekmek bir lokma reçel
ara bir avuç fındık
akşam iki kase arabaşı çorbası
ara iki erik bir kayısı bir bardak süt.
su iki lt.
spor 30+30+30 yürüyüş.
Ben geldimmm
Aaaaaaaaayyyyy ben kimleri goruyorum bebegiiiimmmm hos geldin yaa ozlemisim kiz seni
Cok gecmis olsun canim benimm
Guzel bilgiler gonca abla tesekkurler :)
Guzel canim menun
Yakinda geri gelicen aramiza auss :)
Iuiyiz canim iyi sayilirim ben yani biraz toparlan aramiza gel ozlettin kendini
Kurabi pasta olmamis fistik :) sana diyon ben kendi menumu yazmasammi :))
O saatte kahvaltimiiii baya erkenmis canim :))
Guzel spor canim
Sebin de menu sasmis gonca abla :))
Cuma cok az olmus canim diger gunlerde hep pilav olmus
Anlatmasakkk :):)
Guzel nenu tebrikler topraks :)
6 tanede fazla olmus cannim :))
Kolay gelsin toprakk :) muah opuldun
2.5 da fazla olmus aus dikkat et canisi
Canim sen ambar memuruydun dimi onlar ilgili bi kac bisey sorsam olurmu sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?