90+ hamile kalan var mı

Ben 79 la hamile kaldım şuan 82 kiloyum.15 haftanın içindeyim.İlk hamileliğimde 70 le hamile kalıp 95 kilo ile doğuma gittim.Sezaryenle doğum yaptım.Kızım 3600 gr dı.Ameliyatdan 2 gün sonra ayaktaydım kızımı ilk kontrolüne götürdüm.
Kiloyu çok takmayın demiyecem bende takıyorum ama boğazıma da hakim olamıyorum çok da yapacak birşey yok.Millet kusmaktan kilo veriyor halime bin şükür bende kusma felan yok iştah gayet açık.Hedefim 90 dan yukarı çıkmamak ama hayırlısı bakalım.

Bende 95 kiloydum boyum 1.76 hamile kalamadım 3 yıl korunmamamıza rağmen doktor zayıflmn şart dedi sırf bebiş için diyet spor 72 kiloya düştüm hayatımdaki en zayıf halimdi yine olmadı aylar geçti ben bırakınca diyeti 80 kilo oldum tedaviye başlıycm ay hamile olduğumu öğrendim ama 13 haftalıkken düşük yaptım sonrasında üzüntü filn kilo almaya başladım tekrar ve şimdi 87 kiloyken hamile kaldım fakat tedavi ile inşllh iyi bir hamilelik ve doğum geçer bilmiyorum ama napalım herkes gibi çok zayıf diiliz diye bebek sahibi olamıycaz mı içini ferah tut bence

Merhaba kızlar
Keyfim yok yok bugün oğlum doktora gittik onun sonuçlarını beklerken 3 lü tarama sonucumu aldık ve sonuç kötü
Riskli gebelik amiyosentez yaptırın yazıyordu şok oldum okuduğumu tekrar tekrar okudum

Eşim hemen kadın doğumlu ike görüştü ultrasona girdim

Bebeğim çok güzeldi elleri parmakları hiç bu kadar detaylı görmemiştin

Doktor bi sürü soru soruyor ağlamamak için zor tutuyorım kendimi eşim çok kötü damdan düşmüş gibiyiz

Doktor bebek sağlıklı ayrıntılı ultrason yaptıralım dedi

Üniversite Hastanesi'n de tekrar 3 lü yaptıralım dedi

O saatten beri ağlıyorum ağlıyorum

Ve kararamı verdim
Allah'ın bunu bana nasip etmiş
Ne olursa olsun o benim canım
Amiyosentez yaptırmıycam
Sadece ayrıntılı ultrason yaotırıcam

Ne olursa olsun bu bebek doğacak
Nasibimiz de ne var şa onu yaşarız

Smile ne diyim bilemedim allaha sığın dua et korkma benim arkadaşımda yaşadı aynısını bebeği sağlıklı amniyosentez de yaptırdı sonuç iyi değildi ama yanılmışlar şimdi 7 yaşında 1.sınıf hiçbirşey yok o yüzden incelemeleri yaptır yüreğini sıkla bebeğini üzme

Yapıl dı orda iyi çıktı
2 gündür çok peraşanım
Tamam ben bakarım diyorum ama oba haksızlık taparmıyım herşeyi eksik olucak arkadaşı bile olmuycak bunları düşününce vazgeçiyorum bilmiyorum sanırım amiyosentez yaptırılan bunun için de doktorum ankarayı önerdi

Benim de ikili test riskli çıktı. İki haftadır kendimi bitirdim. İnşallah Pazartesi günü iyi bir perinatoloğa gideceğiz. Bayramdan önce randevu almıştık. Detaylı ultrasonla bakacak. İnşallah bebişlerimiz sağlıklıdır.

İnş canım 2 gündür ağlamalardan helal oldum
Doluya koysam almıyor boşa koysan dolmuyor ne hayaller kurmuştum alıştım bir de çok zor bir durummuş Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın karar verememe kne kötü

Tamam herşeyi göze alıyorum doğurdun bakarım da gocunmam ya sonrası beni bu kahrediyor insanlar açıyarak bakıcak hiç arkadaşı olmayacak hep bize bağımlı kalıcak ne versek onunla yetinecek

Ya baba bir şey olursa kime emanet edilen işte bunlar beni kahrediyor

İçinden çıkılmaz bi durum

Allah bu durumda olan herkese sabır versin

Sen ne düşünüyorsun aminosentez düşünüyor musun canım
Doktorum sonucunda aldırmayı düşünüyorsan yaptır dedi onun da riskleri car dedi ama doktorum olumlu konuşuyor
Bir şey olduğunu sanmıyorum diyor

Ben bu haberden sonra doktorumu değiştirdim. Kaldığım yer küçük bir yer ve güvenebileceğim bir doktor yoktu zaten. Hele hele bu durumda daha da güvenemez oldum. İstanbul'da bir doktora gittim. Şu an bu çocuk engelli diye kendini üzme bunlar sadece hesap ve ihtimal dedi. Açıkcası biraz rahatlattı beni. Bize detaylı ultrason için bir uzman önerdi. Çok geriliyorum ama bilmem gerekiyor. Aldırmayı düşünmüyoruz ama yine de amniyosentez yaptıracağım sanırım çünkü hazırlıklı olmak istiyorum.Zaten amniyosentezin sonucu çıkana kadar bu bebek 5-6 aylık olacak. Nasıl alınır ki o saatten sonra? Bir de kan testinden bahsetti. Fiyatı biraz tuzlu ama uzmanın söylediklerine göre yaptırıp yaptırmayacağıma karar vereceğim. Amniyosentezden korkmuyorum. İyi bir doktor yaparsa risk çok düşük oluyormuş. Hakımızda hayırlısı...

Hakkımızda hayırlısı canım
Ben de küçük mi yerde yaşıyorum bu beni daha da çaresiz yapıyor
Ben doktorumu değiştirmedim olumlu konuştu bu risk dedi bu testlerin yanılma payı yüksek dedi risk çıkar bebek sağlıklı olur dedi risk çıkmaz bebek down lü doğar dedi kendisinde inceledi ultrason da burnu basık değil dedi ve çok hareketli down lü olduğunu düşünmüyorum dedi
Aminosentez de bi risk dedi düşük ve enfeksiyon açısından bu yüzden iyi bi doktor hastane tercih etmemizi önerdi o bize Zeynep kâmili önerdi çok sık yapıyorlar dedi ben hep hastalarımı oraya yönlendirdim dedi

Eşim bu akşam 19 30 bi program eyrıntılı ultrason için randevu almış hayırlısı haftaya da Zeynep Kamil için gün ayarlıycak

Benim gebelik haftam senden önde
Araştırdım kürtaj için geç bi zamn suni sancı ile normal doğum yapılıyormuş
Oda beni korkutuyor

Eşim bugün doktorumda görüştü
Ankara da işinin uzmanı bir petinotolojı uzmanı önermiş hemen randevu aldık yarın gidiyoruz
Hepimize hakkımızda hayırlısı
Iyi haberler duyarız inş

Üzülme canım onlar riskleri söylüyor her şey Allah'tan. Belki hiç bir şeyi yoktur. Hem sağlıklı diye görülen bebeklerde olmayacak diye de bir şey yok. Geçen bayram ziyaretinde komşum dedi 3'lü tarama riskli çıktı diye dn güzel zamanlarım ağlayarak geçti. Yavrum sapasağlam doğdu diye. Ben de ikili yaptırırken pişman oldum. Bilsem ne olacak sadece 6 ayımı stres ve üzüntüyle geçireceğim diye. Eğer aklında aldırmak yoksa daha fazla yıpratma kendini. Ikilide risk çıkmamış mıydı bu arada?

Eşim bugün doktorumda görüştü
Ankara da işinin uzmanı bir petinotolojı uzmanı önermiş hemen randevu aldık yarın gidiyoruz
Hepimize hakkımızda hayırlısı
Iyi haberler duyarız inş
Aydan Biri bu konuda uzman, bizim doktorumuz. Inşallah hayırlı haberlerle dönersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…