- 24 Aralık 2013
- 3.031
- 5.604
- 398
Merhaba arkadaşlar.
Ben de 95 ile hamile kaldım, 13 kilo aldım.
34. Haftadan sonra tansiyon problemim çıktı. Ama çok yüksek değildi. Yine de günde iki kere alfamet verdi doktorum.
Doktor son ana kadar hep normal doğum yapabildeğimi söyledi. Sadece tansiyondan dolayı suni sancı veremeyiz demişti. Ama sancım başlarsa normal doğum yaptıracaktı...
39+1de suyum geldi ve sancım, açılmam olmadığı için sezeryanla almak zorunda kaldılar bebeğimi.
Ama yine de zor değildi doğumum, sezeryandan çok korktuğum halde genel anestezi değil spinal ile doğum yaptım.
Bebeğim 3630 gr olarak doğdu. Şimdi 6 aylık ve çooook yaramaz.
Dilerim siz de hiiiiiç sorun yaşamadan dünyaya getirirsiniz bebeklerinizi...
Aynı sıkıntıları bende yaşıyorum ama 34de doktor beni kale almadı 36 da tansiyon ilacina başladım şimdi üç hafta geride bebeğim... inşallah bende senin gibi sağlıkla alırım kucağıma....
Ben de tansiyonum çok yüksek olmadığı halde doktorumun boşuna ilaç verdiğini düşünmüştüm başta. Bir doz kullanıp tuza dikkat ettiğimde 11-7 civarındaydı fakat doktor günde ikiye çıkardı, halbuki ben ilacı bırak diyeceğini düşünmüştüm.
Bir bildiği varmış demek ki... Aynı şekilde tansiyon konusu sağlık ocağındaki gebelik takibimde ortaya çıktı ve onlar da çok önemseyip takip ettiler.
Sizin doktorunuz neden önemsemedi anlamadım. Hamilelikte en önemli iki sorun tansiyon ve şeker deniliyor.
İnşallah bebeğiniz sağlıkla doğar.
Ben de tansiyonum çok yüksek olmadığı halde doktorumun boşuna ilaç verdiğini düşünmüştüm başta. Bir doz kullanıp tuza dikkat ettiğimde 11-7 civarındaydı fakat doktor günde ikiye çıkardı, halbuki ben ilacı bırak diyeceğini düşünmüştüm.
Bir bildiği varmış demek ki... Aynı şekilde tansiyon konusu sağlık ocağındaki gebelik takibimde ortaya çıktı ve onlar da çok önemseyip takip ettiler.
Sizin doktorunuz neden önemsemedi anlamadım. Hamilelikte en önemli iki sorun tansiyon ve şeker deniliyor.
İnşallah bebeğiniz sağlıkla doğar.
Kilo olduğu için ben de tansiyondan çok korkuyorum
Aksine sanki tuz aşeriyorum
Hakkımızda hauıyorlusı
Siz kurtulmuşsunuz ne güzel
senın oglusun da hayırlı olsun:)Ayy süper hayırlı olsun csnım
benimki de erkek
cok sevındım smıle. gozun aydınn:)Kızlar amiyosentez sonucum temiz çıktı
:₺
ben evlenmeden once uzun zamandan berı bır berra ısmıdır kapıldım gıttı:) uygun degıl dıye bazı arastırmalar yaptım ama Allah bılıyor cok ıstıyorum. arastırıcam daha bakalım. esım de onune bır ısım ekledı Ayse Berra:) :)Kızlar cinsiyetletimiz belli oldu
Peki ya isimleri ?
Neler düşünüyorsunuz paylaşalım mı ?
hakkınızda hayırlısı olsun. su anda tetıktesınız sanırım:)Doktorun ilgisizliginin kurbanı oldum. Simdi 38. Haftadayım bebeğim ultasonda 35 haftalık görünüyor. Ptesiye kadar bir degisiklik olmazsa sezeryan tarihi belirleyecegiz...
Isim konusu zor iş ben 36 da tansiyon yuzunden hastaneye yattım doktor dusmezse sabaha sezeryan dedi. Eşime diyorum bak doğuyor erdem ismine razı misin diye :)senın oglusun da hayırlı olsun:)
cok sevındım smıle. gozun aydınn:)
ben evlenmeden once uzun zamandan berı bır berra ısmıdır kapıldım gıttı:) uygun degıl dıye bazı arastırmalar yaptım ama Allah bılıyor cok ıstıyorum. arastırıcam daha bakalım. esım de onune bır ısım ekledı Ayse Berra:) :)
hakkınızda hayırlısı olsun. su anda tetıktesınız sanırım:)
suan hastanede mısınız yanı?Isim konusu zor iş ben 36 da tansiyon yuzunden hastaneye yattım doktor dusmezse sabaha sezeryan dedi. Eşime diyorum bak doğuyor erdem ismine razı misin diye :)
Malesef 36 dan beri diken ustundeyim... tansiyon yükselirse bebek eşinden ayrılabilirmis... bu kadar taşımışken...
suan hastanede mısınız yanı?
sezaryanda olsa cok rahat olur ınsallah. bu dogum sekıllerının artı eksı olması bence bunye meselesı. nerdeyse kımseden pek olumlu seyler duymadım ama ablam uc sezaryan yaptı o kadar rahat gecırdı kı...
suan kac kg ydunuz?
hmm anladım. bende daha kg almadım. bebegım ıkı hafta once 387 gr ıdı:)Yok değilim. Bebeğim sağlıklı olsunda doğum şekline takılmiyorum artık... 96ile başladım 34te 105 106 dim ama o ara tansiyon çıkmış ben 110 olmuşum. Bebeğim kilo aldığı için bende alıyorum diye düşünüyordum ama tansiyondan dolayı ben almisim bebek almamamis...
Maşallah :)hmm anladım. bende daha kg almadım. bebegım ıkı hafta once 387 gr ıdı:)
Aynı sıkıntıları bende yaşıyorum ama 34de doktor beni kale almadı 36 da tansiyon ilacina başladım şimdi üç hafta geride bebeğim... inşallah bende senin gibi sağlıkla alırım kucağıma....
Tşkler canımsenın oglusun da hayırlı olsun:)
cok sevındım smıle. gozun aydınn:)
ben evlenmeden once uzun zamandan berı bır berra ısmıdır kapıldım gıttı:) uygun degıl dıye bazı arastırmalar yaptım ama Allah bılıyor cok ıstıyorum. arastırıcam daha bakalım. esım de onune bır ısım ekledı Ayse Berra:) :)
hakkınızda hayırlısı olsun. su anda tetıktesınız sanırım:)
Tuz yesende tansiyonunu takip et. Zaten ödem yapmaya baslayinca ister istemez kisacaksin tuzu. Ben su an sıfır tuz yiyorum. Meyve dışında da tatlı yemiyorum ve vicdanim sizliyor kesks daha önce dikkat etseydim diye...
Canım şimdi nasılsın tansiyon dengelemedi mi
Bebiş kilo almaya başladı mı ?
doktor ta gebeliğin ilk haftalarında tuzu yasakladı ama ayvayı tuz olmadan yiyemiyorum ayvayı da aşeriyorum
Üff bıktım bu kilolardan
Doğumunu merak ediyorum Allah bi avazda kurtarsın aramıDa doğumu yakın olan sen varsın duşların sizinle
Hayırlısı olsun canımSu an iniyor çıkıyor ama çok yukselmiyor canım.
Sadece ayvayi öyle yiyorsan çok sıkıntı etme... bende tuzsuz yiyemedigim bir meyveyi isim yazmıyorum bu mevsimde yok :) tuzla yiyince ellerim şişiyordu onu bile tuzsuz yemistim ama yemeklere normal atmıştım hep...
tuz tansiyona sebep olmuyor ama tansiyon başladığı an kesilmesi gerekiyor... ben hastanede zayıf hamilelerinde tansiyon probleminin olduğunu gördüm. Bizde olma ihtimali daha yüksek... o yüzden tedbirli olmak lazım...
Doğum şeklim büyük ihtimalle sezeryan olacak bu ptesi karar vereceğiz...
Amin ya ben tıp fakültesinde doğum yapcam ordada yaparlar mı ki epidural falan? Sadece özelde mi yapılıyor bilgin var mı?Hayırlısı olsun canım
Benim ilk hamileliğim de sezeryan oldu
2. Gün rahatlamıştım 3. Gün taburcu oldum 5. Gün normal hayatıma döndüm
Ben de normal çok istedim ama olmadı
Sağlıcakla bebeğini kucağına al canım
Gelişmelerden haberdar et
Onuda sorayım doktora... sağolasın canım...Benim ilk doğumumda devlet has bile yapıyorlardı ben özel de olmuştum
Sma aynı dönem de doğum yapan arkadaşlarımdan biliyomym
Orda da yapılır doğuma girmeden doktorunla konuş canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?