90+ hamile kalan var mı

Ben geldim hanımlar... :)

Doğum hikayemi telefondan yapabildiğim kadar yazayım...

Ptesi kontrole gittim. Idrar tahlilinde protein kaçağı varmış suyum azalmış oğlumda hiç gelisme yokmuş böyle olunca doktor direk yatış verdi.

Beni ameliyata hazırladılar. Saat 16.15ti amelyathanede sorduğumda. Tamamen uyutulmak istedim çünkü çok paniklemistim birde doktor belki bir iki gun kuveze alabiliriz demisti cok moralsizdim girdiğimde. Beni ameliyathanede uyandirdiklarinda saat 17.15 ti. Bekleme odasinda altiya kadar beklektiler. Oglumun duruma iyi dediler ama gormedigim için inanmadim. Saat altı da beni odaya geçirdiler. Odaya girerken bebegim yatağında battaniyesinde olduğunu görünce nasıl sevindim anlatamam. Altı saat kimildama dediler zaten sezeryan olunca pek halim yoktu. Sonra kaldirdilar yürüttüler. Gazi atana kadar sadece sıvı tüketmeme izin verdiler...

Ertesi gün bebegimin rengi çok kirmiziydi benim tansiyonumdan etkilenmis kanı koyuymus Biraz kanını bosaltip serum vermişler durultmak için.

Bebeğim 2430 gr 48cm dunyaya geldi. Ulttasonda 2500 gorunuyordu 370 gr yanılma payı vardı şükür 70 gr oldu bu pay.

Doğuma 110 kg ile gittim sanırım. Geldigimde 105dim bugün 102.5 geliyorum. Ellerimdeki odemler gitti ayaklarimda biraz indi. Bacaklarım hala şiş zamanla iner sanırım. Çok duygusal yazamadım son haftalar benim için çok zordu çok güzel giden hamileliğim bir doktorumun ilgisizligi ihmali yüzünden kötü oldu son anda doktor degistirmem yipratti beni.
Bebegimin gelmesiyle daha iyiyim.
Kafanıza takılan sormak istediğiniz birsey varsa fırsat buldukça cevaplarım...

Geçmiş olsun canım zayıf bebekler daha çabuk toparlıyor
Mutluluklar

Gelmiş geçmiş olsun. Allah analı babalı büyütsün yavrunuzu. :) Toparlar merak etmeyin kilosu gayet güzel ,ben 1500 gr doğmuş biri olarak olarak söylüyorum.

Geçmiş olsun canım zayıf bebekler daha çabuk toparlıyor
Mutluluklar

Teşekkür ederim darısı başınıza :)

Gelmiş geçmiş olsun. Allah analı babalı büyütsün yavrunuzu. :) Toparlar merak etmeyin kilosu gayet güzel ,ben 1500 gr doğmuş biri olarak olarak söylüyorum.

Amin amin cumlemizinkini inşallah... Sağlıklı geldi ya dünyaya zayıf olsada sorun değil...

bende daha bırkac parca aldım. bu at baslayacagız ınsallah. cunku tam son zamanlarda o ıs kalsın ıstemıyorum. bır an once halledelım. :)

Sen nasılsın canım keyfin yerinde mi?
keyfımız yerınde cok sukur. kontrolum daha 22 sınde heyecanla beklıyorum.:)

hayırlı olsun. cok sevındım. Rabbım sıze bagıslasın.
sorularımız olmaz mı var tabıı:)
1. genel anestezı ıle oldunuz galıba sutunuz hemen geldı mı? uyandıktan sonra cok agrınız oldu mu?
2. dıkıslerınız acıyor mu? daha zor ıyılesıyr denıyor ya malesef.
3. kac gun hastanede kaldınız?
sımdılık bu kadar kusura bakmayın. :)

Ben henüz alış veriş için erken olduğunu düşünüp erteliyorum ama bir tarafdan da ya erken doğum vs olursa diye düşünmeden edemiyorum
En azından 1 hastane çıkışı almayı düşünüyorum

Sezarysndan da 2 gece kalınıyor
Normal şe bi kaç saatte taburcu oluyorsun

Genel anestezi ile oldum sordular aslında istesem uyanık olacaktım istemedim
Uyaninca ağrı oluyor ama ağrı kesicilerle dayanılacak hale geliyor
Dikişlerim ağrıyor ama parol verdiler bu kadar hafif bir ağrı kesici kesiyor ama bir hafta ayağa zor kalktım
Iki gece kaldım
sezeryan o kadarda korkunç birsey değilmiş... yine sorunuz olursa cevaplarım...

Birde Sütüm besinci gün geldi ama bunun sebebi bebegimin sekeri düşecek diye mama verdik ve ben kalorifer bozulunca banyoyu geç yaptım. Yengemde sezeryan yaptı o hastanedeyken emzirmis. Benimki acemilik, evimde kv ve annemin bebeği paylasamamalari vs vs tamamen psikolojikdi.

Sezeryanda banyo yapınca geliyormus sanırım. Sıcak su sütü arttırıyormuş.
Bak bunları duydukça öğreniyoruz :) Gözün aydın sütünün gelmesi çok güzel bir duygudur heralde. İki duam var yavrum sağlıkla sıhhatle dünyaya gelsin bir de 1 bucuk yaşına kadar emzirebileyim.

Evet sıcak su sütü çabuk getiriyor
Ben sıcak su torbası koyuyordum göğsüme ilk hamileliğinde
Bazı doktorlar yapıştırma yapmıyor bu yüzden banyo geç yapılıyor

Ben bu yüzden sessizce doğum yapmak istiyorum
Kimse olmasın eve gelip bacağımı uzatıp oturmak istiyorum
Bebek uyudukça uyumak istiyorum

Bak bunları duydukça öğreniyoruz :) Gözün aydın sütünün gelmesi çok güzel bir duygudur heralde. İki duam var yavrum sağlıkla sıhhatle dünyaya gelsin bir de 1 bucuk yaşına kadar emzirebileyim.

Evet çok güzel bir duygu yetersiz hissediyorsun kendini yoksa...

Evet sıcak su sütü çabuk getiriyor
Ben sıcak su torbası koyuyordum göğsüme ilk hamileliğinde
Bazı doktorlar yapıştırma yapmıyor bu yüzden banyo geç yapılıyor

Bana çıktıktan birgün sonra yap dedi. Su değirme dedi. Su deymemesi nasıl mümkün olurdu bilmiyorum ama yengem gecenin ikisinde beni banyoya soktu. Iki doğum yapinca tecrubeli...

Ben eşime çok söyledim ben ayaklaninca gelsinler diye... ama cagirmis ise yarasin diye. Ise yaramaktan daha cok zararı oldu. Eşimin annesi ilk defa geldi deyip seslenmedim. Ise yaramadığını düşünüp erken gitti. Canım valla saygı falan gostermedim bacaklarımi da uzattim karsisinda da yattim sezeryan ameliyat sonuçta...

Benim doğumda hastanede annem vardı yanımda. Kesinlikle annemden başkasıyla rahat edemezdim. Doğumda yanınızda olacak kişi anneniz olursa daha rahat edersiniz...

Çok haklısın canım bende diorumki mümkün olsada doğumdan sonra 40 gün kimseyle görüşmesek aslında ailemin yanında doğum yapabilirim ama annem çok yorulur bilemiyorumki ne yapsam senin gebe olduğunu yine bilmiyormu hiçkimse nasıl başarıyosun ya ben hemen söledim oğlum dışında herkese

bence artık erken degıl ya:)
zaten yıne bır ıkı eksık cıktıkca tamamlarız.
ben bırde seyı sorucaktım sezaryen olursa elbıse gıbı mı gecelık almak lazım yoksa alt ust pıjama mı? normal dogumda nasıl oluyor?

tekrardan buyuk gecmıs olsun. bebegınızle keyfını cıkarın artık:)
cevaplar ıcın tesekkurler.

aynen bende oyle ıstıyorum. esım baksın bana. ıznı var bırsuru. sımdıden dıyorum zaten benı yalnız bırakma sen bak hep dıye:)
bırde ben baskasının yanında emzıremem bıle:)ancak esımın yanında. ınsan zaten bır stres oluyor eve bebekle gelınmıs falan.. bıde yok o mu gelecek o mu gıdecek.. rahat olalımmm:)

Hemen he

Hemen hemen tüm yakınlarım duydu saklamak değil de gerek duymuyorum bir de nazara çok inanıyorum bu yüzden şenlik aylar söyleme taraftarı değildim
Ayrıca düşük vs olursa pdikolojık olarak kaldıramazdım o yüzden de söylemedim ...

Ben ilk doğumumda çok çektim bu akrabalardan senin yerinde olsam memlekette doğum yaparım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…