Merhaba herkese 90 ı görünce daldım konuya yıllardır 90 kilonun üstündeyim allahım inş banada inmeyi nasip edecek...
2 sene önce 99 la hamile kaldım dr kiloyu görünce her türlü aksiliği zorluğu söyledi beni ağlattı sağolsun... Herşey bi yana en önemlisi mutlu umutlu olmaktı ki sorunlarıda aşabilelim ama o sadece ameliyatn zorluğuna odaklandı... Bulantılar kusmalar sebebiyle 8 kilo verdim...105 le bitirdim...hamdolsun ne tansiyon ne şeker sorunu yaşadım korkuttuğu gibi.
21 aylık bir kızım var 2 ay önce tamda kilo vermeye başlamışken yeniden hamile kaldığımı öğrendim 94 kiloyla. Beklenmeyen hatta istenmeyen bir hamilelikti şok oldum ama nasip olduktan sonra bişy yapamıyor insan... 13 haftalık hamileyim şu ana kadar 3 kilo verdim 91.3 üm. Evet risklerim var olasılıklar var ama onları düşünürsem hiçbirşeyden memnun olamam.
3. Çocuğu bekliyorum kısmetse ve kendimi tecrübeli sayarak hepinize sadece mutlu olun demek istiyorum... Gerek bebeğin hareketleri o aylık muayneler bebeği özlemeler bunlar kimbilir kaç kez gelebilcek başınıza kıymetini bilip bebeği sevip mutlu olun... Bütün hastalıklar stresle daha çok artar unutmayın... Ha ben çokmu rahatım hayır tabikide :) ama yazdıklarımı kendimede söylüyorum hep...
Tabi ki dikkat edin aşırı yemeyin ama canınız bişy isteyincede çekinmeden yiyin onun hazzı başka :) kasmayın germeyin kendinizi... Bebeği olsunda yeterki kiloluyken olsun diye düşünebilen hasret çeken insanlar var unutmayın bize nasip olmuş bu mucizenin tadını çıkarın.
Unutmayın zayıf hamile kalanlar çok kilo alır kilolu kalanlar daha az alır...
Vuu çok uzun yazmışım hakkınızı helal edin
Galiba o seker yuklemesini bende yaptirmayacagim.
Anlamadigim su: simdiye kadar neden acilmadi bu konu? Karatay da yeni yeni soylemeye basladi yanlis miyim? Birde bu kadar anneye ve bebege olumsuz etkisi olan birseyi neden hicbir kadin dogum uzmanindan duymadik baska...
Seker cikinca da dikkat et deniyor sadece. Ekmek yeme tatli seylerden uzak dur vs. Ee bunu zaten yapmamiz lazim:)
Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...
Merhaba herkese 90 ı görünce daldım konuya yıllardır 90 kilonun üstündeyim allahım inş banada inmeyi nasip edecek...
2 sene önce 99 la hamile kaldım dr kiloyu görünce her türlü aksiliği zorluğu söyledi beni ağlattı sağolsun... Herşey bi yana en önemlisi mutlu umutlu olmaktı ki sorunlarıda aşabilelim ama o sadece ameliyatn zorluğuna odaklandı... Bulantılar kusmalar sebebiyle 8 kilo verdim...105 le bitirdim...hamdolsun ne tansiyon ne şeker sorunu yaşadım korkuttuğu gibi.
21 aylık bir kızım var 2 ay önce tamda kilo vermeye başlamışken yeniden hamile kaldığımı öğrendim 94 kiloyla. Beklenmeyen hatta istenmeyen bir hamilelikti şok oldum ama nasip olduktan sonra bişy yapamıyor insan... 13 haftalık hamileyim şu ana kadar 3 kilo verdim 91.3 üm. Evet risklerim var olasılıklar var ama onları düşünürsem hiçbirşeyden memnun olamam.
3. Çocuğu bekliyorum kısmetse ve kendimi tecrübeli sayarak hepinize sadece mutlu olun demek istiyorum... Gerek bebeğin hareketleri o aylık muayneler bebeği özlemeler bunlar kimbilir kaç kez gelebilcek başınıza kıymetini bilip bebeği sevip mutlu olun... Bütün hastalıklar stresle daha çok artar unutmayın... Ha ben çokmu rahatım hayır tabikide :) ama yazdıklarımı kendimede söylüyorum hep...
Tabi ki dikkat edin aşırı yemeyin ama canınız bişy isteyincede çekinmeden yiyin onun hazzı başka :) kasmayın germeyin kendinizi... Bebeği olsunda yeterki kiloluyken olsun diye düşünebilen hasret çeken insanlar var unutmayın bize nasip olmuş bu mucizenin tadını çıkarın.
Unutmayın zayıf hamile kalanlar çok kilo alır kilolu kalanlar daha az alır...
Vuu çok uzun yazmışım hakkınızı helal edin...
I love Bonus
Allah isteyen herkese evlat nasip etsin. Kilolu olsak nolur olmasak nolur? Rabbim aratmasın.
Ben 83 kiloyla hamile kaldım.104 kiloyla da doğuma girdim.15 gün önce doğum yaptım şuanda 93 kiloyum. Benim en büyük sıkıntım tansiyon hastası olmamdı hamilelikten önce. O yüzden aşırı ödem tuttum. Ellerim ayaklarım bileklerim insanlıktan çıkmış gibiydim ama şimdi geçti bin şükür. Sakın kiloluyum diye canınızı sıkmayın, kilodur bu geliiiiir gider:)
Sizin moraliniz motivasyonunuz daha önemli. Tek sorun biraz daha hareketler kısıtlanıyo kilo yüzünden. Ayrıca kıyafet konusunda sıkıntı yaşamazsınız defacto ve lcw de büyük beden hamile kıyafetleri var.
Hamileliğinizin tadını çıkarın kızlar sonrası biraz daha zormuş tecrübeyle sabitledim:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Seker yuklemesui zorunlu mu ki?
Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...
Bende tatile gitmeye karar verdim yürü falan demedi ama sorun olmaz cikabilirsin havuza girme denizi tercih et dedi peki uçaklamiCanım 9 haftalığım sıkıntı yok 2 defa gittim tahlillerin vs güzeldi bebekte iyi Pazartesi tatile gidicez doktorum onay verdi sadece 2 saatte 1 yürü dedi
Ben canan karatayi dinlemiştim geçen hafta bu konuyu açtım burda bahsettim şeker yüklemesi bebeginize zarar verir şeker ciksada ilaç kullanamiyorsunuz hamileyken yapacağınız tek şey diet bu yüzden vücudunuza özellikle bebeginize bunu yapmayın dior bu yüzden ben çok kararsızım yoksa yaptirmasam mi dieMerhaba canım nasıl gidiyor
Şeker yüklemesi gebelikte mecburi neden yaptırmak istemiyorsun
Gebelik şekeri çıkarsa ona göre beslenme uygulanır
Birçok hamilelik bu test yüzünden erken doğum ölü doğum yenidoganda karaciğer soruları böbrek yetmezlikleri vs dior şimdiBen canan karatayi dinlemiştim geçen hafta bu konuyu açtım burda bahsettim şeker yüklemesi bebeginize zarar verir şeker ciksada ilaç kullanamiyorsunuz hamileyken yapacağınız tek şey diet bu yüzden vücudunuza özellikle bebeginize bunu yapmayın dior bu yüzden ben çok kararsızım yoksa yaptirmasam mi die
Bende tatile gitmeye karar verdim yürü falan demedi ama sorun olmaz cikabilirsin havuza girme denizi tercih et dedi peki uçaklami
otobuslemi arabaylami seyahate çıktınız ve
sorun oldumu yemekler hijyen olurmu acaba
sorun yasarmiyim ben çok korkuyorum su altı
ayı sorunsuz hayirlisiyla bitirebilirsem birde beslenmeyle ilgili birşeyler söylediniz benim bulunduğum şehirde diyetisyen yok jinekologda hiç böyle bilgiler vermiyor iyi tatilker
Daha erken değil mi canım cinsiyet için?
Gönlünden ne geçiyor dü?
Yok göstermedi ikili testte sorun cikmdi tatil dönüşü belki gösterir cinsiyeti kız olmasını isterim ama allahim sağlıklı sıhhatli etsin önemli olan oDoktora gittin mi cânim cinsiyet konusunda ne dedi gösterdimi bebişin ???
Yok göstermedi ikili testte sorun cikmdi tatil dönüşü belki gösterir cinsiyeti kız olmasını isterim ama allahim sağlıklı sıhhatli etsin önemli olan o
cin takviminden nasil bakiliyo canim bende bakayimHayırlısı canım bende kız istiyorum ilki erkek bi kız bir erkek çok hoş olur.
Çin takviminde kız çıkıyor 4 aydan önce göstermez diye düşünüyorum
cin takviminden nasil bakiliyo canim bende bakayim
Benimde kız çıktı ☺Canım Google yaz Çin takvimi hesaplayıcısı diye orta çıkar otomatik hesalayıcıyla daha kolay oluyor ...
Doğruluk olayını bilemem bir çok tanıdığımda tuttu
Bizde cumartesi yola çıkıyoruz Marmaris katar verdik inşallah kazasız belası zdöneriz ben çok hwyecanliyimMerhabalar, araba ile seyahat ettik çok yorucu oldu 2 saatte bi yürüyüş taptım 10 ar dakika
Yolculuğu Iki ye böldük 1 gece konaklayıp
Devam ettik.
Bugün ilk kez denize girdim inşallah sorunsuz bi tatil geçiririz . Her şeyi yiyemiyorum zaten meyva ve çorba ağırlıklı besleniyorum sorun yaşamadım henüz .
Kilo konusunda da doktorum ilk 4 kilo almamaya dikkat et dedi sonra ayda 1 kilo ile devam ederiz dedi ... Gazlı içecek kahve hazır meyva suları vs yasak et süt yoğurt dedi dikkat ediyorumvalla kiloslardan korkuyorum .
Gerekirse diyetisyene yönlendiririm dedi ..
Havuz a girmedikten sonra sorun olmaz inşallah kendinize iyi bakın şimdiden iyi tatiller
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?