Abim vefat etti eşi başkasıyla evlenmek istiyor

Başınız sağ olsun. Rabbim sabır versin inşallah.
Bence muhatap olmayın derim, torunlar açısından. Çünkü kadın zaten evleneceği varsa evlenecek en azından size tepkili olup çocuklarla ilişkinizi kesmesin

Kadının neler yaşadığını bilemeyiz. Toplumda ne yazık ki hala DUL algısı var. Biyere gitse laf, arkadasıyla buluşsa laf. Toplumdaki bu baskılardan dolayı ya da evlatlarını tek yetiştirmek korkuttuğu için bu yolu seçmiş olabilir. Diyebileceğiniz bir söz yok yengenize hakkında hayırlısını dilemekten başka. Herkesin yas süresi farklı olabilir. Tekrar başınız sağolsun..

"Sorun, abim vefat edeli daha 6 ay geçmemişken biriyle görüşüyor olması." 6 ay kimine kısa kimine uzun bir zaman dilimi o yüzden bu kadar kısa sürede unutmuş mu abini diyemiyorum. Herkesin acıyı aşma şekli ve zamanı farklı. Ayrıca evlilikleri nasıldı iyi miydi kötü müydü bitmiş ama çocuklar için sürdürülen bir evlilik miydi, abinizin vefatı ani mi oldu yoksa zamana yayılan bir süreçte bir hastalık vs.. durumu mu vardı bu konuların hepsi yapılacak tüm yorumları etkiler.
Oturup ne ahkâm kesmek, ne ayıplamak ne doğru bulmak hoş değil bu sebeple.
Bence karışmayın, zaten siz ne yaparsanız yapın olacağına varır o iş, istiyorsa evlenir istemiyorsa evlenmez.

Valla bende bu forumda ki tutarsızlığı bir türlü çözemiyorum.

Şurada biri gelip 6 önce biriyle tanıştık evleniyoruz dese
herkes bu ne acele, biraz tanıyın, bu kararı almak için çok erken der
geçer..
Böyle bir durumda 6 ay kısa bir süre değil oldu, ilginç..
Neyse.

Tabiki hayatına devam edecektir. Ama bence haklısın. Daha çok ama çok erken

Öncelikle abinize allah rahmet eylesin. Çocuklarına uzun ömürler versin.

Çok açık ve net yazıcam sizin yerinizde olsam çoktan saçlarını eline vermiştim.

Kendi bilecegi is tabi.. ama bencede erken ne cabuk karar vermis.. belki aciyla karar aldi.. kararina saygi duymalisiniz

Ağzına sağlık

Başınız sağolsun. Süre konusunda yorum yapmak istemem. Ama ben bu konuda yengenizle konuşmayın derim. Çünkü ters teperse yeğenlerinizle aranızda probleme neden olabilir. Sağduyulu, sakin, anlayışlı davranmaya çalışın bence.

İnsan sevgilisinden ayrılınca bile kendini toparlaması uzun zaman alıyor.
Bana göre 6 ay çok kısa bir süre ama gelininize göre değilmiş.
Ya süreci kişiden kişiye değişiyor.
Çok erken evlenemezsin de denilmez ki hangi sıfatla müdahale edeceksiniz?

Sizi ilgilendiren bir durum yok ki hayat onun hayatı.Ne hissettiğini kimse bilemez.
Biriyle birlikte olacaksa olur,bunun zamanını siz belirleyemezsiniz.
Kimsenin insanlığını,vicdanını da sorgulamayın rica ediyorum,kimin neler yaşadığını kimse bilmiyor.

Abiniz neden nasıl öldü ?
Aşk evliliği miydimantık evliliği miydi onların ki ?
Siz nereye destek olmayı planlıyodunuz çalışıyo mu kendisi ? Yaptığınız yardımlar yeterli olmayabilir altınızda ezilmek istemeyebilir.

Kendi ağzıyla ben yarın evleniyorum dememiş birilerinin uydurmasıda olabilir evlenmeyi düşünüyoda olabilir bunun için yargılayamazsınız neyaşadığını o bilir sadece

Evlilik kararına karışmaya hakkınız yok önce bunu belirteyim.
6 ay evlilik kararı almak için çok sağlıklı gelmiyor, üstelik böyle ölüm sonrası.
Çocuklar için babalarının kaybından sonra böyle bir karar sarsıcı olur.
Size söylediği zaman sadece çocuklar açısından konuşabilirsiniz.

Abiniz neden vefat etti ?
Yengeniz ve abinizin arası nasıldı, tarafsız bir şekilde cevap verirmisiniz?

Giden gitmiş, kalan da yaşamaya çalışıyor işte, hepimiz gibi.
Kaç ayı uygun görürdünüz yeniden birisini bulmak için söyleyin de herkes bu kurala uysun.
Örneğin bana yeniden evlenmek hiç mantıklı gelmiyor, çok da garipserim ama sebep sormak haddime mi olur.
Brn bu şekilde konu açılmasını hiç doğru bulmuyorum. Hani deseniz ki yeğenlerim için yapabileceğim bir şey var mı, yardımcı olunur. Çok acı ama abiniz ölmüş, yengenizin herhangi bir şekilde size karşı veya ölmüş eşine karşı sorumluluğu kalmamıştır.

Başınız sağolsun.
Bence sizlik bir durum yok. Bekar bir insan,sizin abiniz,onunda eşi geri gelmeyeceğine göre hayatının geri kalanında nasıl bir yol izleyeceğine kendi karar verir.
Bazı insanlar acılarını dindirmek,yaralarını sarmak için desteğe ihtiyaç duyar,belki o güvenli omuzu buldu. Mutluluk dilemek düser size.

Yuh ya bu ne acele bari evlatlarini düşünsün babalarinin ölümünü daha atlatamamislardir yeni bi adam. Bu arada basiniz sagolsun rabbim onun omrunu evlatlarina versin

2 çocuk ve 6 ay sonra evlenmeye karar vermek çok tuhaf cidden de. Yani evleneceği adamın yigenlerinize iyi davranan dürüst ve güvenilir biri olmasi lazim. Ben de sizin yerinizde olsam karşı tarafı tanımaya çalışırdim.

vah gidene..ne ara gözünün yaşı dindi de , başkasıyla sevgili oldun da evlenmeye karar verdin. Daha geçen gün böyle bir evililik haberi duydum. . Onda da karısını 5 ay önce kaybeden bir adam evleniyordu. Adamı görseniz güya karısını çokk seviyordu, karısı ölünce yok nefes alamıyorum hayatımın anlamı vs vs .Noldu ya ?? ayrılınca bile insan kolay unutamıyor, nasıl ölümün üzerine bir başkasıyla evlenme aşamasına geliyor. Yuh yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…