Abim vefat etti eşi başkasıyla evlenmek istiyor

Yani 6 ay normalde bile evlilik karari icin cok kisa bir sure hele ki boyle bir durumda. Esiyle iliskisini de bilemiyoruz tabi sevgi var miydi vs.
Ama burada tek bir konuyla varligindan haberdar oldugumuz bir kadin hakkinda onceden iliskisi olabilir yakistirmasini yapmak cok acimasizca. Bu veballerin altina boyle kolay nasil giriliyor aklim almiyor.

Daha durumun kesinliği bile belli değil. Önce kendisinden duymadığınızı söylemişsiniz. Bildiğinizi bilmiyomuş dediğinize göre. Sonra yani neredeyse kendinden duyduk gibi bir şey demişsiniz. Bu durumda kadın ağzından çıkanı bilmiyor mu, o nasıl oluyor hem kendi söyleyip hem bildiğinizi bilmemesi? Burası çok ilginç. Gizlice telefon filan mı dinlediniz, mesaj mı okudunuz? Bunun anlamı oraya çıkıyor çünkü. Abinizin eşi gelip de size böyle bir şey diyene kadar kendiniz senaryo yazmayın. Belki de her şeyi yanlış anladınız, yanlış biliyorsunuz. Sonuçta size kimse gelip " durum böyle böyle, evlenmeyi düşünüyorum" dememiş. Yenge bile demekten kaçınıp abimin eşi dediğiniz kadına karşı bu kadar önyargılı olmayın. Bir şeyleri bilip bilmeden buraya kamuya açıp kadının hayatını malzeme yapmayın. Bu konu dedikodudan başka bir şey değil zira. 100 kişi kadına iyi kötü bir sürü yorum yaptı bir varsayım üzerine. Kusura bakmayın da ben sizi hiç iyi niyetli bulmadım.

Basiniz sagolsun. 6 ay erken olmus ama kimseyi karsiniza alip erken oldu evlenme deme luksunuz yok. Koskoca kadin kendi hayati kendi karari. Size fikir danismamis ki gorus belirtesiniz

Olan ölene oluyor
Erkekler bizim toplumda bunu cok fazla yapıyor ve benim ne aklım ne kalbim bunu kabul etmiyor

Kanserli esi hastanedeyken kendisine kadın arayan görücüye giden erkekler mi ararsin
30 yıllık Eşi ölür ölmez 3 ay icinde evlenip kadinin3 aylık mevludunde diğer kadının baş köşe de oturması mi dersin
Genelde erkekler yapar bu vefasızlıklari ama kadında yapıyormuş demek ki
Ben bu kadar erken evlenenlerde hep ilk evliliğini sorgularım bu konuda aynı sekilde

Başınız sağolsun. Altı ay çok erken çoğu insan sevgilisinden ayrılınca bile uzun süre kendine gelemezken kocası gitmiş ne bu acele gamsız geldi biraz bana . Evlenmeye karar iki günde vermediğine göre ne zamandır konuşuyor bu adamla? Tamam bir kaç sene geçsin adam akıllı karar versin evlensin dünyanın sonu değil tabiki. Ama sizin yiğenleriniz var ailenizin torunları iki günlük adama nasıl emanet edecekler o çocukları ben olsam karıştırdım.ama yapamazsın gibi yaklaşmayın anlayış gösterin ters tepebilir acele etmesin tanısın vs deyince sizde adamı tanıyın ailecek yiğenleriniz için.

Oncelikle basiniz sagolsun.
Evet abiniz vefat etmis ama esi icin hayat devam ediyor. Evlenmek istemesi de normal elbet. Ancak 6 ay icinde bunu dusunmesi ve coktan biriyle gorusmeye baslamasi normal gelmedi bana.
6 ay icinde ne unutulur ne acisi biter...

Başınız sağolsun Allah korusun ilk ben ölürümde öyle birşeyi görmem inş. 6 ay çok kısa bir süre ama herkesin yapısı farklı bilemedim

Böyle evlenen çok gördüm hatta nikahsız yaşayıp eski eşten maaş alanı da

Çevredeki konu komşu da ne kadar bekleyeceksin daha eski eşinin ailesinin eline mi bakacaksın vs vs derler

Hemen kısmet ararlar vs vs

Size erken gelmesi normal ama tercih onun

Lakin çocukların yaşı ve annelerinin onlara tutumu önemli

Onun açısından bakarsak
Çocukları babasız buyumesin
Acıyı paylasacak omuz
Gelecek korkuları
Kafayı yememek için mantıklı
Zor gunu kabullenen mutlu gunu güzeldir
Böyle düşünceler kurma durumu
Korku faktörü sakız olmamak için
Vs
Kafayı yemiş yani gece gündüz tutunacak dal aramış
Haklıda haksızda
Acele etme kurtuluş düşüncesinden
Insallah ne istediğini bilen biridir
Aldatıyordu felan olsada düşünmeyin
Gunah almayalım
Başın sagolsun

İnsan kedisi olsa Unutmaz bana tuhaf geldi adına ne derse desinler şimdi yok sitene bilmem ne denir evet sizi ilgilendirmez ama insan olarak çok saçma ve gereksiz hareket
Ya bu kişi abi izi sevmiyordu çabuk unuttunuz
Yada önceden ayarladı şimdide meydan boş kalınca evleneyim dedi

Artık orasını Allah bilir

Onun açısından bakarsak
Çocukları babasız buyumesin
Acıyı paylasacak omuz
Gelecek korkuları
Kafayı yememek için mantıklı
Zor gunu kabullenen mutlu gunu güzeldir
Böyle düşünceler kurma durumu
Korku faktörü sakız olmamak için
Vs
Kafayı yemiş yani gece gündüz tutunacak dal aramış
Haklıda haksızda
Acele etme kurtuluş düşüncesinden
Insallah ne istediğini bilen biridir
Aldatıyordu felan olsada düşünmeyin
Gunah almayalım
Başın sagolsun

Firsat kolluyormus o kadina neler demek isterdim ama yasak işte

Burada bazı kadın arkadaşlar biz ömür boyu evlenmesin diyormuşuz gibi yazmış. Öncelikle, ilk başta belirttim evlenmesin demiyoruz diye. Evde iki tane çocuk var ve biri babasını hatırlayacak yaşta. Sırf kendisi istiyor diye çocuğa bunu yapmamalı. İleride evlenebilir tabii ki. İkincisi, bazılarınız süreyi gayet normal bulmuş ama bu olayı siz yaşasaydınız aynı şekilde düşünmezdiniz. Herkes linç etmeden önce elini vicdanına koyup öyle cevap versin lütfen.

Neden ezilen baskılanan hep kadın oluyor? Üstelik bunu kadın kadına yapıyor. Değer dediğiniz bir insanın kendi hayatı uzerindeki kararları mı? Değer dediğiniz ne? Şayet değerler herkese göre farklılık gösterir. Evlenmek de bir değerdir ama şuan değer olmaktan çıktı sizin tabirinizle... Bence burada bir kadının kendi kararı var. 6 ay oldukça uzun bir zaman. Yargılamamak lazım. Hepimiz tek tip değiliz birbirimizden ayrı algılarımız ve kaygılarımız var. O insan için bu uygunmuş, böyle hissetmis hepsi bu.

Yahu açtığınız konuyu takip etseniz.
Vefat etme sebebi nedir diyoruz?

Sizin yerinizde olsam ben de şaşırır ve üzülürdüm açıkçası. Ama duygusallığı bırakıp mantıklı düşünürsek siz bu evliliğe mani olamazsınız ki olmamalısınız da. Kadına kardeşi gibi yaklaşıp iyi düşünüp düşünmediği sağlıklı karar verip vermediği üzerine düzgün konuşmalar yapabilirsiniz. Fakat kendi ailesi ve şahsı evliliğe damat adayına onay vermişse bunun önünde durmanız çocuklara ve onlarla olan ilişkinize zarar verir ancak. Başınız sağ olsun Allah mekanını cennet eylesin abinizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…