Burada bazı kadın arkadaşlar biz ömür boyu evlenmesin diyormuşuz gibi yazmış. Öncelikle, ilk başta belirttim evlenmesin demiyoruz diye. Evde iki tane çocuk var ve biri babasını hatırlayacak yaşta. Sırf kendisi istiyor diye çocuğa bunu yapmamalı. İleride evlenebilir tabii ki. İkincisi, bazılarınız süreyi gayet normal bulmuş ama bu olayı siz yaşasaydınız aynı şekilde düşünmezdiniz. Herkes linç etmeden önce elini vicdanına koyup öyle cevap versin lütfen.
Yengenin gunahini almayayim ama abini sanki hic sevmemis. 6 ay cok kisa bir sureArkadaşlar öncelikle merhaba. Ben ve ailem işin içinden çıkamadık bu yüzden size danışmak istedim.
Abim 5-6 ay önce erken yaşta vefat etti. Şu an eşiyle birlikte yaşayan iki tane çocuğu var. Geçenlerde eşinin biriyle konuştuğunu ve evlenmek istediğini öğrendik. Şunu söyleyeyim maddi açıdan çok problemi yok hem biz yardım ediyoruz hem de kendi ailesi yardım ediyor. Çocuklara bile bakıyorlar. Sorun zaten evlenmek istemesi değil, evlenebilir ileride. Sorun, abim vefat edeli daha 6 ay geçmemişken biriyle görüşüyor olması. Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama bana doğru gelmiyor bu durum. Eşi daha bizim öğrendiğimizi bilmiyor. Karşımıza alıp henüz erken olduğunu söylemek istedik ama kararsız da kaldık aynı zamanda.
Siz olsaydınız ne düşünürdünüz? Ne yapardınız?
Ben hepsini okumadın yorumların; fakat şu son bi kaç sayfadan dolayı şunu diyebilirim, onun hayatı karışmak size düşmez demişler. Ben buna katılmıyorum, bu kadın yüksek ihtimal duygusal açlık yüzünden kendisine iyi davranan bir omuz buldu diye evlenmek istiyor; ama adamın karakterini net bildiğini sanmam, 6 ayda kimse kimseyi tanıyamaz, bu adam ona iyi hissettirebilir; ancak yiğenlerinize kötü davranabilir, itip kalkabilir bu noktada sizi de ilgilendiriyor mevzu, o çocuklar abinizin hatırası-mirası size. Buradaki yorumlara kulak asmayın derim, gerektiği kadar müdahalede bulunun. Ayrıca çocuklar annesinin bu davranışı yüzünden soğuyacaklardır ondan yüksek ihtimal; çünkü boşanma değil, bir ölüm var ortada, kimse bu kadar kısa sürede babasının yerine bir başkasının geçmesini hazmedemez.Burada bazı kadın arkadaşlar biz ömür boyu evlenmesin diyormuşuz gibi yazmış. Öncelikle, ilk başta belirttim evlenmesin demiyoruz diye. Evde iki tane çocuk var ve biri babasını hatırlayacak yaşta. Sırf kendisi istiyor diye çocuğa bunu yapmamalı. İleride evlenebilir tabii ki. İkincisi, bazılarınız süreyi gayet normal bulmuş ama bu olayı siz yaşasaydınız aynı şekilde düşünmezdiniz. Herkes linç etmeden önce elini vicdanına koyup öyle cevap versin lütfen.
Başınız sağolsun .Allah rahmet etsin abinize insallah . Yengeniz ,abinizle aşk evliliği yapmamış sanırım ..aksi olsaydı değil evlenmek ,yanından erkek sinek gecirmezdi uzun süre .bide şu geldi aklıma (insallah aklıma gelen başınıza gelmemiştir) yengeniz ,abiniz ölmeden mi bir ilişkiye başladı ? Öyleyse aciniz ikiye katlanacak umarım değildir .bir de abinizin olum sebebi nedir ?Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben ve ailem işin içinden çıkamadık bu yüzden size danışmak istedim.
Abim 5-6 ay önce erken yaşta vefat etti. Şu an eşiyle birlikte yaşayan iki tane çocuğu var. Geçenlerde eşinin biriyle konuştuğunu ve evlenmek istediğini öğrendik. Şunu söyleyeyim maddi açıdan çok problemi yok hem biz yardım ediyoruz hem de kendi ailesi yardım ediyor. Çocuklara bile bakıyorlar. Sorun zaten evlenmek istemesi değil, evlenebilir ileride. Sorun, abim vefat edeli daha 6 ay geçmemişken biriyle görüşüyor olması. Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama bana doğru gelmiyor bu durum. Eşi daha bizim öğrendiğimizi bilmiyor. Karşımıza alıp henüz erken olduğunu söylemek istedik ama kararsız da kaldık aynı zamanda.
Bana da öyle geldi.Başınız sağolsun öncelikle.
Günahını almak gibi olmasın ama daha önceden mi vardı acaba (sadece fikir)
Ne bu acele, yası bitmeden.
Kocası ölmüş, ne ara yasını tutmuş da yeni birini bulmuş ?ne ara tanımış da evlilik kararı almış ?umarım öncesi yoktur (evliyken )Oncelikle basiniz sagolsun.
Ne demis sevgili Nazim, yirminci yuzyilda olum acisi bir yil surer.
6 ay dahi olsa bir zaman gecmis. Tabii sizin icin 6 yil bile gecse erken gelir.
O da yoluna bakmak istiyor olabilir, sizin aileniz, kendi ailesi ne zamana kadar destek olabilir.
Bence de erken ama o kararini vermis. Size ancak cocuklarla ilgili durum icin konusmak duser, gerisine karisilmaya hakkiniz olacagini sanmiyorum.
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben ve ailem işin içinden çıkamadık bu yüzden size danışmak istedim.
Bence sen saygı acı ve yaşanan şeyleri birbirine karıştırıyorsun şu da var herkes Allah korusun kendi eşini düşünerek yazıyor o yüzden bu kadar fevri olmayın normal.de tartisilabilirNeden ezilen baskılanan hep kadın oluyor? Üstelik bunu kadın kadına yapıyor. Değer dediğiniz bir insanın kendi hayatı uzerindeki kararları mı? Değer dediğiniz ne? Şayet değerler herkese göre farklılık gösterir. Evlenmek de bir değerdir ama şuan değer olmaktan çıktı sizin tabirinizle... Bence burada bir kadının kendi kararı var. 6 ay oldukça uzun bir zaman. Yargılamamak lazım. Hepimiz tek tip değiliz birbirimizden ayrı algılarımız ve kaygılarımız var. O insan için bu uygunmuş, böyle hissetmis hepsi bu.
Allah korusun eşim ölse herhalde aynı böyle olurdum cocugum yok yine yanlız yaslancagimi bilsem kocamdan cocugum olmasa başka birisinden olacağını bilsem bile çocuksuz kalır yine evlenemem herhalde ben farklimi düşünüyorum bilmiyorum o benim ilk gözağrım hayat arkadaşım nasil evlenir başka birine kocam derim diyemembenim kardeşim de 6 ay önce vefat etti...genç bir hanımı ve iki çocuğu geride kaldı....maddi yönden sıkıntı da değil...evi,maaşı var...kendi de çalışıyor...fakat gelinimizin yaşayan ölüden farkı yok...o kadar zayıfladı ki....ona birşey olacak diye kendi acımızı unuttuk...bıraksalar mezarın başından ayrılmıycak...işten vakit bulunca soluğu mezarlıkta alıyor...gelininiz nasıl toparlandı da koca derdine düştü bilemedim...
ayni duaunceye sahibiz abisi evlense giki cikmaz napsin erkek basina zor cocuklar var der ama yengesi evlenince abimi sevmemis acaba abim varken konusuyolarmiya getirmis yazik yazik zihniyetiniz bozuk belkide suan sadece gorusmeye baslamis taniuip ole evlilik karari alacak belkide olmayacak sanami kaldiAllah rahmet eylesin kardesinizi
Yengenizde bir insan sonuçta tabikide evlenecek tekrardan
Neden hanım ölünce erkeğin evlenmesine karşı cikilmiyor da kadın evlenmek isteyince ayiplanıyor
Kadın ölseydi kardeşiniz hemen evlenirdi belkide çocuklar küçük olsa bile ayiplanmazdi
Çevremde eşi vefat etmiş bi kac erkek 3 ayı bile doldurmadan evlendi
Bence kadında erkekte beklemeli 6 ay çok erken evlilik için
Yengen abini ölmeden önce aldatmış uyan derim.Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben ve ailem işin içinden çıkamadık bu yüzden size danışmak istedim.
Yengen abini ölmeden önce aldatmış uyan derim.
Yengenizin kararlarına karışma hakkınız olmadığı gibi tanımadığımız bir kadın için öyle kötü ifadeler Soylendi ki, siz bunlara hiç tepki vermediniz.Burada bazı kadın arkadaşlar biz ömür boyu evlenmesin diyormuşuz gibi yazmış. Öncelikle, ilk başta belirttim evlenmesin demiyoruz diye. Evde iki tane çocuk var ve biri babasını hatırlayacak yaşta. Sırf kendisi istiyor diye çocuğa bunu yapmamalı. İleride evlenebilir tabii ki. İkincisi, bazılarınız süreyi gayet normal bulmuş ama bu olayı siz yaşasaydınız aynı şekilde düşünmezdiniz. Herkes linç etmeden önce elini vicdanına koyup öyle cevap versin lütfen.
Yok artikkk lutfennnYengen abini ölmeden önce aldatmış uyan derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?