Pardon da abimin zeynep ile olan sorunlarini saydirip durdugunu nerden cikardiniz? Kavga olmasaydi bunu bilmeycektik bile. Yardim konusunda hakli olabilirsiniz, ben yapmayacaktim basta.Yengenize aşırı gıcıksınız anladık; ama kız sizin evinizde misafirken bulaşığı yıkamak ortalığı toplamak zorunda değil siz dururken. Siz de aynı şekilde Zeynep'in evinde herhangi bir yardım girişiminde bulunmak zorunda değilsiniz/değildiniz. Siz yapıyorsunuz diye bu kızın da yapması gerekmiyor. Abinizin evine gidince, ayaklarınızı uzatın ve bırakın misafir gibi hizmetinizi alın. Demek kızın böyle bir tarzı var.
Abinizin sizin önünüzde kavga etmesi zaten yersiz iken, bir de eşinin arkasını açıverip dökmesi de yeterince kötü. Size karısı hakkında saydırıp duran o abiniz, geceleri yine aynı karısını koynuna almayı biliyorsa, bir zahmet çenesini kapalı tutmayı da bilsin. Çocuk gibi size şikayetlenmek yerine, karısı ile sorunu her ne ise sizi dahil etmeden önce kendisi konuşarak adam gibi çözsün.
Onceki cevaplarda yazdim, konu basit bir sey degil sinir krizi noktasi. Ben uzulur susardim, ortami sakinlestirmeye calisirdim, sucsuz gibi surekli dirdir etmezdim.bir kadın olarak eşiniz ailesi yanında aynı şeye maruz kalsanız ne düşünürdünüz.kavga edip valiziniz kapıya konsaydı.
Ev sahibine yardim etmek nezaket degildir , gittigim hicbir evde anneminki de dahil hicbirseye elimi surmem , bana gelene de hicbir is yaptirmamŞu iş meselesinde yardım etmek zorunda değil diyenleri anlamıyorum. Demek ki bunu yazanlar da birinin evine gittiğinde önüne sofra dizildiginde bir kaşık kaldirmayacak kadar burnu havada ve nezaketsiz. Nasıl ki o zeynep görümcelere misafirliğe gittiginde konu sahibi çay demlemek "zorunda" değilse ama nezaketen demliyorsa o da nezaketen az biraz yardım etmek zorunda
Işte sormak önemli.Ev sahibine yardim etmek nezaket degildir , gittigim hicbir evde anneminki de dahil hicbirseye elimi surmem , bana gelene de hicbir is yaptirmam
Herkesin duzeni , mutfagi farklidir , mutlaka sorarim yardima ihtiyacin var mi diye , ev sahibi hayir derse yerimden kipirdamam adi ustunde misafirim , benim aile kulturumde misafire is yaptirilmaz esas misafirden is beklemek nezaketsizliktir
dırdır mı?Onceki cevaplarda yazdim, konu basit bir sey degil sinir krizi noktasi. Ben uzulur susardim, ortami sakinlestirmeye calisirdim, sucsuz gibi surekli dirdir etmezdim.
Siz değil abiniz dengeyi kurmalıKizlar merhaba, biraz uzun olacak. Simdiden okuyanlara tesekkurler.
Konu abimin esi. Ne yaptiysam ne ettiysem alisamadim ben bu kiza. Adi zeynep olsun.
Abimle zeynep sevgiliyken gayet iyiydi, iyiydi dedigim nisanlanana kadarmis. Ben hep onlari evime davet eder, yedirir icirir, elimden geldigince gonullerini hos tutardim. Zeynep bulasiga, masayi toplamayi da gectim cay bile doldurmaz.
Bir gun abimi aradim ve hadi cik gel dedi. Meger zeynep de yanindaymis. Ben yaninda oldugunu bilmiyordum ki bilsem bile abimle basbasa bir seyler konusmak isteyebilirim. Bu olay oldu, vay ben niye zeynepi cagirmamisim da ona hic deger vermiyormusum da ivir zivir.
Neyse olay kapandi, nisanlandilar. Annesi kiz kardesi bile yardim etmezken, annemle ben tum evini bastan asagi dizdik, utusunu bulasiklarini her seyini yaptik, baharatlarina kadar aldik. Ama haspam ne annemde ne de bende tek catal koymaz hicbir seye elini surmez, gider bas koseye oturur. Abimin huzuru bozulmasin diye hicbir sey soylemedik.
Ama abim zaten huzurlu degilmis ki. Annem babam ben esimin oldugu bir ortamda abimle zeynep cok kotu bir kavga etti ve abim zeynepin esyalarini toplayip kapiya koydu. Abimi hic oyle gormemistim, sinir krizi geciriyordu. Biz engel olduk, abimi sakinlestirdik. Sabaha kadar zeynepin abimi yerden yere vurmasini dinledik. Yuzsuz, ben olsam insan icine cikamam. Biz yine sakin olmasini, her evlilikte boyle seyler olabilecegini falan soyledik. Cok iyi niyetliyiz, gereginden fazla.
Artik bu kizi boyle kabul etmeye karar verdik, asiri uyumsuz, ilginin hep ustunde olmasini isteyen, her seye mualiftir.
Dun aksam zeynep bizi yemege davet etmis haftasonu icin, abim soyledi bunu bana. Ben de abanta gidiyoruz gelemem, siz annemleri cagirin dedim. Abim buna biraz alinmis sanirim cunku annem siz de gidin cicito ile birlikte demis, abim de cicito bizi cagirmadi ki ne gitcem demis.
Ben zeyneple bir yere gitmek istemiyorum, biliyorum ki bir suru sorun cikartacak, suraya gidelim diycez yok ben istemiyorum surasi olsun falan diycek.
Abimin gonlu olsun diye bugun 2 hafta sonra baska bi yere gidelim dedim. Gonulsuz gonulsuz ok bakariz tarzi konustu. Ben de uzuldum.
Esimin kardesleriyle (2 gorumcem 1 eltim var) asiri iyiyiz, hatta cok seviyorum hepsini. Ama bu zeyneple yok olmuyo yani.
Abimi cok cok cok seviyorum, keske sevebilecegim bir esi olsaydi. Onu hic kirmak istemiyorum ama nasil dengeyi kuracagim bilemiyorum. Yarim edin bana nolur
Bu arada zeynep bize geldiginde veya gorustugumuzde ya esimle kavga ederiz ya da evde bir seyler kirilir dokulur. Nazar degdiriyo hissediyorum, enerjim dusuyo.
Pardon da abimin zeynep ile olan sorunlarini saydirip durdugunu nerden cikardiniz? Kavga olmasaydi bunu bilmeycektik bile. Yardim konusunda hakli olabilirsiniz, ben yapmayacaktim basta.
Varsa da kendi kendime mi asicam peki..napabilirim ..o baktigi sitedeki kadinlar gibi olamam ben. Terbiye ahlak meselesi herkes ayni olmak zorunda degil ki bence yani. Ama esimin beklentisi o demek ki baktigina gore..hoslaniyor demekki o tarz pozlardan.. ama yani nasil diyim bi tarafimi ayirip hadi gel gel yapmak bana yakismaz.. tabularimi ne kadar assam da o raddeye gelemem heralde bunu demek istedim..
Ama abim zaten huzurlu degilmis ki.
Artik bu kizi boyle kabul etmeye karar verdik, asiri uyumsuz, ilginin hep ustunde olmasini isteyen, her seye mualiftir.
abim zeynepin esyalarini toplayip kapiya koydu.
Onceki cevaplarda yazdim, konu basit bir sey degil sinir krizi noktasi. Ben uzulur susardim, ortami sakinlestirmeye calisirdim, sucsuz gibi surekli dirdir etmezdim.
Hayir kesinlikle cok buyuk bir olaydi, gunlerce aralarini duzeltmeye calistik ve ayni ortamdaydik zorunluluk sebebi ile.Zeynep abinizi o kavgada neden yerden yere vurdu? Şikayet ettikleri neler?
Abinizin karısının eşyalarını kapıya koyması az bir şey sanırım size göre?
Benim beklentimin biraz iyi niyet olmasi enerjimin kotu olmasi ise tamam ben kotuyum. Elbette abimin de kabahatli taraflari vardir, konu abimden ziyade aileme olan davranislari. Abimin varsa hatalari yuzunden bize kinlenmesi.Size göre abiniz suçsuz tek problem o. Kızın evin içinde ne yaşadığını nerden biliyorsunuz?bence siz gerçekten uzak durun çünkü enerjiniz kötü. Sizin beklentikeri karşılamıyor diye o kiza o kadar yüklenmeye hakkınız yok
Cogu alintiladiginiz sey benim gozlemlerim. Olay su; ben esimin yaninda kavga cikartmam, ha diyelim agzimdan o tarz bi cumle cikti olayi gecistirmeye, evimize gidince halletmeye calisirdim, esimi fisekleyip daha da beter duruma sokmayi degil.Buralardan çıkardım.
Abiniz kavgasıyla size eşini şikayet etmiş; elbette taraf tutacaktınız ve abinizin dengeyi sağlamak adına eşini sakinleştirip sonra konuşuruz demesi gerekiyordu. Çünkü siz "Abinizin ailesisiniz" anlatabiliyor muyum? Sizin yanınızda böyle gösteriler yapmadan önce eşinin düşeceği durumu göz önünde bulundursaydı, eşi ile sorunu her ne ise daha güzel ve özel çözme fırsatını yakalayabilirdi muhtemelen.
Abinizin huzursuzluk sebebi yengeniz, e yengenizin huzursuzluğunun sebebi? Ah elbette yengenin karakteri, kendisi huzursuz pek tabi.
Tesekkur ederim beni anlayip tavsiye verdiginiz icin..Elinizden birşey gelmez.
Düzgün bir dille abinize eşi ile aranızdaki yıldızın barışmadığını anlatabilirsiniz.
Alışması için zaman vereceğinizi anlatın, birlikte vakit geçirmek istesenizde eşinin gösterdiği uyumsuzlukların sizi olumsuz etkilediğini anlatın, bir şekilde abinizin anlamasını sağlayın sizi ki kırılmasın.
Abinizin eşi ile de mesafenizi koruyun.
Bu kadar abinizi dellendirene kadar sorunlar yaşadıklarına göre, belli ki cahil biri var karşınızda.
Ne yapacaksınız, insanlar böyle seçimlerde bulunabiliyor, elden birşey gelmez.
Abinizin hatrına her zaman olmasa da arada bir katlanmak durumunda kalabilirsiniz.
Siz kendi sakinliğinizi koruyun derim.
Çünkü görümce olarak sizin vereceğiniz tepkiler, abinizin eşi ile arasında olanları da etkileyecektir.
Siz pozitif ve yapıcı olmaya çalışın, her zamanki gibi, en azından abinizin üzüntüsünü minimuma indirmiş olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?