Abimin Eşi

Pardon da abimin zeynep ile olan sorunlarini saydirip durdugunu nerden cikardiniz? Kavga olmasaydi bunu bilmeycektik bile. Yardim konusunda hakli olabilirsiniz, ben yapmayacaktim basta.

bir kadın olarak eşiniz ailesi yanında aynı şeye maruz kalsanız ne düşünürdünüz.kavga edip valiziniz kapıya konsaydı.
Onceki cevaplarda yazdim, konu basit bir sey degil sinir krizi noktasi. Ben uzulur susardim, ortami sakinlestirmeye calisirdim, sucsuz gibi surekli dirdir etmezdim.

Ev sahibine yardim etmek nezaket degildir , gittigim hicbir evde anneminki de dahil hicbirseye elimi surmem , bana gelene de hicbir is yaptirmam
Herkesin duzeni , mutfagi farklidir , mutlaka sorarim yardima ihtiyacin var mi diye , ev sahibi hayir derse yerimden kipirdamam adi ustunde misafirim , benim aile kulturumde misafire is yaptirilmaz esas misafirden is beklemek nezaketsizliktir

Sanki evliliklerinin her anına şahit olmuş gibi konuşmuşsunuz. Belki abiniz pasif agresifin teki, çileden çıkartıp kadının ağzını bozmasına laf sokmasına neden oluyor? Siz de kadınsınız bilirsiniz. Erkekler annesi ablasına olan tavrıyla eşine olan tavrı asla bir olmaz. Yani belki abiniz size çok merhametli ve sakin tavirlidir ama eşine nazi geçer ve hor davranır. Işte böyle ihtimaller ihtimaller... O yüzden ikili ilişkilerde taraf olmamak lazım.
Zaten adam kendini ezdirmez, sevgisi saygısı yoksa da ayrılır. Sizin korumanıza ihtiyacı yok. Her geldiklerinde tartışıyormuşsunuz belki de sizin negatifliginiz neden oluyor böyle şeylere. Ayrıca geline nezaket gösterilmiş o da aynı nezaketi göstermek zorunda diyen arkadaşım. Nezaket ve zorunluluk aynı cümle icin de olamaz. Herkes düşünceli olmayabilir. Bu onu kötü ve yanlış bir insan yapmaz. Yaptığınız hizmete karşılık beklemeyecek kadar gonlunuz genis degilse yapmayim, karsilik da beklemeyin.

2 görümce ve 1 eltiyle çok iyi geçiniyosanız sorun Zeynep tedir. Burdaki kadınlardan bazıları da, sanki abimin eşi diye bahsediyosunuz ya, kendileriymiş gibi bir gelin psikolojisine giriyolar, yok abinizin eşine gıcıksınız, yok abiniz ağzını kapatsın şikayet etmesin vs vs...
sanki çevrelerinde hiç kötü niyetli ve evlenmiş kadın yok, herkes melek görümceler şeytan.

Işte sormak önemli.

abin milletin icinde kizi kapiya koymus ne yapsaymis susup otursamiymis?
benimde bir yengem var haftada bir bazen iki haftada bir ararim kiz benle samimi olmak zorunda degil sonucta samimi olmak istersede burun kivirmam karsilikli saygi varsa gerisinin bi onemi yok bence sizde gezmeye onunla gitmek zorunda degilsiniz
ev dizme konusu bizde adettir mesela evin oglu evlendiyse erkek tarafi gider buzdolabini bir doldurur bunu tuhafsamayiz ama gelince ictigi bardagi kaldirmamak cok ayip gorumcemde boyle benden 6 7 yas kucuk yemek yer kenara cekilir bacak bacak ustune atip tv izler onun isine muhtacmiyim hayir ama kimseninde essegi degiliz yani bu konuda sonuna kadar haklisiniz

O size yardım etmiyorsa sizde ona yardım etmeyin. Herkes kendi evinde kendi işini yapsın madem. Böyle büyütecek, “ne iyiymişiz, ne yüzsüzmüş”lere gerek yok. Bi insan karakteri için çok saçma ve gereksiz bi analiz bu. Başka da bi sorundan bahsetmemişsiniz zaten.

Siz değil abiniz dengeyi kurmalı

Abinizin Zeynep’le uluorta kavga etmesi doğru değil
Ama tabi olur böyle şeyler
2- ev işlerine yardımcı olmayı kıssas olarak kabul etmenizi doğru bulmadım
Ben de pek etmem
Bazen otururum
Ama koyma kaldırma işlerini yaparım mutlaka

Not: konu sizin dışınızda
Bu kadar sorgulamanıza ve dert Etmenize gerek yok

Su akar yolunu bulur

Elinizden birşey gelmez.
Düzgün bir dille abinize eşi ile aranızdaki yıldızın barışmadığını anlatabilirsiniz.
Alışması için zaman vereceğinizi anlatın, birlikte vakit geçirmek istesenizde eşinin gösterdiği uyumsuzlukların sizi olumsuz etkilediğini anlatın, bir şekilde abinizin anlamasını sağlayın sizi ki kırılmasın.

Abinizin eşi ile de mesafenizi koruyun.
Bu kadar abinizi dellendirene kadar sorunlar yaşadıklarına göre, belli ki cahil biri var karşınızda.
Ne yapacaksınız, insanlar böyle seçimlerde bulunabiliyor, elden birşey gelmez.
Abinizin hatrına her zaman olmasa da arada bir katlanmak durumunda kalabilirsiniz.
Siz kendi sakinliğinizi koruyun derim.

Çünkü görümce olarak sizin vereceğiniz tepkiler, abinizin eşi ile arasında olanları da etkileyecektir.
Siz pozitif ve yapıcı olmaya çalışın, her zamanki gibi, en azından abinizin üzüntüsünü minimuma indirmiş olursunuz.

Pardon da abimin zeynep ile olan sorunlarini saydirip durdugunu nerden cikardiniz? Kavga olmasaydi bunu bilmeycektik bile. Yardim konusunda hakli olabilirsiniz, ben yapmayacaktim basta.

Ama abim zaten huzurlu degilmis ki.
Artik bu kizi boyle kabul etmeye karar verdik, asiri uyumsuz, ilginin hep ustunde olmasini isteyen, her seye mualiftir.
abim zeynepin esyalarini toplayip kapiya koydu.

Buralardan çıkardım.
Abiniz kavgasıyla size eşini şikayet etmiş; elbette taraf tutacaktınız ve abinizin dengeyi sağlamak adına eşini sakinleştirip sonra konuşuruz demesi gerekiyordu. Çünkü siz "Abinizin ailesisiniz" anlatabiliyor muyum? Sizin yanınızda böyle gösteriler yapmadan önce eşinin düşeceği durumu göz önünde bulundursaydı, eşi ile sorunu her ne ise daha güzel ve özel çözme fırsatını yakalayabilirdi muhtemelen.
Abinizin huzursuzluk sebebi yengeniz, e yengenizin huzursuzluğunun sebebi? Ah elbette yengenin karakteri, kendisi huzursuz pek tabi.

Onceki cevaplarda yazdim, konu basit bir sey degil sinir krizi noktasi. Ben uzulur susardim, ortami sakinlestirmeye calisirdim, sucsuz gibi surekli dirdir etmezdim.

Size göre abiniz suçsuz tek problem o. Kızın evin içinde ne yaşadığını nerden biliyorsunuz?bence siz gerçekten uzak durun çünkü enerjiniz kötü. Sizin beklentikeri karşılamıyor diye o kiza o kadar yüklenmeye hakkınız yok

Zeynep abinizi o kavgada neden yerden yere vurdu? Şikayet ettikleri neler?

Abinizin karısının eşyalarını kapıya koyması az bir şey sanırım size göre?
Hayir kesinlikle cok buyuk bir olaydi, gunlerce aralarini duzeltmeye calistik ve ayni ortamdaydik zorunluluk sebebi ile.

Benim beklentimin biraz iyi niyet olmasi enerjimin kotu olmasi ise tamam ben kotuyum. Elbette abimin de kabahatli taraflari vardir, konu abimden ziyade aileme olan davranislari. Abimin varsa hatalari yuzunden bize kinlenmesi.

Ben bu tip olaylarda bir tarafın sonsuz iyi niyetli, verici, melek gibi, bir tarafın da bu kadar huysuz, aksi, kötü olmasını çok gerçekçi bulmuyorum açıkçası.

Benim anneannem son derece verici, yardımsever, hepimizin (yengem dahil) üstüne titreyen, durup durup hediyeler alan, gezdiren, yediren bir kadındı. Diğer yandan da aslında dediğimdedik, baskıcı, bazen bizi yıldıran bir yanı vardı, bu yanını dışarıdan bakan kimse görmezdi. Ben anneannemle yengem hakkında konu açsam anneannem sizin tarafınız gibi melaike, yengem iyilikten anlamayan kadın olurdu herhalde.

Yengenizin siz bu kadar mükemmel bir aileyken durduk yere böyle davranacağını pek düşünmüyorum açıkçası.

Cogu alintiladiginiz sey benim gozlemlerim. Olay su; ben esimin yaninda kavga cikartmam, ha diyelim agzimdan o tarz bi cumle cikti olayi gecistirmeye, evimize gidince halletmeye calisirdim, esimi fisekleyip daha da beter duruma sokmayi degil.

Tesekkur ederim beni anlayip tavsiye verdiginiz icin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…