- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
Cogu alintiladiginiz sey benim gozlemlerim. Olay su; ben esimin yaninda kavga cikartmam, ha diyelim agzimdan o tarz bi cumle cikti olayi gecistirmeye, evimize gidince halletmeye calisirdim, esimi fisekleyip daha da beter duruma sokmayi degil.
Kimse mukemmel degildir, o kavga sonrasi zeynepe bizimle ilgili bir sorunun varsa onu da halledelim diye israrla sorduk ama olmadigini soyledi.Ben bu tip olaylarda bir tarafın sonsuz iyi niyetli, verici, melek gibi, bir tarafın da bu kadar huysuz, aksi, kötü olmasını çok gerçekçi bulmuyorum açıkçası.
Benim anneannem son derece verici, yardımsever, hepimizin (yengem dahil) üstüne titreyen, durup durup hediyeler alan, gezdiren, yediren bir kadındı. Diğer yandan da aslında dediğimdedik, baskıcı, bazen bizi yıldıran bir yanı vardı, bu yanını dışarıdan bakan kimse görmezdi. Ben anneannemle yengem hakkında konu açsam anneannem sizin tarafınız gibi melaike, yengem iyilikten anlamayan kadın olurdu herhalde.
Yengenizin siz bu kadar mükemmel bir aileyken durduk yere böyle davranacağını pek düşünmüyorum açıkçası.
Burada geçip de yardım etmek zorunda değil diyenleri anlayamıyorum. Bunlar ablasının evine gidince ya da anasına gidince bir kaşık kaldırmıyor mu. Bu bence samimiyetsizlik ve gerçekten ayıp görgüsüzlük. Yedikat yabancıya gitsem en azından yediğim tabağı götürürüm mutfağa. Yani aile olup kaynaşmaya niyeti yok gibi duruyor yengenizin.Benim beklentimin biraz iyi niyet olmasi enerjimin kotu olmasi ise tamam ben kotuyum. Elbette abimin de kabahatli taraflari vardir, konu abimden ziyade aileme olan davranislari. Abimin varsa hatalari yuzunden bize kinlenmesi.
Her yazdigimi carpittiginiz icin artik size verecek cevabim yok maalesef.Siz bu ilişkinin hakemi değilsiniz, aralarında ne geçiyor ve kız artık ne söylediyse, o söylediğini abinizin hangi davranışı/sözü üzerine söyleme ihtiyacı hissediyor bilemezsiniz. Ama abiniz bilir. Ailesi yanındayken de toparlamak abinizin görevidir. Siz niçin sürekli kendinizi abinizin eşi ile kıyaslama ihtiyacı hissediyorsunuz? Yok nazar değdiriyor, yok şöyle uyumsuz biz uyumlu davrandık, yok ben olsam öyle yapmam eşimin yanında falan filan... Bu abiniz ile yengeniz arasında ve onların ilişki dinamiği. Ama gerçi abiniz sayesinde artık onların arasında değil tabi. Abiniz kışkırmasaydı da başbaşa kalacakları anı bekleyecek "Olgunlukta" olabilseydi madem. 3. şahısların yanında kapıya eşyalarınızın konulması ne demek?
Ne dedi bu kadın? Ne söyledi de abiniz bu derece kendinden geçti çok merak ettim.
Her yazdigimi carpittiginiz icin artik size verecek cevabim yok maalesef.
Ben de nezaket bekliyorum zaten, yoksa kole degil elbette ama hata bende bastan yapmayacaktim. Kavga olayi aile ortaminda oldugu icin konusuldu yoksa hic karismadik. Su anda da karismiyoruz, herkesin kendi evliligi.Yengeniz ev işlerinde yardım etmek "zorunda" değil ama o da artık ailenizin içindeyse o eve girdiğinde misafir olmaz ben kabul etmem bunu, ben evlendikten sonra kayınvalidemin evinde misafir gibi oturamam, insanın içi rahat etmez bir kere. O yüzden zorunda değil ama insan bir nezaket bekler. O konuda haklısınız fakat yüzsüz diye etiketlemekte haksızsınız. Demek ki huyu o yapacak bir şey yok, siz de onlara gittiğinizde hiçbir şey yapmadan oturun.
Abiniz ve yengenizin ilişkisine de çok fazla karıştığınızı düşünüyprum. Ben mecburiyetten ablam ve eniştemle 2 sene beraber yaşadım, eniştemle abi kardeş gibiyiz, evin içinde kavga da ettiler kapadım kulağımı, kimseye de bahsetmedim, yorum da yapmadım. Sizinki biraz ileri bir kavga olmuş ama ne olursa olsun hiç bir yerde hiçkimseye yorum yapmayın ilişkileri hakkında. Gün gelir size de sıçrar çünkü.
Abinizle konuşup zorunlu haller dışında görüşmek istemediğinizi uygun bir dille anlatın. Zaten o da farkındadır bu durumun.
Bir de düşünüp kendinizi dolduruşa getirmeyin. O da bir evlat, verdiğiniz tepkilerde empati kurun. Ne olursa olsun bir tabak götürmedi diye bu kadar sert üslubu kullanmanıza gerek yoktu diye düşünüyorum.
Saol tatlim opuyorum cok feminist yanaklarindanEminim öyledir abisinin bi tanesi.
Ev tasirken ailesinden kimse yardim etmedi, ben ve annem yaptik her seyi. O nedenle yazdim bunu.iyi olmak zorunda değilsiniz. sevmiyorsanız görüşmeyin. demek ki sizi evinde istemiyor ki hizmet etmiyor. hoş bi davranış değil ama siz de evliliğin içindesiniz hep anladığım kadarı ile.
ayrıca ütüsünü bulaşığını da yapmasaydınız. yapıp yapıp da çok matah bişeymiş gibi anlatmanız garip.
O cumleyi neden yazdim biliyor musunuz, esimin erkek kardesinin esi yani eltim, o kadar cok seviyor ve iyi anlasiyoruz ki. Her hafta gorusuyoruz, onun yaninda cok rahatim, plan program yapabiliyoruz. Keske abimin esi de oyle olsaydi da her seyi beraber yapabilseydik.Evinize gelen misafir size yardım etmek zorunda değil ki. Siz de gittiğinizde etmezsiniz olur biter. Ben yakınlarımın evinde yardımcı olmayı tercih ederim ama kimse için bunu mecburiyet olarak görmüyorum.
Ne olursa olsun abiniz herkesin içinde eşi ile tartışmamalıydı. Siz yüzsüzlük olarak adlandırmışsınız ama eşi haddinden fazla olgun davranarak olmamış gibi davranmaya çalışmış. Herkes yapamaz bunu.
Başkaca sorun göremedim açıkçası. Siz bence kızı sevmemişsiniz, birlikte vakit geçirmek istemiyorsunuz ve her şey gözünüze batıyor.
Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim “keşke abimin sevebileceğim bir eşi olsaydı” cümlenizi çok anlamlı buldum ben. Ailelerden kaynaklı evlilik sorunlarının altında çoğunlukla bu düşünce yatıyor. Oysa sizin sevmenizin bir önemi yok, abiniz sevmiş evlenmiş. Siz de abinizi seviyorsanız saygı duymak zorundasınız.
Bu arada hem görümceleri olan hem de görümce olan bir kadın olarak yazıyorum bunu. Objektif olabildiğimi düşünüyorum. Bu görümce kelimesini de hiç sevmem ama kısaca yazmak için kullanmak durumunda kaldım.
Saol tatlim opuyorum cok feminist yanaklarindan
Sadece guluyorum, ben kiskandigim icin 1 catal alsam eve kendine gidip aynisi aliyor, nereye gitsem sacima nasil sekil versem aynisini yapiyor degil mi? Surdaki 3 cumle ile hukum vermek asiri kolay.Yengenizi kıskandığınızı kmlerce öteden belli eden bir konu açmazsınız artık bi dahaki sefere. O zaman beklediğiniz yorumları alırsınız.
Sadece guluyorum, ben kiskandigim icin 1 catal alsam eve kendine gidip aynisi aliyor, nereye gitsem sacima nasil sekil versem aynisini yapiyor degil mi? Surdaki 3 cumle ile hukum vermek asiri kolay.
O cumleyi neden yazdim biliyor musunuz, esimin erkek kardesinin esi yani eltim, o kadar cok seviyor ve iyi anlasiyoruz ki. Her hafta gorusuyoruz, onun yaninda cok rahatim, plan program yapabiliyoruz. Keske abimin esi de oyle olsaydi da her seyi beraber yapabilseydik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?