Ben normalde mesafeliyim zaten .Ablam sen teyzesin diyor .Sizden başka kimsesi yok diyor
Çok yaptım bu dedıgınızı hiçbir işe yaramadı .Ben çocuklarıma alamıyorum sen teyzesin diyor
Abla inan çok denedim . Ablamla aramı bozmak istemiyorum.Ama o kadar yalancı ve manipulatif ki .Ben benim diyorum ya dersini aldığım kitap . Çalıp sonradan adını yazıyor benim dıyor . Hemen saygısızlık yapıyor haddini aşıp beni ezmeye çalışıyor. Biri bişey deyince de beni kimse sevmıyor dışlanıyorum okulda /ailede dıye aglıyor .13 yaşında .Ablamın bahanesi sen teyzesin .Ben alamıyorum oluyorbenim oğlumda dayısının odasından bir şeyler almaya çalışırdı onu rol model görürdü kendine eşyaları hoşuna giderdi falan. kardeşim güzel güzel anlatırdı ben sana uygun olanını alırım diye. oda tamam der bırakırdı ben aralarına girmezdim. ama şimdi morali bozuk olduğunda bağırıp çağırdığında çocukta ona öyle tepki veriyor bana da kızıyor bende oğlumu uyarıyorum.ama bazen kardeşime de sen de düzgün anlat odanı kilitle biz geldiğimizde diyorum. çocuk ona nasıl yaklaşırsan öyle tepki veriyor yani. yeğenlerinin yaptığı yanlış ablanızın da yanlış ama çocuklarla sakin bir şekilde güzelce konuşmayı deneseniz
Çok yaptım bu dedıgınızı hiçbir işe yaramadı .Ben çocuklarıma alamıyorum sen teyzesin diyor
Ablam göz yumuyor hasta diye .Ama cidden bu kadar olmaz .Ben dayanamıyorum artık .kitapta işaretlediğim yere kadar belli .Artık kendimi suçlu hissetmeye başladım.Kalemler/kitap /makyaj bunlar için diyor .Çocuguna kitap mı alamıyormuş anlayamadım ben. Ablanız çocuğa kitap alamadığı için çocuk teyzesinin hiçbir işine yaramayacak olan üniversite ders kitabını çalıp geri vermeyebilir öyle mi?
İkisi de hırsız demişsiniz. Benim gördüğüm kız çocukları bu huyu ya annelerinden alıyorlar ya da annelerinin göz yumması sayesinde yapıyorlar. Ablanızın da hırsızlık huyu var mı? Yarın siz evlendiğinizde evinize gelip eşyalarınızı çaldıklarında ablanız elinize ne diyecek, o teyzesi, çocuklarım istediği eşyasını rızası dışında alabilir diyecek mı?
Affedilecek yanı yok, biri yetişkin biri de gayet aklı başında olacak yaşta. Ablanızın bedduasına da ayrı sinir oldum. Kendisi beter oluyor zaten, daha da olacak. Hırsız insan her yerde belli eder kendini ve çok tutunamaz rezil bir hayat yaşarlar.
Merak etmeyin birkaç yıla bu kızlar o kadar başlarına iş acacaklarki konu sizden çıkacak. Böyle yetiştirilen çocuktan normal bir ergenlik ve yetişkinlik beklenemezKızlar selam .Ablamın iki kızı var.Biri 18 biri 12-13 yaşlarında .Bu 12-13 yaşlarında olan yeğenim küçükken kanser atlattı yumurtalığını aldılar baya zor bir dönemdi .Ablamda bizde haklı olarak ona özen gösteriyoruz.Ama bu yeğenlerim benden sürekli kitap /kalem/kıyafet hatta kolonyaya kadar calıyorlar .1 aydır formasyonda ki psıkoloji kitabımı yeğenimden almaya çalışıyorum.12-13 yaşında ki bir çocuk psikoloji kitabını ne bilsin ?Ben de öğretmenim .O yaşta bir çocuğa o kitaptan ödev vermezler .Ablam öğretmeni ödev verdi ben aldım kitabı diyor .Kesinlikle ikna edemiyoruz .Annem /Babam dahi. Bir de bacak kadar çocuk senin odanı dağıtırım diyor .Dayanamıyorum artık .Ablam ilk kez beddua etti bana Beter ol diye . Almasınlar deyince de ben alamıyorum sen teyzesin diyor .Kızlar kurban olayım fikir verin.
Ayrı evlerde yaşıyoruz .
Ablam bir de ;
Sen teyzesin ben çocuklarıma alamıyorum diyor .Onların sizden başka kimseleri yok diyor .Seni ben büyüttüm diyor
Yemin ederim dünden beri uyutamadım sinirden.Ablamı da engelledim . Alamasının sorumlusu/suçlusu ben değilim ki .Ben kendime zor yetiyorum .Kolonyaya kadar çalmışlar dün bu kavgadan sonraRobin Hood mübarekOlur mu öyle şey yahu. Siz kimsenin finansörü değilsiniz.
Sorun yeğeninizde değil ablanızın zihniyetinde. Siz o öyle deyince 'İzin alırsa neden olmasın veririm tabi' deyin geçin. İzın alırsada vermeyin, kapınızı kilitleyin. İnanın tartışsanız sinir olduğunuzla kalacaksınız.
Odanızı kilitleyin. Kim küserse küssünAblam göz yumuyor hasta diye .Ama cidden bu kadar olmaz .Ben dayanamıyorum artık .kitapta işaretlediğim yere kadar belli .Artık kendimi suçlu hissetmeye başladım.Kalemler/kitap /makyaj bunlar için diyor .
Tabi ki kötü bir şey olsun istemem ama inan çok yoruldum . Kendimi suçlu hissediyorum artıkMerak etmeyin birkaç yıla bu kızlar o kadar başlarına iş acacaklarki konu sizden çıkacak. Böyle yetiştirilen çocuktan normal bir ergenlik ve yetişkinlik beklenemez
Yok onlara misafirliğe gittiğimde .Ya da bizdeyken gelme evimize diyorlar .Anlamadım, evinize gelip kapıyı kilitlediğinizi görünce sizi kendi evinizden mi kovuyorlar?
Allah için bir tane vurun ağızlarının ortasına. Çekilecek çile değiller. Aklınızı meşgul etmeye değmez. Evlerine gitmeyin, gelirlerse kapıyı kilitleyin alınan alınsın kuduran kudursunYok onlara misafirliğe gittiğimde .Ya da bizdeyken gelme evimize diyorlar .
Ablam vurdurur mu sizce ? Yok daha gitmem zatenAllah için bir tane vurun ağızlarının ortasına. Çekilecek çile değiller. Aklınızı meşgul etmeye değmez. Evlerine gitmeyin, gelirlerse kapıyı kilitleyin alınan alınsın kuduran kudursun
Ablanıza da vurunAblam vurdurur mu sizce ? Yok daha gitmem zaten
Onlar da kızdı .Babam yeter ben parasını çok vereyim de sus çocuğun kitaplarına dokunmasın dedi.Anne baban ne diyor
Gitmeyin canım, esyalarinizi calan, ustune sizi suclayan insanin evine ablaniz bile olsa gitmeyin, bir tavrinizi belli edin, araya mesafe koyun, bir duruşunuz olsun.Yok onlara misafirliğe gittiğimde .Ya da bizdeyken gelme evimize diyorlar .
Babam dolabıma kilit taktırdı .Yok daha gitmemGitmeyin canım, esyalarinizi calan, ustune sizi suclayan insanin evine ablaniz bile olsa gitmeyin, bir tavrinizi belli edin, araya mesafe koyun, bir duruşunuz olsun.
Bundan sonra odanizi kilitleyin artık.
Ay ben sinirden yükseldim
Ben de gidip kitabımı aldığım için olay buraya geldi bir aydır kitabımı ver dıyor5 yaşında ufak çocuk değil bu. 1 2 sene sonra liseye gidecek. Bu kadar yalancı ve şımarık yetiştirmek doğru değil. Eşiyle ayrı olan anneler de çok yapıyor bunu, çocuk kötü şeyler yaşamış olabilir, tedavisi şımartmak değil. Haksız değilsiniz, direkt evlerine gidin kitabınızı alın, ne yapacak çocuk o kitaba. Öylesine almış, şimdi de kıymete binmiş herhalde. Evinize geldiklerinde odanızın kapısını kilitleyin. Küsen küssün, kitabınızı istediniz diye beter ol ne demek? Kimin beter olduğu belli. Ablanız da kendisi gibi saygısız bir çocuk yetiştiriyor.
Bu çocuğun sadece sizden bir şeyler aldığını da sanmıyorum. Yarın öbür gün okula gittiğinde aynı davranışları devam ederse çok sorun çıkar.
Bence de onu kırmak istemiyorum amaÇocuğum bana ait olan bir eşyayı bile sormadan alamaz kaldı ki teyzesinin eşyalarını alacak ve sahiplenecek öyle bir dünya yok.
Sorun ablanız da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?