Ablam ve kızları 😒

İşte.Teyzeymişim paylaşımcı olacakmışım .Merak edıyorlarmış

sanırım hastalığından dolayı herkes her istediğini yapınca oda doyumsuz hale gelmiş. ama ablanın ona anlatması lazım sen onunla konuşmayı dene tamam ben teyzesiyim alayım eksiklerini ama böyleyken böyle diye. biraz da ergenlik dediğimiz ama nedense bizlerin hiç bu denli yaşamadığı dönemden de kaynaklı olabilir. sen odanı kilitle anneni de tembihle girilmeyecek benim odama diye.

Çocuğum bana ait olan bir eşyayı bile sormadan alamaz kaldı ki teyzesinin eşyalarını alacak ve sahiplenecek öyle bir dünya yok.
Sorun ablanız da.
Bence de ablada. Bariz konu sahibine ait olan kitaba 'ben aldım' diyormuş. Kendisi yalana teşvik ediyor çocukları

Ablanizin hassasiyet gostermesini anliyorum.Cok zor zamanlar gecirmisler ama bu da artik fazla bence.Ablanizin cocuguna yapma demesi lazim cunku belli ki annesinden yuz buluyor

Benimde kızım 3.5 yaşında lösemi atlattı, ablanın hassas olmasını anlarım. kızım 11, kız kardeşim 27 yaşında, çok çok iyi bir geliri var. Bana " abla bir ihtiyaçı var mı çocukların" diye bile sorsa bir şey istemeye cekinirim. Benim hassas olmam başka, teyzeyi sömürmek başka. Benim evladımdan ben sorumluyum. Mesela izinsiz teyzenin odasına girilmez, eşyaları alınmaz.

Ama şu var ki teyzesi ne alsa kızım beğenir oda aynısını bana yapardı. Kızım beğendi diye teyzesi vermek zorunda değil. Hatta vermesin. Ablanızı doğru yapmıyor çünkü dışarda kimse ona prenses muamelesi yapmayacak.

Eski komşum bazen iki çocuğunu benim eve gönderirdi. Çocuklar benim evimden çıkarken bozdolabını açıp ne meyve varsa işte gözlerine kestirdikleri kucaklayıp götürürlerdi. Ben çocuktur canı çekmiştir diye bir şey demez kapıya kadar onlara eşlik ederdim. Ama annesi çocuklarını öyle görünce gözleri parlardı. Sevinirdi kadın. Benim uyanık çocuklarım diye. Zamanla evdeki elektronik eşyaları sırtlamaya başladılar. Şaka değil. Biri 3 diğeri 5 yaşındaki kızlar. Yani hiç alakaları olmayan şeyleri bile isterlerdi ki bu ihtiyaç değil aç gözlülük, şımarıklık, kendini bilmezlik, kendini uyanık seni de enayi yerine koymalarından kaynaklı. Ablanızın durumu bu. Yeğeniniz de onun yansıması. Benim hikayemdeki anne veya sizin ablanız bunların yanlış olduğunu bilmiyor mu sanki? İşlerine öyle geliyor. Gurur duyuyorlar bundan. Mesafe koyarak çözüm buldum. Size de Allah kolaylık versin. Lütfen kendinizi kullandırmayın sonradan pişman oluyor insan. Ben bunların yapılmasına nasıl izin verdim diye.

Hadi çocuk aldı ablan diyemiyor mu kızım teyzene lazımmış verelim teyzen sana başka kitap verir diye.
Çocuk değil bişe değil koca koca kızlar.
Ablan da manipülasyonu iyi öğrenmiş teyzesisin kimseleri yok.Bu kafayla devam ederse böyle her yaptıklarının arkasında durup milleti manüpüle ederse yarın kendi de başa çıkamaz onlarla.
Hastalık ayrı şey o ayrı şey.
Ay anlamadım bi taraflarına mı koyacaklar psikoloji kitabını
İşlerine gram yaramıcak bişeyi vermemek için ne bahaneler buluyorlar

Ailenizde iş yok sizi saydırmıyor. Bacak kadar kız kim Allah aşkına odanı dağıtırım diyor.

Bazı kadınlar ve aileleri inanılmaz bu durumu kullanıyor.
Ben bunu bu sene birebir gördüm tecrübe ettim.
Evet Allah şifa versin, evet çok zor bir hastalık bittiyse atlattı isen bu durumu kullanamazsın.
Nice kadın, genç kız bu hastalığı atlatıyor ama hiç bu durumu kullanmıyorlar.
Kullananlar hangı kafa ile kullanıyor enteresan.

Benim cok ciddi bir sağlık sorunum var. İnanın artık kimseye söylemiyorum bile. Yaşanacak ise yaşanacak, yaşanmayacak ise yaşanmayacak. Bakıyorum hayatıma. Evet kabullenmek, sorunlarla baş etmek ilk zamanlar insanı aşırı sarsıyor ama alışıyorsun…

Hayatınız boyunca yeğeninizin bu terbiyesiz tavırlarını çekmek zorunda değilsiniz.

Yerinizde olsam bu böyle devam edecek ise ben ayrı eve çıkıyorum derim.

Yaptığı hırsızlık ve özel alana ihlale giriyor…

Bu farklı bir olaya dönmüş. Sapla saman karışmış.
Anne babasını dinlemeyen sizihiç dinlemez. Bu sorun malesef güzellikle değil tartışmalarla çözülür gibi

Ben farklı düşünüyorum . Çocuğun özel durumu var. Ne olursa olsun. Anne olarak ne kadar yaşıyor o kadın kimbilir. Alt tarafı kitap almış. Ne var bunda anlamdım. Haa ben hiç kitap paylaşmayı sevmem bu arada. Giden hiçbir kitap geri gelmedi çünkü. O yuzden kusura bakmayin kimseye kitap vermiyorum diyorum . Benim içim kitaplar değerli. Okunduktan sonra ,ayni şekilde geri getirilmeli. Kitap hediye etmeyi, hediye gelmesine bayılırım.
Sizi anlayışsız buldum ben bu konuda. Bazı insanlar hastaligu kullanıyor buna şahit oldum.ergenlik çağında bir çocuk üstelik kanser hastası.. kimse kusursuz ebeveyn değil kimse mükemmel ebeveyn değil şimdi burda.zamanla öğrenilebilir. Teyze anne yarısıdır. Ben sizi acımasız buldum.para olsa, daha kıymetli birsey olsa anlarım. Kitap bir şekilde telafi edilir. Odaya kaldırırsiniz tüm kitaplarınızı kapıyı da kitlersiniz. Kimseyi kırmaya gerek yok.

oldum.ergenlik çağında bir çocuk üstelik kanser hastası..
Benim anladığım kadarıyla küçükken kanser olup atlatmış. Şuan iyiymiş yani
Ayrıca başka bir yorumunda konu sahibi yeğenininin "beni okulda da kimse sevmiyor, evde de kimse sevmiyor" Gibi bi sözünden bahsetti. Yani muhtemelen çocuk okulda da böyle olduğu için dışlanıyor
Bu şekilde davranarak insanları kendilerinden uzaklaştırırlar. olan yine kendilerine olur.
Ortada yalan da var. Konu sahibi kendi kitabı için ablasının 'ben aldım' dediğinden bahsetti. Anneleri böyle yaparsa çocuklar tabii ki öyle davranır

Ailelerin tavrı çok önemli kuzenim annesinden gördüğü için çalıyor bildiğin biz farketmeden alıyor beğendiğini sonra bir yerden satın aldı diyorlar. Şimdi kızı oldu oda beğendiğini alıyor. Dur demediğimiz her kötü hareket sonra başımıza bela olarak dönecek. Konu sahibi ablanizla konuşun çaliyorsa tedavi olsun kabul etmiyorsa da odamı kilitliyorum deyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…