- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
Tamam, şuan daha net anladım. Ben zorla götürdünüz o ortamda bulunmak istemedi anladım. O zaman ailesiyle yaşadıklarını hatırlayıp keyfi kaçmıştır. Çok zor onun içinde vazgeçilen taraf olmak.Eşimi zorla götürmedim arkadaşlarıyla buluştuktan sonra eve gidebilirdi gelmek isteniyorsa arkadaşlarıylada kalabilirdi.
Ama biz döndüğümüzde cümbür cemaat eşim kapıdaydı ..
Eve girmiş annemlerde ısınmış elini yüzünü yıkamış kapıda çardak var orda oturup kahve içiyordu ..
Dışarı birkaç defa bakmak için çıktım istersen evede geçebilirsiniz felan dedim yok ya felan dedi canınmı sıkkın dedim ..
Ya düşündümde ne güzel benim ailemde böyle olabilirdi felan dedi ..
Bebeğim huysuzlanınca içeri girdim oda arkamdan girdi ..
Oturdu selamlaştı ..
Annemle muhabbet etti gene benim sevdiğim çorba yapmışsın dedi annemde her hafta sonu sana özel felan dedi babamla sohbet etti ..
Kendisi girdi içeri anlıcağınız ..
Zorlamadım ısrarda bulunmadım ..
Ben 2 aylık hamileydim sarılık dediler hamilelik sarılığı ..O kadar iyilik altında herkes ezilirdi. Kendisini baya yetersiz hissetmiş. Bıraksaydınız kendisi çabalasaydı biraz ayakta kalmak için. Çok emeksiz geçmiş eline herşey. Düşmesine bile izin verilmemiş. Ailesinin kötü yüzünü görmemiş. Onlar yüzünden işsiz kalmamış. Evladının eşinin yüzüne bakıp ekmek alamadım dememiş hiç. Siz onu zorda kabul etmemişsiniz. Onu ihya etmişsiniz. Bence sizin ailece hatanız bu. Umarım herşey gönlünüzce olur.
Eğer yanlış hatırlamıyorsam, eşiniz ailesine para göndermek, ayak işlerini yapmak için sizi ikna etmeye çalışıyordu.tokat az yumruk dahamı iyi olurdu diyorsunuz .
Gerçekten çok iyi takiptesiniz şok geçirerek okudum ben hiç böyle düşünmemiştim.Eğer yanlış hatırlamıyorsam, eşiniz ailesine para göndermek, ayak işlerini yapmak için sizi ikna etmeye çalışıyordu.
Zamlı maaşı saklaması annesine para gönderme planı yaptığını düşündürdü bana.
Eşiniz ailesine köle olmaya hep gönüllü de siz engel olduğunuz için size kızgın, ailesine değil.
Yarın annenlerin oraya taşınalım deseniz koşarak gider.
Ve şiddet. % 95 oranda devamı gelir.
Veriler bunu gösteriyor. Ve 10 çocuk da olsa şiddet başladığında durmuyor, artarak devam ediyor.
Bence eşiniz ailesinden uzaklaşmak zorunda kaldığı için içten içe size bileniyor. Bir salın bakalım ne yapacak?
Siz düşünmeyin bunu.Gerçekten çok iyi takiptesiniz şok geçirerek okudum ben hiç böyle düşünmemiştim.
Salsam annesi kapıdan almaz ..
Bide seninle uğraşamam der ..
Arkadaşım oturuyor aynı mahallede görüştüğü birisi varmış annesinin ..
Rahatı bozulsun gezmesi tozması engellensin istemez asla ..
Dedim zaten gitmek istiyorsa tutmam ..
Eşimi en son yolladığımda gene bi para biriktirmişti böyle kiram için ..Siz düşünmeyin bunu.
Yarın sabah "annene, ablana, abine git, görüş, hasret gider" deyin.
Gerçeklerle yüzleşmesi lazım.
Yoksa nankörlüğü artarak devam edecek.
Düşündüm de haklısınız.Bizim de çok zorlu günlerimiz oldu.O kadar iyilik altında herkes ezilirdi. Kendisini baya yetersiz hissetmiş. Bıraksaydınız kendisi çabalasaydı biraz ayakta kalmak için. Çok emeksiz geçmiş eline herşey. Düşmesine bile izin verilmemiş. Ailesinin kötü yüzünü görmemiş. Onlar yüzünden işsiz kalmamış. Evladının eşinin yüzüne bakıp ekmek alamadım dememiş hiç. Siz onu zorda kabul etmemişsiniz. Onu ihya etmişsiniz. Bence sizin ailece hatanız bu. Umarım herşey gönlünüzce olur.
Tamam tartıştınız ama tokat neden?Eşimi en son yolladığımda gene bi para biriktirmişti böyle kiram için ..
Abisi eşime gel takılalım diye almış arabaya içirmiş içirmiş elektiriğimin borcu var diye elindeki herşeyi alıp yollamıştı bir çıkarları olmadığı gibide Zararları olur bide eşim zor durumdaydı diyip asla kandırıldığını düşünmez.
Abin hergün içiyor mekanlarda geziyor sen nusrete gittinmi nusrete gidebiliyor musun diyorum yok diyor ..
Abim nusrete gidiceğine elektrik faturasını ödesin diyorum sen ne biliyosunki der ..
Konuşnayıda ciddi anlamda düşünmüyorum ..
Şuanda kendimi sorguluyorum ..
Ne yapmalıyım diye ..
Nasıl oldu ne değiştirdi diye düşünüyorum bu tokadı nasıl sindiriceğimide düşünüyorum ..
Bebeğimi aldım yanıma ona bakıp bakıp ağlıyorum sinirlerim boşaldı ..
Affedemiyorum sindiremiyorum ..
Neden ailesinin yaptıklarının cezasını ben çekiyorsam .
Ben babam kartı veriyim alışveriş yapın der ben baba herşey var derim ..Düşündüm de haklısınız.Bizim de çok zorlu günlerimiz oldu.
Ailemin durumu eşimin ailesinden iyi,babam esnaf.
Eşimle ailesinin işinden koparak yeni bir düzen kurduk fakat kolay olmadı.
Ailemden destek almadım,bana alışveriş yapardı babam,evde var der getirmezdim evime,yeri gelir kahvaltıda akşamdan kalan sebze yemeğini yerdik güle konuşa.
Hem eşimin ezilmesini,hem de başımızın çaresine bakmalıyız duygusunun azalmasını istemedim.
Baba evindeki standartımda yaşamasam da yeni br aileydik,bunun bilincindeydim.
Konu sahibi,ben de tezcanlıyım,sizi anlıyorum,hakta veriyorum.
Benim de eşim kardeşlerimle ilişkime imreniyor,bunun farkındayım,o yüzden gözüne sokmamaya çalışıyorum bu durumu.
Ailesiyle arası iyi olsun istedim hep,kardeşin şaka yapmıştır,annen onu demek stememiştir vs derim,fakat takı taksın diye annemden altın alıp ta vermem doğrusu.
İster 50 tl taksın,ister 1 çift çorap alsın,gücümüz neyse o.
Fazla yapıp fazla söylemektense az yapın,sonra anmayın bence...
Eğer yanlış hatırlamıyorsam, eşiniz ailesine para göndermek, ayak işlerini yapmak için sizi ikna etmeye çalışıyordu.
Zamlı maaşı saklaması annesine para gönderme planı yaptığını düşündürdü bana.
Eşiniz ailesine köle olmaya hep gönüllü de siz engel olduğunuz için size kızgın, ailesine değil.
Yarın annenlerin oraya taşınalım deseniz koşarak gider.
Ve şiddet. % 95 oranda devamı gelir.
Veriler bunu gösteriyor. Ve 10 çocuk da olsa şiddet başladığında durmuyor, artarak devam ediyor.
Bence eşiniz ailesinden uzaklaşmak zorunda kaldığı için içten içe size bileniyor. Bir salın bakalım ne yapacak?
Darp raporuna işliyicek hiç bişey yokki.Sen de suçluymuşsun diyenlere bakma konu sahibi. Vuran suçludur.
Oturup da boş boş ağlama. Bebeği ailene bırak, darp raporunu al.
Bir daha değil dokunmak, sesini yükseltsin, koy kapının önüne. Boşanmak istemiyor gibisiniz ondan böyle diyorum. Yetiştirdiği laflara, ev işine laf etmesine bakılırsa, eline güç geçse zaten ezecek seni.
Aileni katıp katmamak sana kalmış.
O tokatı bir daha yemek, o lafları bir daha işitmek de var...Darp raporuna işliyicek hiç bişey yokki.
Ailem cümbür cemmat herkes annemlerde kalıyor ..
Yengem birkaçını eve aldı onlarda kalıcak bir kısmı şuanda gidersen dönüşü olmıcak biliyorum ortalık karışır ..
Babam böyle bişeye asla göz yummaz zaten acele karar vermek istemedim evladım var onuda düşünüyorum öyle karar vermeliyim .
Şimdi herkesin dilinede düşmek var açıkçası ..
Düşündüm de haklısınız.Bizim de çok zorlu günlerimiz oldu.
Ailemin durumu eşimin ailesinden iyi,babam esnaf.
Eşimle ailesinin işinden koparak yeni bir düzen kurduk fakat kolay olmadı.
Ailemden destek almadım,bana alışveriş yapardı babam,evde var der getirmezdim evime,yeri gelir kahvaltıda akşamdan kalan sebze yemeğini yerdik güle konuşa.
Hem eşimin ezilmesini,hem de başımızın çaresine bakmalıyız duygusunun azalmasını istemedim.
Baba evindeki standartımda yaşamasam da yeni br aileydik,bunun bilincindeydim.
Konu sahibi,ben de tezcanlıyım,sizi anlıyorum,hakta veriyorum.
Benim de eşim kardeşlerimle ilişkime imreniyor,bunun farkındayım,o yüzden gözüne sokmamaya çalışıyorum bu durumu.
Ailesiyle arası iyi olsun istedim hep,kardeşin şaka yapmıştır,annen onu demek stememiştir vs derim,fakat takı taksın diye annemden altın alıp ta vermem doğrusu.
İster 50 tl taksın,ister 1 çift çorap alsın,gücümüz neyse o.
Fazla yapıp fazla söylemektense az yapın,sonra anmayın bence...
Tabii ki farkındadır durumun,minnet çok ağır bir duygudur.Ben babam kartı veriyim alışveriş yapın der ben baba herşey var derim ..
Bizde varsa aynısından sizdede olsun der ne oluyorsa çift çift alır ..
Ben eşim sırf üzülmesin diye evde ekmek yok parası yok diye söylemediğimi biliyorum ..
Ailemde bende 3 kuruşun peşine hiç düşmedik ben şuanda ozaman ailemden destek almasaydık eşimle konuşuyoruzda ..
Ben hırsızlık bile yapabilirdim belki çok zor günlerdi diyor ..
Heryere sürüklenebiliceğini kendi dile getiriyor ...
Sizin ailenize imrendiği için kendi ailesiyle böyle olamadığı için birden sinirini sizden çıkarmış.Aslında çokta büyütülecek bir durum yokken kızgınlıkla bayagı laflar söylenmiş.Nedense çocuktan sonra eşler arasında daha da bir tahammülsüzlük oluyor ben bunu anladımHanımlar yetişin !!!
Ben napayımmm ..
Bugun ailecek kahvaltı ya gittik teyzemlere cümbür cemaat eşim gelmek istemeyince ona tost yaptım arkadaşlarının yanına gitti biraz biz sonra bütün herkes 3 araba annemlere geçtik ..
Akrabalar felanda gelmişti uzaktan toplaştık masalar kuruldu yemekler felan yedik eşim içeri gelmedi her gördüğümdede sigara içiyorum vs dedi ..
Sonra kısa süre çocuğu yengeme verip yanınada indim ya benim ailem de böyle olabilirdi gibi şeyler söyledi.
Sonra içeri girdik çay keyfi felan derken akşam ettik ( eşim cezaevine girdi ailesi sahip çıkmadı halini hatrını bile sormadı) çocuğumuz oldu kimse arayıp sormadı eşimin işleri iyiyken bizden çıkmazlardı ..
Baktık İstanbul da eşim sabıkalı diye işe kimse almıyor .
Babam iş verdi maaşı iyi sahip çıktı evini taşıdı doğum masraflarım Çocuğumun ihtiyaçları kiram elektrik su doğalgaz hepsinde yardım destek çıktı eşim işe girerken bile hastane işlemleri yapılacaktı onun masraflarına kadar ailem karşıladı ..
6 aylık bebeğim var
Babam bizi eve bıraktı ..
Eşim tşörtünün yerini sordu çoçuğu uyutuyorum şimdi veremiceğime göre ya arıcaksın ya bekliceksin dedim ..
Ben adammıyım zaten diye söylene söylene yatak odasına girdi hiç bişey yoktu diyorum ya mutlu bir gündü ..
Dolapı dağıtmış herşey yatağın üstünde ..
Dün ütüledim hepsini ..
Rafları dün silmiştim yatında misafirim gelicekti .
2 gün önce aradığı kazak dolabın arkasına düşmüş ..
Bak burda burdaymış ..
Sende ismi yaptım diyorsun vs dedi ..
Bende şarterler attı ..
Çoçuğum var benim bu kadar ancak vs dedim ( normalde yardım eden bulaşık çamaşır ütü herşeyi yapan bir adamdır ) ama bu son yaptığı gözümde hiç bir yaptığının değeri kalmadı..
Birden sesler yükseldi kafama doğru itelemekle vurmak arasında bişey yaptı ama asla beklemiyordum asla asla 6 yıllık evliyim ...
Ben o şokla dondum kaldım eşyalarını toplayıp git vs dedim ..
Umursamadan banyoya girdi ..
Bende aldım makası al kocacım aradığın kazak diyerek kestimmm ..
Oda bütün dolaptaki yeni eski güzel çirkin demeden herşeyi yırttı kendine aittt.
Yüzük alıcaktımya almıyorum kendime giyim alışverişi yapıcam dedi.
Bende yüzüğümü kendim almıştım eşim cezaevine girince bozdurdum almak için para biriktirdiğini söylemişti ya bişey olmaz felan diyordum ama zoruna gittiğini söylemişti..
Bende ben senden yüzük istemedim bu yırttıklarını bile çalışıp sana ben aldım .
Unutma gibi bişey söyledim ..
Oda bende şimdi çalışıyorum benim paramı yiyorsun gibi bişey söyledi ..
5 senedir çalışıyorum hiç bir kere böyle bişey demedim ..
Kendime araba alıcaktım mahkemesi vardı avukat tutması gerekiyordu çıkarttım verdim ..
Abisinin eşi doğum yaptığında kredi çekmiş eclendiğimde kapattım ..
Kıyıda köşede bütün paramı bir şekilde eline verdim ama asla böyle bir laf söylemedim ..
Dedim bunlarıda ona ardından da ..
Biraz daha konuş konuş ..
Azıcık daha ya konuş ..
Ya sen gidersin ya ben toplar pılımı pırtımı alır çocuğumu giderim dedim ama şuanda yapamıcağım birşey için harekete geçmek istemedim ..
Azıcık daha üstüme gelseydi çıkıcaktımmm ..
Beynim dondu yastığını alıp içeri gitti deliricem ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?